Seedorf: “Suriname geen verplichting, maar natuurlijk gevoel”

36

PARAMARIBO, 25 aug – “Suriname is geen verplichting, maar een natuurlijk gevoel.” Dit zei topvoetballer Clarence Seedorf tijdens zijn onderscheiding door president Desiré Bouterse. De inzet voor Suriname komt van binnenuit.

Het is wat bewoog tot onder de inspanningen om het voetbalpeil op te helpen trekken in Suriname. “Het zou vreemder zijn als ik niet gedaan had wat ik gedaan heb voor Suriname. Suriname heeft me dit gegeven”, zei Seedorf. Zijn onderscheiding is het Grootlint van de ereorde van de Gele Ster, de hoogste in Suriname. Volgens Bouterse was er geen andere keus dan “de grote zoon van Suriname” zo te bedenken.

De niet aflatende inzet voor Suriname op sport- en sociaal gebied verdient waardering. “Je bent een filantroop, een rolmodel voor de volgende generaties”, zei Bouterse. “Als men je in de ogen kijkt, ziet men naast een voetballegende, ook een sociaal bewogen mens.” Seedorf zegt ook voor ‘zaken’ naar Suriname te zijn afgereisd. Braziliaanse en Italiaanse zakenlui zouden interesse hebben voor zijn geboorteland.

36 REACTIES

 1. de enige reden is geld…..
  Seedorf probeert zaken te doen…
  Bouterse probeert er zelf financieel wijzer van te worden…
  Maar je hoort hier nooit meer iets van, mark my words!!


  Maak melding

 2. “Suriname is geen verplichting, maar een natuurlijk gevoel.”

  GEOUWEHOER!!! Het gevoel voor Nederland is bij Clarence natuurlijker, dan dat voor Suriname. Waarom zat hij jarenlang te pruilen, dat hij in Nederland als voetballer miskend is? Hunkerde hij niet naar de Nederlandse waardering? Nadat Clarence op het EK van 1996 een penalty gemist had, verklaarde hij als twintigjarige doodleuk in de pers, dat hij als vedette zijn verantwoordelijkheid had genomen. Met zo’n dikke nek heb je het rap bij de Nederlanders verbruid.


  Maak melding

 3. ” Je bent een FILANTROOP ” ……….Als men je in de ogen kijkt ziet men ook een sociaal bewogen mens ” .

  Enkele woorden uit de muil van ” Desiderius ” gericht aan Clarence.
  Deze woorden kunnen o.a. ook de strekking hebben van ;

  wij hebben geld nodig voor onze VERKIEZINGSCAMPAGNE dus een FINANCIËLE bijdrage van jou als FILANTROOP en SOCIAAL bewogen mens zien wij gaarne tegemoet.

  Dus als de VOS de passie preekt, boer pas op uw ” DUKU ” !!!!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. volgens mij is dibrie met iets nieuws bezig,kan het zijn dat clarence zijn tweede zoon wordt dinero clarence,en de nieuwe wapen tegen de fronters lijkt sterk op hoor als je het mij vraagt ,maar dan moet hij wel een goeie reconstructieve chirurg vinden voor dinero clarence om toch een beetje zijn trekken te hebben. a mang e klaar mie?


  Maak melding

 5. Indien Clarence Seedorf zou besluiten om SU op sociaal gebied te ondersteunen, zou dat zeer genereus zijn van hem en zou voor jullie zeikerds (o.a. Paulus de Boskabouter aka Las_ede Bouta en Hugo Chavez) geen probleem moeten zijn, want het is immers zijn geld en Seedorf kan het missen en zou daarmee tonen dat hij niet gierig is (is immers peanuts voor Seedorf). Als ik het kon missen, zou ik het land van mijn ouders sowieso steunen. Doe ik nu al door middel van het steunen van sociale instellingen, echter dat is slechts op kleine schaal. Gierig ben ik in ieder geval niet, want het is beter te geven dan te nemen, zeker als het om sociaal zwakkeren gaat.


  Maak melding

 6. Jullie lopen alleen maar te zeuren en af te geven op SU, maar gaat er 1 euro van jullie verdiende salaris naar een sociaal project in SU? Van mij gaat er regelmatig een percentage van mijn verdiende euro’s naar SU, hoe gering ook, maar ik doe tenminste iets voor het land van mijn ouders en het land waar ik van houd.


  Maak melding

 7. @ Smatje

  mij zult u zeker NIET bedoelen want ter uwe informatie is “Hugo Chavez ” een DOOIE VENEZOLAAN die volgens mij geen Nederlands kon schrijven of spreken.

  Maar mocht het toch zijn dat uw reactie tot mij is gericht dan heb ik de volgende 2 vragen namelijk ; waar in mijn reactie staat dat ik TEGEN SOCIALE acties ben van Seedorf in MIJN GEBOORTE land ( niet dat van mijn ouders ) ????

  Zou jij een eventuele bijdrage van Clarence aan de verkiezingskas van ” Desiderius ” beschouwen als bijdrage aan een SURINAAMSE SOCIALE INSTELLING ??????

  Ik ben benieuwd naar het antwoord.

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Clarence,
  Aan jouw sjerp mag er voor mijn part nog een groen randje komen en ook nog het wapen van Suriname, niet te vergeten.
  Dan heb je ‘paarwerie’ met de pres.
  Alleen, het zou jou veel beter staan en ik denk dat jij het nog eerder verdient dan hij.
  Van mij mag je je kandidaat stellen voor de functie van president van Suriname, de komende verkiezingen.
  Ik denk dat je een veel betere president zal zijn en ik weet zeker dat je een enorme aanhang zult hebben.
  CLARENCE FOR PRES!! You go boy!

  Mede posters, je kunt alvast je stem uitbrengen middels een plusje voor deze posting! :-)) De rest gaat vanzelf!


  Maak melding

 9. Waarom zeiden de ouders van Clarence Seedorf ook ja tegen deze komedie? Weten ze niet wie deze DiDiBrie is? Wat heeft Clarence als filantroop in Su gedaan, behalve dat stadion? En voor zijn eigen familie? Tante Sita(zus van Dulci) woont nog steeds op Geyersvlijt volkswoning met 5 kinderen.. Clarence heeft zijn eerste kind met/van een Su meisje/vrouw heeft haar gedumpt. Toen ik de reden hoorde had ik zo iets van wat een Latour, ramgoe, en of, toekomstweg streek zou je niet denken van Clarence, any way op sport gebied was je geweldig, maar a sport sang ie oefen uit tidé heeft alles kapot gemaakt. Je had NOOOOOIT uit handen van deze zaka-zaka DiDiBrie wat dan ook moeten accepteren .En notabene onder het mom van een zgn stichting die je naar Su zou hebben gehaald, terwijl wat wij op de radio hoorde was dat de hele NDP TOP er aanwezig was; nml Edmund Leilis minister Binnenlandse zaken, Minister Winston Lackin,van Buitenlandse zaken, Clary Linger, Jerry de Miranda DC van Para en ga zo maar door. volgens mij is nergens de stichting genoemd die jou zou willen huldigen. Clarence geeft dat lintje terug en wordt weer de oude voor wie iedereen respect heeft. Clarence Rozendaal Ruben had het zelfde gedaan(stuurde zijn onderscheiding terug voor DDB) Het terug sturen van je lintje zal niets te maken hebben met onsportief zijn maar meer met achteraf tot het besef komen dat het niet goed zit ok. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 10. Het zal Clarence een worst zijn hoe over hem gedacht wordt. Hij doet zijn best door zijn sociaal betrokkenheid met zijn geboorteland uit te laten komen. Dat hij daarvoor gedecoreerd wordt, is maar bijzaak. Hij kan ook in zijn luie stoel waar ter wereld ook blijven zitten en onzin uitkraaien. Persoonlijk draag ik hem een warm hart toe.


  Maak melding

 11. Hoe sociaal is het stadion van Seedorf die als doel had de (arme) jeugd een kans te geven om zich al sportend sociaal te vormen?
  Welnu, het blijkt dat aan de ouders van de aldaar voetballende kinderen een financiële bijdrage moeten leveren om de exploitatiekosten te dekken. Ik heb begrepen dat dit bedrag circa 80 SRD is per maand.
  Hoe sociaal is zijn project na dit gehoord en gelezen en meegemaakt te hebben???????????


  Maak melding

 12. Die ondelscheiding is niet van pleesident boutelse.
  Clalence heeft die ondelscheiding ontvangen van het land Suliname.
  De pleesident heeft misbluik gemaakt van deze gelegenheid.
  Clalence blijft vool mij TOP.
  Van een aantal postels hiel weet ik dat zij in het velleden elg positief walen; alles was Clalence voor en Clalence achtel. Nu woldt hij dool deze lui met de glond gelijk gemaakt.
  Aan deze pinga tjawa’s wil ik vlagen; noem mij 1 Sulinaamse topspoltel die meel dan Clalence heeft gedaan vool Suliname.
  Clalence heeft ooit het voolbeeld gegeven en niemand het dat opgevolgd.
  Als jullie betel weten, waal blijft jullie bijdlage dan?


  Maak melding

 13. Vind CS toppie!!!!
  Een voorbeeld voor veel Suries!!!

  Clarence mi boi, wat ze ook van je vinden………heb schijt aan ze die negatief richting jouw persoon is!!!
  Je hebt tenminste 4x Champions league trofee op zak en wie zal je dat nadoen??


  Maak melding

 14. Wat een verademing om een waarachtige Surinamer als Clarence Seedorf te horen. Clarence is naast een groot sportman ook een zeer eerlijk en vooral amabel mens.
  Het enige waar Clarence zich in vergist, is het IQ en de krabbenmentaliteit van de gemiddelde Surinamer anno 2014. Oftewel:”Ik heb niets bereikt in mijn leven, dus mag jij ook niets bereiken”.

  Zie hier maar het niveau van een aantal reacties op dit bericht. De afgunst van de vele nietsnutten, druipt er van af. Alsof Clarence geen echte Surinamer is. Alle negatievelingen bij elkaar (op deze site en de velen in Suriname, zullen nooit datgene bereiken in hun miezerige bestaan, dat deze grote Suriname nu reeds heeft bereikt. De reactie van de vele nobody’s is werkelijk stuitend. Wat een mentaliteit. Als dit het niveau is van de gemiddelde Surinamer, moet het niemand verbazen dat Suriname (inclusief de personen op deze site) bestaat uit een veelvoud van nietsnutten, azijnpissers en zeer jaloerse inwoners. Surinamers kunnen niets, maar weten wel altijd alles beter dan personen geboren en gestudeerd in een ander land.
  Gelukkig bestaat er een heel kleine groep van oprechte Surinamers, die net als Clarence alleen het beste voorhebben met Suriname. Dergelijke Surinamers zijn gelukkig te vinden onder alle aanwezige bevolkingsgroepen. Echter wordt deze kleine groep, helaas geheel gedomineerd en gedeprimeerd door de grote ongeciviliseerde massa. Niets is hun ogen goed behalve hard werkenden dagelijks te stelen, beroven, bedriegen en te vermoorden in Suriname. Een flink deel van dergelijk gajes zit o.a. in Nederland en houdt zich bezig met criminaliteit en/of handje ophouden bij de loketten van sociale diensten.

  Suriname bestaat helaas uit ontiegelijk veel lapzwansen c.q. nietsnutten, die in alle bestaande politieke partijen zitten. Van paars, groen, geel, rood, oranje en alle andere.
  Suriname behoort ondanks haar vele natuurlijke rijkdommen, juist vanwege de domheid, luiheid, en grote afgunst van haar onderdanen, tot de zelfde labiele landen in bijv. Afrika. Daarom dat Suriname ook de beste maatjes is met haar eveneens labiele vrienden in (Brits) Guyana en Haïti. Niemand zal hier ooit iets aan kunnen veranderen.
  Suriname behoort bovendien te samen met Haïti, tot één van smerigste landen op het westelijk halfrond. De gemiddelde Surinamer vertoont qua dagelijks gedrag, alle overeenkomsten met het varken. Het varken is echter nog van enig nut voor de samenleving. De gemiddelde Surinamer dient helaas helemaal nergens voor behalve stelen, beroven, feesten, liegen, bedriegen en om de haverklap de klauwen ophouden naar buitenlanders.
  Surinamers zijn bovendien wars van enige vorm van zelfrespect. Surinamers kozen bijv. massaal voor een moordenaar en een veroordeelde drugscrimineel, als hun president! Een groter bewijs van gebrek aan eigenwaarde?
  Surinamers kiezen steeds voor dieven, kinderverkrachters, moordenaars, bankovervallers, notoire oplichters e.d. als hun volksvertegenwoordigers. Ook in de NF periode zaten notoire dieven en personen die openlijk en veelvuldig diefstal pleegden met o.a. “landje pik” praktijken. Niemand van NF die hier bezwaar tegen maakte. Iedereen vond dergelijk gedrag goed. Dit zegt feitelijk héél véél, zo niet alles, over de mentaliteit en het relativeringsvermogen van de gemiddelde Surinamer. Kan het nog…. schaamtelozer? Een werkelijk waardeloos volk dat te stom is om zelf door te denken en ieder menselijk fatsoen ontbeert om afstand te nemen van alle corrupte en tot op het bot verziekte politieke partijen.

  Maar wel huilen en zich beklagen wanneer het merendeel van het buitenland: VS, Zuid Amerika, Europa en Azië, neerkijken op Surinamers? Het is volgens Surinamers bij gebrek aan relativeringsvermogen, altijd weer het eeuwen oude stokpaardje van: RACISME! Surinamers verdienen een dergelijke houding van geciviliseerde landen en naties voor de volle 100 procent!!! Jullie verdienen niets beter aangezien jullie het zelf naar gemaakt hebben!

  Kortom, een mooi land helaas met waardeloze inwoners bijeen gebracht door de vroegere kolonisator.
  Jammer voor de aldaar hard werkende Chinezen en Brazilianen. Zij zijn steeds weer de dagelijkse dupe van de hierboven beschreven waardeloze Surinamers.

  Voor Suriname is er ondanks de vele aanwezige grondstoffen, helaas geen enkele hoop meer.
  Wat mij betreft mogen jullie elkaar daar, elke dag de hersenen in elkaar slaan tijdens het vechten om grond, de aanwezige natuurlijke rijkdommen of wat dan ook.

  Dat ruimt de huidige augiasstal in ieder geval, héél goed op! Zodoende wordt er ruimte gecreëerd, voor personen met de karaktereigenschappen van de grote sportheld Clarence Seedorf.


  Maak melding

 15. @Dario de Jesus,
  Thank you my brother.

  Jaloezie en nijd bij de andere reageerders zal onze CS echt niet deren.

  Laat ze zich liever druk maken over wat straks op ze afkomt ivm het Oekraine-debacle.
  Daarnaast wordt Nederland ook het strijdtoneel van de ISIS sympathisanten.


  Maak melding

 16. Krijgt Seedorf in het land waar hij woont en voetbald geen aandacht?
  Is hij in Suriname om aandacht te zoeken?
  Wel ja als je poseert met bouta de serial killer van Suriname krijg je altijd aandacht.
  Degenen die Seedorf zitten prijzen hier doen het alleen zo omdat hun baasje op die foto staat. Gewoonlijk prijzen ze de andere donors niet hoor vooral niet als er geen fotootje van baasje erbij staat. Bijna elke dag is er 1 van ander stichting uit het buitenlamnd die donaties maken maar dan hoor je de seedorf fan niemand prijzen dan zeggen ze .o we hebben geen hulp van Nederland nodig…’.
  Nu komt een nietsnut van Seedorf en de seedorf fans liggen op hun kop. Volgens mij is seedorf de enige {mislukte} sportman in de wereld voor de seedorf fans hier.
  Als hij wilde doneren zou hij het ook normal gedaan hebben als de andere donateurs,zonder hoepla,zonder bouta,zonder een fotootje,zonder een lintje,zonder gehuldigd te worden.
  SEEDORF IS EEN AANDACHT ZOEKER.
  Ik denk dat Seedorf voor de seedorf fans gelijk staat met ahum …Obiang,een sort van staatshoofd dus.
  Whahahahaaaaaaaa


  Maak melding

 17. Aha,kijk de ndpers zijn wakker. nu gaan ze massaal in de aanval en het zal regenen van die rode minnetjes.
  Kom je aan seedorf dan kom je letterlijk aan de ndpers en reken maar dat ze rood beginnen te zien als ze de commentaren lezen…
  Hahahaahaaaaa….


  Maak melding

 18. Ik vind Seedorf een toffe peer hoor en een karaktervolle profvoetballer van SU afkomst Niets mis mee hoor. Het gaat volgens mij in deze om de onderscheiding en niet zozeer uit wiens handen deze wordt uitgereikt. Stel dat Ameerali genoemde onderscheiding aan Seedorf had uitgereikt, dan zou het ook niet goed zijn, want dan zou men weer kritiek hebben op de regering or whatever, in casu NDP. Mensen, het gaat om de onderscheiding en niet om degene die deze uitreikt. Zou wat zijn, als je een Emmy Award krijgt uitgereikt vanwege je bijzondere prestaties, dat je dan amok moet gaan maken om degene die de Emmy Award aan jou uitreikt. Dit slaat echt totaal nergens op. Thumbs up voor Seedorf hoor, chapeau.


  Maak melding

 19. @ Hugo Chavez,

  Iedere bijdrage (hetzij financieel of sociaal-maatschappelijk) is goed om het land SU op te bouwen. Gaat om het landsbelang en niet om het eigen belang.


  Maak melding

 20. Seedorf laat zich leiden door zijn ijdelheid en gaat om met de pres.Hij moet oppassen dat het gezegde ‘WIE MET PEK OMGAAT,WORDT ER DOOR BESMET’.niet op hem van toepassing is.
  Ook Piet Wortel was eens te zien met het koninklijke paar op de foto.Nu zit hij in de bromkamer.


  Maak melding

 21. Suriname is een natuurlijk gevoel en geen verplichting. Neuken toch ook? Beide doe je in eerste instantie voor jezelf en niet voor de ander. Maar Boyke Seedorf verkoopt het alsof zijn natuurlijk gevoel een zegen is voor de Surinamers. Velen trappen erin. Seedorf is nog steeds erg onvolwassen. Zijn koppigheid kostte hem een plaats in het NL-XI, de kop als trainer in Milan en nu z’n goede naam door zich te associeren met de NDP en met Bouterse. Hij slijmt zich wel overal goed doorheen, vnl bij de bestuurders van de clubs waar hij speelde, behalve bij Ajax en het NL-XI. Daar zagen ze eerder een grote ego dan een grote voetballer.
  Wat bezielt Seedorf? Op wiens verzoek kwam hij met een zakendelegatie? Wie zitten er dan onder die zakenmensen? Wat willen ze doen in Suriname? Hoeveel willen ze er investeren? Wordt het weer een eenrichtingsverkeer, dat alle winsten naar de buitenlanders gaan? Hoeveel natuurlijke bronnen van Suriname gaat er nu weer verkocht worden? Hoeveel commissie krijgt Seedorf zelf? Wat wordt zijn verdere rol? Raakt Suriname in de greep van Braziliaanse- en Italiaanse maffiosi? Is dit een reactie op de Chinese monoploie? Hoe serieus zijn de mogelijke investeerders? Waarom hebben ze niet eerder gedacht aan Suriname (m.n. de Brazilianen)? Zomaar enkele vragen die opkomen.
  Zoals altijd, time will tell.


  Maak melding

 22. @Smatje 09

  Ik denk niet dat EMMY AWARDS of welk ander AWARD dan ook, uitgereikt worden door misdadigers,criminelen , moordenaars.
  Hoe kom jij op het idee dat het wel kan?
  Ik denk niet dat een zaal vol emmy awards winners graag met een moordenaar in hun midden gezien zouden willen worden laatstaan met hem op een foto staan poseren.


  Maak melding

 23. @Smatje09
  Hoe zie jij het landsbelang van Suriname hier dan?!
  Zal het ons redden van een energie crisis waarmee wij heden kampen?Zal het ons kunnen redden van een bouta amnestie…zeg maar waar het landsbelang ligt.


  Maak melding

 24. Als men je in de ogen kijkt, ziet men naast een voetballegende, ook een sociaal bewogen mens. aldus Bouta.. Maar what about als wij in de ogen van BOuta kijken, wat zien wij dan? Bloed, Roof, en dollartekens!


  Maak melding

 25. Hij is geen slecht mens, maar een beetje dom en een beetje teveel ijdel. Hij vindt het gestreel van zijn ego heerlijk en in Bouterse ziet hij een medestander in het faciliteren van de Marrons, wat hij zelf ook is. Ik denk niet dat hij echt kritisch kan of wil nadenken.


  Maak melding

 26. op dit moment staat sme onder water,alles is blank ,de stuwmeer is na genoeg leeg,parbo is één grote waterplas,mensen slapen in hun eigen stront in hun huis ,kunnen niks doorspoelen..

  de boeren hindoestaanse uit nickerie klagen steen en been,komen niet uit de kosten die ze aangeboden krijgen voor de opbrengsten van hun product n.l. ,,rijst,,..

  het land is verandert in een donker landschap,geen elektra ,alle apparaten zijn stuk,mensen zijn na genoeg failliet kunnen niet meer uitkomen met schaarse lonen die ze nog krijgen..

  de s.l.m is na genoeg failliet op leven na dood verklaart ligt in koma,dank zij de suri/neds kopen nog enkele mensen een ticket..

  bouta slaapt als een roos heeft schijt aan land en volk..

  wat die poppenkast betreft,zal het hem een worst wezen..

  hij wil gewoon een tweede termijn..,

  de graag is door wie..

  de zoon zal hij niet meer zien..althans voorlopig..

  het u goed..


  Maak melding

 27. @ SMATJE

  ” iedere bijdrage ( dus ook een FINANCIËLE bijdrage bestemd voor de VERKIEZINGSKAS van Desiderius ) komt de OPBOUW van SU ten goede ” volgens jou.

  SMATJE, ” Desiderius ” ,zijn wijf maar vooral zijn bendeleden zouden KROM LIGGEN van het lachen na het lezen van jou DOLKOMISCHE reactie.

  P.s. voor de 2e keer; het is ” Chavéz ” !!!!!

  En trevlig middag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 28. Ray,

  Ook moordenaars hebben vergeving nodig. Laten we als Surinamers niet teveel blijven stilstaan bij zaken die geweest zijn. Dat houdt ons als land achter. Liever nog kunnen we ons beter richten op een betere toekomst voor SU, want als het goed gaat met het land SU, dan gaat het ook goed met haar ingezetenen. Daar is het waar het uiteindelijk om draait denk ik zo.


  Maak melding

 29. Hugo Chavéz,

  Fijn dat ik toch voor enige hilariteit mag zorgen bij onze first lady en onze pres. Een beetje humor zouden ze goed kunnen gebruiken na zoveel hetze tegen hun. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze mijn humor niet nodig hebben om van het dagelijkse leven te genieten.

  Overigens, what’s in a name. Als het je blij stemt dat ik je naam goed heb gespeld, geen probleem, het is jouw feestje.

  Last but not least denk ik niet in termen van verkiezingskas, maar eerder aan het landsbelang van SU, namelijk vooruitgang en ontwikkeling voor iedere Surinaamse burger.

  Dat zou zich in het onderstaande kunnen tot uiting kunnen komen:

  1) .Een perceel voor iedere volwassen Surinamer boven de achttien jaar;
  2). goede huisvesting;
  3). stabiliteit en consistentie voor wat betreft stroomtoevoer naar alle huishoudens in SU;
  4). voldoende werkgelegenheid voor alle volwassen SUers;
  5). meer betaalbare educatie-mogelijkheden;
  6). stabiele en consistente naschoolse opvang;
  7). daling van de criminaliteitscijfers;
  8). verhoging van de salarissen van alle beroepsgroepen in SU; 9). een schoner milieu;
  10). eerlijke handelsprijzen;
  11). stabiele SRD;
  12). verbetering van de gezondheidszorg;
  13). betaalbaar maken van de gezondheidszorg voor alle groepen in de samenleving;
  14). ouderenvoorzieningen verbeteren;
  15). sociale instellingen bijstaan;
  16). voorzieningen voor kinderen verbeteren;
  17). zorg voor dieren en de natuur
  18). uitbreiding infrastructuur
  19). buitenlandse politiek en binnenlandse politiek stabiliseren;
  20). goudsector strenger reguleren;
  21). duurzame energiemaatregelen promoten en uitbreiden.

  Chavéz, dit zijn zo mijn gedachten over SU als ik het over het landsbelang heb. Wat kun jij nog aan dit rijtje toevoegen? Ben benieuwd.


  Maak melding

 30. @ SMATJE

  Excuses voor mijn late reactie. Deze item was ik reeds vergeten.

  ” what’s in a name ? ” Nou, een verkeerde spelling kan eventueel nare gevolgen hebben in het dagelijks leven. Wat als bijvoorbeeld ” SMATJE ” in de cel belandt i.p.v. ” SMATTJE ” vanwege een schrijffout ??? .

  Zal jou reactie dan nog steeds zijn “what’s in a name ???”

  Wat betreft jou 21-punten tellende plan van aanpak m.b.t SURMARBO het volgende.
  Leg jij deze punten voor aan willekeurige Surinamers op straat in Paramaribo dan zullen ze allemaal positief reageren.
  Ook hier op WKN neem ik aan dat men het graag zo ziet.

  Aangezien je benieuwd bent naar wat ik nog kan toevoegen aan jou rijtje in landsbelang zeg ik;

  22). drastische mentaliteitsverandering van de Surinamers t.b.v. de vooruitgang van het land.
  23). Bereid zijn tot keihard werken voor ontwikkeling ongeacht de “status ” van de job in de samenleving.
  24). Nepotisme grondig aanpakken.
  25). Een degelijk functionerend belastingsysteem opzetten waarbij IEDEREEN die geld verdient ook bijdraagt aan de schatkist. Daardoor kunnen enkele door jou genoemde zaken uitgevoerd worden.

  26). Introductie van een twee-partijen stelsel zodat ras een ondergeschikte rol krijgt in de Surinaamse politiek.

  Zonder de punten 22 t/m 26 gerealiseerd te hebben blijft het in SURMARBO helaas voor jou prachtige opsomming,dweilen met de kraan open.

  God natt och sov gott! CHAVÉZ


  Maak melding

 31. @smatje,

  Wat jij wil is niet haalbaar. De wetenschap is nog niet zo ver dat ze genen naar believen kunnen veranderen (aan- of uitzetten) en dus het misdadige en negatieve in de mens kunnen uitschakelen. Dan heb je de kerk en de moskee die mensen al tweeduizend jaar over van alles voorliegen en van alles op de mouw spelden. Dan heb je nog de angst van mensen. 99,9% van alle misdaad, onrechtvaardigheid en oneerlijkheid is het gevolg van angst. Mensen zijn enorm bang om naakt (zonder enige bezit) door het leven te gaan. Het resultaat is hamsteren, stelen, roven, moorden, bedriegen, liegen enz.
  In het verleden is gepoogd de DNA van mensen op een natuurlijke wijze te veranderen. Dit heeft gewerkt en werkt nog steeds. Laatst is door wetenschappers bevestigd dat deze methode heel goed is, werkt en helend is en een gebalanceerde mens creeert. Deze methode heet: Yoga & Meditatie.
  Dus ik zou als punt 1 tm punt 100 neerzetten: verplichte Yoga & Meditatie voor elke Surinamer. Niemand ondervindt schade hiervan indien wijselijk gebruikt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.