Beledigende reacties bij transfer Vermeer naar Feyenoord

36

Doelman Kenneth Vermeer vertrekt van Ajax naar aartsrivaal Feyenoord. Dat heeft zijn trainer Frank de Boer gisteren bevestigd. De Ajax-trainer baalt behoorlijk van de stap van Vermeer. “Feyenoord wordt er sterker op want hij is één van de beste keepers van Nederland” aldus De Boer.

De 28-jarige goalie van Surinaamse afkomst tekent een contract voor vier jaar in Rotterdam. Hij ondergaat maandag een medische keuring in Rotterdam-Zuid. De aanstaande transfer van Vermeer van Ajax naar Feyenoord zorgt voor de nodige onrust in Rotterdam.

Op Twitter waren er enkele racistische en beledigende tweets van Feyenoord supporters te lezen:

vermeer2

En dit spandoek zondagavond bij De Kuip laat niets aan duidelijkheid te wensen over:

vermeer1

36 REACTIES

 1. Artikel 1 Nederlandse grondwet
  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld, discrimineren wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan???


  Maak melding

 2. Kenneth trek je er niets van aan. Je gaat lekker en gewoon je werk doen, vooral omdat je 1 van de beste bent. Velen in Amsterdam sympathiseren toch wel met PSV, Feyenoord e.a. Zo is ook het omgekeerde het geval. Kenneth dat deel dat achter je moet staan, staat wel achter je. Ze kunnen doen wat ze willen uiteindelijk komen ze bij ons terecht. Klssr punt uit ; en zet /m op Ken. Go for it. You’ll never walk alone. Odi en krachtie Glenny.


  Maak melding

 3. Neen Nederland is niet racistisch, slechts enkele gestoorde figuren, ook wel tokkies genoemd zoals Verstegen de holbewoner en schoorsteenveger. Dan heb je nog Harry Hoogstra, bewoner van de dierentuin en verzot op chiquita bananen en tenslotte ene Pietjo die op het kerkhof ligt te rotten na de tering te hebben opgelopen…….


  Maak melding

 4. O, ik had niets anders verwacht. Als Nederlanders elkaar het licht in de ogen niet gunnen, zal het niet veel beter zijn met een niet Nederlander (Probleem is wel dat Vermeer een geboren en getogen zwarte Nederlander is). Daarom gaat alles verkeerd in dit Fucking land. Amerika is op dit punt slimmer, ze huldigen juist het buitenlands talent toe.


  Maak melding

 5. Kenneth ik wens jou heel veel SUC6 bij Feyenoord.Stoor je niet aan het gelul van deze mafkezen.Een grote bek hebben zij.
  Ze betalen om naar jou te komen kijken.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 6. @ mundo

  Ik ben onuitgenodigd naar Nederland gekomen en hoor mij dus als gast te gedragen, los van het gegeven dat de Nederlanders slechte gastheren en -vrouwen zijn. Wel wil ik melden dat als ik in Nederland geboren en getogen was en niet dezelfde rechten mocht hebben als een witte Nederlander ik zeer zeker zou radicaliseren. Het radicalisme in Nederland hebben de Nederlanders dus zelf veroorzaakt door de in dit land geboren en getogen allochtonen als tweederangs burgers te behandelen.


  Maak melding

 7. Een top voetballer als Kenneth Vermeer is zowel door Ajax als Oranje niet goed behandeld. Gelet op de keeperskwaliteiten is hij de beste keeper momenteel van Nederland. Stanley Menzo heeft min of meer ook hetzelfde meegemaakt als Vermeer en hij zal ze een poepje laten ruiken.

  Zet hem op Kenneth, laat je niet kisten, Surinamers staan achter jouw!

  Jij bent de beste!


  Maak melding

 8. Niets van aantrekken Kenneth en gewoon je werk doen.
  Je bent een goede keeper !!
  In alle landen in de wereld heb je racisten, niet alleen in Nederland, maar ook in Suriname.
  Kijk maar eens naar de postings op dit forum en je schrikt je wezenloos.
  Helaas is racisme niet uit te bannen.


  Maak melding

 9. Beste Kenneth,

  Ten eerste moedig van je. 010 aanhang hebben een hekel aan 020. Dit is geen overhaaste beslissing geweest. Over de Boer zal ik kort zijn, wanneer iemand dood of weggaat hoor je goed degene wel of niet was. Ik ben ajax fan, maar geen Fan van de Boer. Ook toen die voetbalde niet geweest. Er wordt gemeten met 2 maten.
  Ik kan niet wachten Ajax vs Feye met Kenneth onder de lat. Baja mi pa bo taki: djompo tik wan taki na noti, iem tang anga en schommel.
  Het beste daar in 010, want je gaat dat zeker nodig hebben!!!!


  Maak melding

 10. Over Vermeer wil ik niets zeggen, wel over de racistische teksten jegens hem. Voor een deel zijn ze racistisch, voor een deel komen ze voort uit de rivaliteit tussen Amsterdam en Rotterdam op voetbalgebied. De harde supporterskern van Feijenoord staat bekend als die met de laagste IQ. Dus die teksten kun je dan verwachten.


  Maak melding

 11. Het is wel lekker gemakkelijk LULLEN ( bijv; niks van aantrekken, stoor je niet aan die gasten, het gaat maar om een kleine groep enz enz ) vanachter een computerscherm wanneer je GÉÉN Kenneth Vermeer bent/heet.

  Moet hij zich ook niets van aantrekken als hij binnenkort op het veld verschijnt in een kolkende Rotterdamse Kuip en 90 MINUTEN LANG door zijn EIGEN supporters wordt UITGEJOUWD of BEKOGELD ????!!!!!!!!!

  Uitgejouwd worden in de voetballerij is schering en inslag maar door je eigen supporters is geheel andere koek.

  Wie van degene met al die mooie praatjes hier op waterkant zou op DÁT moment in zijn schoenen willen staan.

  De reacties op Twitter van de 3 GRAFTYFUS BLEEKSCHETEN had ik verwacht van de zijde van de RANDDEBIELEN uit de hoofdstad en wel als wraakreactie vanwege de aansluiting bij de aartsrivaal maar niet van de toekomstige ploeg.

  Tenslotte , het artikel betreft niet de GOEDE keeperskwaliteiten van Vermeer maar gaat over de schofterige racistische opmerking vanuit de BLANKE vuilbekjes in het Noorden. We weten allemaal dat Vermeer een goede doelman is dus waarom deze afleidingsmanoeuvre ???

  Is het omdat het om Nederland/Nederlanders gaat dus neemt men het maar voor lief ????????

  Waarom lijkt het alsof hier op WKN kritiek leveren op het land waarin men NIET woonachtig is ( Suriname ) AANTREKKELIJKER is dan kritiek leveren op het land waarin men als TWEEDERANGSBURGER jarenlang LEEFT, WERKT en BELASTING betaalt ( Nederland ) ???????

  Wie legt mij dat nog eens goed uit ? Wie o wie ???

  Gebeurt er hier in het Zuiden waar ik woonachtig ben iets wat mij niet aanstaat zal ik niet schromen om mijn gal erover te spugen.

  ” CHAVÉZ ” nó e tek’ sjeng njang wiesi ” !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. Dit soort tweets moeten op de voorpagina in de Nederlandse kranten terechtkomen. Alle betrokken personen die de racistische en beledigende tweets hebben verzonden moeten gewoon met naam, toenaam en foto gepubliceerd worden.
  Laat heel Nederland maar weten wie de personen (Pietjo Kerkhof, Harry Hoogstra, Janneke Verstegen etc,.) zijn die de beledigende en racistische tweets hebben geplaatst.

  Daarnaast moet de manspersoon op de foto bij de tekst ”Ebola Vermeer” vrij makkelijk en simpel te identificeren zijn voor de Nationale Politie met al hun geavanceerde middelen. Er zijn immers wekelijks slechtere foto’s te zien bij het programma Opsporing Verzocht, waarvan uiteindelijk ook de identiteit van de personen in kwestie worden achterhaald.
  Haal daarom desbetreffende persoon bij het spandoek uit de anonimiteit en maak zijn identiteit bekend aan heel Nederland.

  De Nederlandse politiek inclusief regering claimt dit soort racistische en beledigende gedrag niet te accepteren noch te tolereren. Nu is het uur van de waarheid, laat je horen, laat je zien of komt de Nederlandse politiek alleen maar op voor Autochtone Nederlanders, Noord-Amerikanen, Joden en Israëliërs?!?


  Maak melding

 13. Wat een gelul trouwens allemaal …..
  Die vorige trainer Koeman had toch ook Ajax getraind eerder?
  Voetbalfans hebben gemiddeld een kort geheugen….zeg maar gewoon: een heel erg laag IQ

  En inderdaad….zulke tweets met naam en foto gewoon op de voorpagina van de nationale kranten plaatsen….walgelijk gewoon….

  Groetjes van bakraboy uit Rotterdam!


  Maak melding

 14. Voetbal is emoties. Ze zullen Vermeer altijd als die ex-ajaxied zien, maar als hij straks in zijn feyenoord teneu in het doel staat zullen ze hem net zo hard toejuichen als een van hun en bij fouten is hij weer de ex-ajaxied.


  Maak melding

 15. Iedereen met gezond verstand moet naar de discussie sinterklaas en pieterbaas kijken en de reacties lezen en zien hoe racistische de blanke Nederlanders zijn alleen moeten we aanhoren het is maar een klein deel nee het is meer dan 90% van de Nederlanders die racistisch zijn en wanneer je ze betrap dan ontkennen ze het en zeggen meteen we hebben donkere vrienden om hun racisme te verbergen. Wat er met Kenneth vermeer gebeurd is iets dat kinderen van het zon mensen met veel melanine te maken krijgen. We moeten ophouden om excuses te bedenken voor de Nederlanders en gebruik je gezondverstand en zie ze voor wat een groot deel van de Nederlanders zijn RACISTEN in hart en nieren!


  Maak melding

 16. Het is niet de eerste en zal ook niet de laatste keer zijn dat iemand van 010 naar 020 of terug gaat. Kenneth is voor mij als in 020 wonende Feyenoorder van harte welkom in de Kuip en ik wens hem veel succes.
  En verder als mensen er plezier aan beleven en dus wel erg dom zijn om Kenneth of ieder ander mens op zijn kleur, geloof of wat dan ook te beoordelen, dan zegt dat veel over de verstandelijke vermogens van die mensen. Stoor je er niet aan, want helaas het verandert niet.


  Maak melding

 17. 0 1 sept. 2014

  Kenneth Vermeer, welkom in Rotterdam !!

  Laat maar die enkele idioten maar schreeuwen dat je een 020-speler bent.Neen, voor Srika ben je een van de twee top doelmannen van Nederland en professioneel genoeg je taak en verantwoording binnen Feyenoord te nemen.

  Je bewijst, dat traditie niet in beton gegoten is.

  Wel moet Srika bepaalde Surineds met 01een eng denken van 020 tegenover 010 op wijzen dat door hun negatieve reacties de trots en eenheid – onder Surineds – negatief bewezen wordt.

  Vergeet niet dat het voetbal maar een spelletje is, waar enkelen goed aan verdienen en de idiote schreeuwers deze enkelen met hun geld (be)dienen.

  Nu moet Feyenoord nog twee goede verdedigers zoeken en een goed scorende spits.
  Srika


  Maak melding

 18. Kenneth Vermeer!! ga voor je carrière en toekomst. Laat niemand dat van je afpakken. laat de anderen lullen of zeiken over jou!

  Het is uiteindelijk jou toekomst! Laat de Boer zeggen wat hij wilt! ik zeg tegen de BOER maar 1 ding! het is van okere maaike B..R


  Maak melding

 19. Van hersenloze schepsels kan je zulk commentaar verwachten. Meer hebben ze niet te bieden. En dan nog een foto erbij om hun domheid nog extra te accentueren.


  Maak melding

 20. daarom was ik niet voor nederland afgelopen wk.
  als je zwart bent en je maakt doelpunten dan ben je in hun oegen even goed, daarna vloeken, schelden, trappen, breken ze je tot de grond, : zou hij nederland maar tot wk kampioen gemaakt hebben zouden deze rasistische geluiden niet naar buiten komen,

  zo zie je hou een nederland in hart en nieren toch denk over onze broerders.


  Maak melding

 21. Ik ben benieuwd hoe die gekleurde spelers zich nu voelen in rotterdam en op het veld, als die gekleurder voetballers van FNoord, hoe voelen zei zich nu na deze uitspraken van hun eigen aanhang en supporters.

  En hoe denken nu alle surinaamers, antilliaanse supporters van Fnoord nu over deze uitspraken en beelden die vertoont zijn


  Maak melding

 22. Beoogd maker van het spandoek zegt sorry; what`s new!!!
  Sorry mag hij in de allerdonkerste holte van zijn lijf steken!!

  “Ik wil nogmaals benadrukken dat ik nooit, maar dan ook nooit de club of het legioen de club in discrediet wil brengen. Het was een hele domme actie van mij waar ik nogmaals HEEL VEEL SPIJT VAN HEB. Als er iemand is die Feyenoord altijd positief steunt, ben ik het. Ik hoop dat jullie mij kunnen en willen vergeven.”

  Lees verder:
  http://mwnw.nl/blog/2014/09/01/beoogd-maker-racistisch-spandoek-kenneth-vermeer-meldt-zich-45883#.VAcC69d_sl8


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.