Legaliteit sociale wetten betwijfeld

19

PARAMARIBO, 1 sep – De legaliteit van de recent aangenomen sociale wetten wordt in twijfel getrokken. Het oppositionele Nieuw Front verdenkt regering en coalitie ervan de verkeerde versie van het voorstel Nationale Basiszorgverzekering te hebben ingediend en goedgekeurd. Dit mag niet zonder gevolgen blijven.

In elk geval wordt nu een studie gemaakt van de gevolgde procedures. “Men zal zeggen dat dit spijkers op laag water zoeken is, maar regels zijn regels. Het parlement maakt wetten en zal zich dus als eerste aan alle regels moeten houden”, zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS) tegenover de Ware Tijd. De regering had voor de behandeling een versie ingediend die later werd ingetrokken. Maar een brief van intrekking is nooit gezien.

De vervangende versie is dus illegaal. “Bij de stemming is dus een totaal andere wet aangenomen dan was ingediend”, aldus Tjin A Tsoi. Het Nieuw Front bekijkt nu samen met deskundigen de mogelijke gevolgen. Ook wordt onderzocht of de juiste procedures zijn gevolgd. Het Nieuw Front, BEP en Pertjajah Luhur namen niet deel aan de stemming. De betreffende vergadering werd niet bijgewoond, omdat de coalitie er maar niet in slaagde quorum te bereiken.

19 REACTIES

 1. In haar zucht het volk enige daadkracht te tonen, heeft de regering met touwtjes aan elkaar geknoopte sociale wetgeving gepresenteerd. Haastige spoed is zelden goed!


  Maak melding

 2. “Legaliteit sociale wetten betwijfeld”

  In haar zucht deze wetten ongedaan te maken zal front alles uit de kast halen. Boycot is niet gelukt dus nu maar de legaliteit betwisten. De wetten zijn namelijk in het volksbelang, dus moeten en mogen van front nooit ingevoerd worden.

  Mochten ze ooit in het machtscentrum komen, zal er minder geld overblijven om in de zakken van deze dieven te verdwijnen, en dat is precies wat steekt.

  Het volk zal deze landverraders niet vergeten en nooit vergeven voor dit gedrag.


  Maak melding

 3. Ja Paulus idd haastige spoed is zelden goed, over de naschoolse en zorg was wel ”nagedacht” en kijk wat een geblunder, nee nee het valt niet onder kinderziektes, maar gewoon onnadenkendheid… haast idd met mooie plannen erin rammen…. a no bun… maar ja ze willen daadkracht tonen… dat er in de praktijk geen kracht is what ever….


  Maak melding

 4. Vanity gelukkig dat jullie in de minderheid zijn en dat zullen jullie dus ook blijven, met dit gedrag.

  Met volk bedoel ik dus de weldenkende meerderheid van de Surinamers, de meerderheid die NIETS van front moet hebben.


  Maak melding

 5. Afu Sensie

  Geloof jij nog steeds in de IDOS en Rapar veilingen die voor je baasje werken?

  ‘Het volk zal deze landverraders niet vergeten en nooit vergeven voor dit gedrag’ ; zegt Afu Sensie.
  Hallo , hallo, je baasje heeft 15 burgers vermoord en de rest van de bevolking heeft geen moeite hie rmee gehad. ,alleen de rechtgeaarde surinamers komen op voor deze slachtoffers en al de andere slachtoffers gemaakt door je baasje en co.
  Morgen als het dinootje zou lukken om enkel Hezbollah terroristen naar Suriname te smokkelen , zou het APATISCH gedeeltje van de bevolking inclusief jij en de rest van de paarse familie deze terroristen gaan werwelkomen op onze vliegveld.. Voorts zouden jullie op de foto willen staan met deze Hezbollah’s met uzi’s en al. Voorts zouden jullie deze Hezbollah’s proberen aan raken want hey in jullie mind komen ze uit een andere planeet. En ja beloof het apatische gedeelte een heleboel en ze zijn blij.Ze zijn allang blij met de loze beloften van je baasje ,al komt niks ervan terecht, ,ze geloven erin met beide ogen wagenwijd open.


  Maak melding

 6. Het Nieuw Front (NF) gaat met juristen en andere deskundigen onderzoeken in hoeverre de afgelopen week door De Nationale Assemblee, in afwezigheid van Nieuw Front-, Pertjajah Luhur- en BEP-parlementsleden, aangenomen drie sociale wetten (Wet Nationale Basiszorg, Wet Minimum uurloon en de Wet Algemeen Pensioen) op de juiste wijze aan het parlement zijn aangeboden door de regering. Ook zal worden onderzocht of de correcte parlementaire procedures zijn gevolgd om voornoemde wetten uiteindelijk goed te keuren. Dat bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 1 september 2014.

  Indien zou blijken dat dat niet het geval is geweest dan rijst de vraag of deze wetten afgekondigd kunnen worden en in werking treden, aldus de krant.

  Al in een vroeg stadium tijdens de behandeling van de Wet Nationale Basiszorg vroeg Winston Jessurun (DA’91) of de regering de oorspronkelijke versie per brief had ingetrokken en vervolgens de nieuwe met bijlagen voor behandeling had ingediend. Op deze vraag kreeg hij geen antwoord van parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons (NDP). De oorspronkelijke versie zou nooit zijn ingetrokken.

  Bij de stemming is dus een totaal andere wet dan was ingediend aangenomen, beweert althans het NPS-Assembleelid Arthur Tjin A Tsoi. Er is tijdens de vergadering nooit door de regering een akte van wijziging van de oorspronkelijke Wet Nationale Basiszorg gevraagd.

  ‘De nota van wijziging is niet voorgelezen en er is geen akte verleend door De Nationale Assemblee. Men zal zeggen, dat dit spijkers op laag water zoeken is, maar regels zijn regels. Het parlement maakt wetten en zal zich dus als eerste aan alle regels moeten houden’, aldus Tjin A Tsoi.
  September 1, 2014

  Go for it Nieuw Front !!


  Maak melding

 7. tot 25 mei a.s. heeft brunsie een contract om met deze bende samen te zijn,want van regeren komt er niks van terecht..

  een valse wet maken aannemen die niet eens deugt is geen prestatie..,,dan mag je wel trots zijn,maar respect dwing je niet af..

  let wel het buitenland lacht ons uit,want ze komen ondanks alle moeite van deze bende boeven,niet investeren..


  Maak melding

 8. De NDP is een terroristen partij.Als ze haar doelen niet op een normale manier kan bereiken,zaait ze terreur,koopt om enz.Het is te vergelijken met ISIS.


  Maak melding

 9. nieuwfront is wanhopig geworden radeloos en gewetensloods en ze moeten ook weten dat niet alle surinamers zo zijn als hun oeng ai opo,maar er zijn nog steeds een paar ogen bewust gesloten gehouden uit eigen belang


  Maak melding

 10. 40 jaar wordt er gesproken over een sociaal zekerheidsstelsel. NU het er is en wil het nieuw Front er alles aan doen om het te torpederen. Dat geeft je wel te denken, als deze gasten het echt wel menen met het volk. Het is goed om aan te geven, dat de wetten niet perfect zijn. Maar welke wet is nauw perfect.


  Maak melding

 11. Of het waar is, dat de aanname van het huidige sociaal zekerheidsstelsel illegaal is, kan ik niet beoordelen.
  Dat moeten deskundigen maar uitzoeken.
  Ik vind wel, dat het Front tijdens de stemming aanwezig had moeten en niet achteraf ach en wee moet roepen.
  De Assemble is de plek, waar politieke partijen hun stem moeten laten gelden, niet de krant.
  Dat komt in ieder geval bij mij niet sterk over.


  Maak melding

 12. @Ric, lees goed waarover het probleem eigenlijk gaat. Al was ik het ook. Als het klopt wat er gebeurt is kan ik jou vertellen dat deze regering via een smerige manier zijn zin heeft gekregen.

  =De vele kosten die deze plan met zich mee gaat brengen is nog niet boven tafel gekomen.
  =Vergeet niet dat deze zelfde groep morgen gaat klagen dat zij niet meer uitkomen en de overheid mag alle kosten voor hen gaan dekken.

  =Heb je aan alle illegalen gedacht die straks zogenaamd geen werk hebben??? wie zal het gaan controleren??????


  Maak melding

 13. @ Afu-afu Sensie
  Het volk zal nooit een regering vergeven die sociale wetten maakt met een lege kas en zonder goede financiele onderbouwing !

  Zet meer Sranangmang aan het werk en maak dan een miniem sociaal stelsel !

  Al het andere is mooipraterij en gouden-kerst-manipulatie !

  Adagio regering is : Na ons de financiele zondvloed !!!


  Maak melding

 14. Een voordeel t.a.v. het minimumloon is dat leerlingen en studenten wel gemotiveerd zullen raken om door te leren en te studeren.

  Degene die een lagere schoolgetuigschrift tot een mulo-diploma hebben zullen rekening mee moeten houden dat de kans heel groot is dat ze een minimumloon gaan verdienen of ontvangen.

  schoolgaande leerlingen kunnen hieraan ontkomen, door door te leren. De ouderen zonder een diploma op mbo-niveau momenteel zijn de klos en zullen pas vanaf zijn na de dood.

  na de dood.
  er is leven, er is leven na de dood.

  na de dood!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.