Surinaamse jurist stopt met Zwarte Piet zaak na doodsbedreigingen

56

Juridisch adviseur Frank King stopt met zijn werk voor de tegenstanders van Zwarte Piet omdat hij onder meer met de dood is bedreigd. Dat zegt de Surinaams-Nederlandse jurist in een interview met het Algemeen Dagblad. Wat die dreigementen precies inhouden, zegt hij niet.

Het verbaast King nog altijd wat het onderwerp allemaal naar boven haalt. De ergste scheldkanonnades krijgt hij per mail. Dreigementen en dingen die verwijzen naar zijn roots. Hij heeft zelf Surinaamse ouders en kwam als puber naar Nederland. “Dan stond er in zo’n mail dat ik maar net als mijn voorouders op een 17de-eeuws slavenschip moest worden gezet” zegt hij tegen de krant.

De 50-jarige King zegt verder dat het werk aan deze zaak zeer tijdrovend is. Hij kijkt met trots, en enige verbazing, terug op de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam die in juli oordeelde dat de gemeente Amsterdam de vergunning voor de intocht van Sinterklaas opnieuw moet bekijken. King sluit niet uit dat hij zich ooit nog met de zaak zal bemoeien. “Als het onderwerp bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens komt, mogen ze mij bellen.”

56 REACTIES

 1. Deze zeer gewaardeerde man doet iets voor ons allemaal en waar wij donker gekleurden lekker anoniem kunnen blijven. Het recht zal altijd zege vieren en gelukkig dankzij deze heer ( een geschenk voor ons allen) Is “zwarte piet” ten dode opgeschreven. Hij heeft een begin gemaakt en zal de opmars verder groeien. Jammer dat hij stopt!


  Maak melding

 2. Net zoals slavernij zal zwarte piet pas verdwijnen wanneer het economisch niet meer rendabel is. Zwarte piet verkoopt en is goed voor de economie (in Nederland) dat is een feit. Zolang dit het geval is zal zwarte piet bestaansrecht genieten. Dat het een racistisch karakter heeft men geen boodschap aan. Iedereen die tegen zwarte piet is kan het maar beter boycotten en er zich niet druk om maken. In de rechtszaak of via vreedzame protesten zal zwarte piet heus niet verdwijnen.


  Maak melding

 3. Frank, je hebt gelijk om nu te stoppen, het doel is bereikt, Zwarte Piet gaat, net als de schoorstenen in Nederland langzaam maar zeker de pijp uit. Jij hoeft niet, net als je beroemde naamgenoot Martin Luther, vermoord te worden door een tegenstribbelende racist.


  Maak melding

 4. Verschrikkelijk voor deze respectabele jurist dat hij zo bedreigd wordt. Het domme volk heeft weer eens van zich laten horen, dat is duidelijk. Gelukkig zijn de meeste zwarte-piet voorstanders, zoals ik, normale fatsoenlijke mensen


  Maak melding

 5. Esan, je maakt een kleine en tegelijkertijd grote fout, je schrijft ‘Gelukkig zijn de meeste Zwarte Piet voorstanders, zoals ik, normale FATSOENLIJKE mensen’, je had moeten schrijven; ‘Gelukkig zijn de meeste Zwarte Piet voorstanders, zoals ik, normale KORTZICHTIGE mensen’. maar zo kortzichtig ben jij eigenlijk niet, want je maakt die fout bewust, je schrijft namelijk dat het DOMME volk weer eens van zich heeft laten horen, m.a.w. alleen de Zwate Piet aanhangers die anderen met de dood bedreigen zijn dom, de rest is beschaafd, maar Esan, zo dom zijn wij niet om jou niet door te hebben of om dat te geloven.


  Maak melding

 6. Allen,

  Sinterklaas is geen Nederlandse traditie, maar Turks zoals de tulpen ook geen Ned bloem is maar Turks.
  Waarom moeten wij iets vieren, waarbij mensen gekwets kunnen worden,zijn wij mensen of beesten aan het worden in de wereld ?

  Doe toch normaal allemaal en afschaffen die onzin.


  Maak melding

 7. Voor deze man en allen die zich hebben ingezet, de moed en de durf hebben getoond om te strijden tegen een eeuwenoud, ingeworteld, intriest racistisch fenomeen in de Nederlandse maatschappij, zeg ik uit de grond van mijn hart, hartelijk dank!
  Het doel is bereikt
  “We shall overcome some day”


  Maak melding

 8. ” BLACK PETE ” ligt na een val vanaf een glibberige schoorsteen reeds maanden in coma op de IC- afdeling van het ” Frank King ” Ziekenhuis.

  De behandelende artsen hebben vastgesteld dat na een eventueel ontwaken hij niet meer de oude zal zijn.

  Vergeleken met elk een 2 dagen oude kastplantje zal hij qua fitheid steeds het onderspit delven in zijn verdere leven volgens het artsenteam.

  Ondanks deze diagnose weigert de naaste familie om ” de stekker eruit te trekken ” zodat BLACK PETE vredig heen gezonden kan worden.

  Doodsbedreigingen, verwensingen en scheldpartijen krijgen de artsen dagelijks naar hun hoofd geslingerd op de afdeling door de halsstarrige familie van BLACK PETE !

  Het voorlopig nog afwachten geblazen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Omdat vele Surinamers hun mond niet durfden te openen, is het verweer toch zwak geweest. Ook in Suriname heb je van die Idioten die Sinterklaas met Zwarte piet vieren. Tot in ons land en we kijken er gewoon naar. Hadden ze in venezuela moeten doen. daarom heeft de witte man totaal geen respect voor Suriname en de Surinamers. als een journalist een reportage zal maken over de zwarte piet in Suriname, heeft hij direct de balk bij ons laten zien. de kolonisator heeft ons nog steeds in de greep.


  Maak melding

 10. Het is misschien voor sommige mensen even slikken maar als je besluit in een ander land te gaan leven je je eigen aanpast aan de gewoontes in dat land en niet andersom,misschien had je anders beter thuis kunnen blijven St.Nicolaas en Zwarte Piet zijn blijvertjes in Nederland.


  Maak melding

 11. Het Sinterklaasfeest mag gewoon blijven, echter met een witte Piet in plaats van een zwarte Piet, simpelweg omdat witte Piet minder aanstootgevend is en geheel in lijn is met een witte Sinterklaas. Ik zou zeggen tegen het volk van NL: vier gewoon jullie neppe kinderfeest met een witte Sint en een witte Piet. Niets aan de hand toch? Wist overigens niet dat een kinderfeest zo veel belangstelling van volwassenen kreeg? Dit kinderfeest is gewoon een commercieel feest en het gaat niet echt om cadeautjes, maar gewoon om zoveel mogelijk omzet te maken.


  Maak melding

 12. @ CAAT

  Ik ben het 1000000000 % met jou eens !!!!!! Jou reactie zal ik BEKRACHTIGEN met een SCHANDALIGE FOTO !!!! WALGELIJK, KOTSMISSELIJK en HOOGST BELACHELIJK is deze foto.

  Daarnaast vind ik de inhoud van het betreffende artikel m.n. de reactie/houding van een groot deel der aanwezigen toen in de zaal veelzeggend.

  Bestaat er in Suriname echt SOLIDARITEIT tussen de bevolkingsgroepen ????? Ja zeker !!!!!! SCHIJN SOLIDARITEIT van het ergste soort zul je bedoelen.

  Hier heb ik het over ; http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/8579

  Jag önskar dig en trevlig dag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. ‘Er is veel veranderd in de VS, maar de zwarte getto’s blijven de zwarte getto’s’

  De droom van Martin Luther King en de strijd voor gelijke rechten is nog lang niet gestreden voor de zwarte Amerikaan in de USA. Ze hebben nog een lange weg te gaan. Vele zwarte amerikanen leiden nog een kansloze leven in de USA. Gelet op de crisis zullen velen in de zwarte getto’s blijven wonen. Ook vele blanken ea zitten aan de onderkant van de maatschappelijke ladder in the USA.

  Het zou beter zijn voor zwarten ea Amerikanen aan de onderkant om naar landen als Canada, in West- Europa te emegreren en daar voor jezelf, je kinderen goed onderwijs te volgen, een beroep te leren in een branche met goede mogelijkheden in de USA., sparen geven en met geld terug te keren naar de USA voor een betere leven.

  USA is niet het land dat men in holiwoodfilms ziet.

  mr king moet het zo zien dat hij zijn bijdrage tegen zwarte/andere vorm van piet heeft geleverd en is nu internationaal bekend en daar moet hij zijn voordeel mee doen in zijn werk.
  mr King ben je familie van Martin King?

  De film King Kong vond ik wel mooi, die was ook internationaal en de media stonden er vol over.

  King zijn is ok!, maar je moet wel een land hebben en onderdanen hebben of niet dan?


  Maak melding

 14. Wijs besluit van King.Als je je ogen gericht houdt op het verleden,zie je je eigen toekomst niet.Het is heel mooi om je geschiedenis te kennen maar als je er in blijft steken,ben je verloren.Zo als enkelen die zo ver terug gegaan zijn dat ze betaling eisen voor een werk dat zij niet gedaan hebben.Die mensen leven in een voltooid verleden tijd en hun lichtbronnen zijn de zon,de maan,de sterren en de koko lampoe.Ze zijn in hun ontwikkeling nog niet verder geraakt.


  Maak melding

 15. Het gaat niet om de Hema.
  Hier kan je zien wat voor reacties dit weer teweeg brengt.
  Ik kan alleen maar concluderen, dat de Nederlanders de zwarte medemens als tweederangs burgers beschouwd. Ze zijn en blijven racisten tot en met. Het zit in hun genen. Als de witte mens het maar leuk lijkt en plezier heeft over de ruggen van de zwarte mensen. De Nederlanders zijn gewoon parasieten en profiteurs. Als puntje bij paaltje komt leer je ze pas kennen, je krijgt zo een mes in je rug. Als zij het maar goed hebben.
  Kijk maar eens naar de achterban van hun opkomende geblondeerde leider Wilders. Ze zeuren wel over andere culturen etc… Maar ik vergelijk ze met de ISIS-terroristen.
  Het waren dezelfde Nederlanders die de joden hadden verraden aan de Duitsers. (Grootste verradersland tijdens WOII ).
  Het moraal van dit alles. Mensen van buitenlandse afkomst oftewel allochtonen, pas op voor de witte Nederlanders ze zijn niet te vertrouwen. Kijk maar om je heen, op de werkvloer, in het bedrijfsleven op scholen etc… Ze hebben altijd van de gemene streken naar allochtonen. In je gezicht doen ze leuk, maar in hun hart haten ze ons.

  Ik zeg dus weg met zwarte piet. Laten ze maar Sint vieren met een witte piet.


  Maak melding

 16. MIke: Altijd lachen om mensen die zeggen dat bevolkingsgroepen slecht en dat dit in hun genen zit en dan die zelfde mensen als racisten bestempeld

  Uit elke woord uit de posting van jou druipt duivelse haat en racisme tov blanken en Nederlanders…

  Je hebt dus een behoorlijke kronkel in je hersens.. ook genetisch bepaald?


  Maak melding

 17. 27 aug. 2014

  De eerste fase van de transitie van zwarte piet is volbracht. De rechter heeft in het voordeel van de anti-zwarte pieten geoordeeld.

  In de tweede fase ligt het aan de overheid/gemeenten en het bedrijfsleven om uitvoering aan het vonnis te geven: de discriminerende vorm van zwarte piet te doen verdwijnen en iets vriendelijks in de plaats te introduceren.

  Dit proces kan twee tot drie jaren duren. Dat geduld moeten wij kunnen opbrengen en zal Frank King hier zich (tijdelijk) terugtrekken. Door al die dreigementen is het wijs voorlopig het proces over te laten aan gemeenten en overheid van Nederland.
  Zij moeten het vonnis uitvoeren.

  Als de tweede fase echter mislukt, komt er een derde fase: de gang naar het Europese Hof. En dan komt Frank King mogelijk weer in beeld.Hopelijk hoeft dit niet te gebeuren en zien wij die zwarte piet niet meer!
  Srika


  Maak melding

 18. Wij kennen men King, King is een leugenaar, heeft vaker op radio Mart(Amsterdam) gelogen voor dhr.Santhoki. Hij kwam met ene mevr Jong/De Jong/Lisle een heleboel vertellen over Chandrika Santokhi; dan kun je je voorstellen dang masra Bedelaar/ subsidie Glenn Codfried be hemel ding, want ze waren geweldig. Ook hadden ze een rechtszaak aangespannen tegen dhr Santokhi, maar ding lasie a case. Waarschijnlijk a zwarte Piet zaak no bo lever meneer wang heleboel op; dus verlaat ie dat schip, weer een surie slapjanussen met wie je geen oorlog kan winnen. Men King Adios. King rusr zacht.
  Glenny


  Maak melding

 19. Ìk denk ook,dat King vertrekt vanwege het feit dat dit hem financieël weinig of niets heeft opgeleverd.Want volgens Biekman was er bijna geen geld in Kas.En buitendien weet een jurist toch wel raad met een “bedreiging “per mail?


  Maak melding

 20. Je blijft toch lachen om deze lafaard.
  Eeen paar idioten sturen een dreigmail en hij stopt al met zijn verweer.
  Nou elke advocaat krijgt weleens doodsbedreigingen.
  Je hebt nou eenmaal van die idioten die dat doen.

  Maar de hele onzin over zwarte piet stopt echt wel.
  95% van de Nederlanders is voor zwarte piet en dus b;ijft deze.
  Misschien iets minder zwart maar de meeste grimeurs maakte zwarte piet toch al bruin.


  Maak melding

 21. Beste Henk Molenaar,

  Kronkel heb jij . Kijk maar naar de geschiedenis van de Nederlanders. Alleen maar profiteren, verraden en moorden om hun eigen gewin.
  Verraders in de tweede Wereldoorlog . Slavenhandelaren. Zij die de apartheid hebben ingebracht in zuid Afrika. Weglopen voor hun verantwoordelijkheid zodat anderen worden afgeslacht, kijk maar naar Srebenica door jullie Karremans. Steunen met wapens aan andere landen zodat ze elkaar kunnen uitmoorden. Discriminatie met overhand zie grote Wilders aanhang. Andere bevolkingsgroepen uitsluiten. Politionele acties in Indonesië met duizenden doden. Gaan naar verre oosten voor sexindustrie. Grote kinderporno netwerken met links naar Nederland.verkrachtingen en misbruik door Nederlandse pastoors en missionarissen ook in kolonies. Profiteren van anderen, zijn als de kippen bij als ze het woord gratis horen. Als buitenlander al hoe hoog je hebt gestudeerd zullen ze je nooit een hoge positie geven. Ze denken altijd alles beter te weten, willen ook altijd het laatste woord hebben.

  Dus Henkie,
  Ik kan een heel encyclopedie voor je schrijven over Nederlanders met hun geschiedenis en hoe het nog steeds gaat. Wie is nou hier racistisch? Jullie kunnen niet de waarheid onder ogen zien.
  Dus als iemand een kronkel heeft ben jij het, misschien wel meerdere kronkels.


  Maak melding

 22. Je kunt als buiten- of medelander niet in Holland wonen en verwachten dat de Hollanders het eten van aardappelen zullen afschaffen louter omdat jij geen aardappelen lust?

  In Suriname doen wij het hoe langer hoe meer op z’n Surinaams en wordt pieterbaas steeds meer geweerd!


  Maak melding

 23. Ga je toch lekker in Suriname wonen. Maar nee hoor. Wel profiteren in Nederland en een grote bek. Nou ze verpesten een hoop voor de goede Surinamers.
  Hier in het AZC komt zwarte piet wel op bezoek. Alle vluchtelingen uit Afrika (negers) vinden het prachtig.
  Die zijn niet zo ziek als de Surinaanse jankers en klagers,


  Maak melding

 24. Volgens mij profiteert niemand maar wordt er keihard gewerkt in NL en keihard ook belasting betaalt.

  Maar wel vreemd dat Zwarte Piet de gemoederen zo bezig houdt. Net als Bouterse hele volksstammen bezighoudt. Hoe kan dat eigenlijk? Waren er ook zoveel discussies over Venetiaan? En Shamkar? Ben benieuwd of de nieuwe pres van SU de gemoederen ook zoveel zal doen schrijven. Heb voorheen nooit zoveel reacties gezien over andere c.q. voormalige regeringsleiders als nu het geval is. Speelt men het toch op de man of gaat het om het beleid van SU? Over Rutte schrijft ook bijna geen hond. Misschien als hij gekleurd zou zijn, dan zouden er wellicht ook zoveel schrijfsels rondom zijn persoon worden gepubliceerd. Of gaat het om charisma? Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 25. Volgens mij profiteert niemand maar wordt er keihard gewerkt in NL en wordt er ook keihard ook belasting betaald.

  Maar wel vreemd dat Zwarte Piet de gemoederen zo bezig houdt. Net als Bouterse hele volksstammen bezighoudt. Hoe kan dat eigenlijk? Waren er ook zoveel discussies over Venetiaan? En Shamkar? Ben benieuwd of de nieuwe pres van SU de gemoederen ook zoveel zal doen schrijven. Heb voorheen nooit zoveel reacties gezien over andere c.q. voormalige regeringsleiders als nu het geval is. Speelt men het toch op de man of gaat het om het beleid van SU? Over Rutte schrijft ook bijna geen hond. Misschien als hij gekleurd zou zijn, dan zouden er wellicht ook zoveel schrijfsels rondom zijn persoon worden gepubliceerd. Of gaat het om charisma? Of jaloezie? Of om 500.000 /17 miljoen “rechters” die het allemaal beter denken te weten? Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 26. Beste Mike,

  Van elk land, van elk ras en vsn elk volk is een lihst op te stellen zoals jij die maakt.

  Zulken we eens zo’n lijst opstelken voor de Afrikanen die hun eigen ras/volk massaal uitmoorden, verkrachten en onderdrukken en hun continent tot een hel op aarde maken tereijl het het rijkste werelddeel op aarde us?

  Jij bent een racist tot in al je aderen van he lichaam.


  Maak melding

 27. 28 aug. 2014

  Beste @ Wilders,

  Hoe dan een zwarte Jan?

  Twee autochtonen die pro zwarte piet zijn, kunnen toch geen zwarte jan creëren?

  Srika ziet dit als vulgaire hoererij en een bastaard kind niet waardig! Hoe zou men dan staan tegenover een kleine witte Glenn Pengel? Heel Kruiskade is dan in de lach !!
  Srika


  Maak melding

 28. Henkie,

  Al dat uitmoorden en verkrachtingen die je hier opnoemt komen van de westerlingen. Zij zijn ermee begonnen.
  Zij gingen over zeeën om andere volkeren dit aan te doen, met hun superieuriteit.
  Het word tijd dat de zwarten nu een keer gaan regeren en de blanken een keer slaaf mogen zijn.
  Nee, maar dat wil men niet… Zo hypocriet.


  Maak melding

 29. Ik ben tegen zwarte Piet, maar vind het vreemd dat een jurist zonder enig bewijs te leveren zegt dat hij met de dood is bedreigd. Als hij het recht kent dan weet hij dat hij aangifte moet doen, en als hij ervoor kiest om maar de media voor dit nare nieuws te gebruiken dan moet hij ook bewijzen overhandigen. In alle andere gevallen vind ik het een staaltje stemmingmakerij.


  Maak melding

 30. Ik pis in mijn broek van het lachen:

  Mike: “Mike
  Henkie,

  Al dat uitmoorden en verkrachtingen die je hier opnoemt komen van de westerlingen. Zij zijn ermee begonnen.
  Zij gingen over zeeën om andere volkeren dit aan te doen, met hun superieuriteit.
  Het word tijd dat de zwarten nu een keer gaan regeren en de blanken een keer slaaf mogen zijn.
  Nee, maar dat wil men niet… Zo hypocriet.”

  De westerlingen zijn er mee begonnen dus het is de schuld van de blanken……

  In elk land waar zwarten regeren is het één grote teringzooi. Elke dag proberen honderden zwarten met bootjes Afrika te ontvluchten en zich te vestigen in het ‘blanke’ Europa

  Goh, blanken willen geen slaap zijn……? Dat is hypocriet aldus racist Mike…..

  Echt mijn broek zakt af van deze denkwijze en het erge is…… hij gelooft het zelf nog ook. Hoe zielig kun je zijn.


  Maak melding

 31. Mike heeft de oplossing voor alle wereldproblemen. De zwarten aan de macht en dan komt alles goed…..

  Noem eens een land Mike waar een zwarte regering heeft gezorg voor vrede en welvaart?


  Maak melding

 32. Off Topic:

  Ik ben weer een paar weken in Suriname en de Surinaamse televisie lijkt wel de Noord Koreaanse Staat TV.

  Ik word echt helemaal gestoord van die brulaap Clifton Limburg die met zijn Info Act zogenaamd het Surinaamse volk van overheidsinformatie voorziet.

  Info Act is één gore leugenachtige Paarse Propaganda Rotzooi die nog door belastingcenten worden gefinancieerd. Op elke zender elke avond wordt het Paarse Gif over de bevolking uitgestrooid.


  Maak melding

 33. Henkie ,

  Als je zo negatief denkt over de zwarte mens, wat zoek je dan in Suriname?
  Of ben je op zoek naar iets wit, dat je kan opsnuiven?
  Moet je toch weer aankloppen. Hoor wie klopt daar kinderen……
  Misschien mag je voor witte piet spelen.


  Maak melding

 34. Grappig, al die mensen die het hebben over zwarte anti-pieten die maar moeten oprotten naar hun ‘eigen land’. Ik ben een halve zwarte , geboren en getogen in Nederland. Mijn zwarte ouder is als Nederlnadse onderdaan geboren in een door Nederland bezet (overzees) gebied. Wij zwarten en halve zwarten zijn hier, omdat de witten ooit eens zonodig DAAR moesten zijn. Zij zijn degenen die nu klagen, maar ze hebben het allemaal aan hunzelf te wijten.
  Ik heb net zoveel protest-recht als iedere andere Nederlander.
  Ach ja, over een paar jaar is iedereen in Nederland lichtbruin.


  Maak melding

 35. @ piet-fans

  Zwarte Piet zet (al dan niet met opzet) een verkeerd beeld in de hersens van kinderen, dat de donker gekleurde mens steeds de knecht moet zijn en blijven van de blanken.
  Een feest voor kinderen moet niet willen zulk een beeld neer te zetten of te promoten. Eenvoudig andere kleuren Piet gebruiken en het feest kan vrolijk verder, zonder anderen in de samenleving te benadelen of vooroordelen in stand te houden.
  De roetschoorsteen is al langere tijd aan het verdwijnen in
  Nederland !

  PS : De Zuid-afrikaner-Apartheid was ook een traditie en ook cultuur, toch ! Wel een fascistische cultuur !


  Maak melding

 36. @Molenaar:
  “Zulken we eens zo’n lijst opstelken voor de Afrikanen die hun eigen ras/volk massaal uitmoorden, verkrachten en onderdrukken en hun continent tot een hel op aarde maken tereijl het het rijkste werelddeel op aarde us?”

  Molenaar wat je hier beschrijft is DE ERFENIS van 400 jaar onderdrukken, uitmoorden, verkrachten en tot slaaf maken van een heel continent door West Europa: Een ware hel op aarde, gecreëerd door Westerlingen.


  Maak melding

 37. En MOLENAAR, de hel is ook niet zo ver van jullie hoor.
  Onlangs werd er een vliegtuig neer gehaald door de Russen, met bijna 300 personen van jouw soort. Allemaal dood! Hun lichamen Uiteen gerukt!
  Als dat geen hel is……


  Maak melding

 38. @ Henk Molenaar de NDP voelt de hitte. De NDP/Me-Ka combinatie verliest de strijd dus kunnen ze niet anders dan op deze manier propaganda maken. Dat Hangbuikzwijn van een Bimbo is de weg helemaal kwijt. Is het je ook opgevallen dat na bijna simultaan ding pa e zend a info act uit op alle zenders. Bimbo had DiDiBrie geprezen, want Obam had hem de hand geschut, hopelijk heeft Bimbo de woordvoerder van Obama gezien en gehoord en ook naar zijn gedrag gekeken , want Lombo na tjier-tjierie. Henk heb je Bimbo gehoord met Romeo Hoost die naar Su belde, man ik heb het niet zelf gehoord, maar van derden vernomen . Ik vernam dat Bimbo alleen maar bij het horen van de naam begon te knorren. Neen 4x deze Bimbo moet terug naar de schoolbanken om een heleboel te leren. Hahahahaaaaii Henk Bimbo bing winie a verkiezing gie ding, maar Bimbo e.a. omikie ding LASIE a verkiezing in 2015 op 25 mei. Odi we blijven ze volgen.
  Glenny.


  Maak melding

 39. Meneer Molenaar, uit uw pen komt nooit iets positiefs over Suriname of Surinamers. Desondanks zit u met enige regelmaat weken zo niet maanden in die zooi, als ik uw woorden goed begrijp. Hoe houdt u het daar vol? U lijkt wel een masochist.


  Maak melding

 40. @Srika,
  “een kleine witte Glenn Pengel”

  Whahahahahahahha; j’e kier mi jongu.

  Glenn Pengel; wit van buiten zwart van binnen. Dus een Tyboun.
  Whahahahahahaha.


  Maak melding

 41. @Get a life,
  Gunt u meneer Molenaar ook z’n pleziertjes aub.
  Henkie de pedo is weer in Suriname voor zijn jaarlijkse traditie; ‘de jacht op kleine jongetjes’.


  Maak melding

 42. Ik gun ieder zijn pleziertjes maar gun niemand een valse beschuldiging. Het is nogal wat om voor pedo ( of kakkerlak) te worden uitgemaakt. Bovendien erg goedkoop!


  Maak melding

 43. Ik ben het helemaal eens met de actiegroep die pleit voor afschaffing van de zwarte piet. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat de rol van zwarte piet niet meer van deze tijd is.
  Wat ik mij wel zorgen over maak is dat er over andere belangrijke issues die net zo schadelijk is voor het imago van Afro’s nauwelijks aandacht is.
  De kansen voor afro kinderen zijn veel minder als ze onvoldoende aandacht krijgen van beide ouders. Hoe kun je grote stappen maken als man en vrouw een gescheiden leven leiden. Samen kun je eerder een huis kopen, samen kun je meer opzij zetten voor de toekomst van de kinderen. Samen kun je de emotionele tegenslagen in deze maatschappij beter verwerken. Ik zie geen vooruitgang bij grote delen van de Creoolse gemeenschap en volgens mij komt het door een gemis aan verantwoordelijkheid bij de man.


  Maak melding

 44. Ik had ook een reactie geplaatst die is afgewezen hahaha….omdat ik eerlijk geschreven had, en dat was:

  Het zijn deze mensen die zeggen dat ze trots zijn op hun kleur…..Niet dus!!! Ze hebben last van hun kleur…..zo is het! Wel heeeeeel erg tegenstrijdig hahahaha………


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.