Wet tegen corruptie moet terug werken

16

PARAMARIBO, 2 sep – Als daadwerkelijk een wet tegen corruptie wordt ingevoerd, moet die terug werken. Dit zegt parlementariër Carl Breeveld (Doe). President Desiré Bouterse heeft al een wetsvoorstel ingediend bij het parlement.

Het wetsvoorstel wacht op behandeling. De voorbereidingen door een commissie van rapporteurs nemen nogal wat tijd in beslag. Breeveld zegt tegenover Dagblad Suriname het wetsvoorstel zo snel mogelijk behandeld te willen zien. Niet dat alleen, de wet moet ook met terugwerkende kracht worden ingevoerd.

De geldigheid moet terug naar 2010, het jaar waarin de regering Bouterse – Ameerali aantrad. Bouterse zei al direct bij zijn aantreden dat een ‘kruistocht tegen corruptie’ zal worden gevoerd. Het is er nooit van gekomen. Breeveld vindt het niet meer dan billijk dat de wet terug slaat op de niet bepaalde corruptievrije tijd sinds 2010.

16 REACTIES

 1. Een vent, die voor de bouw van twee bruggen in Suriname steekpenningen van Ballast Nedam heeft aangenomen, met zoveel boter op zijn hoofd zal ervoor waken, dat de anticorruptiewet wordt aangenomen. Het wetsvoorstel is slechts gedaan, zodat Bouta zijn ‘goede bedoelingen’ aan het volk kan verkopen onder de vermelding door de oppositie te zijn tegengewerkt.


  Maak melding

 2. Wet tegen corruptie? Er zijn intussen zoveel wetten, maar houden de mensen zich eraan? Dan maar nog een erbij waar niemand zich aan gaat houden?
  Er moet een mentaliteit tegen corruptie komen. Hoe? Door politici en wetshandhavers te leren dat brood en water belangrijkere zaken zijn dan geld en bezittingen.
  Sluit alle politici en corruptelingen 4 dagen op, geef hen geen water en eten, maar 10 kg goud en Srd 10 miljoen. Ik wil dan zien of ze op de 4e dag niet bereid zijn hun geld en goud in te ruilen voor 2 sneetjes brood en 1 glas water. Op die manier leren ze dan de waarde van wat werkelijk belangrijk is kennen.


  Maak melding

 3. Wat te doen met al de loslopende corruptelingen?
  Was het vroeger zo dat deze figuren werden vervolgd,nu worden ze extra beloond .Men moet tegenwoordig een strafblad hebben om heel hoog op de sociale ladder te komen.


  Maak melding

 4. Dan kunnen ze halve NDP/PALU achter tralies zetten, te noemen Abrahams, Gopi, Sew Atjon, Iwan Poerschke, Kromosoeto, Sastroredjo en Jim Hok.

  Gaat nooit gebeuren…next


  Maak melding

 5. Wet tegen corruptie,
  Hmmmmm zal dat inhouden het diplomatiek paspoort van dinootje,want hey dat is toch middels corruptive gedaan gekregen?
  Ah, gaat het ook verklaren in de hoedanigheid van wat, dinootje op en neer reisde naar Venezuela,China,Panama enz….
  PFFFFffff ….gaat bouta hemzelf en zijn andere maatjes onderzoeken?
  Nah denk van niet.
  Mocht het zijn dat deze wet komt dan kennen wij het resultaat al…..
  Het gaat zeggen…de ndp heeft niks verkeerd gedaan,de ndp heft nooit van het word corruptive gehoord,baja dan te bedenken dat de hoofd van deze commissie een ndper zal zijn ….Brrrrrrr…gewoon om van te huiveren.


  Maak melding

 6. Ik ben tegen deze wet,want ik verwacht chaos na aanname van de wet:wanneer deze wet wordt uitgevoerd zitten tal van ministers met stuurman straks achter de tralies.Wie zullen dan het land regeren?


  Maak melding

 7. Een wet tegen corruptie met TWK in SURMARBO aldus ” Carltje “.
  Carltje, Carltje, Carltje !!! Ik denk dat jij ze daadwerkelijk ZIET VLIEGEN !

  Sribi swieti dréng swiet’ dréng Carl want dat zal betekenen dat ” Desiderius ” en zijn PURPLE GANG zichzelf inwerken in de eigen STRONT.

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Het loopt tegen de verkiezingen dus Carl Breedveld doet ook een duit in het zakje.
  Als je zijn reactie leest, mag je je afvragen, wat zo’n man in hemelsnaam in de Assemble heeft te zoeken.
  Er wordt tegenwoordig al genoeg onzin uitgekraamd en ook Breedveld levert zijn bijdrage.
  Het niveau van onze parlementsleden in werkelijk bedroevend.


  Maak melding

 9. Carl tegen beter weten in probeer je stemmen te winnen.
  Gaat je nooit lukken want dada laat het niet toe en ook alle anderen, genoemd door

  Koos de Jong
  Dan kunnen ze halve NDP/PALU achter tralies zetten, te noemen Abrahams, Gopi, Sew Atjon, Iwan Poerschke, Kromosoeto, Sastroredjo en Jim Hok.

  Want al deze lieden hebben hebben kilo’s grease op hun hoofd en geen boter want deze smelt bij de eerste de beste hitte terwijl grease smelt als het warmer is dan 50graden dus da faja tek den gogo hatelijk


  Maak melding

 10. Ka’rltjé waar was jou verstand toen jij de moorden op vooraanstaande Surinaamse zonen positie accordeerde.
  Ben je vergeten :de Amnestiewet.
  Een religieuze voorganger predikt rechtvaardigheid. Dat zegt toch jou heilige boek. In het andere geval zoek ik geestelijke heil Stevie WonderMeye. Hij ondersteunt en helpt verlossing bereiken voor moordenaars corruptlelinen criminelen .

  Gods Bazuin


  Maak melding

 11. honderd procent mee eens dat het met terug werkende kracht moet gelden .niemand mag de dans ontspringen .front denkt dat het moet gelden voor de huidige regering maar dat moet gelden vanaf ten tijde van de eerste regering vhp,nps,pl dan zullen we zien hoeveel koppen gaan rollen .ik weet zeker dat in de huidige regering corruptie was is en ik vindt dat er onderzoek moet komen .ik verdenk vooral abrahams maar ook anderen .bouterse corrupt dat geloof ik niet .het zijn zijn onder geschikten die het velt moeten ruimen .aan oppositie kant toen zij aan de macht waren verdenk ik iedereen vooral die vhp en die pl .vene hou ik buiten schot die was een jaloerse haatdragende president die geen goed voorbeeld aan het volk gaf als het gaat om verzoening .je moet de winnaar de hand geven en je verlies accepteren je bent een voorbeeld voor de natie vene en daarom gaat deze president de komende verkiezingen winnen .bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015


  Maak melding

 12. Deze man van Doe zijn hoofd is hard….het is geen regel of maatregel…….die kunnen allemaal met TWK omdat het dan al vast zit aan een bestaande wet…… dus … het gaat hier primair om een Wet…(nieuw)…..dus het kan nooit TWK krijgen anders is het geen Wet Idioot….Karel blijft dom doen ….. hoe kan men achter idioten aan lopen zie CKC……… hij neemt de boel constant in de maling….ik twijfel zwaar aan Doe…het gaat richting NPS met domheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.