Boycottende oppositie struikelt over zichzelf

30

PARAMARIBO, 29 aug – De oppositionele boycotmachine is weer goed op dreef. Het ging weliswaar compleet mis bij de debatten over sociale wetgeving. Twee oppositionele parlementariërs werkten wel mee, elk met eigen motieven.

Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) maakt deel uit van de oppositie, maar is ook ondervoorzitter van het parlement. Deze zeldzame constructie blijkt nu de oppositie lelijk op te breken. Wijdenbosch kiest, als het er op aankomt, voor het leiden van het parlement. Met de tijdelijke uitval van voorzitter Jennifer Simons, is alleen Wijdenbosch bevoegd vergaderingen uit te schrijven. De oppositie interesseert het kennelijk weinig wie leidt. Boycot is boycot.

Patrick Kensenhuys (Nieuw Front/NPS) tekent de parlementaire presentielijst wel, tot groot ongenoegen van zijn fractiegenoten. Kensenhuys houdt zich van den domme, hij wist niet dat er geboycot werd. Slechte communicatie of wordt de boycot geboycot? Hoe het ook zij, de coalitie was de lachende derde. Die coalitiefractie zit overigens zelf met dissentie, onderhuidse wrijving en zieken in de maag. De afhankelijkheid van de coalitie was nog nooit zo markant.

30 REACTIES

 1. “De oppositionele boycotmachine is weer goed op dreef.”

  Onderstaande las ik ergens, en dat is het precies.

  SABOTAGE IN HET FUNCTIONEREN VAN DE RECHTSTAAT EN DE DEMOCRATIE.


  Maak melding

 2. Sabidirie, je ziet graag Bouterse herkozen worden maar de mega comb is niet eens in staat om een vergader quorum te halen. Hoe serieus neemt de Mega comb zichzelf ?

  En breek me de bek niet open over democratie. Su is onder Bouterse een ordinaire dictatuur die aan de leiband van de chinezen zit. Bouterse is de schoothond van Peking.


  Maak melding

 3. -Geen paniek, de sociale wetten zijn goedgekeurd door de DNA. Het wordt spannend, omdat ik nu al problemen zie met de basis zorgwet.

  -lees een stukje tekst::::::In de basiszorgverzekering is vastgelegd dat alle kosten van patiënten worden gedekt. Voor vicepresident Robert Ameerali is het belangrijk dat er nu geen onderscheid meer is tussen on- en minvermogenden, omdat alle verzekerden dezelfde verzekeringspas zullen hebben. De premie voor de zorgverzekering zal afhangen van de leeftijd van de verzekerde. Volwassenen gaan ongeveer tussen de SRD 150 en SRD 170 per maand betalen.

  =Dit betekent dat een ieder die 16 jaar en ouder is tot de volwassenengroep behoren en zullen dan maandelijks een bedrag van 150 tot 170 SRD gaan betalen.

  =Hoe zit het met een moeder die 4 schoolgaande kinderen heeft bovende 16 jaar??? de volwassenen dus? die kosten zullen zeker weer door de overheid betaald worden.

  Zie Cuba maar wat er daar is gebeurd.

  =Hoeveel zullen de buitenlanders dan gaan betalen, omdat die groep letterlijk wordt uitgekleed met de euro’s.


  Maak melding

 4. ten eerste vind ik dat de parlementsleden zich moeten bedenken dat zij een stem vertegenwoordigen van het volk, zowel oppositie als coalitie. het gaat niet om jullie persoontje. jullie zijn slechts een via via.

  democratie? ik sluit me aan bij de 2e spreker.

  en verder: we hebben een analist nodig. die ziet dat bouterse op de winkel past en in de kas grijpt, want beleid wordt er niet gemaakt. belfort past op de winkel en snapt verder nergens niets van. van die andere van wie een brandkast of geld was gestolen horen wij nooit iets. misschien wanneer de brandkast weer verdwijnt. wat doet de ow minister? gaten in de weg goedkeuren?
  enfin degenen die van plan zijn verkiezingswinst te verzilveren, raad ik aan het ego thuis te laten en op het werk, in het parlement en eventueel als ambtenaar het landsbelang in het vizier te houden. op deze manier gaat het nog een keer niet lukken.

  het woord boycot hoort niet in een volksvergadering als het/de DNA of het parlement, wanneer de betekenis is: wij laten ons niet horen. er is zoveel bloed gevloeid om wel gehoord te mogen worden!


  Maak melding

 5. Kensenhuys heb ik steeds verdacht van een dubbele agenda.Duidelijk was dat toen de doodstraf afgeschaft moest worden.
  En Wijdenbosch verzuimde vergaderingen uit te schrijven door allerlei drogreden aan te voeren.Terwijl daar een kans was om de president af te zetten toen Geerlings-Simons hals over kop naar Ned.moest met haar snuivende zoon en de president zonder bescherming kwam te zitten in de assemblee.


  Maak melding

 6. Sang het ene zooitje na het andere zooitje volgt zich op en als men dan genoeg ervan heeft na 4 jaar boycot men, zo wil men dat bestempelen… slechte benadering, checj wat er allemaalaan vooraf is gegaan, dat was pas boycot en dan naar de oppositie toen zeg …. moet niet nog gekker worden. Ik vind dat er wel ff vet aandacht besteed mag wordne over het reilen en zeilen van deze regring tot opheden en dan echt met alles erop en eraan want das ni zo mooi en best hoor…. shuffle please


  Maak melding

 7. oppositie zwerft doelloos rond met de vhp en pl in de voorste linie .
  ze proberen van alles leugens noem maar op .water naar zee dragen niks bereiken ze ,een ding willen ze de macht maar het is een lange weg oppositie jullie gaan alleen maar dromen van die macht .bouterse is en blijft de man waar het volk op kan rekenen van alles probeert die oppositie om stemmen te winnen maar het wil maar niet lukken .maken jullie nog meer leugens het komt jullie duur te staan .


  Maak melding

 8. Vermoedelijk boycot van NDP/PALÙ zijde. Welke groep heeft het meeste baat bij de sociale wetten. Wie gaat de wet in 2015 uitvoeren. Vooral als ABOP en BEP niet erbij zijn.
  Waarom wil NF geen verantwoordelijkheid dragen?
  Intussen de belastingbetaler weer de pineut. Wie werkt voor wie.
  Ik wil volgaarne tot die groep behoren: alles voor niks.

  Ja leiders bedankt.


  Maak melding

 9. Topic op het 8 uur journaal op Nederland 3;
  ‘Bouterse wordt als president herkozen’.

  Het 8 uur journaal liet beelden zien van Bouterse op campagne in Nickerie. Bouterse werd daar door een honderdtal Nickerianen bejubeld en omhelst. Daarna werden er beelden van Santhokie op campagne getoond in diezelfde Nickerie. En wat denk je?
  Het publiek bestond uit niet meer dan 10 mensen.

  Kennelijk vond het acht uur journaal het belangrijk genoeg om een topic aan Bouterse te wijden en aan te tonen dat het eigenlijk bijna onvermijdelijk is dat Bouterse opnieuw de president wordt van Suriname.

  En dat is niet een bewering van een’ paarse pauper’ maar de conclusie van de redactie van het 8 uur journaal in Nederland . Zeg maar het hol van de leeuw voor Bouterse.
  Dus wie het niet eens is met deze conclusie moet maar zijn of haar pijlen richten tegen het 8 uur journaal en niet bij mij wezen.

  a no mie takie


  Maak melding

 10. @DE VHP

  1 advies die ik jullie wil meegeven is voorzichtig te zijn met KENSENHUYS,deze man blijkt een BACKSTABBER te zijn!

  Stuur deze man de laan uit!!
  Hij is al OMGEKOCHT door de NDP !!!
  Hij kan nog grotere schade binnen de VHP ,VOOR DE VHP AANRICHTEN !!!
  GET RID OF HIM !!!


  Maak melding

 11. @Pero en Sabidieri

  Waarom nodigen jullie KENSENHUYS niet uit in OCER OM daar te blijven voor altijd?!
  Backstabbers als KENSENHUYS horen bij de NDP thuis.
  Aan landverraders zoals de NDP familie en KENSENHUYS heeft het volk niks aan!!!

  INu zal deze KENSENHUYS toch goed zijn voor jullie!!
  MARS GWE KENSENHUYS JE HEBT AL BEWEZEN LIEVER BIJ DE DUIVEL BOUTA THUIS TE ZIJN IN OCER.
  MARS GWE,!!!!!


  Maak melding

 12. @Sabidierie

  In een rechtstaat en Democratie gaanse vlgende dingen niet samen,,,Amnestie,bouta,dino Hezbolah, en Kensenhuys.!
  Ga het artikeltje lezen die DRE heeft geplaats. Nog even geduld en je baasje bouta zal voogoed verdwijnen uit Suiname !!!


  Maak melding

 13. @Sabisieri en co

  Jullie Mogen de boel hier rood komen verven ik neem het jullie dit niet kwalijk. Na paars is rood jullie lievelingskleur.
  Worden jullie per uur betaald voor het schilderwerk hier?
  Hahahahaaaaaaaaa……..


  Maak melding

 14. Ik vind het een grof schandaal, dat leden van de Assemble, die met onze centen worden betaald bewust vergaderingen van de Assemble boycotten.
  Het maakt niet uit of dat de coalitie of de oppositie is.
  Beide politieke groeperingen maken zich daaraan schuldig.
  Als je door het volk bent gekozen, moet je het volk ook vertegenwoordigen door aanwezig te zijn in de Assemble.
  Wat nu gebeurt, is het minachten van de Surinaamse bevolking.
  Walgelijk die politici in ons land.


  Maak melding

 15. Ah…Nita…in elk goed functionerend democratisch systeem zou ik je gelijk hebben gegeven dat de oppositie zich buiten spel heeft gespeeld bij de aanname van de zg sociale wetten. Maar de realiteit is anders. Er is een pseudo rechtsstaat met dubieuze figuren die in het machtscentrum zijn. Een eenmansleiderschap waarbij ministers gedeevalueerd tot uitvoerders zijn zonder inbreng. Parlementariers die volgers zijn in plaats van kritisch de democratie hoog te houden.
  Dit is de context. Onze oudjes krijgen 25 srd meer maar mogen hun koest houden over hoe het land bestuurd wordt? Ja Su haalt wederom wereldnieuws maar met het dieprood van schaamte op het gezicht.


  Maak melding

 16. Patrick Kensenhuis van de NPS/NF-fractie heeft duidelijk de directieven en instructies van de leiders van de samenwerkende politieke partijen genegeerd door de presentielijst afgelopen donderdag te tekenen. De instructie was dat de oppositieleden in het parlement een pas op de plaats zouden maken, totdat de coalitie zelf voor quorum had gezorgd.

  Asabina is blij met de aanname van de wetten, maar is nog steeds bezorgd over de financiering van het sociaalzekerheidsstelsel, de duurzaamheid en stuurbaarheid daarvan. De regering heeft hierover geen afdoend antwoord kunnen geven.

  Dus als je de laatste alinea leest wet je maar niet hoelang deze sociaalzekerheidsstelsel zal duren !
  Geldigheids duur kn zijn ,1 dag ,1 maand,
  Want bouta hoeft alleen maar te beloven en het paarse volk is al blij.


  Maak melding

 17. Fractieleider van het Nieuw Front (NF) Randjkoemar Randjietsingh (VHP) laat vandaag via dezelfde krant weten, dat zijn fractie niet de behandeling van de belangrijke wetten heeft geboycot, maar dat er teveel onduidelijkheden in de wetsteksten waren. De gedachtegang is volgens de parlementariër wel goed, maar het lijkt alsof de coalitie en de regering deze wetten zo snel mogelijk wilden laten goedkeuren om zo goed te scoren bij de komende verkiezingen van 2015.

  Volgens de NF-fractieleider gaven de wetsteksten het Nieuw Front aanleiding om enkele opmerkingen te maken en vragen te stellen. Deze vragen werden dan in de eerste ronde gesteld, waarna het de bedoeling was dat de regering deze vragen in de tweede ronde zou behandelen. Maar, de antwoorden in de tweede ronde bleven uit. De oppositie besloot vervolgens weer om enkele brandende vragen te stellen zonder resultaat.

  Volgens Randjietsingh leek het erop, alsof vicepresident Robert Ameerali opzettelijk niet wilde ingaan op de door hun gestelde vragen. In de derde ronde zouden slechts twee leden van de oppositie, die ook zitting hebben in de commissies, kunnen reageren. Uiteindelijk werd de maat voor de oppositie vol en werd besloten om niet meer in de vergaderzaal te blijven.

  Volgens Ranjietsingh was het niet de bedoeling om tegen de wetsvoorstellen te stemmen. De vergaderzaal verlaten, was de enige optie. ‘Wij gaan niet voor wetten stemmen, die op lang termijn het volk in een strop zal houden’, aldus de NF-fractieleider.
  August 30, 2014


  Maak melding

 18. Het NDP-Assembleelid Noreen Cheung kan zich niet helemaal vinden in de wet Algemeen Pensioen, maar heeft afgelopen week toch voor goedkeuring van die wet gestemd in het parlement. De rechtspositie van niet-heteroseksuelen is daarin volgens haar niet goed geregeld, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 30 augustus 2014.

  Na afstemming met de Mega Combinatie-fractie kon uiteindelijk fungerend parlementsvoorzitter Ronnie Brunswijk haar gisternacht toch om voor deze wet te stemmen.

  ‘Ik vind het pijnlijk, behalve voor mij, ook voor de groep zelf, de niet-heteroseksuelen in het bijzonder’, aldus Cheung. Zij is van oordeel, dat de positie van niet-heteroseksuelen ‘juridisch-technisch’ onvoldoende is geregeld in de pensioenwet.

  Baja ,wat de NDP allemaal niet doet pm de verkiezingen in 2015 te winnen !!!!


  Maak melding

 19. Even voor de duidelijkheid. Ik juich de sociale wetten toe en ik ben blij voor Suriname en de Surinamers met het bereiken van deze historische mijlpaal. Maar, hebben de Surinaamse deskundigen en politici gedacht aan de inflatoire effecten die deze wetten kunnen veroorzaken en ook nog gedacht aan de te treffen maatregelen om deze te beteugelen, los van alle bijkomende storende effecten op de arbeidsmarkt. Let op mijn woorden en ik hoop niet dat deze uitkomen. Tegenover deze gigantische salarisronde dient als correctie een even grote productiviteitsverhoging te zijn. Als deze ontbreekt zullen de prijzen in de winkels de hoogte in schieten. Jammer, want wat heb je aan een salarisverhoging van 300 SRD als je maandelijks 500 SRD meer moet uitgeven.
  Maar ja, laat onze goed verdienende politici een oplossing hiervoor bedenken.


  Maak melding

 20. @jacob,

  Spirituele en morele ontwikkeling is misschien wel de voornaamste ontwikkeling van de menselijke gemeenschap. Helaas, jou NDP blijft hierin erg achterlijk. Niet dat de andere partijen super zijn hierin, maar de NDP en haar leiders spannen toch echt de kroon in morele achterlijkheid.


  Maak melding

 21. front konie te a dong voor de rest gaan wij ze uitlachen in mei 2015 dan zal het volk zien wie voor haar is en wie niet .sociale wetten proberen te dwarsbomen het moet allemaal ten voordele uitkomen van de regering bouterse geen twijfel .laat een meeting houden wie voor dit surinaamse volk is een meeting tussen santhoki en bouterse en rusland zal zal blijken wie het surinaamse volk kiest .het zal blijken dat bouterse de man is waar het volk voor kiest .
  en daarom zeg ik …bouterse is en blijft de sterke man van suriname .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.