Meer vrouwen vragen beschermingsbevel

8

PARAMARIBO, 25 aug – Het gerechtelijke beschermingsbevel geniet toenemende populariteit onder vrouwen. Dit meldt de Times of Suriname. Bij het kantongerecht Civiele Zaken in Paramaribo worden steeds meer registraties waargenomen.

Per week worden ruim twintig aanvragen opgenomen. Dat is al zoveel maal meer dan in de beginperiode werd waargenomen, kort na de invoering van de wet op bescherming. Djaiperkash Ramdin, voorzitter van de vereniging van griffiers bij de rechterlijke macht, vermoedt dat het ligt aan een verbeterd bewustzijn bij vrouwen. Vroeger werd schoorvoetend externe hulp ingeroepen als het weer eens fout ging met de partner of ex-partner.

Vooral het fysiek mishandelen wordt niet langer zonder meer gepikt. Het gaat zo hard dat het aantal rechters voor het verstrekken van een beschermingsbevel is verruimd. Ooit kon worden volstaan met slechts één rechter, nu zijn er vier nodig. Het recht op een beschermingsbevel is opgenomen in de wet Bestrijding Huiselijk Geweld. Telefonisch contact of in de buurt komen van de ex-partner mag worden verboden.

8 REACTIES

 1. De (Grond)wet van de Republiek Suriname moet bescherming bieden aan alle Surinamers en waar dit nog onvoldoende plaats vindt aangescherpt worden voor deze groep(en).

  De hoogste tijd dat vrouwen, kinderen, zieken ea veel beter door de wet beschermd worden in Suriname.


  Maak melding

 2. Ik ben heel blij met deze wet en ik wacht nu met smart op een wet die de man verplicht de kinderen die hij hier en daar verwekt, te verzorgen!
  Dan zal het afgelopen zijn dat kinderen hun vaders niet eens kennen en dat vaders hun plicht zo gemakkelijk kunnen ontlopen.
  Het moet mogelijk worden dat de zwangere vrouw aangifte kan doen bij de politie over de “dader”.
  Dan volgt 1)een verplichte DNA test, 2)berechting voor het ontlopen van de vaderlijke plicht en 3)vervolgens alimentatie betalen!
  Onze samenleving zal er meteen anders uit gaan zien!


  Maak melding

 3. Ligt dit aan de man of aan de vrouw? De vrouwen moeten ook leren om niet elke man, op wie ze verliefd zijn geraakt, als bewijs te belonen met een kindje. Geef ze goede seksuele voorlichting en laat ze eerst lid worden van stichting Lobi alvorens seks te bedrijven. Kinderen krijgen doe je met zijn tweeën en mannen zullen natuurlijk gebruik of misbruik maken van de domheid van de vrouwen. Aan de andere kant vind ik persoonlijk dat vrouwen ook een beetje financieel onafhankelijk gemaakt mogen worden. Als je in Suriname met een paar euro’s zwaait komen alle vrouwen en jonge domme meisjes, die naar een mobieltje of iets dergelijks smachten, achter je aan.


  Maak melding

 4. John,
  deels heb je gelijk. Want eerlijk is eerlijk. Voor een jeans of een mobieltje staat er een jongedame klaar die je dan als suiker oompie ziet en mag je haar op jou mannelijke wijze uitnodigen tot. Dit zijn geen wild west verhalen maar aan de waarheid klevende verhalen.

  En ja zoveel ongetrouwde moeders die er zijn. Ik heb mij laten vertellen dat het overgroot deel van deze vrouwen zoveel kinderen hebben met evenzovele mannen omdat zij een financiële steun / bijdrage zoeken in de onderhoud van hun zelf en de kids.
  En wat is makkelijker dan een half uurtje op je rug liggen en de kwak te nemen die wordt achtergelaten?
  En dan huiswaarts keren met een 100 of 200 SRD terwijl je dan de komende 20 jaar opgezadeld zit (alleen) met het grootbrengen van de kinderen?
  Ik woonde aan de weidestraat en een vrouw had er 6 kinderen. Van de laatste zag ik dat ze zei “boyke kijk je papa fietst langs”en boyke springen en schreeuwen papa papa papa, maar papa keek niet eens om en fietste hard door.
  Hoe triest het ook klinkt het is de naakte waarheid.
  De vrouw anno heden in Suriname is voor een bepaald percentage zelfbewuster geworden van hun lichaam en verkopen die niet meer zo goedkoop maar stukken duurder.


  Maak melding

 5. Het is jammer om te zien dat ook vrouwen van andere culturen de cultuur van de marronvrouwen overnemen. Straks gaan alle kinderen denken dat Seedorf hun vader is.


  Maak melding

 6. De morgenstond heeft goud in de mond zeggen ze. Ze zeggen ook dat een vrouw heeft goud tussen de benen. Vele vrouwen weten dat heel goed (uit te buiten).


  Maak melding

 7. die dertig 30 srd van ddb heeft vooral die marron vrouwen hitsig gemaakt,ze zijn zo krasie,dat ze niet te houden zijn..

  ze moeten met een aantal kinderen thuis komen wie de vader is interesseert haar niet, als ze die 30 srd kan krijgen is ze ó zo blij..

  dat ze jaren en jaren aan vast zit om die kroost groot te brengen zal haar een wordt wezen..,en die vader kijkt niet eens om,die gaat rustig roven,moorden,stelen..

  dat is de algemene karakter van de sme er heden ten dage..


  Maak melding

 8. Is er ook een gerechtsbevel tegen verwijten? Vrouwen verwijten mannen maar aldoor van dit en dat. Dus moeten mannen ook beschermd worden tegen deze constante verwijten. Hoeveel rechters zijn hiervoor actief?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.