Werkstraf voor het discrimineren van Surinaamse sollicitant

13

Een 29-jarige medewerker van een elektronicabedrijf in Arnhem is veroordeeld tot veertig uur werkstraf voor het discrimineren van een sollicitant. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald. De rechter acht bewezen dat de man een sollicitant uit Suriname afwees omdat hij een donkere huidskleur heeft.

De straf is gelijk aan de eis van justitie. Twee weken geleden betoogde Ruben W. voor de rechter dat het als grapje was bedoeld voor zijn werkgever. De huidskleur van de sollicitant zou niet de echte reden zijn geweest om hem af te wijzen.

De rechtbank gaat daar niet in mee. Volgens de rechter is er duidelijk onderscheid gemaakt op grond van ras. Bovendien blijkt uit de woorden ’ten eerste’ dat de huidskleur de voornaamste reden is geweest om niet met de man te willen werken.

13 REACTIES

 1. Langzaamaan krijg ik weer wat geloof in de Nederlandse rechtspraak, ook al is de straf m.i. minimaal.
  Het geloof was ik kwijt na de koelbloedige moord op Rishi, een ongewapende jongen die niets kwaads in de zin had, vermoord door een politie agent.

  Racisme is niet grappig! Dat zal deze meneer Ruben W, nu wel weten.


  Maak melding

 2. @Wimpie
  Mijn antwoordt hierop is ..EEN HEEL WIJS BESLUIT VAN DE RECHTER.En de rechter is niet beinvloed door niemand.Hij deelt een vonnis uit en iedereen dient zich hieraan te houden.
  Ook ik moet het besluit van de rechter eerbiedigen.
  Het zou toch goed zijn als we ook zulke moedige , niet om te kopen rechters in Suriname zouden hebben ,ja toch?


  Maak melding

 3. pRaysident,
  Chapeau; uitstekend antwoord. Had ik niet van jou verwacht.
  Even dacht ik dat je het voor die 29-jarige medewerker van het elektronicabedrijf in Arnhem zou opnemen.
  Ik heb me daarin vergist.
  En please no hard feelings.


  Maak melding

 4. Wij moeten op onze beurt, als we ons beledigd voelen, ze ook voor de grap een bloedneus slaan. Kijken hoe de rechter zal reageren. zeker is dat wij meer straf zullen krijgen dan die 40 uren werkstraf. Ze zullen in ieder geval, net als wij, die grap niet waarderen.


  Maak melding

 5. 28 aug. 2014

  De rechter kon niet anders dan een lichte taakstraf uitspreken.

  Niet omdat het mailtje zo discriminerend was, maar omdat deze Ruben W. de algemene code van het subtiel discrimineren geschonden heeft door openlijk het bewijs te leveren hoe dit gemeen spelletje in Nederland tegen allochtonen gespeeld wordt.

  Srika heeft de laatste drie jaren vaker (in het geheim) opgenomen video- en audio-opnamen mogen zien en horen van discriminatie op scholen tegen allochtonen. Maar omdat deze opnamen in het geheim zijn opgenomen het bij justitie niet als bewijs zal mogen dienen. Rara zaak, maar wel de werkelijkheid hier in Nederland.

  Willen autoriteiten hier in Nederland discriminatie minimaliseren, dan zouden zulke beelden en audiomateriaal ook geaccepteerd moeten worden.

  Wie gaat hier verder op in?
  Srika


  Maak melding

 6. Wat een achterlijke figuur is die Ruben W. Hij betoogde voor de rechter dat het als grapje was bedoeld. De rechter werd pissig dat Ruben W. hem voor een idioot aanzag en moest denken hoe Bolle Willem de Nederlanders voor idioot aanzag door een brief ten gunste van schoonpappa voor te lezen waarin de vader van LaTina werd vrijgepleit. Want de 3 kabouters Azalia, Ahalia en Akalia mogen natuurlijk nimmer weten, vermoeden of er aan herinnerd worden dat grootvader een collaborant van menseneter Fiedeela was.
  Ruben W. mag nu 40 uren graffiti verwijderen, maar zal ’s avonds weer racistische taal ‘als grap’ op de muren overspuiten. Het zal hem hgenoegen doen om eerst z’n eigen bedenksel te lezen voor het te moeten wissen.


  Maak melding

 7. @ She -Suri.

  Ken jij het ware toedracht van Rishi ?

  Ja, leg eens uit !

  Neen: hou je mond maar dicht !

  Want ik was ook een diender !

  En we gaan geen oude koeien uit de sloot halen.

  Het is wel pijnlijk voor de( ouders, en ook de schutter. )


  Maak melding

 8. De godheid Srika heeft weer eens inzage in stukken en documenten die voor anderen verborgen blijven, als deze je in vertrouwen ter inzage gegeven zijn, moet je daar of je mond over houden of als een waarachtig klokkenluider openbaar maken, maar niet uit een stuk zelfverheerlijking lekker vaag over blijven doen, raar mannetje


  Maak melding

 9. @ Law mang,
  Ik heb jou niets uit te leggen.
  Wil je de ware toedracht weten van de zaak Rishi, sla de kranten open of lees op Internet.
  Dat heb ík gedaan.
  Er is wel degelijk een parallel te trekken tussen deze 2 zaken, alleen, je moet het wel kunnen zien….
  Dus houd jíj je mond maar dicht, ex-diender!

  Waarom ben je geen diender meer, Law mang?


  Maak melding

 10. 31 aug. 2014

  Srika wenst aan alle leerlingen en studenten van Zuid-Holland een vruchtbare studiejaar toe.

  Heb je straks te maken met een onbevoegde docent die geen bal van het vak snapt, maar waarvan je toch les moet krijgen, schreeuw dit uit en maak dan contact met Srika.

  Word je gedemotiveerd of op school voor stommeling uitgemaakt, of niet gelijk behandeld, maak dat ook bekend en maak ook contact met Srika.

  Srika is te vinden op Waterkant en indien het lukt straks een eigen site voor onderwijs, begeleiding en training van leerlingen/studenten.

  Esmerald, Srika wordt echt niet een concurrent !!
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.