Surinaamse springer met beide benen op de grond

7

PARAMARIBO, 26 aug – Kersverse goudmedaillist Miguel van Assen (17) is ijskoud nuchter. Zijn gouden plak op de Jeugd Olympische Spelen heeft hij aan zijn Cubaanse coach te danken. Niet alle topatleten waren er. En Suriname moet veel, veel meer doen voor zijn sportlieden.

Er wordt wat gedaan, maar lang niet genoeg. In het land waar bij lintjesregens vaker sportlui worden bedacht, wil het maar niet lukken met investeren. Het wordt niet makkelijker met de Olympische Spelen voor de deur. “En als ik niet onder goede omstandigheden kan trainen, ga ik niet beter worden”, zegt Van Assen tegenover de Ware Tijd. De hoop van de atleet is daarom op de regering gevestigd. Dat die moge zorgen voor behoorlijke sportfaciliteiten.

Meer dus dan alleen de reis bekostigen en buitenlandse coaches aantrekken. Suriname ontbeert ook een echte nationale atletiekselectie. Miguel heeft het gevoel dat het competitie-element daardoor niet echt aanwezig is. Een nationale selectie zou atleten ‘scherp’ kunnen houden. Ook is er dan gelegenheid om zich aan elkaar op te trekken. Miguel van Assen komt uit het voormalige bauxietplaatsje Moengo, in Marowijne. De gouden medaille haalde hij op het nummer hinkstapsprong.

7 REACTIES

 1. De Surinaamse economie en bevolking is veels en veels te klein om sportlieden en sportbonden duurzaam te sponsoren. Sporters moeten het zelf doen, zoals ook studenten het vaak zelf moeten doen.


  Maak melding

 2. Tenminste is dit kereltje met iets nuttigs bezig.Kan hem nog naam en faam bezorgen.
  Voor de rest bestaat Marowijne uit niet veel goeden.Ook niet veel respect voor anderen.Padvinders worden ook niet ontzien.De vrouwelijke worden betast en mannelijke padvinder incasseren klappen in het gelaat.Vrij normaal in het oosten des lands.


  Maak melding

 3. Sai Tan, zeg niet, zonder nagedacht te hebben, een heleboel dat van geen kanten klopt; als Suriname de First Lady, Steve Awari Domri, Brampi de Graaier, het hele kabinet van de president en de steeds weer niet vergaderende assembleeleden royaal kan sponseren terwijl ze niets noemenswaardigs presteren voor land en volk, dan is onze economie zeker niet te klein om sportlieden, die ons land wel positief in het nieuwe brengen, te sponseren.


  Maak melding

 4. … toch vind ik dat dat excuus moet worden omgezet in een “kracht”:
  we zijn te klein voor dit, wij zijn te klein voor dat. het kan gewoon niet. de koppen dienen bij elkaar gezet te worden om van een underdogpositie een winning positie te maken. dit excuus kan gewoon niet meer!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.