Bouw oeververdediging in Nickerie

30

Parlementariër Rashied Doekhie (l) staat minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (r) zaterdag bij wanneer hij het startsein geeft voor de bouw van infrastructurele werken ter verdediging van de oever van Nickerie.

De contracten richten zich op het aanleggen van de oeververdediging achter de openbare markt van Nickerie over een lengte van 330 meter en de aanleg van een oeververdediging te Paradise, 575 meter. Beide projecten kosten de staat samen circa SRD 50 miljoen.

30 REACTIES

 1. in deze laatste maanden kan alles gerealiceerd worden..

  wat mij betreft,kan er elk twee jaar verkiezing gehouden worden,dan is het land ultra modern na een paar jaar..

  nu nog de over flay de vele vele viaducten de diep zee havens de spoor lijn van hier naar daar een drie baan vliegveld op zorg en hoop een acht baans op pad van wanica enz enz dan is het goed met hel land


  Maak melding

 2. Steenhard de Waarheid:elke regering heeft het plicht om dit te doen en niet de dibrie party betaald dit maar het volk zelf domme idioot,misselijk ding.en waarom hindoestanen er wonen toch ook negers, javanen, chinezen en indianen daar ,waar slaat het op neer klootzaak.


  Maak melding

 3. Aha,ze beginnen verstandig te worden.Beginnen in te zien dat er zonder droog land geen volk is en dat er dan niets te regeren valt.
  In Paramaribo pompen ze het water in de Suriname rivier en dat komt met een om weg weer het land binnen via de zee.Straks bestaat er geen Kwatta meer en gaan we kraboe vangen te Kofie Djompo.


  Maak melding

 4. @Gladvis,

  Je zegt dat elke regering de plicht heeft dat te doen. Jammer dan dat de vorige regering zich niet gekweten heeft van deze plicht, vindt je niet? Anders waren ze hun regeermacht niet kwijtgeraakt.


  Maak melding

 5. Zou het niet betel zijn om elke maand velkiezigen te houwe in Suliname?
  Da kan je zekel van zijn dat bij zoveel velkiezingplopaganda alle plojecten wolden gelealisild.


  Maak melding

 6. @Steenhard de waarheid

  Vergeet niet dat de vorige regering door verraad en fraude van de 3 musketiers de verkiezingen verloren hadden.
  Eentje wiens zoon voor levenslang in een amerikaansa cel zal doorbrengen,
  En de andere brunswijk Pascal die dacht dat hij papa zou nadoen…ja jaa zulke criminelen noem jij Lijders, Schaam je !


  Maak melding

 7. Steenhard De Waarheid,

  Nu even serieus.
  Heb je ook nog iets zinnigs toe te voegen aan dit artikel op de Waterkant of maak je alleen maar propaganda voor de familie Bouterse en zeik je verder iedereen af.
  Ik weet niet, welke opleiding je hebt gevolgd, maar het kan nooit veel zijn, gelet op je reacties.


  Maak melding

 8. @ Jacobus,

  Goed gezien. Wellicht is het voor jou weggelegd om de overheid daarop te attenderen zodat Kwatta niet onder water loopt. Voorkomen is immers beter dan genezen. Start een werkgroep en stel de autoriteiten op de hoogte hiervan.


  Maak melding

 9. Steenhard de Waarheid;

  als je geen verstand hebt over politiek moet je liever gaan lezen en luisteren wat anderen te zeggen hebben ga op onderzoek uit,als de heren somo,en brunswijk niet waren over gelopen zou je klote partij ndp geen regeermacht hebben,idioot en ga een beetje lezen ezel die je bent.geen ndp.krant of bakanna torie anders ga je naar de klote.(goede morgen)


  Maak melding

 10. Gladvis en Rudinho,

  De waarheid is dat ondanks de megafraudes en de mindere mensenrechtensituaties, de regeringen van Bouterse toch meer tastbare zaken hebben weten neer te zetten dan de Front regeringen. Jammer dat er zoveel fraude, corruptie, mismanagement, onkunde, inhaligheid en wetsovertredingen er zijn, anders had de NDP zich onsterfelijk kunnen maken.
  Indien Front de verkiezingen wint in 2015, dan krijgen zij de kans de allerbeste regering ooit aan het land te schenken. Ik denk echter niet dat dat de ambitie is van welke Surinaamse politicus ook: een bijzonder goede regering aan het land geven die gespeend is van fraude, corruptie, racisme, mismanagement, achterlijkheid, (ver)spilzucht, onkunde, subsidiepampering, visieloosheid, wetsovertredingen, tijdsovertrtedingen betreffende projecten enz. Was het maar zo dat een politicus dacht, weet je ik ga mij onsterfelijk maken en Suriname de allerbeste regering ooit geven zonder er zlefs maar 1 Srd aan over te houden.
  Dus ik denk dat jullie in het wonderland van Alice leven indien jullie denken dat een nandere regering alles veel beter zal doen. Wel een beetje beter misschien, maar niet beduidend beter. Dat is mijn mening.


  Maak melding

 11. zie hoe jaloers ze zijn dat de regering prachtig werk verricht ,front en aanhang denkt maar aan een ding ,hoe kunnen wij deze regering in een kwaad daglicht stellen ze hebben zoveel geprobeert maar niets lukt .het surinaamse volk kijkt naar prestaties niet naar leugens en verhalen die geen brood op de plank brengen .front is in paniek en zal ook met meer leugens komen heb ik meerdere malen voorspeld.
  castelen spa ,da91 zijn partijen die zeggen kernen te instaleren ,hihihihihi welke kernen hebben deze partijen vraag ik mij af ,zijn het hun kinderen en familie leden die de kernen zijn .
  ze moeten mee lopen met de vhp ze hebben geen keus ,dat geldt ook voor de nps .een stem op een van deze drie partijen is een verlies stem en de vhp is de lachende derde .mensen mogen het verder invullen wat ik mee bedoel maar het is de waarheid .een ding weet ik eendracht maakt macht ,en de ndp maakt macht doordat er van alles in de partij is en daar kunnen al die andere partijen een voorbeeld van nemen .sinds het bestaan van de ndp zitten alle rassen in de partij ,sinds het bestaan van de vhp zitten er alleen inhustanen in de partij en dat zegt genoeg ,nu wil deze vhp het van de ndp overnemen om ook anderen in de partij te hebben maar dat is niet spontaan gegaan het is onder druk gegaan .en toch zie je in de gehele vhp nog steeds de zelfde soort santhokies die het woord voeren in de oppositie met name de verenigde hindustaanse partij .worden jullie wakker .het gaat wel de goede kant op maar er is nog een lange weg te gaan voor de vhp .


  Maak melding

 12. pero,

  De VHP moet altijd een Hindoestaanse partij blijven! Anders worden de Hindoestanen politiek helemaal doodgemaakt. Jij mag dat vervelend vinden, voor Hindoestanen is het een dringende noodzaak dat de VHP een sterke Hindoestaanse partij wordt en blijft.
  Hindoestanen hebben er geen bezwaar tegen dat de NPS creolen, de PL javanen, de ABOP marrons en de NDP de onderklasse vertegenwoordigt. Dus waarom jij er bezwaar tegen maakt dat de VHP Hindoestanen vertegenwoordigt kan ik alleen maar uitleggen als intolerantie van jou kant.
  Ik raad je aan om het binnenland in te gaan en een wassie te laten doen a la jou fesiemang om van je onverdraagzaamheden af te komen. Succes ermee.


  Maak melding

 13. Van de SRD 50 miljoen is minimaal 20 miljoen smeergeld.
  U weet toch dat zonder smeergeld de motor van de regering begint te haperen? Wanneer zijn de aanbestedingen gehouden?
  Hoeveel tjoekoe heeft de “president van Nickerie”gehad?
  Is het project voobereid door ene “vader Abrahams”.?


  Maak melding

 14. Steenhard de Waarheid;

  ik denk dat je hersenen zijn aangetast door de befaamde ndp.schimmel waar geen enkel neuroloog je mee kan helpen,triest hoor maar raadpleeg een bonomang, een paar zweepslagen kan verbetering brengen of verlichting . zarie,tje potie.


  Maak melding

 15. 4 jaren eerder had de plesjiedent van Nickerie geen tijd voor niemand.
  Nu met nog enkele maanden te gaan voor de verkiezingen komt hij nu doen alsof hij aan de rest van de nickerianen denkt.

  NDP VERKIEZINGSCAMPAGNE !!!!!


  Maak melding

 16. @Steenhard de Waarheid

  EEN lijder met Amnestie is goed voor je ?!
  Zou je op zij plaats liever niet iemand willen zonder een STRAFBLAD dat loopt van national tot international?!
  Ik hoop dat de boeven je niet horen !Anders gaan ze nog meer aan bankroof doen zoals hun ‘held’ Ronnie brunsie, wel zijn zoon Pascal probeerde het ook maar papie brunsie wilde niet dat pascaaltje hem moet boycotten,oh dan heb je zoontje dino,dacht ik ga ook coupplegen en Ammnestie dragen en Hezbollah in Suriname brengen,maar toen kwam Amerika hem halen in Panama.
  En jij vindt dit goed?!!
  Woon jij in een riool ?!


  Maak melding

 17. @gladvis,

  Preek me niet over hersenen aub, want jij kiest zelf voor een nickname dat een hersenloos wezen voorstelt.

  Wat jullie ook beweren, ik zeg dat Bouterse (de NDP) heel veel slechts heeft gedaan, maar ook meer zaken heeft verwezenlijkt dan de Front regeringen ooit voor elkaar hebben gekregen.

  Voor de slechte zaken mag hij worden afgerekend, voor de goede zaken mag hij best wel lof krijgen. Met dit laatste zijn jullie het steeds oneens. Ik vraag me af waarom.


  Maak melding

 18. @Steenhard de Waarheid

  Als je de vele loze beloften niet meeteelt noem 1 ding dat bouta waar heft gemaakt.
  Je moet de eenmalige kinderbijsalg enz niet meetelen en ook niet amnesite.. en de vele schulden bij China ook niet meetellen.
  Zo noem dan 1 ding die je baasje heft waargemaakt.

  Ps
  zo iets van ..ik ben geen fan van bouta …maar hij is goed…bestaat niet !!! Of bouta is niet slecht maar ook niet zo goed ….bestaat niet.Of je vindt hem goed of je vindt hem slecht.,
  Of je bent wel een fan van hem of helemaal geen fan van hem!!
  Kies 1 okay,make up your mind !

  Je bent toch geen two mofo slang waar de ene mond niet weet wat de andere mond uitkraait. uitkraait


  Maak melding

 19. @Steenhard de waarheid

  Bouta heeft goede dingen gedaan ?Welke goede dingen dan?

  Een coup plegen is nooit goed
  dinootje en pascal nooit goedDec moorden is nooit goed
  Moiwana broederoorlog is nooit goed
  Amnestie is nooit goed
  leningen met China aangaan is nooit goed
  kogelbrieven verzenden is nooit goed.
  telefoon coup is nooit goed
  liegen en bedriegen is nooit goed
  dinootje is nooit goed
  het volk laten dromen is nooit goed
  loze beloften is nooit goed
  prive goudmijn bezitten is nooit goed

  Zo noem 1 goed ding van en dor bouta,slechts 1 opnoemen,


  Maak melding

 20. @Steenhard de waarheid

  O,ja
  mensen aanzetten om groden van anderen te occuperen is niet goed,
  criminelen vragen zich aan te melden met of zonder het gemaakte buit is ook niet goed….


  Maak melding

 21. @Ray,

  Je vraagt om 1 ding, ik noem je er 3:

  – electriciteitsvoorziening in districten
  – waterleiding in districten
  – asfaltering wegen

  Niemand doet alleen maar slechte dingen of alleen maar goede dingen. Dat Bouterse slechte dingen gedaan heeft is algemeen bekend. Maar moeten we dan de goede zaken gewoon over het hoofd zien? Zaken die Front heeft laten liggen?


  Maak melding

 22. @JoJo,

  Fundamenten worden altijd door iemand gelegd. Maar dan moet er ook werk van gemaakt worden. De NDP of wat daarvoor was van Bouterse heeft itt de Front of wat daarvoor was, te weinig werk gemaakt van de bestaande fundamenten.

  Indien je een fundament neerzet voor een huis en er verder niets mee doet, dan wordt die basis al gauw waardeloos. Front heeft m.n. op de vervoersinfrastructuurgebied dat laten gebeuren. NDP heeft dat iets beter gedaan, m.i.


  Maak melding

 23. @Steenhard de Waarheid

  Deze projekten zij idd van de vorige regering.
  Maar nu wil bouta crediet voor alles wat Venetiaan reeds eerder als project had opgenomen in zijn begroting.
  En hallo dit alles door bouta komt door schulden gemaakt bij China. Wij gaan het terug betalen met een hoge rente. Venetiaan zou de bevolking nooit belasten met schulden.
  Kijk een project van de ndp geheel mislukt,

  Met veel tamtam werd in 2012 de opstart van de cassavefabriek Innovative Agro-processing Industries (IAP) N.V. te Para aangekondigd. Het zou bijdragen tot de verwezenlijking van de voedselschuur die Suriname moest worden binnen de regio. Er werden verschillende omliggende dorpen benaderd voor samenwerking, en boeren van heinde en verre werden enthousiast gemaakt hun gronden te overspoelen met cassaveaanplant. Twee jaar later rotten duizenden kilo’s aan cassave in de grond en lijden de boeren een miljoenenverlies.

  Norma Sabajo, beter bekend als ‘Vrouw Norma’, heeft gezondheidsklachten, volgens haar veroorzaakt door alle stress rond de cassavefabriek. Ze is een van de ongeveer 750 boeren verspreid over het land die een speciale training hebben gevolgd om cassave voor de fabriek te telen. Maar ze heeft slechts een fractie van de vele duizenden kilo’s die ze op het land heeft staan kunnen afleveren.

  Het verhaal van Vrouw Norma staat niet op zich. Alleen al op Matta zijn tachtig boeren enthousiast cassave gaan telen, aangemoedigd door Robert Power en Kamla Madho. Die zetten in 2012 de cassavefabriek IAP N.V. op aan de Jan Starkelaan te Para, beter bekend als Zanderij 1. Power, voedseltechnoloog, en Madho, econoom en levenspartner van minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin, wisten de president er samen van te overtuigen dit bedrijf op te zetten. De rol die hierbij voor de overheid werd weggelegd, was een faciliterende. Het werd daardoor al gauw een NDP-project genoemd, waar zelfs het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), toen nog een bolwerk van Pertjajah Luhur, geen enkele invloed op had. Maar van meet af aan waren er problemen, en heel erg transparant was de opzet ook niet.

  Haastige spoed is zelden goed !!!


  Maak melding

 24. @Ray,

  Goed dat je het geval van de cassaveverwerkingsfabriek aanhaalt. Hieruit blijkt mij 2 dingen:

  1. Front is nooit op het idee gekomen om zo’n fabriek, dat werkgelegenheid schept, te bouwen.
  2. De regering heeft een potje gemaakt van dit hun mooie plan.

  M.a.w., deze regering heeft misschien wel meer ideeën en daadkracht dan de Front, alleen ze hebben een belabberde en ondeugdelijke planning en uitvoering. Er is meer initiatief, maar dit leidt dan weer tot rampjes ipv tot vooruitgang. Bij Front was er weinig initiatief en ook weinig vooruitgang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.