vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieOppositie hekelt geweld tegen boeren

Oppositie hekelt geweld tegen boeren

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 sep – De regering moet haar excuses aanbieden aan de padieboeren van Nickerie. Dit stelt de parlementaire oppositie in een verklaring. Volgens de fracties van de VHP, NPS, DA91, Pertjajah Luhur en BEP is er behoefte aan een duurzame oplossing voor de problemen van de boeren.

Het is ook de reden waarom er geprotesteerd werd, totdat de politie er een hardhandig eind aan maakte. “Het is bekend dat de padieboeren in Nickerie opkomen voor hun rechtvaardige belangen, voor de bescherming van hun investeringen, voor een waardig bestaan voor hun zelf en hun gezinnen en waarbij ze heel hard werken en veel risico’s nemen ook in het belang van de totale samenleving”, stelt de oppositie in een verklaring.

De boeren deden niets anders dan gebruik te maken van hun recht op vreedzaam betogen. Zij zouden de politie geen aanleiding hebben gegeven tot hardhandig optreden. Er is daarbij gebruik gemaakt van pepper spray. Waar nu behoefte aan is, is “met de meeste spoed een duurzame oplossing voor de problemen van de padieboeren en wel in goed overleg.” De boeren protesteren tegen de lage opkoopprijzen voor padie. De regering zou moeten inkomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

45 REACTIES
 1. Zo als de rijstboeren het ook zeggen dat de politie zulke dingen niet zouden uithalen in het oosten des lands.Deze oosterlingen hebben ook delen van Paramaribo tot no go area gemaakt.Zelfs met militaire ondersteuning durft de politie niet daar te gaan.
  Tegen wat ouderlingen en kinderen durft de politie wel op treden.
  Ik heb liever een slechte politieman naast mij dan een gewapende djoeka,maar in deze is de politie wat door geschoten.


  Maak melding

 2. “duurzame oplossing voor de problemen van de boeren.”

  Het zou heel mooi zijn als deze partijen tegelijkertijd zouden zwaaien met hun lange termijn planning (duurzame oplossing)
  document die ze in de 10 jaar toen ze regeerden hebben gecreeerd.

  Die hebben ze natuurlijk niet, ergo ze hebben geen enkele lange termijn document gemaakt om problemen aangaande de totale gemeenschap duurzaam op te lossen.


  Maak melding

 3. in sme mag je LEGAAL stelen,roven,verkrachten,moorden,noem maar op ..

  niemand zal je één vinger wijzen,laat staan aanpakken berechten,vooral als je uit de donker gekleurde volk komt uit het oosten of zuiden des lands..

  sterker nog,je wordt aangezet door de mede soorten die op je lijken om ander mans goed te jatten,roven,moorden en het verkregen middel onder het zwarte deel v/h volk te verdelen..

  zo gaat dat in sme vandaag de dag,de hard werkenden moeten het ontgelden met peperspray..

  de criemies zijn de lachende ..

  sme hoort immers tot het afrika in zuid-amerika..

  beter wordt het niet..

  de vlucht uit sme is inmiddels opgang gekomen,wie wijs is gaat weg..


  Maak melding

 4. Enige oplossing voor Suriname is de onafhankelijke staat Harivart.
  Van Nickerie tm half Paramaribo is Harivart, de rest mag zichzelf Djoekatapoe of zoiets noemen. Maar echt, zonder een onafhankelijk Harivart zal Suriname over 20 jaar niet meer bestaan.


  Maak melding

 5. Net goed voor de Nickerianen? Ze bezoeken wel massaal de vergadering van de NDP maar niet van de VHP. Die peper in hun kont die ze kregen, was een cadeautje van hun eigen NDP regering! Meer gaat nog volgen!!


  Maak melding

 6. Nickerianen hebben nu zelf gezien dat hun “eigen”minister Balgoe niets voor hen kan doen.Weet de minister wel wat er zal gebeuren als de boeren werkelijk staken? Er zal geen rijst meer zijn in de distrikten Coronie (geen eigen produktie),Marowijne ,Sipaliwini en Brokopondo.Andere distrikten als Wanica en Commewijne zullen te maken krijgen met een enorme schaarste .Wat gaat de minister dan doen.Weer zijn baas zijn gat gaan aflikken?


  Maak melding

 7. Laat oppositie onderling poppenkast in de buurt van DNA spelen.
  Ze zijn alleen om het volk te misleiden.
  Ontwikkeling hebben ze nooit gebracht en nooit zal brengen.
  Die kinderachtige en achtergestelde bende.


  Maak melding

 8. &Sabidieri, je schrijft:::::::

  “duurzame oplossing voor de problemen van de boeren.”

  Het zou heel mooi zijn als deze partijen tegelijkertijd zouden zwaaien met hun lange termijn planning (duurzame oplossing)
  document die ze in de 10 jaar toen ze regeerden hebben gecreeerd.

  ==Ik vraag mij af of je werkelijk op de hoogte bent van het nieuws in Suriname. Volgens mij niet.

  -Bouterse heeft zich niet aan de regels gehouden en vandaar dat er nu problemen zijn met het energie in het land.

  -Als het goed is heeft Santhoki toen een duurzaam beleid voor langer termijn overhandigd aan Bouterse, maar deze heeft het nooit gebruikt.

  =Ik zou zeggen, doe wat onderzoek werk want anders schrijft je zomaar iets op terwijl het verhaal anders is.


  Maak melding

 9. Sabidirie,

  Als voorgaande regeringen geen beleid hebben gevoerd, had de regering Bouterse dat toch kunnen doen ?
  Maar die hebben ook niets gedaan.
  Ik ben het bovendien eens met Ira, dat Santhoki vorig jaar wel degelijk een lange termijnvisie tot 2025 aan Bouterse heeft gepresenteerd en overhandigd.
  Bouta was daarover zelfs heel enthousiast, maar daarna hebben we nooit meer iets vernomen.
  Je moet de pot dus niet verwijten, dat de ketel zwart ziet.


  Maak melding

 10. En de Sabidieri’s noemen dit Democratie.
  Politie geweld,militaire geweld handhaven tegen degenen die op vreedzame wijze protesteren..En dan gebruik maken van pepper spray tegen ongewapende burgers.
  Dit gebeurd alleen in een Dictatuur met dictator bouta erin.
  15 ongewapende en bijna halfdood afgetakelde burgers werden eerder afgemaakt door dictator bouta.
  En dit noemen de sabidieri’s democratie ….ik noem het SCHIJN DEMOCRATIE !!
  Laat dit een les zijn voor de nickerianen die door hebzucht gedreven blijven stemmen op de NDP,

  Nickerianen zeg aan de NDP …NOOIT MEEER !!!


  Maak melding

 11. dit krijg je als je straten bezet houd, de openbare orde verstoord. I rest my case!!!, aldus @alleen.

  @alleen,

  Die bezetters van het grond te Wanica kregen geen peperspray. Wat kregen ze wel? Aanmoedigingen en politieke steun! Terwijl ze behalve overlast niks produceren en dus geen poot hebben om wat dan ook te eisen.
  Boeren die echter het land van voedsel voorzien en een eerlijke prijs voor hun producten eisen, krijgen peperlucht in hun gezicht gespoten.
  De werkenden worden gestraft en de vandalen beloond. Dat is het beleid van deze regering.


  Maak melding

 12. Bij vestoring van de openbare orde mag de overheid keihard optreden zonder aanzien des persoon. Boeren zijn ondernemers die hun geld verdienen met verbouwen van gewassen. Ze geven hun produkten niet gratis weg, dus waarom een uitzondering positie voor boeren. Hun activiteiten levert vaak grote schade aan de natuur waar de burgerij later voor mag opdraaien.


  Maak melding

 13. @Armand
  Maar een couppleger en massamoordenaar mag beloond worden met Amnestie en lijderschap?
  Je denkt dat de boeren hun produkten gratis moeten weggeven?!
  Werk jij ook voor GRATIS ?!
  Ga je elke morgen naar werk om GEEN SALARIS te ontvangen voor je arbeid.
  Gelukkig is er maar 1 sort van jou en dat ben jij>


  Maak melding

 14. @Tatti Haus

  Gelijk heb je.
  De occupanten ontregelen het leven van rechtmatige eigenaars, komen zonder uitnodiging hun tenten openslaan op prive eigendom en de politie ipv ze eruit te schoppen moedig ze aan om daar te blijven . De politie maakt geen gebruik van geweld tegen de ocupanten en ook geen pepper spray. De boeren die ploeteren op het veld worden met geweld aangepakt en aangevallen met pepperspray. Wij leven in de omgekeerde wereld in Suriname.
  Hoemeer je niet werkt, hoemeer je wordt beloond.
  Kijk maar de occupanten hoeven geen poot uit te steken,de ndpers vallen over elkaar heen om ze te voorzien van een lapje grond,
  De criminelen krijgen ulo en computer diploma uitgereikt en ze hoeven nieteens ervoor te werken !!!


  Maak melding

 15. Dus als de boer zijn producten gratis weggeeft dan verdienen ze daarmee een uitzonderingspositie en wordt er niet opgetreden volgens ARMAND!! Wat een achterlijke redenering. De boeren werken zich drie slagen in de rondte om “het volk” van eerlijke producten te voorzien en de klaplopers leveren commentaar! Kijk in “de achtertuin” van SU en zie wat voor natuurschade daar door goudwinning etc. aangericht wordt. Als Suriname in de toekomst verzekerd wil zijn van eten op de tafel dan zullen de boeren heel veel (financiële) steun en uitbreiding van land nodig hebben. Enne……….voor niks gaat de zon op!


  Maak melding

 16. Mujrim
  Net goed voor de Nickerianen? Ze bezoeken wel massaal de vergadering van de NDP maar niet van de VHP. Die peper in hun kont die ze kregen, was een cadeautje van hun eigen NDP regering! Meer gaat nog volgen!!
  >
  >
  Mujrim alle koelies in Nickerie weten dat de grootste schurken de VHP zijn daarom bezoeken zede vergaderingen van de VHP niet. de VHP is goed in woorden en de NDP in daden ze hebben de afgelopen 4 jaar meer gedaan dan de 15 jaar NPS en VHP en dat is een onbetwistbare feit.
  >
  90% van de politie agenten in Nickerie bestaat uit Koelies, het waren politie koelies die geweld gebruikten tegen koelies en hun zelfgemaakte PEPERSPRAY met een scheutje Masala uit probeerde op hun soortgenoten en de hopeloze niksnutten op waterkant willen de regering Bouterse de schuld geven hoe zielig kan je zijn . wat tijdens de protest gebeurde was niets anders dan een koelie kasteloze strijd tussen de koelies in creoolse land Suriname.
  >
  Bharat je Natte droom zal flink worden gestoord over een koelie staat in het land der creolen Suriname dat zal nooit gebeuren dit zullen wij NOOIT toelaten desnoods schoppen we die onrust stokende koelies uit ons land zoals grote voorbeeld AMIN uit Uganda dat deed. Degene die een eigen staat wilt in creools Suriname wilt kan een enkel reis krijgen naar India of srianka, ga daar maar je kasteloze staat creëren. Zoals gewoonlijks is de VHP Hoer Ray weer bezig onzin te verkondigen het wordt tijd dat die straathoer een baan gaat zoeken of iets nuttig met zijn leven gaat doen je kom niet ver met je leugens! Ik mis de WAARHEID echt die weet tenminste hoe je met die koelies moet afrekenen. WAARHEID waar ben je we hebben je nodig!


  Maak melding

 17. NA MI,
  Hoe gestoord moet je zijn wanneer je Idi Amin als je grote voorbeeld stelt! Zegt genoeg over jouw denkwijze en verstandelijk ONvermogen. Ga lekker naar het land van je grote voorbeeld, kan je daar naar “de Waarheid” zoeken!


  Maak melding

 18. Het is een groot goed van de rijst-boeren om te protesteren voor hun belangen , maar als de protesterende boeren de openbare veiligheid belemmeren en zich lieten verleiden , oer gegaan tot burgelijke ongehoorzaamheid en de politie met alle fatsoen tevergeefs geprobeerd hadden middels bemiddelingen en sommatie toch geen gehoor kregen , rest voor de wetsdienaren niks anders dan om over te gaan tot repressieve maatregelen .
  Dat de wetsdienaren pepper spray als dwangmiddel gebruiken om de openbare orde te handhaven en doen wederkeren is de normaalste zaak van de wereld .
  Bovendien was er geen sprake van dis-proportioneel geweld van de kant van de politie .
  Dat de totale oppositie het optreden van de dienstdoende wetsdienaren afkeurden getuigd dat de totale oppositie geen oog hebben voor het nationaal belang .
  Men schuwt geen enkel middel om het surinaamse dagelijks leven te ontwrichten om zodoende sociaal en
  maatschappelijk chaos te bewerkstelligen .
  Velen onder de oppositie leden verlangen naar de beloofde Ollandse militaire interventie om zodoende hun eigen- en partij belang te consolideren.
  Voor de Ollands welgezinden , shame on you !!!
  BIG UP voor de wetsdienaren van het rijst-distrikt .
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!
  I and I love SU


  Maak melding

 19. Ray .
  Surinamers hebben een democratie waarin zijzelf hun eigen staatshoofd mag kiezen of bepalen .
  En bij de Ollandse democratie mag en kan de gewone burger niet zelf kiezen voor hun eigen staatshoofd .
  Ollandse staatshoofd wordt genetisch bepaalt en daar gaat jouw democratie.
  Wellicht is het een demonen-creatie !!!
  I and I love SU !!!


  Maak melding

 20. Rodinho ,
  Het werk wat de huidige nationaal regering in 4 jaren hebben kunnen verzetten , hadden de Ollanders dat niet in 300 jaren kunnen bewerstelligen en jouw Ollandse front ook niet in de15 jaren ” marionetten re-gering ” !!!
  De waarheid zal je vrij maken , maar voordat het doet , maakt het je boos .
  Dinky na tori bun tranga , tan bun .
  I and I love Su !!!


  Maak melding

 21. Dit krijg je als je een moordenaar tot president maakt. Voedselschuur?? Landbouw wordt kapotgemaakt! Waar is de goedkope kunstmest en inputs voor de landbouw? Met de government take maken ze de landbouw kapot. Hindoestanen die nog op Bouterse stemmen hebben geen zelfrespect.


  Maak melding

 22. NA MI

  Afrikanen schoppen op hun continent de blanken en de hindoestanen eruit.

  Gevolg: armoede en hongersnood wat de Afrikanen ontbreekt het de kennis en de ambitie om het land te bewerken.

  Dat gaat in Suriname dus ook gebeuren want onder de Creolen bevinden zich nu niet bepaald ondernemers die graag hun handen uit de mouwen steken, om het netjes te zeggen.


  Maak melding

 23. ik ben eerst mens, daarna heb ik een nationaliteit.
  dat is een gesproken feit.
  anders kun je in het leven niets kwijt.
  mens zijn is een pree.
  voorstander van een snee.
  doorsnee van het nationaliteit geeft geheit, de doorslag naar één verblijf.
  wat een mens aan de nationaliteit geheit aan de dag slijt.
  net als krijt.
  dus mens nationaliteit is een uitgesproken feit, die je beneid, en in gedachten vrijd…………………………….


  Maak melding

 24. Henk de mol ,
  de malafide handelaar , zit te wachten op een Olland welgezinde re-gering zodat hij vrijelijk surinamers wederom kan oplichten en bedonderen .
  Blijft maar lekker hopen en dromen , Mol !!!
  Volgende week is het prinsjes-dag en benne benieuwd wat Rutje voor de ouderen en de sociaal zwakkeren in petto heeft .
  O ja , nu jij het over kliniek begint .
  8 lange uren en soms meer moet mijn persoon aanwezig zijn in het kliniek , ” beroepshalve ” !!!
  Eerlijk mijn brood verdienen en maandelijks keurig belasting afdragen aan de Ollandse staat en dat kan men niet van en notoire oplichter zeggen .
  Nederwiet telen , is dat nix voor jou Mol ???
  Jij krijgt ook subsidie van het Rijk !!!
  Grijp je kans , mien jong .
  Ik hou van SU !!!


  Maak melding

 25. @ Na Mi,
  de meest welvarende land in Afrika is Zuid Afrika. Per ongeluk no?
  Nog meer slecht nieuws voor jouw dat is dat meer afrikanen hun heil in India zoeken dan Afro’s in Suriname wonen. So go jang mars.


  Maak melding

 26. Sempa
  Wat de regering in 4 jaar heeft gedaan is geld verkwisten die in de periode Front was opgebouwd door ontwikkeling goudsector en olie industrie. Snelwegen en bruggen over Corantijn en Marowijne zijn niet gekomen. Megalomanen dromen over tram maar er is geen electriciteit. Landbouw op sterven waar is de voedselschuur? Beloofde ziekenhuizen staan er niet maar de staatsschuld is gestegen en goudreserve verdampt. Corruptie op grote schaal president houd zich stil. De man die als counterterror was geplaatst probeerde hezbollah binnen te halen. Mij houden ze niet voor de gek. Volk wordt belazerd met info act.


  Maak melding

 27. @Na Mi,

  Indien er geen Harivart komt, blaast Suriname zichzelf op binnen 20 jaar en wordt het land verdeeld tussen Guyana, Brazilie en Frans Guyana.
  Dus bidt en hoop en werk voor de totstandkoming van Harivart!


  Maak melding

 28. Jaahalloooo meneer @Bah rat.
  U zegt: “van Nickerie tm half Paramaribo is Harivart, de rest mag zichzelf Djoekatapoe of zoiets noemen.”

  Dang wattabout ik dang? Ik-kan-nie na Djoekatapoe.
  Kan ik nie blijve in Harivart dang heet ik stadsjavaan; nu heet ik toch bosjavaan.


  Maak melding

 29. Dat de Paddieboeren in opstand komen is hun goed recht niet een ieder slikt alles voor zoete koek in dit land, de voorvaderen van de paddieboeren kwamen al als contractarbeiders in opstand tegen het te lage loon dus waarom zouden ze nu hun mond houden, ze komen OP voor hun RECHTEN, en als je je mond niet opentrekt gebeurt er dus ook tig jaar NIETS… ik geef ze 100% GELIJK…. en de manier hoe de politie het betoog heeft beeindigd is echt bruya…

  Ook meldde iemand ergens hier in de reactie dat middels Info Act het volk belazerd wordt, ik vind dit absoluut waar, IA herhaalt alles t/m sint juttemus alsof je gehersenspoeld wordt joh echt…. en dan ook op een aantal zenders het contstant herhalen herhalen en nog eens herhalen, het volk kijkt zeer oppervlakkig zonder enig inzicht BLIJKT en verder dan hun neus lang is kijken ze niet…. alles vindne ze maar best, het lijkt wel alsof ze alles zo best vindne da took al gaat iets over lijken dan nog zijn ze blij als het er maar komt, ja huh gaan we niet ook ff moetne opletten HOE dingen gerealiseerd gaan en kunnen worden… oh men is zo blij met doorgedrukte wetten maar of het haalbaar is , dat weten zelfs de beleidsmakers niet want daar hadden ze geen tijd voor om over na te denken , presenteer nou maar gewoon al je polulistische shit… want ach het staat zo leuk naar het volk die alles voor zoete koek slikt… toch ?


  Maak melding

 30. @In Heemse,

  Iedereen die zich normaal gedraagt en niet voor moord, roof, diefstal, afgunst, racisme, geweld en corruptie is en voor fatsoen, beschaving, ontwikkeling, gelijkheid, vrede en democratie is, is welkom in Harivart.
  Dus als jij dit waardeert, dan ben je welkom.


  Maak melding

 31. Filteren ,
  Wellicht is het jou volledig ontgaan dat jouw frontje een goud-deal had gesloten waarbij de staat Suriname ” maar 05% mag toucheren ” tegenover 95% voor de buitenlandse – multi-nationaals .
  Vervolgens , over bruggen gesproken ;
  De huidige nationaal regering heeft het patent op het bouwen van bruggen , sociaal voorzieningen voor de achtergestelden , naschoolse opvang , het uitreiken van grondbeschikken aan het door frontje “misleidde arme bevolking “enz. enz. , teveel om op te noemen .
  Bovendien is het volkomen juist dat de huidige nationaal regering ambitie’s hebben om een tramlijn tot staan te brengen en dat getuigd dat men in Su ook visionair ( nationaal ontwikkelings visie ) kan denken .
  Betreffende het goudsector is het juist dat de huidige nationaal regering die als “een must ” beschouwen om alles wat krom /oneffen en nadelig was voor de staat Suriname te egaliseren .
  De ziekenhuis in Wanica is in aanbouw en tegerlijkertijd worden medische centra’s opgezet en bij sommige die door frontje werden verwaarloosd , volledig hersteld of geperfectioneerd .
  De olie-industrie is een uitvinding van ”
  de Revo ” en momenteel is het uitgebreid waardoor de productie alleen maar opstijgt .
  Tot slot ; als men de daden van de huidige nationaal regering naast de daden van jouw frontje zet , dan verbleek jouw frontje helemaal .
  Van nix doen krijgt of behoudt men schone tengels , ja toch ???
  De enige daad van jouw frontje is enkel maar ” het revitaliseren van de Ollandse Rechts Orde ” in ons geliefde Republiek Suriname en dat kan en mag vertaald worden als een ” misdaad en grove schending van de grondrechten van de individuele surinaamse mens !!!
  Dinky na tori bun tranga , tan bun !!!
  Mi lobi Sranan , fu tru !!!


  Maak melding

 32. Mensen wees dankbaar dat we in Suriname wonen. In Suriname leven we gelukkig in vrijheid. In Azie en Afrika is helaas nog veel onderdrukking en grote armoede en beperkte vrijheid van burgers. Laten we ophouden met het romantiseren van landen waar onze voorouders ooit vandaan kwamen. Want als zij het daar zo goed hadden, waren wij nu niet in Suriname.


  Maak melding

 33. Armand
  Je hebt gelijk. We moeten ons gelukkig prijzen dat we Surinamers zijn. Discriminatie en verdeeldheid lost niks op.

  Sempa
  Met NDP futuboys wil ik niet discussiëren over ontwikkelingsvisie want de afgelopen 4 jaar is de regering alleen met wanbeleid gekomen.
  Investeren doe je met goede overwegingen en Suriname heeft het geld niet om honderden miljoenen te investeren in een sector die risicovol is als de goudsector. Front heeft het in 2005 -2010 goed gedaan door het risico voor Suriname te beperken. Suriname krijgt wel veel inkomsten en royalty’s maar niet de risico’s. De huidige NDP bende heeft Suriname voor 5% extra Suriname voor honderden miljoenen in de schulden gestoken. Een land als Suriname kan deze risico’s niet dragen. Dat megalomaan denken van de Ndp heeft geleid tot een enorme geldverspilling.


  Maak melding

 34. Bij de bouw van de bruggen is veel corruptie gepleegd en tot de dag van vandaag in Suriname niet onderzocht. Het land was in die periode 1995 -2000 bijna failliet door wanbeleid van NDP regering wat geleid heeft tot vervroegde verkiezingen.


  Maak melding

 35. Sempa
  Als het aan Bouterse en Wijdenbosch had geleden hadden ze Staatsolie allang verkocht. En nog steeds proberen ze het bedrijf te politiseren door bijv Boerenveen als commisaris te zetten.


  Maak melding

 36. Sempa
  Het enige wat de Ndp futuboys kunnen doen is de kolonisatie spook erbij halen. Men vergeet dat deze regering het land allang heeft uitgeleverd aan de Chinezen.


  Maak melding

 37. Filteren ,
  Verblind door rancune en vertroebelde hart , maak je ziende blind en horend doof .
  Daar mijn persoon het welzijn van de individuele surinaamse mens centraal plaats en vrij bent om mijn mening te ventileren , maakt et mijn persoon nog niet tot een aanhanger van de paarse regering .
  Mijn mening is gebasseerd op persoolijke waarnemingen .
  Eerlijkheidshalve gebied mij het volgende te ventileren n.l ;
  ff een voorbeeld ; de vorige re-gering toucheerde in de 15 lange jaren miljoenen euro’s van Olland + opbrengsten uit de natuurlijke hulpbronnen en wat hebben zij in die 15 jaren kunnen bewerkstelligen en dat in tegenstelling tot de huidige nationaal regering die het zonder ontwikkelingshulp moeten doen en zie het resultaat van 04 jaren regeren .
  Het verschil tussen jouw frontje met de paarse regering is hemelsbreed .
  Weet jij hoe blij en gelukkig het volk van het distrikten Marowijne , Para en Commewijne dat zij heden en nu waterleiding hebben .
  Geen enkele voorgaande re-geringen hadden zich bekommert om het eeuwenlang durende water-probleem voor deze mede-landgenoten van bovengenoemde distrikten op te lossen .
  In het heden en nu kunnen zij water uit de kraan tappen en dat hebben zij te danken aan de huidige nationaal regering en dat hebben zij kunnen bewerkstelligen zonder ontwikkelings-hulp uit Olland .
  Het is overduidelijk en het getuigd van visie hebben voor de ontwikkeling van de individuele surinaamse mens !!!
  Dinky na tori ban tranga .
  Tan bun nanga ini a moro tin !!!
  Sranan , mi lobi yu , fu tru !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES