Belfort: we benaderen de mensen anders

25

PARAMARIBO, 28 aug – Minister Edward Belfort staat een andere benadering voor als het aankomt op het tegengaan van de misdaad. Het is meer dan opsporen en opsluiten. Er moet worden samengewerkt met sportorganisaties om jongeren bezig te houden.

Justitie & Politie kan deels in de behoefte aan steun voorzien. Het ministerie kreeg honderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfentwintig duizend euro) aan sportmateriaal van de Centrale Bank van Suriname. Het materiaal is bestemd voor sportverenigingen in het hele land. “Nu geven we ze sportmateriaal. We benaderen de mensen anders”, zei Belfort bij de overhandiging van het sportmateriaal aan enkele sportorganisaties.

De gedachte achter de geste is dat jongeren van de straat gehouden kunnen worden. “Gedurende de tijd waarin ze op straat zouden zitten, vooral ’s middags, zullen ze nu sporten. Als ze moe zijn, gaan ze naar huis om te baden en te slapen. Zo breng je ze bij elkaar om iets nuttigs te doen. Dat is eigenlijk de gedachtegang van criminaliteitbestrijding. Het is niet alleen de politie sturen, maar hoe je de mensen preventief benadert.”

25 REACTIES

 1. Belfort is een idioot. Er zijn 2 keuzes:

  1 naar school
  2 werken

  Meer keuzes zijn er niet en anders opsluiten die hap. Moet niet gekker worden, Belfort de maatschappelijkwerker.


  Maak melding

 2. bellie, de criminelen willen dhoekoe zien en niet die rotzooi die je uitkraamt sporten,jij wil toch ook dhoekoe zien. wie weet als jij geen moer zou zijn en hebben en mini-ster was geworden ook de weg van de criminelen zou opgaan met je soortgenoten,dus zorg dat je die kerels een goed baan bezorgd huis auto etc. dan die rommel die je voorstelt.is een mooi ka met je ik koop een bal voor je met schoenen en na het voetballen blijf je poes lief thuis.
  ROTZOOI!.


  Maak melding

 3. Ik wist niet dat Justitie zich in ons land met sport bezig houdt.
  Valt sport niet onder een andere miniter? Ons land begint steeds meer op een bakba-winkri te lijken.
  Wat mij ook opvalt:sinds wanneer deelt CBvS sportmateriaal uit?
  Hoe gaat de bank dat verantwoorden?
  Van wie heeft CBvS toestemming gehad om deze uitgave te doen?
  Weet de bank wel wat hum plaats is in de gemeenschap?
  Hoe komt de bank op zo’n belachelijk idee om sportmateriaal uit te delen.


  Maak melding

 4. Bellie komt alweer met een oude tori, de jeugd zou alle voorzieningen om de tijd zinnig door te kunnen brengen allang moeten hebben ! Dat is pas regeringsbeleid !

  De “andere benadering” van mensen is door Bellie om andere redenen al eerder gestart.

  Daarom benadert Bellie de hoofdverdachte in de zaak van de massamoord op eigen landgenoten ANDERS !

  Daarom behandelt Bellie de verdachte die delen van Sranang grondgebied wilde leveren aan terreurgroep Hezbollah,
  ANDERS ! Hij is niet eens verdachte in Sranang !

  Bellie. waarom is de behandeling van zaak over de moord in koelen bloede, door politie-eenheden en CTU, op vier ongewapende verdachten van roof, ANDERS ?

  Bellie wil serieus overkomen, preventieve veldwerker spelen ! Maar terwijl er miljoenen aan geld en goederen worden buitgemaakt door politici en aanverwanten, wordt de anti-corruptiewet door Bellie ANDERS behandeld, het wordt NIET behandeld !

  De preventieve Bellie werkt ook preventief in het belang van de hoofdverdachte van de massamoorden in Sranang, hij wil preventief ongeletterden/geen juristen neerzetten in het Constitutionele Hof om aan de SURI-rechters een prasi-oso preventief advies te geven omtrent de NEP-amnestiewet !

  PS : Bellie, start preventief met het nadenken over je positie, je standpunten en je internationaal-politiek optreden in het geval dat jouw massamoord-amnestiewet-verdachte binnenkort direct gelinkt wordt aan pogingen harddrugs naar de USA te doen smokkelen !


  Maak melding

 5. leuk, jongeren bezig houden. is er nog tijd over om beleid te maken voor justitie en politie?ik heb het niet over rechtersopleidingvolgenden pesten of niet-bestaande constitutionele hoven samenstellen. maar echt beleid, weet je wel, regels, richtlijnen, beschermingsbevelen..


  Maak melding

 6. Wat een gelul van deze minister.
  Een ministerie van Justitie en Politie ie er om te handhaven en niet iedere keer de oorzaak van veel problemen ergens anders neer te leggen.
  Het ligt nooit aan Bellie, altijd aan anderen of andere organisaties.
  HIJ is verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde en HIJ is er verantwoordelijk voor, dat mensen zich steeds minder veilig voelen in hun eigen huis en woonomgeving.
  Doe daar wat aan LUL, die je bent in plaats van altijd maar ergens anders de schuld neer te leggen.
  Als je niet in staat bent dat te doen, moet je zo snel mogelijk oprotten als minister.
  Je bent een echte nobody van het ergste soort.


  Maak melding

 7. Als hij maar niet in zijn hoofd haalt om ook nog de familie dagen voor de gedetineerden toe te staan.Daarom vragen de Lonnie look a like en de mini-ster hoort er ook bij.


  Maak melding

 8. Minister BELLY heeft een andere denk en zienswijze voor het benaderen van deze jongeren in de Su. samenleving.

  Ligt het ook niet aan de opvoeding thuis van de ouders/verzorgers?
  Waarom moeten ze het criminele pad gaan opzoeken, i.p.v. dat ze naar school gaan om zich verder te ontwikkelen?
  Waarom zegt BELLY niets over de ouders/verzorgers in deze?

  Vroeger had je nog een Inrichting voor zulke jonge gasten.

  Het werd toen Rijper Jeugd genoemd.
  @Jacobus (cobie):
  Rijper Jeugd ken je nog in Su.

  Maar misschien probeert BELLY ook de burgers om de tuin te leiden met “Nu geven we ze sportmateriaal”

  Of probeert BELLY een vinger in de pap te krijgen bij het verlenen van hulp aan deze gasten?

  Want hij heeft thans ‘Owru Cul’ geroken om eventueel zijn vriend (BRAVO-LONNIE) bij te betrekken met zijn I.M.T.

  ‘Owru Cul’ krijgt modern sportcomplex
  28 Aug. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Minister Rabin Parmessar en SVB-voorzitter John Krisnadath kijken samen met anderen naar de maquette van het project. (Foto: Raoul Lith)

  De Surinaamse Voetbalbond (SVB) gaat met een half miljoen US$ een multifunctioneel sportcomplex opzetten tegenover het SVB-hoofdkwartier aan de Letitia Vriesdelaan.
  Binnen dit ‘income generation program’ van de Fifa komen er vier tot vijf mini voetbalvelden, een clubhuis en een beheerderswoning.

  Het heel terrein krijgt LED-verlichting, terwijl er ook een gym en SVB-sportwinkel zijn geprojecteerd.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24880


  Maak melding

 9. Ja Belfort heeft altijd van die ‘unieke ‘ ideeen.
  Neem maar bij voorbeeld de criminelen in Suriname. De criminelen worden netals zaken mensen middels een oproep in de krant beleefd verzocht zich aan te melden bij hem.Met of zonder het gemaakte buit In alle ander landen zouden zij gestraft worden en in de gevangenis belanden. Maar met Belfort als ‘God;father van de criminelen is de zwaarste straf …het behalen van een ulo en computer diploma aan het Academy van Santo boma .Nu nog mooier,
  nu hoeven de jongeren niet te gaan werken of naar school te gaan,nee hoor nu Mogen ze voor de rest van hun leven zich met sport bezighouden..Nu Mogen de jongeren LUI zijn Weken behoort tot het verleden Nu is het sporten,naar huis gaan ,een bad nemen, lekker je buik vol vreten die anderen voor je op tafel zetten waarvoor zij hard gewerkt hebben,en dan slapen als een roos.E voor de criminelen is de regel…crime..aanmelden met of zonder buit…ulo en computerdiploma.


  Maak melding

 10. @FER.E

  Odi,
  en of ik de Rijper Jeugd instellingen ken.Die van de jongens was gevestigd aan de Kernkampweg.Ik hoorde dat het daar ruig aan toe ging.Nu is daar afdeling Groen van milieu gevestigd.

  Die van de meisjes stond aan de Rode Kruislaan.Mi Abri.[Tegen over George Streepy]Nu hebben de binnenlands bewoners een doorgaans huis annex bordeel annex kamp van plezier van gemaakt en geen enkele Belly durft tegen ze op te treden.


  Maak melding

 11. De biegie portie baas en de zogenaamde economen van centrale bank drukken hun eigen geld dus ze kunnen net zo veel aan maar wie dan ook geven.
  Van rente, inflatie, betalings balans etc hebben ze toch geen bal verstand, en als presi amnestie desie zegt zet de drukken aan dan beginnen ze geld te drukken mooie gladde 100 srd’s.


  Maak melding

 12. Los van bestaande gevoeligheden en los van de landspolitiek: in het kader van criminaliteitspreventie is de geste van de Centrale Bank van Suriname uitstekend. Het past in een al 70 jaar (!) bestaand concept, dat zich meer dan eens bewezen heeft. Dit concept heet Crime Prevention Through Environmental Design (CPTED). Natuurlijk moet men niet het idee krijgen, dat 1 maatregel alle criminaliteitsproblemen oplost. Er zijn en blijven meerdere gelijktijdig uit te voeren ‘interventies’ nodig, dus ook (be)straffen! Maar deze actie is een positief daad die ook voor een deel aan de oplossing voor criminalteit bijdraagt. Dus de moeite waard om het een kans te geven.


  Maak melding

 13. geitenwollensokken ideeen weer, en na wordt er ook nog de term
  “Crime Prevention Trough Environmental Design”” (hoe verzin je het) hier gepost, is dat dan de verklaring voor de toenemende criminaliteit in Suriname, sorry dat ik cynisch word
  .
  Het is wel erg dat je dit gedaan hebt hoor, moet je niet weer doen, hier aan aai over je bolletje, een voetbal kun je mooi voetballen i.p.v. rottigheid uithalen.
  Dit werkt misschien in Utopia maar in deze steeds verhardende maatschappij?

  Gewoon keihard aanpakken, stel de chaingang maar weer in werking, in het openbaar laten zien dat je flink de fout in bent gegaan


  Maak melding

 14. Wat een moron die Belfort. Hoe dom dom dom dom stom stom stom kun je zijn?!!
  Als hij de criminaliteit wilt bestrijden, dan moeten ze beginnen met verplichte trajecten voor criminelen, waarin ze manieren leren. Een soort van taakstraffen uitdelen. Op deze manier kan Surinamer een stuk schoner worden op straat en hebben ze een bijdrage geleverd aan de maatschappij. Doen ze dit niet, dan kunnen ze direct weer terug naar de gevangenis.
  Die criminelen zullen zich wel rot lachen na het lezen van bovenstaande artikel. Alsof ze gaan sporten, omdat Belfort (de grote dief himself) dat heeft gezegd.
  Daarnaast heeft de bank zoveel geld gespendeerd!!
  Het land gaat echt naar z’n verdoemenis.


  Maak melding

 15. Nu komt de aap uit de mouw.

  Criminele djoeka’s worden anders behandeld. Niet als criminelen, maar als matties, met wie je een jointje rookt!

  Over 25 jaar zijn de djoeka’s in de meerderheid en zijn er geen economische activiteiten en geen SuriNeds die een familiebezoek brengen aan Suriname. Er zal schaarste zijn aan drinkwater, als gevolg van milieuverontreiniging door de goudkoorts, en ook de voedselvoorziening is niet meer vrij van kwikvergiftiging.

  Dan ziet de Surinaamse wereld er pikzwart uit, in letterlijke zin, en moet je met een uzi op straat lopen om jezelf te beveiligen.

  Dit is het toekomstbeeld van Suriname.

  Doem scenario ? Welnee !

  In de ogen van deze mini-ster valt het allemaal mee, het zijn lieverdjes die af en toe een misstap begaan. Er heerst echt geen rattenplaag in Suriname en dat zal ook nooit gebeuren.

  Volgens hem worden ratten heel moe van het hangen op pleinen en molesteren van voorbijgangers en tegen de avond zijn ze zo uitgeput en verlangen ze alleen nog naar een blokje goudse kaas.


  Maak melding

 16. misschien moet er een nieuw antecedenten onderzoek komen naar het reilen en zeilen van deze alatabarba bellie

  wie weet wat er uit zal komen misschien kunnen we dan begrijpen waarom deze man zo een lag I.Q. heeft


  Maak melding

 17. Belly weet dat hij totaal ongeschikt is als minister van justitie en kijkt nu al uit naar een passende baan:hoofd sportzaken van Santo Boma.
  Daar zal hij bovendien heel veel bekenden tegenkomen.


  Maak melding

 18. Wat een idioterie:
  Burgers met moraal en zedelijk leven tegenover burgers met criminele ideeën .

  Wie geniet bescherming. Mr. Belle Fort verdient Nobelprijs bevordering criminaliteit


  Maak melding

 19. bellie,, over welke andere manieren heb jij het om de mensen anders te benaderen..

  leg dat even uit,,,,ik niet begrijpe..

  misschien een een openbaring om die kriminaliteit uit te banen onder de mensen die op jou lijken..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.