Van Bachelor of Science naar Bachelor of Education

12

PARAMARIBO, 26 aug – Niets in het in leven is zeker. Wie dit wel eens vergeet in Suriname, kan het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling op de mat krijgen. Bezitters van een diploma Bachelor of Science bezit van lerarenopleiding IOL, hebben het straks niet meer.

Reeksen voormalige studenten die al een carrière opbouwden met het diploma, mogen hooguit Bachelor of Education heten. Het ministerie vindt het laatste goed genoeg voor een opleiding ‘die geen wetenschappelijke opleiding is.’ Het diploma moet worden ingeruild. Uiteraard zal niet iedereen het slikken. “De staat mag nu niet zeggen dat het diploma moet worden ingeleverd”, zegt advocaat en parlementariër Harish Monorath tegenover de Ware Tijd.

Het ministerie eist de diploma’s op bij de Bachelors pedagogiek, logopedie en health education. Maar voor de voormalige studenten heeft dit veel weg van bedrog. Gedurende de opleiding is betaald en gestudeerd met een zekere verwachting. Dit kan niet zomaar vanachter één of ander bureau worden doorgehaald. “De student is er van uitgegaan dat het een rechtsgeldige opleiding is en dat hij de titel die hij heeft behaald, mag gebruiken”, aldus Monorath.

12 REACTIES

 1. Bachelor of Bouterse zou op zijn plaats zijn,en wat Monorath aan het uitkraaien is 0,0.heeft deze zogenaamd jurist geen verstand van een wetenschappelijk diploma en een niet wetenschappelijk dipl.
  men heeft gelijk dat onze surinaamse broeders en zusters van titels houden zonder iets voor te doen.( wetenschappelijk dan)


  Maak melding

 2. Vraag Seedorf om advies. Hij weet echt alles. Hij is zelf van plan te gaan beginnen aan een universitaire studie Management. Desnoods brengt hij Italiaanse of Braziliaanse educatie-experts mee om de titel Bachelor of Science Fiction internationaal te waarderen.


  Maak melding

 3. Nu wordt het een probleem voor Lonnie.Met zoveel pijn en moeite rondt hij volgend jaar een wat hogere opleiding en dan mag hij geen titel voor of achter zijn naam.En volgens een laatste definitie ben je pas een marron als je geleerd bent.En dat moet toch afgeleid worden door een titel voor je naam of je dat bent.


  Maak melding

 4. Mano-rat voetveel van prof mr dr bellie was wel te stil toen 2 personen uit de rechtersopleiding werden gegooid nu lult hij over een simpele onderwijzersakte.


  Maak melding

 5. WHAHAHAAAAAAAAA…HAhaaaaaaaaa….
  Boi dan kan bouta alvast zijn BACHELOR OF AMNESTIE houder inleveren en pronto ook.
  Whahahaaaaaaaa…gelukkig zit Lonnie nog op de lagere school hoor anders zou ook hij zijn diploma moeten inleveren..de titel van BACHELOR OF Bankrover mag hij houden hoor,
  Whahahaaaahhaaa dus jaren heel veel jaren dat je gefuncioneerd hebt als dokter bv kom je nu te horen krijgen dat je diploma niet ECHT is.!!
  Boi dit moest ons nog overkomen naast de alle andere misère waarmee wij dagelijks opgescheept hebben.
  De Ulo en computer diploma van de studenten van prof Bellie BACHELOR in nietsweetkunde ,gelijk intrekken!!!
  Whahahaaaaaa…boi echt suriname en de surinamers je blijft lachen.


  Maak melding

 6. @Sai Tan

  Whahahaaaaaaa…….
  Seedorf gaat de ACADEMIE van MAFIA Bachelors importeren naar Suriname!!
  Hahahaaaaaaaaaa……..
  Het zal niemand verbazen als strakjes Seedorf benoemd zal worden tot STAATSADVISEUR van Suriname.
  Boi echt letterlijk bij bouta moet je zijn als je Gehuldigd wil worden met een titel.
  Hahahaaaaaaaa


  Maak melding

 7. 25 AUG. 2014

  Wat voor idiote postings moet Srika hier lezen!!
  Ray e.a., jullie kunnen soms beter!!

  Srika kan ver meegaan met de zienswijze van het Ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling. Het verschil tussen Bachelor of Science en Bachelor of Education moet duidelijk zijn.

  In dit geval (IOL) is iemand met een Bachelor of Education, naast het theoretische, zeer praktisch opgeleid, terwijl iemand met een Bachelor of Science, naast het theoretische, voornamelijk onderzoekgericht is.

  De vraag is in dit geval of Suriname meer baat heeft met B.Ed. of met B.sc.

  Onderwijs is een praktisch gericht beroep en zullen de B.Ed. personen het veel beter doen dan de B.sc. personen.

  De algemene vraag van Srika is of Suriname liever meer praktisch opgeleide mensen moet hebben of meer wetenschappers die mooi met theorieën kunnen zwaaien, maar in een rijstveld het praktisch laten afweten.

  Let wel: Het verschil in niveau tussen B.Ed. en B.sc. is miniem. Het is waar de persoon komt te werken: meer theoretisch (met onderzoek/advies) of praktisch (gericht op resultaat)

  Harish Monorath kan in deze gelijk hebben. Een eenmaal door de overheid erkende en gecontroleerde instituut kan een legaal uitgegeven diploma niet met terugwerkende kracht invorderen. De nieuwe wetgeving moet voor de aankomende studenten en diploma’s, voor de toekomst, duidelijkheid geven. Praktisch opgeleid geeft een B.Ed. titel.
  Srika


  Maak melding

 8. @Srika
  Bachelor of Science of Bachelor of Education wat maakt dat uit?
  Zie maar bouta bv weet niet eens wat deze 2 titels inhouden en is de lijder van Suriname.


  Maak melding

 9. Jongens volgens mij snappen jullie het niet. Het is een politieke zet die moet voorkomen dat Brunswijk een hogere titel krijgt dan hij verdient. Ze willen dus op een kunstmatige manier Brunswijk een loer draaien door reeds behaalde diploma’s te devalueren. Of dat van wijsheid getuigt weet ik niet.
  Kijk, zo kan je alles goed praten. In Nederland worden de oudjes uit die verzorgingstehuizen gezet onder het mom dat deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig moeten functioneren. Mijn hoela. Ze sturen die oudjes naar huis om vroegtijdig dood te gaan. Op die manier kunnen ze op een kunstmatige manier het vergrijzingsprobleem van Nederland oplossen of in ieder geval verminderen. Ja, het is hoe je het verkoopt.


  Maak melding

 10. Srika,

  Ik ben het met je eens onder voorwaarde, dat de studenten, die de titel bachelor of science de afgelopen jaren hebben gehaald, die titel ook kunnen behouden.
  Je kunt onwille van de rechtzekerheid, die aan een titel hangt, iemand niet van de ene dag op de andere dag een titel ontnemen.
  Zo gaat dat niet in een (onderwijs)democratie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.