Oppositioneel blundertje met staartje

36

PARAMARIBO, 1 sep – De oppositie heeft zonder meer een blundertje begaan. Het boycotten van vergaderingen van het parlement is net iets te ver gedreven. De gemeenschappelijke verklaring die achteraf werd uitgegeven komt neer op een schuldbekentenis. De damage control bij de bestuursmacht nastrevende samenwerkende partijen is ronduit rampzalig.

De damage control had van heel andere aard moeten wezen en veel eerder moeten komen. Van zoveel verzamelde wijsheid en ervaring mag toch wel meer worden verwacht. Zoals op de dag van de schade zelf. Met de ‘constructieve’ houding van parlementsvoorzitter en oppositielid Ruth Wijdenbosch moesten de daarop volgende politieke ontwikkelingen als een boek te lezen zijn. Dat er dagen later een verklaring moet uitkomen, zegt vooral veel van de wrange nasmaak bij de ondertekenaars.

Damage control veel te laat. Want had die niet op de dag zelf moeten komen? Direct na het waarnemen van de eerste tekens aan de wand. Nu kan de andere kant de prijs voor zich alleen claimen. Roepen dat je er ook aan hebt meegewerkt, wie zal zich dat nog herinneren over eender hoeveel tijd? De kans om af te dingen op het succes van de ander, hem wind uit de zeilen te nemen, die is eigenhandig opgeblazen. Hoe overtuig je de rest nog dat je klaar bent om over te nemen?

36 REACTIES

 1. Het kan alleen maar rampzaliger worden voor deze oppositie en NF’ers, en is zeker de spreekwoordelijke druppel waardoor dit zooitje en samenraapsels van nitwits uit elkaar zullen gaan.

  Het worden straks net een stel kikkers in een kruiwagen die men bij elkaar moet zien te houden, en of het zal lukken ??? Dat is nog zeer de vraag.

  Ik denk dat de kleinere partijen binnen het NF nu reeds de move richting MC moeten maken, want na de verkiezingen stapt de VHP uit deze groep en gaat samen met de MC een sterke coalitie vormen !

  Mensen, mi bari yu ! Oeng mus loek boeng !


  Maak melding

 2. “Damage control…De kans om af te dingen op het succes van de ander, hem wind uit de zeilen te nemen, die is eigenhandig opgeblazen. Hoe overtuig je de rest nog dat je klaar bent om over te nemen?”

  Onzin! Welke schade is er aangericht? Omdat men niet heeft deelgenomen aan het debat over sociale wetgeving, die zoals gewoonlijk op Surinaamse wijze niet financieel onderbouwd is? De oppositie heeft nu de kans om met een alternatief op de proppen te komen, die financieel solide is en waarover niet de zweem van zieltjes winnen in verband met de komende verkiezingen hangt.


  Maak melding

 3. wat heerlijk dat de oppositie nu ook duidelijke misrekeningen maakt. kunnen ze ook uitgebreid worden besproken. net als het diplomatieke paspoort van dino en het surinaamse paspoort dat hij voor een pseudo hezbollah heeft “gekopieerd”.


  Maak melding

 4. wat begrijpen wij niet wanneer wij lezen dat dino bouterse nooit het hoofd geweest van CTU? hoe moeten wij begrijpen dat hij met al die wapens rond heeft gelopen? hoe kan een niet-hoofd CTU zo tekeer gaan met wapens en hoe is het dan gelukt ze in zijn eigen kantoor te houden? roept deze verklaring niet meer vragen op dan ze beantwoord? wij hebben toch zijn vader horen roepen dat hij de beste is op dat gebied en dat hij is opgenomen in de leiding van ctu? hoe dom horen wij te zijn?
  http://www.gov.sr/sr/actueel/government-statement-on-case-usa-v-dino-bouterse.aspx


  Maak melding

 5. Het is nu overduidelijk dat front NOOIT het landsbelang voor ogen heeft gehad.

  Persoonlijk denk ik dat Kensenhuis (NPS) een daad heeft gesteld, door gewoon te tekenen omdat ze bij NPS weten, dat hun partij na 2015 zal ophouden te bestaan als ze in zee blijven gaan met de VHP en PL.

  Als NPS nu niet uit front stapt zullen ze maar 1 zetel in Paramaribo halen, die ene zetel zal de zetel van de voorzitter zijn enkel en alleen omdat hij op een verkiesbare plaats is gezet, zoals ook alleen de voorzitters van DA91 en SPA alleen zetels halen.

  Het is trouwens heel opvallend dat front steeds schreeuwt dat ze groeien maar nog geen enkele beelden heeft laten zien van een massameeting waarbij honderden of duizenden mensen zijn komen opdagen, niet eens VHP heeft zoveel mensen op de been kunnen krijgen, voorlopig is het alleen de NDP en ABOP gelukt.

  In Nickerie laatst tijdens een vhp vergadering zijn er maar tientallen mensen komen opdagen.

  Tekenend is dat de pers ook afgelopen zondag niet bij mocht zijn tijdens de vhp structuurvergadering, dit terwijl de pers bij alle andere partijen bij mocht zijn tijdens structuurvergaderingen, zover de democratische gehalte van de vhp.

  Inmiddels weten we waarom de pers niet bij mocht zijn, er worden rechtszaken aangespannen omdat ze zoals ze gewend zijn ondemocratische besluiten hebben genomen.

  FRONT NOOIT MEER.


  Maak melding

 6. Enne voor het front gepeupel die dit soort artikel proberen te mijden, hier een deel.

  “Adviesraadslid gaat besluiten partijcongres aanvechten
  31 Aug, 18:00

  Aanand Ramdjielal, lid van de VHP en Adviesraadslid Aanand Ramdjielal, lid van de VHP, volgt het advies van zijn partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi op en gaat naar de groene tafel. “Wie het niet eens is met de besluiten genomen op het partijcongres, mag naar de groene tafel stappen,” zou Santokhi partijleden vanmiddag hebben geadviseerd. De VHP heeft haar partijcongres vandaag gehouden, waarbij de nieuwsmedia Starnieuws en de Ware Tijd zijn geweerd.

  Ramdjielal, die ook lid is van de Adviesraad van de partij, trekt fel van leer over de wijze waarop het hoofdbestuur heeft gemeend genomen besluiten achteraf te laten goedkeuren door de partijraad. Volgens de VHP-er is de partijraad totaal onbevoegd om deze besluiten goed te keuren, laat staan het hoofdbestuur te machtigen om te handelen naar eigen inzichten. Ramdjielal zegt dat volgens de statutaire bepalingen, het partijrecht, niet de partijraad bevoegd is tot deze handelingen, maar het partijcongres. “Toen er geen Huishoudelijk Reglement was, kon het bestuur deze grap nog uithalen, maar nu niet meer.” Hij wijst erop dat het Hoofdbestuur belast is met de algemene leiding van de partij…….”


  Maak melding

 7. @Afu Sensie, niemand zal ontkennen dat invoer van een sociale stelsel een slechte zaak is. Echter de aanname van het stelsel is gedaan zonder enige vorm van een controle mechanisme of inschatting hoe toekomstige kosten uitpakken. En dat is precies het bezwaar van de oppositie. Er ligt geen fatsoenlijk financieel onderbouwing op tafel. Ook weet men niet hoe om te gaan met bijzondere gevallen.

  Ik wil je vragen om je politieke voorkeuren opzij te zetten en voor één keer te denken in het belang van de bevolking. Het gaat erom dat iedereen die gewerkt heeft recht heeft op pensioen en goede zorg.

  Graag jouw reactie hierop (zonder te schelden)


  Maak melding

 8. Ik kan mij voorstellen, dat de oppositie tegen de aanname van het sociaal zekerheidsstelsel is, omdat tot nu toe iedere financiele onderbouwing ontbreekt.
  Dat mag echter naar mijn mening nooit een reden zijn om in dit geval het einddebat te schuwen en/of tijdens de stemming de Assemble te verlaten.
  Volgens mij getuigt dat van zwakte.
  Ook al vorm je als oppositie een minderheid in het parlement, dan nog loop je niet weg.
  Helaas blijkt dit in ons land steeds vaker een gewoonte te worden en zowel coalitie als oppositie maken zich daar schuldig aan.
  Ik vraag mij dan ook ernstig af of onze parlementariers wel in de gaten hebben, wat de functie van een volksvertegenwoordiger is.
  Ze maken er een rotzooitje van.


  Maak melding

 9. “Echter de aanname van het stelsel is gedaan zonder enige vorm van een controle mechanisme of inschatting hoe toekomstige kosten uitpakken. En dat is precies het bezwaar van de oppositie. ”

  Koos leeft in de omgekeerde wereld.

  Het bezwaar van de oppositie, hebben ze laten merken door te boycotten, dus niet de discussie aangaan of tegenvoorstellen doen.

  Boycotten=obstructie plegen, maw de oppositie is/was tegen de wetgeving, ze dachten dat het nooit aangenomen zou worden, fronters zijn de vijanden van het volk, zijn ze altijd al geweest, het ging en gaat nogsteeds om de belangen van een kleine kliek die front behartigd.


  Maak melding

 10. @Afu Sensie
  1) Het is een taktische blunder om voor die vergadering geen quorum te verlenen etc. Het is namelijk koren op de molen om de oppositie als A sociaal af te schilderen. Zie uw reactie
  2) De oppositie heeft in de voorgaande zittingen ruimschoots laten weten waar de gaten in de wetten zitten en in de gevolgde weg. Er is zoals gewoonlijk niet op gereageerd.
  3) De regering heeft ondoordachte wetten met gate en zonder onderbouwing gemaakt het gevolg zal desastreus zijn. Er is onvoldoende verdien capaciteit om als land deze weten te kunnen uitvoeren.
  4) Hoe graag ik goede zorg, goede pensioenen en minimum lonen gerealiseerd zie. Er moet wel een basis zijn om het te kunnen financieren. Nu is het net als FISO een populistisch cadeautje voor de arme kiezers dat zij bij invoering zelf zullen gaan betalen.

  Uw commentaar omtrent het rumoer van een VHP lid. De partij laat dit geordend toe en geeft bij gebrek aan draagkracht voor de bezwaren van de klager aan dat hij de weg via de rechter kan vervolgen (democratisch toch en geloof in de rechtstaat). Hoe gaat dat bij de partijen aan de coalitie zijde. Men wordt even bij de president geroepen waarna men acuut aan geheugenverlies gaat leiden.


  Maak melding

 11. Ik vind dit een heel slecht artikel. De journalist of schrijver van dit stuk zou opnieuw naar de journalistieke school moeten gaan. Welke vergadering en over welk onderwerp?


  Maak melding

 12. Ik vind de VHP ook steed meer hypocriet en onbetrouwbaar, want hoewel Chandrika zich zogenaamd profileerd als een volkspresident blijkt nu duidelijk dat hij andere extremistische ideeen heeft.

  Daarom zou ik de mensen willen vragen om de huis aan huis teams van de VHP niet te spreken en direct weg te sturen (of gelijk weg te jagen).
  Hoe wil je mij komen vertellen dat ik het goed zal hebben, wanneer je de wetten die voor m’n welzijn worden behandeld en moet goedkeuren, torpedeerd !!!

  Surinamers, jullie moeten owroe plasje op die VHP’ers gooien als ze voor jullie deur staan, want dit is onvoorstelbaar en kan absoluut niet !

  Oen trowe ouwroe pisie tap deng !!!


  Maak melding

 13. jojo jij als fronter verkondigd natuurlijk dezelfde rommel als de dna leden, jullie zijn genetisch dom.

  lees je punten stuk voor stuk en lees maar de kranten op na. De meeste zinnige punten aangekaart in de DNA heeft de regering in het nieuwe wetsvoorstel verwerkt. Of bedoel je dat alle punten aangedragen door de oppositie verwerkt had moeten worden?

  Dat jij niet weet wat democratie en rechtststaat betekend is nu overduidelijk.

  Dat een adviessraad lid naar de rechter moet stappen omdat de vhp haar eigen regels aan hun laars lappen, heeft niets met democratie en rechtstaat te makken, maar alles met dictatoriale neigingen in de partij.

  Regels zijn niet voor niets opgesteld, die moeten opgevolgd worden, dommie, dat is democratie en rechtstaat.

  Surinamers weten nu met wie ze te maken gaan krijgen mocht de vhp in het machtscentrum komen, regels en wetten zullen niet gevolgd worden en wie daar moeite mee heeft moet maar naar de rechter. Mooi vooruitzicht van de vhp democratie en rechtstaat.


  Maak melding

 14. Welke schade is dan aangebracht ?!
  Geen enkel,geen 1 ! het is de NDP machine die deze kans denkt te grijpen om de VHP schade aante richten !
  Maar de VHP wprdt juist sterker hiervan !!
  DE ndp lijder bouta begaat elke dag een blunder en dan zie je de paarsen zoals AFU EDE,de Milton Fleurs hier niet. Dan kruipen ze oinder een steen.
  HALLO Afu Ede en co,
  toen de bpouta amnestie getekend moest worden had geen enkel NIEUW FRONT lid getekend alleen de NDPERS hadden getekend. Maar toen vonden jullie,het paarse volk ,toch niet dat er schade was aangericht. Het ging hier duidelijk om een ndp en bouta aangelegenheid !!
  En please de sociale wetten van bouta die is nog niet eens begonnen en ik kan jullie zeggen dat het alvast een RAMP zal zijn net als de rest van zijn paarse beloften aan het volk.
  Arme bouta ,die arme lijder van je , die doet hard zijn best om zijn amnestie te behouden en wacht maar zijn beloften gaan nog BIZARDER worden. Heb je nog enig update voor ons over dinootje ?!


  Maak melding

 15. Hallo er worden ff 3 zeer belangrijke wetten aangenomen die niet goed uitgestippeld zijn wat hebben de Kondreman daar aan ? m.i. niets hoor… populistisch gedoe allemaalzeg… men kan geen ijzer met handen breken en toch doet men het overkomen dat ze dat wel gaan doen , hoe dangggg ?


  Maak melding

 16. @Afuy Sensie

  Jij moet de laatste zijn die over RECHTSTAAT EN Democratie moet praten!!!
  Deze man in kwestie maakt gebruik van zijn recht om bij de rechter te stappen en zijn zegje te doen !! Niemand van de VHP heeft hem dwars gezeten ,bedreigd of telefoontjes gemaakt aan zijn adres. De VHP doet het goed om geen lawaai hierover te maken , ;laat de rechter zijn werk doen okay Afu Ede !
  Jou baasje bedreigd de rechters en zij kijkenoe hoe de 28 ndp ministers amnestie verleende aan je baasje. Ja de bouta amnestie werd verleend door de 28 NDPERS in het DNA. Geen enkel rechter die de moed heeft gehad dit te voorkomen. Onder je baasje worden ze bedreigd, geintimideerd,telefoontjes worden gemaakt,kogelbrieven worden verstuurd. Als het om zaken over je baasje gaat werkt de Rechtstaat niet meer. Zie maar hoe onder Santokhi de rechter alle ruimte krijgt zijn werk te doen.
  En laat mij jou 1 ding zeggen. de ndp is bezig de boel om te kopen en deze person in kwestie is een zwakkeling ,makelijk omkoopbaar.Deze persoon kan liever vandaag nog vertrekken als hij binnen de VHP niet goed voelt. Zo had je ook een soerdjan die ging ook bedreigen. Maar die zit nog bij de VHP. zo ook deze driftkop.
  Wij zijn niet bang voor deze vent.Hij mag ophoepelen..


  Maak melding

 17. gekke ray ik had me vandaag voorgenomen om niet op idioten te reageren en betrap mezelf dat ik het nu al 1 keer heb gedaan.

  1 keer teveel, dus verwacht vandaag geen reactie van mij op je idioterie, wat een gek zeg.


  Maak melding

 18. @Afu Ede

  Voor jou wordt het onverdraagzaam wanneer de waarheden over je baasje geschreven worden. Dan wordt het teveel voor je!Baja ik vraag me af of jij het zal overleven als je baasje binnnekort gevangen wordt genomen.
  Ga je dan ook naar Amerika in een cel wonen naast je baasje om zo dicht mogenlijk bij hem te zijn ?Want in nood gaat je baasje je heel hard nodig hebben !!!! Of gaat je baasje IN NOOD ZIJN WKN VRIENDEN LEREN KENNEN ?!


  Maak melding

 19. @Afu Ede

  Kan jij vragen beantwoorden over dinootje aangezien je als buikspreker vab de NDP dient?
  Lees artikel afu ede ,

  De regering van Suriname wenst op de recente ontwikkelingen in de rechtszaak van de Verenigde Staten van Amerika tegen de persoon Dino Bouterse niet in te gaan. Dat bericht heeft de regering zaterdag 30 augustus 2014 op haar website geplaatst.

  De Regering benadrukt echter het volgende:

  Op geen enkele wijze of op enig moment zijn/waren terroristische organisaties actief op het grondgebied van de Republiek Suriname. De documenten uit deze rechtszaak bewijzen dat middels een undercover operatie slechts informanten en agenten van de Verenigde Staten betrokken waren, die geen terrorist noch lid van een drugskartel zijn.

  Dino Bouterse is nimmer hoofd geweest van de Counter Terrorism Unit (CTU). Betrokkene was tijdens de opstartfase van deze unit slechts aangesteld als trainer en instructeur. De eerste en enige persoon in de functie van hoofd van de CTU tot op heden is Kapitein Giovanni Nijbroek. Dino Bouterse ontbeerde dus ten allen tijden de bevoegdheid en capaciteit om ondersteuning te verlenen bij het opzetten van trainingskampen of basissen voor terroristen in Suriname.

  Suriname en de Verenigde Staten van Amerika hebben, tezamen met internationale organisaties, altijd nauw samengewerkt op het gebied van terrorismebestrijding en het delen van inlichtingen. Suriname zet deze samenwerking in de toekomst onverkort voort
  .

  Je baasje durft geen antwoordt tegeven over vragen over zijn Eigen zoon dino !!! Dan hoe dan??!!!


  Maak melding

 20. @Afu EDE en DE Milton Fleurs,

  Kort nadat Bouterse was geïnaugureerd als president van Suriname, benoemde hij Dino tot de leider van de zwaarbewapende Counter Terreur Unit (CTU), een omstreden politieorganisatie met militaire status die volgens president Bouterse als doel heeft terrorisme in Suriname te bestrijden.[1] Op een persbijeenkomst in december 2010 reageerde president Bouterse op een journalist die vroeg waarom Dino, ondanks zijn veroordeling, tot hoofd van CTU werd benoemd met de woorden: “Bij CTU worden de allerbeste mannen geplaatst en mijn zoon behoort tot de allerbesten”. “Hij heeft mede leiding in CTU en de wettelijke regelingen zijn niet overtreden”.[7] De benoeming van Dino werd door velen als controversieel gezien. Jurist Freddy Kruisland wees erop dat Dino Bouterse veroordeeld is omdat hij de staatsveiligheid in gevaar bracht. “Dan kan hij niet benoemd worden in deze functie”, aldus Kruisland.[8] Volgens Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid van het kabinet van de president, is Dino belast met logistieke aangelegenheden van CTU en neemt hij niet deel aan operaties.[9] Tijdens de persconferentie van Desi Bouterse over de arrestatie van Dino Bouterse meldde de president op 3 september dat Dino niet meer betrokken is bij CTU.[10]

  Hahaahaaaaaa..nu het te heet wordt onder de kont van jullie baasje komt hij ontkennen dat dinootje de lijder was van de CTU !!!
  LIEGEN EN BEDRIEGEN IS WAT JULLIE BAASJE HEEL GOED KAN DOEN !!!!!!


  Maak melding

 21. @ndpfornever

  op dit moment zakt geheel suriname door de stront. wij hebben sociale wetten, maar wij weten nog niet hoe wij die gaan financieren. de eerste “no can do” in de financiele wereld. hier ontmoet de sociale wereld de financiele wereld, je moet hun wel samen kunnen laten praten.


  Maak melding

 22. De oppositie is ook PL, NPS, KTPI e.a. maar voor sommigen is het alleen de VHP. Dat geeft aan voor welke partij men het meest vreest.
  Van alle partijen is op dit moment alleen de VHP in staat het land een goed bestuur te geven. Komt de VHP niet in de regering, dan wordt het verder aanmodderen. Met alle schadelijke gevolgen van dien.


  Maak melding

 23. Ah ,kijk ook zo een social project van bouta die heden gekend wordt ale een RAMP,de zoveelste ramp,

  Met veel tamtam werd in 2012 de opstart van de cassavefabriek Innovative Agro-processing Industries (IAP) N.V. te Para aangekondigd. Het zou bijdragen tot de verwezenlijking van de voedselschuur die Suriname moest worden binnen de regio. Er werden verschillende omliggende dorpen benaderd voor samenwerking, en boeren van heinde en verre werden enthousiast gemaakt hun gronden te overspoelen met cassaveaanplant. Twee jaar later rotten duizenden kilo’s aan cassave in de grond en lijden de boeren een miljoenenverlies.

  Norma Sabajo, beter bekend als ‘Vrouw Norma’, heeft gezondheidsklachten, volgens haar veroorzaakt door alle stress rond de cassavefabriek. Ze is een van de ongeveer 750 boeren verspreid over het land die een speciale training hebben gevolgd om cassave voor de fabriek te telen. Maar ze heeft slechts een fractie van de vele duizenden kilo’s die ze op het land heeft staan kunnen afleveren.

  Het verhaal van Vrouw Norma staat niet op zich. Alleen al op Matta zijn tachtig boeren enthousiast cassave gaan telen, aangemoedigd door Robert Power en Kamla Madho. Die zetten in 2012 de cassavefabriek IAP N.V. op aan de Jan Starkelaan te Para, beter bekend als Zanderij 1. Power, voedseltechnoloog, en Madho, econoom en levenspartner van minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin, wisten de president er samen van te overtuigen dit bedrijf op te zetten. De rol die hierbij voor de overheid werd weggelegd, was een faciliterende. Het werd daardoor al gauw een NDP-project genoemd, waar zelfs het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), toen nog een bolwerk van Pertjajah Luhur, geen enkele invloed op had. Maar van meet af aan waren er problemen, en heel erg transparant was de opzet ook niet.


  Maak melding

 24. Äfu Sensie
  “jojo jij als fronter verkondigd natuurlijk dezelfde rommel etc.

  ik ben geen fronter en ik ben ook kritisch richting de oppositie. Zie mijn eerste Punt.

  Natuurlijk moeten er sociale wetten komen. Echter ik heb de behandeling in de DNA gevolgd en heb moeten vaststellen dat er geen touw aan vast te knopen was en dat er niemand enig idee heeft hoe het betaald moet gaan worden.
  Ofwel Afu Sensie als de economie van Suriname niet echt groeit (en dat doet deze in echt geld per hoofd van de bevolking al sinds 2011 niet meer) betekend dat deze extra uitgaven allemaal uit de zelfde pot betaald moeten worden. Er zijn dus mensen die de rekening gaan betalen en er op achteruit gaan.
  Zonder goed dekkingsplan werken dit soort enorme wijzigingen averechts. Alleen dat wil u niet inzien u verkoopt succes dat er niet is.


  Maak melding

 25. @ Jojo en Ray,

  Dank voor jullie heldere uiteenzettingen.Ben het volkomen met jullie eens. Sorry dat ik het zo moet stellen, maar je moet een minimale capaciteit aan logisch denkvermogen hebben om het te kunnen volgen, maar sommigen op dit forum kunnen dat niet begrijpen en zijn ziende blind en horende doof, zoals Afu Sensi .
  En dit zeg ik niet om beledigend te zijn of respectloos naar wie dan ook, maar om te benadrukken dat logisch denken een kunst is.

  Trouwens zijn de voor bereidende werkzaamheden voor de tram verbinding naar Onverwacht reeds gestart. Nog 9 maanden te gaan ….om de niet producerende cassave verwerkings fabriek te bereiken met de tram.


  Maak melding

 26. Nu schreeuwt de oppositie het is Bouterse schuld dat ze de vergaderingen boycotten. De Surinamers moet erkennen dat in de 30 jaar frontje men nog nooit zulke besluiten hebben genomen dat goed is voor het Surinaamse volk dit geeft aan hoe slagvaardig en besluitvaardig de regering Bouterse is. De huilende frontjes op waterkant gillen allemaal hoe regering Bouterse dit gaat betalen mijn antwoordt zulke vragen hebben ze nooit gesteld toen frontje ging regeren en stelen en nu zijn ze bezorg om de kosten . 1ding staat vast nieuw Front heeft het Surinaamse volk VERRADEN ze waren tegen de sociaal akkoord hebben niet gestemd derest wat ze allemaal gillen is onzin het Surinaamse volk moet niet vergeten wie in die 4 jaar meer voor het volk heeft gedaan dan de afgelopen 15 jaar VHP en NPS!


  Maak melding

 27. Blaka Snesi

  @ Jojo en Ray,

  Dank voor jullie heldere uiteenzettingen.Ben het volkomen met jullie eens. Sorry dat ik het zo moet stellen, maar je moet een minimale capaciteit aan logisch denkvermogen hebben om het te kunnen volgen, maar sommigen op dit forum kunnen dat niet begrijpen en zijn ziende blind en horende doof, zoals Afu Sensi .
  En dit zeg ik niet om beledigend te zijn of respectloos naar wie dan ook, maar om te benadrukken dat logisch denken een kunst is.

  Trouwens zijn de voor bereidende werkzaamheden voor de tram verbinding naar Onverwacht reeds gestart. Nog 9 maanden te gaan ….om de niet producerende cassave verwerkings fabriek te bereiken met de tram.
  >
  >
  Dit krijgen we als wij de Goddelijke Creoolse man het toelaten dat de chinezen onze vrouwen naaien en kinderen met hun krijgen dan krijgen we een verdomde achterlijke toekomstige verrader die zich BLAKA SNESI noemen. We moeten deze verraders snel neutraliseren voordat ze voor grote problemen kunnen zorgen en moet het ten streng verbieden dat een goddelijke creoolse vrouw een hindoestaanse aap, een Chinese slang of een albinokakkerlak als partner neemt want lager kan je niet zinken!


  Maak melding

 28. @ Terro Rist,

  Mijn nick name heeft niets met mijn afkomst te maken. Had net zo goed Redi Hindustani of Paars Jampanesi etc kunnen zijn.
  Voor de rest. watch yourself in the mirror and you might see a racist!!
  Probeer inhoudelijk te reageren of blijf anders gewoon weg van dit forum.
  Heb je trouwens het antwoord over de tram verbinding al???


  Maak melding

 29. @Na Mi

  Toen de gehele oppositie niet had gestemd voor de bouta amnestie hebben jullie niet geklaagd !!!De gehele coalitie heeft de nacht voor de amnestie dag geslapen in het DNA gebouw, bang dat 1 van ze misschien niet zou komen opdagen en de oppositie zou tegen stemmen. Voor die sociale wetten ,hallo er is niet eens een begin hiermee gemaakt !!
  De vraag is hoe je baasje het zal klaar spelen. Wij zijn de vele beloften van je baasje al gewoon hoor. Nu om zijn amnestie te beschermen doet je baasje rare dingen.
  Nog even en we zijn bevrijdt van hem!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.