Onderzoek geëist in smeergeldaffaire Ballast Nedam

44

PARAMARIBO, 29 aug – De oppositie eist een onderzoek in Suriname naar de smeergeldaffaire rond Ballast Nedam. In een interpellatievoorstel aan het parlement wordt aangegeven dat gebruik kan worden gemaakt van data van de Nederlandse justitie.

De justitie in Nederland heeft uit de administratie van het bedrijf kunnen achterhalen dat er smeergeld betaald is in Suriname. Dat was in de jaren negentig voor de aanleg van de bruggen over de Suriname en de Coppename rivier. Ballast Nedam won zo de aanbesteding. De oppositie wil nu dat de regering het parlement zo spoedig mogelijk informeert. In elk geval wordt geëist dat er een ‘diepgaand strafrechtelijk onderzoek’ komt.

Voor de oppositie is het zo klaar als een klontje dat er geknoeid is. Balast Nedam is immers een schikking overeengekomen met de Nederlandse justitie. Daaruit wordt geconcludeerd dat er ook aan Surinaamse zijde schuldigen zijn. Volgens NRC Handelsblad heeft Ballast Nedam geld overgemaakt voor en toenmalig president Jules Wijdenbosch en diens adviseur Desi Bouterse, het huidige staatshoofd. De oppositie staat erop dat er nu uitleg gegeven wordt.

44 REACTIES

 1. dit is gelul van de oppositie waarom balast- nedam nu, eerst de zaak dino uitzoeken wat zich allemaal heeft voorgedaan op Surinaams grondgebied en dan de balast- nedam smeergeldaffaire.de ene is nog niet onderzocht denken jullie dat deze opgelost wordt.


  Maak melding

 2. Het mooie van politiek is dat vlak zo voor de verkiezingen de lijken uit de kast komen. Dat Bosje en Grote Bosje de pot verdeeld hebben is niet nieuw. Oppositie waar blijven die smeergelden van SOMO, Van castelen etc? Oppositie zijn jullie dan met 10 brandschone vingers bezig? Kijk maar naar Sherif, diens vrouw een stuk grond van segebai heeft gekocht. De pot verwijt de ketel…


  Maak melding

 3. Jerre jerre
  bigie dosie bar es dé

  Smeergelden!, smeergelden!
  Ballast Nedam dé pai NDP smeergelden
  smeergelden, smeergelden
  NDP dé tikkie smeergelden
  jerre jerre bigie dosoe bar és dé
  dattie
  Jules wijdenbosch dé tikkie smeergelden!.

  ma a no ing wang é dwing.
  DDB dé innie a (s)torie toe

  karrie ding ning dang mo frotie ding.

  Smeergelden, smeergelden
  Ding alla malla NDP man dé tikie a smeergelden
  Jerre, jerre !
  Bigie dozoe bar es dé
  Dat Aloi dé tike smeergelden
  Ma a no ding wan dé dwing
  De alla malla de tike a smeergelden
  Jerre jerre
  Pa wiro de tikie a smeergelden!
  Jerre jerre
  A loi de in a torie toe,
  Karrie ding ning da mo frotie ding!

  soso por lai,

  dinoshow in NY/USA
  pa dino DDB
  Jules Wbos adviseur
  alle ding adviseur na por lai

  Alla ding NDP na smeergelden


  Maak melding

 4. de jong ray hihihihihihihihih die stunt die de oppositie voert gaat en zal niets uithalen mie mang .tijd verlies gaan jullie echte oppositie voeren maar houden jullie het volk niet voor de gek .over enkele maanden zijn de verkiezingen en deze gasten komen zogenaamd nu pas op de proppen met hun verhaal !!!! dit is een grote grap mag zelfs een kind van 4 jaar weet dat dit naar nergens lijd .hoe lang staan die bruggen en hoe lang geleden wist de oppositie van dit geval .dies boengkope toemsie voe a volk briep oppositie .het volk weet dat wat de oppositie doet spijkers op laag water zoeken .verder is de oppositie jaloers die die sociale wetten zijn ingevoerd dus weer een plus punt voor de regering bouterse .oppositie tel ja maanden de tijd nadert het volk weet precies op wie ze gaan stemmen ,het volk weet precies wie haar belangen behartigt .
  bouterse nog altijd onwrikbaar de sterke man van suriname .dankzij de ndp staan die bruggen dankzij ndp bestaat staats olie dankzij de regering bestaan de sociale wetten en hebben vele plaatsen water .het volk onthoud al deze basis behoeften .
  front kan heel heel veel leren van deze regering .vooral de vhp is jaloers .


  Maak melding

 5. zie NF en Pl willen Ballast smeergelden Ballast Nedam op agenda DNA, d.d., 28 Augustus 2014

  De overwegingen voor de interpellatie zijn:
  – dat de vermeende smeergelden kwestie Ballast Nedam verschillende keren in De Nationale Assemblee aan de orde is geweest;
  – dat elke keer weer vragen zijn gesteld op basis van feiten die mogelijke corruptie aangeven waarbij Ballast Nedam en regeringsfunctionarissen betrokken zouden zijn;
  – dat op vragen uit De Nationale Assemblee, betrekking hebbende en verband houdende met de wereldkundig gemaakte informatie, dat smeergelden zouden zijn betaald door Ballast Nedam aan bij naam genoemde hoge functionarissen binnen het kader van de bouw van bruggen, niet of nauwelijks werd gereageerd door de Regering;
  – dat de Nederlandse Fiod onderzoekers tot de conclusie zouden zijn gekomen dat smeergelden waren betaald aan bepaalde personen in Suriname;
  – dat zelfs in de administratie van de Ballast Nedam facturen en noties zouden zijn gevonden waaruit zou blijken dat gelden zouden zijn gestort door Ballast Nedam ten behoeve van hoge regeringsfunctionarissen;
  – Uit informatie blijkt thans dat Ballast Nedam een miljoenen schikking zou hebben getroffen met de Nederlandse justitie wegens het betalen van 34 miljoen Nederlandse guldens aan smeergelden, tussen 1996 en 2003, om de bruggen over de Coppename- en de Suriname rivier te mogen bouwen;
  – dat elke poging voor een grondige behandeling van deze zaak in De Nationale Assemblee niet resulteerde in voldoende medewerking van de zijde van de regering;
  – dat deze houding c.q. werkwijze van de regering flagrant in strijd is met de Grondwet.

  Bron Starnieuws/ NF en Pl willen smeergeldaffaire Ballast Nedam op agenga DNA, d.d., 28 Augustus 2014


  Maak melding

 6. Amerikaanse aanklagers houden de zoon van de president van Suriname verantwoordelijk voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Ook zou hij hebben willen helpen bij het opzetten van een basis van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Suriname.

  Het is in de VS gebruikelijk dat verdachten een gedeeltelijke bekentenis afleggen in ruil voor strafvermindering. Daarover worden afspraken gemaakt tussen aanklagers en verdediging. Wat precies in de ‘deal’ van Bouterse staat, is nog onduidelijk.

  Faciliteren

  Volgens de aanklacht kwamen op 1 februari 2013 twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA op bezoek bij Dino in Suriname. Zij gaven zich uit voor Mexicaanse drugshandelaren. In dit gesprek gaf Bouterse jr. aan dat hij hen kan ‘faciliteren’ bij drugssmokkel en het kopen van wapens.

  In juli praatte Bouterse een paar keer met Amerikaanse undercoveragenten over het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Ook reisde hij naar Griekenland om met de aangewezen contacten concrete plannen te maken. Dino Bouterse werd op basis van die infiltratieactie augustus vorig jaar op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd.


  Maak melding

 7. pero je lijd aan hoogmoedswaanzin, het volk dit het volk dat,praat voor jezelf dat is al erg genoeg.je mag jou mening hebben geen probleem maar doe niet alsof jou mening de mening van he t volk is lol.


  Maak melding

 8. OFF TOPIC

  Dino Bouterse heeft in een rechtbank in New York vandaag een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd.

  Amerikaanse aanklagers houden de zoon van de president van Suriname verantwoordelijk voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Ook zou hij hebben willen helpen bij het opzetten van een basis van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Suriname.

  Het is in de VS gebruikelijk dat verdachten een gedeeltelijke bekentenis afleggen in ruil voor strafvermindering. Daarover worden afspraken gemaakt tussen aanklagers en verdediging. Wat precies in de ‘deal’ van Bouterse staat, is nog onduidelijk.

  Faciliteren
  Volgens de aanklacht kwamen op 1 februari 2013 twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA op bezoek bij Dino in Suriname. Zij gaven zich uit voor Mexicaanse drugshandelaren. In dit gesprek gaf Bouterse jr. aan dat hij hen kan ‘faciliteren’ bij drugssmokkel en het kopen van wapens.

  In juli praatte Bouterse een paar keer met Amerikaanse undercoveragenten over het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Ook reisde hij naar Griekenland om met de aangewezen contacten concrete plannen te maken. Dino Bouterse werd op basis van die infiltratieactie augustus vorig jaar op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd.


  Maak melding

 9. Pero, de zoon van Bouterse wordt zsm opgeborgen. En dit is nog maar het begin. De fam Bouterse is nergens meer veilig. De VS zullen ze opjagen, ze zijn aangeschoten wild. Gedonder in de achtertuin van de VS wordt ten alle tijden gestraft. Eerst Boerenveen en nu Bouterse jr.

  Suriname staat er weer gekleurd op.


  Maak melding

 10. dit wordt spanend van daar daddy dibrie de laatste tijd stuiptrekkingen krijgt!!!!!!

  Zoon Bouterse bekent schuld in Hezbollah-zaak
  Dino Bouterse heeft vrijdag in een rechtbank in New York een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd.
  Zoon Bouterse bekent schuld in Hezbollah-zaak Foto: Novum

  Amerikaanse aanklagers houden de zoon van Desi Bouterse, de president van Suriname, verantwoordelijk voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Ook zou hij hebben geholpen bij het opzetten van een basis van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Suriname.

  Het is in de VS gebruikelijk dat verdachten een gedeeltelijke bekentenis afleggen in ruil voor strafvermindering. Daarover worden afspraken gemaakt tussen aanklagers en verdediging. Wat precies in de ‘deal’ van Bouterse staat, is nog onduidelijk.

  Volgens de aanklacht kwamen op 1 februari 2013 twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA op bezoek bij Bouterse in Suriname. Zij gaven zich uit voor Mexicaanse drugshandelaren. In dit gesprek gaf Bouterse aan dat hij hen kan “faciliteren” bij drugssmokkel en het kopen van wapens.

  Hezbollah-basis

  In juli praatte Bouterse een paar keer met Amerikaanse undercoveragenten over het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Ook reisde hij naar Griekenland om met de aangewezen contacten concrete plannen te maken. Bouterse werd op basis van die infiltratieactie augustus vorig jaar op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd.


  Maak melding

 11. dinootje nu officieel dina dus, denk erom paarse idioten iedereen een bijdrage voor wat mooie sexy jurken,strings extra,parfum met wat make-up hoge hak schoenen.Ooooooohhh wat gaat hij genieten, deze vent dacht samen met de familie dat hij heel lang onder water kon schijten zonder dat de troep boven kwam aan drijven wel voor de surinaamse gemeenschap misschien maar niet voor de amerikanen.na vandaag waait er een andere wind in surinaame, in het positieve zin dan.god bless surinam.


  Maak melding

 12. @Pero

  Het kaarten huis van de NDP famile is aan het wankelen!! Het staat op instorten !!!!
  Dinootje praat nu en straks komen de amerikanen papa bouta ophalen . En dan einde kaartenhuis ndp ,einde bouta en dino,einde Ocer,
  Hahahaaaaaaa…….


  Maak melding

 13. @Pero
  een sterke man heeft geen AMNESTIE nodig !!
  Je baasje wordt KUNSTMATIG sterk gemaakt voor de ndp famie dankzij MENER Amnestie !!!
  HiHhiiiiiiiiihiiiii


  Maak melding

 14. ik had en heb gelijk de paarse troep heeft alvast een mooi deftige blauwe pak gekocht voor dina baja, Bouterse jr. verscheen in een blauw gevangenisunform en maakte gebruik van een Nederlandse tolk om te kunnen communiceren met de rechter en sprak langzaam in het Engels om de drie aanklachten te bekennen.

  Als onderdeel van een deal, werd het wapen dat in de wapenhandel-aanklacht wordt omschreven als een anti-tankwapen gewijzigd in een handvuurwapen. Op het voorhanden hebben van een anti-tankwapen staat een fors hogere straf.

  Naar verwachting wordt op 6 januari 2015 een vonnis uitgesproken.
  succes met je achterwerk hebberig ding.


  Maak melding

 15. Zal ik namen noemen van degene die aan die Ballast Nedam patoe hebben gezeten:
  Alle thans zittende leden van het NDP
  Alle adviseurs van het kabinet van de president
  Alle hoge bazen van het CTU
  Alle rijke mannen die bijdragen aan de verkiezingskas van het NDP

  Maar durven zij wel om Nederland om hulp te vragen de bewijsstukken aan te leveren?


  Maak melding

 16. @Pero
  “Hoelang wist men het al”
  Pero men wist het al heel lang dat er smeergeld betaald was, alleen er was geen bewijs.

  Eerst begin dit jaar is het bewijs ontdekt door andere Ballast Nedam affaires.
  Pas een paar maanden is bekend hoe (via rekeningen van Sardjoe) en door wie Rob A…. deze betalingen van dfl 34.000.000 ofwel ongeveer SRD 68.000.000 gedaan zijn. Het is wel geld dat van de staat Suriname is en dus feitelijk ontvreemd is. Hoe kan een goede leider uitleggen dat deze zich laat omkopen.


  Maak melding

 17. Een elk zich respecterende machthebber zou ontslag nemen als een van hun onderlingen zo een grove fout zou maken maar diktator presie amnestie desie gaat dat nooit doen.


  Maak melding

 18. @ramsingh

  He babu je bent een liliputter die totaal geen verstadn is hoe het gaat in de wereld.

  Er is nog niets bewezen en jij en nog wat anderen met hun garnalen hoofd proberen de deskundige en strateeg uit te hangen.

  Sommige van de oppositie en er zijn er veel in de oppositie die laf zijn, KUNNEN als ze de verkiezingen winnen ons land uitleveren aan het grote kapitaal aan het buitenland.

  Corrupte verdragen kunnen er komen als een andere regering dat in de toekomst willen veranderen kun je vervelende toestanden chaos krijgen.

  Want het enige wat de oppositie doet is smeirge kritiek leveren en geen OPLOSSINGEN aandragen.


  Maak melding

 19. wie gaat het onderzoeken in sme, de o.m. ,het p.g. de minister,de president,het volk, wie o wie gaat het doen..

  houdt het domme volk,inclusief de leiding een worst voor de neus met een beloning van honderd duizend US$ voor en zie hoeveel van aasgieren er achter aan lopen..

  suries zijn niet in staat welke onderzoekingen dan ook te doen,behalve als ze een gratis reis kunnen maken met dag gelden naar het buitenland..


  Maak melding

 20. Sorry, niet de oppositie maar de Nederlandse Overheid eist onderzoek!

  Ballast Nedam is een Nederlands bedrijf en FYI, Nederland is momenteel bezig met een klopjacht naar personen en bedrijven die beticht worden van corruptie, criminaliteit, frauduleuze handelingen etc.

  Dagelijks wordt hierover bericht, zonder aanzien des persoon.

  dus….


  Maak melding

 21. @ESMERALD

  Idioot er je moet kijkennaar hoe de mensen die zg. gepakt worden er vanaf komen.

  Je heb geen kaas gegeten wan selectieve verontwaardging steuntrekker.


  Maak melding

 22. @sommigen

  Kijk eens naar Rathipal, Girjasingh,Randitsingh,Gajadin etc Sandoppie. en Jokgie

  Niet eens een slak wordt geil van ze. Een politicus moet ook een

  mooi boi kunnen zijn hahahaha en deze!!!!

  Hoe groot is de IQ van deze sufferds. Hahaha bij elkaar telmaat op.

  Deze kunnen geen land lijden geloof me. Ze kunnen geen stelling nemen.

  Ze spelen staat in een staat. Belachelijk.

  BIjv. er komt iemand met een medaille de president hudigt hem. Dan gaat de VHP ook huldigen Hahaha de toekomstige president


  Maak melding

 23. bouta moet heel gauw een commissie benoemen,om dit te onderzoeken,want hij is daar een kampioen in..

  tot nog toe heeft hij nog nooit enig resultaat gehad op een a4 van die honderden kommissies die hij de afgelopen vier jaar heeft benoemd..


  Maak melding

 24. Luistert eens,

  Tot een tijdje terug was het door de Nederlandse fiscus algemeen geaccepteerd dat bedrijven een ‘steekpenningen post’ hadden. Omkopingen door NLse bedrijven om orders binnen te halen was algemeen aanvaard. Misschien dat die baas van Ballast-Needam nog niet wist dat deze regel al enige tijd is komen te vervallen?


  Maak melding

 25. Deze gasten dwalen af van dat onderwerp, ze hebben geen antwoord op dit onderwerp dus gooien ze het over een andere boeg.ik heb talrijke keren aangegeven dat santo kinderen nooit president zal worden van Suriname hij is het niet waard om dit land te dienen charisma hokjes denken en etnisch denken zijn een sta in de weg voor deze man .verder wil ik mee geven dat als de zoon van boter zich bezig heeft gehouden met praktijken die het zonlicht niet kan verdragen mag deze man voor per zijn straf krijgen , als het nou levenslang is of wat voor straf ook maakt voor perons geen ene malle moer uit. President design Delano boterde is goed bezig met ons land en daar houd per zich bezig .
  Suriname vooruit en reken maar op dit moment is boterde de sterke man van Suriname en ook na 2015 .


  Maak melding

 26. en waarom gaat de opositie niet zelf een onderzoek over die ballast nedam affaire doen..

  als opositie wil je toch weten wat er gebeurt in het land..

  blijf niet ouwe hoeren,maar maak er werk van..


  Maak melding

 27. sari je bent nog dommer als dat jij je zelf kunt indenken

  dus mensen v d opp. zouden su aan een buitelandse koppelen

  en wat doen deze paarse idioten su aan de chinezen

  I dong boi


  Maak melding

 28. @roybe

  Ik ben niet dom vriend. Je moet keuken hoe China met de landen in Afrika en Zuid Amerika omgaat.

  Je moet die gryze tong tong van je aan net werk zetten metreoseksueel.


  Maak melding

 29. oppositie dong pasa dong ,ze zijn zo dom en achterlijk dat het volk ze door heeft .wat de pl en de vhp doen is vechten om te overleven.
  de tijd zal het leren dat bouterse voor het volk vecht en dat de vhp en pl niet in lands belang werk doen , maar dat ze alleen aan macht denken ,macht om hun belangen veilig te stellen .ik verzeker al die oppositie leden al die andere politieke partijen dat de ndp de grootste partij is en weer wordt bij de komende verkiezingen ,het is geen grootspraak het is de realiteit ..dit surinaamse volk weet dat de vhp niet werkt in lands belang dat hebben ze eergisteren kunnen zien bij het sociaal plan van de regering ,ze hadden het willen boycotten maar ding dong no ka dat ze elkaar nu beschuldigen en dat is maar goed ook.
  alweer herhaal ik voor deze fronters…desi bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 .hij is geliefd bij dit surinaamse volk en daar gaat het om .het gaat niet om holland of die redimusus het gaat om dit suriname met haar inwoners .


  Maak melding

 30. @pero,

  De mens, de kiezer, is een calculerende burger en in een tijd waarin geld God is en je zonder geld niks kan beginnen, is hij gedwongen te kijken naar wie of welke partij hem financieel het meest oplevert.

  De partij die het meest belooft en de meeste subsidies verstrekt is natuurlijk bij het arme deel van de bevolking de meest populaire en is voor hen gelijk aan God. Jij bent daar telkenmale getuige van, met je fesiemang Gado.

  Dat is jou en anderen natuurlijk niet kwalijk te nemen. Zoals de rijken denken aan hun belang, zo denken ook de armen aan hun belang. De partij of combinatie die de meeste Surinamers een financieel aantrekkelijke toekomst voorhoudt en biedt, zal ook als grootste uit de(stem)bus komen. Elke partij weet dus hoe ze de kiezer moet paaien. Iedereen heeft wat dat betreft dus gelijke kansen.


  Maak melding

 31. steenhard de waarheid .

  mie mang pero is niet rijk pero is niet arm .verder kijk ik niet naar wat de regering bouterse geeft alleen ik kijk naar wat de regering doet om de mensen ook een deel van die koek te geven en wat er geinvesteert wordt voor een betere toekomst voor komende generaties .de vhp nps hebben hun tijd gehad deze partijen hebben het land niet vooruit geholpen maar een deel van profijt van gehad met name de vhp pl hebben hun mensen alleen maar bevoordeeld .kijk naar het lands belang en kijk niet naar groep en eigen belang zoals het altijd gaat bij de oude garde .de ndp is niet perfect maar de ndp onder deze president doet veel om het leven socialer te maken voor elke surinamer .denkt met dat als het aan de vhp zou liggen er sosiale voorzieningen zouden komen voor het volk en de minst bedeelden ik denk het niet .ik ben van de werkende klasse ik ben geen lands dienaar ik ben particulier maar toch geef ik deze regering het voordeel van de twijfel .ze hoeven geen 18 000 woningen te bouwen men mag zich daar aan vast pinnen om bouterse verwijt te maken maar het volk ziet dat er huizen gebouwd worden en dat de regering werkt voor het volk .het volk verdient beter dan wat voor gaande regering hebben gedaan .water naar de mensen toe brengen is heel heel belangrijk .girdjsingh klaagt over water in commewijne wat hebben zij al die jaren gedaan om water naar de mensen te brengen wie houd wie voor de gek .bouterse brengt water naar de mensen en dat binnen drie jaar terwijl de vhp nps .pl jaren hebben geregeerd wat deden zij .je kan deze regering nooit in drie of vier jaar beoordelen. .wat ze hebben gedaan op dit moment .de oppositie is niet geloofwaardig ben dat ziet het volk .zelfs een sociaal plan werken ze tegen bang dat de regering met de eer gaat strijken en dat is om deze vhp ,pl kwalijk te nemen ,kijk in lands belang en ik hoop dat het surinaamse volk dit inziet .


  Maak melding

 32. Beste Pero
  Ik begrijp u hiervoor gemelde argumenten heel goed. Ze zijn ongetwijfeld oprecht en worden door u zo ervaren.

  Er zijn echter meerdere wijzen van vooruitgang brengen. De verhoging van kinderbijslag, AOV en nu minimumloon, ziekte kosten etc. zijn aspecten die nu geregeld zijn.

  1) ze zijn echter wel gevormd op een fundatie die er lag en een ontwikkeling die vanaf 2000 plaats gevonden heeft.
  2) het beloven van sociale verbeteringen is 1 ding het zonder schade aan de economie kunnen waarmaken is een ander ding.

  U zegt terecht ook de NDP is niet perfect. Ik weet ook dat onder voorgaande regeringen corruptie was (ik heb het zelf moeten ervaren) maar ook onder deze regering viert de corruptie hoogtij (ik heb het zelf ervaren tot eigen schade en schade van Suriname).

  Tijden en mensen veranderen echter. Ik moet echter constateren dat deze regering gefundeerd is op niet waar te maken beloften. Dat had men vooraf moeten weten en daarom vind ik dat deze regering het volk benadeelt en met schijnvoorstellingen regeert.

  U denkt dat er veel gebeurt. Alleen het meer en deel van projecten waren al opgezet door de vorige regering.
  De eer voor het sociaal contract mag deze regering echter kan het land het betalen zonder een enorme toename in productiviteit. In toename van productiviteit is echter niet geinvesteerd. Er wordt gespeculeerd op betere inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen (die raken ooit op) terwijl niet Suriname bepaald wanneer die inkomsten er zijn maar de investeerders bepalen wanneer de inkomsten komen.

  Belofte maakt schuld en de President heeft heel veel schulden uit staan en is door het handelen van zijn omgeving ernstig verzwakt. Kijk aub van uit een breder gezichtsveld naar wat er gebeurd.


  Maak melding

 33. Dit is een schande waarachtig. Dies no kang toch en dan zeggen deze mensen hoeveel ze van dat land Su houden en dat volk. Soso kis-kis sanie. Misiekaba zou zeggen: dies na foe[ foeroe en in deze ben keef ik Mie-zie-Ka -k’ba geen ongelijk.Odi

  Dit is een schande waarachtig. Dan roepen deze mensen, vaak hoezeer ze van het Su volk houden. Misiekaba je zei ooit eens in een andere kwestie(Anofo) dies na foefoeroe faaaa waka tide? Is dit wat je voor de zoveelste keer hoort/ziet van DiDiBrie ook ’t zelfde als dat van anderen? Any way a gado foe oenoe ai mik san mitie oenoe jereh. NDPers hebben jullie nog plezier om deze boeven te aanbidden.? Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 34. “Esmerald zegt
  Sorry, niet de oppositie maar de Nederlandse Overheid eist onderzoek!”

  Daar heb je gelijk in. Alleen doen ze het niet zelf maar via front. Ieder weldenkend mens weet dat front de belangen van de Nederlandse overheid behartigd in Suriname.

  Ik zeg kansloze missie, tenzij de Nederlandse Overheid zelf een justietieel onderzoek insteld tegen Ballast nedam en de schuldigen straft. Dit is nou net niet gebeurd, trouwens wat zou Suriname moeten onderzoeken, ze kunnen gewoon de boeken krijgen van de Nederlandse overheid, daar staan als het goed is dag. datum en naam in aan wie betaald is.


  Maak melding

 35. @Afu Sensie
  “Ik zeg kansloze missie, tenzij de Nederlandse Overheid zelf een justietieel onderzoek insteld tegen Ballast nedam en de schuldigen straft.”

  Ballast Nedam heeft al miljoenen straf af getikt in Nederland.
  Martin W heeft een beslaglegging van euro 15 mio op zijn bezittingen tot uitspraak in zijn zaak.
  Rob A (Surinamer) heeft alles opgebiecht.
  Nu nog wat actie in Suriname want met het handelen van Ballast Nedam en Sardjoe ten gunste van de verdachten J.W. en D.D.B. is door het toedoen van de verdachten Suriname voor om en nabij SRD 68.000.000 benadeelt.
  Dat is een fors bedrag wat Suriname goed kan gebruiken voor een projectje hier of daar.


  Maak melding

 36. Hou es op met kletsen……geen woorden, maar daden wil ik zien in Suriname. In Suriname komt er nooit een onderzoek naar corruptie mensen, echt NIET.

  Dit krijg je in een land waar justitie gecastreerd is door Bouterse.

  Kijk maar naar de verduisteringspraktijken van Abrahams, wat zijn jullie Surinaamse volk nog waard. Jullie laten het allemaal toe in Suriname dat gemeenschapsgelden verduisterd is door Abrahams en vervolgens in de zak van Bouterse is beland.

  Jullie doen het allemaal zelf. Er ontbreken een stel hersenen bij het Surinaamse volk. Schande voor land en volk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.