dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinamePartij Brunswijk wast handen in onschuld

Partij Brunswijk wast handen in onschuld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 aug – De politieke partij Abop neemt afstand van de illegale bezetting van particulier land in Wanica. Dat partijleider Ronny Brunswijk genoemd wordt als aanstichter, berust niet op waarheid.

In elk geval wordt aangegeven dat de partij niets te maken heeft met de honderden illegale bezetters. Toch is een busje waargenomen in de directe omgeving van de bezetters. Dat was op een moment dat die bezig waren met hun illegale prakrijken. “Het kan dat iemand zijn bus in de kleuren van de partij heeft laten kleuren, maar dat wil nog niet zeggen dat hij namens de partij handelt”, zegt Abop-functionaris Leo Brunswijk tegenover de Times of Suriname.

De partij zou er ‘met de haren bij gesleept’ zijn. Tijdens de bezettingsacties hebben meerdere personen de naam van Brunswijk genoemd. Hij zou de bezetters ‘opdracht’ hebben gegeven om hun recht te claimen. In het parlement is de bezetting aangekaart. Meerdere parlementariërs staan erop dat er wordt opgetreden. Wie een stuk bouwland wil, moet maar de formele procedures volgen. Of anders hard werken, sparen en bouwen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

36 REACTIES
 1. Jokkebrok Brunsie!
  De occupanten hebben je in mei 2014 al laten weten da zij niet op jou gaa stemmen als je hun zou verwijderen uit andermans percelen waar zij zijn neergestreken!!!
  Ik geloof niet dat jij die rico zou wllen nemen
  Mogen jij en je broer anders beweren wij weten dat jullie beiden liegen….

  De occupanten van Leiding 20 hebben gisteren een protestactie gehouden voor De Nationale Assemblee (DNA). Één van de protestanten weet Dagblad Suriname aan te geven dat de woning van zijn buurvrouw onlangs is afgebroken in het bijzijn van de politie. De mevrouw was namelijk occupant van de woning en de rechtmatige eigenaar is met de sterke arm langs geweest om de woning af te breken. De man geeft verder aan dat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, hen had beloofd dat ze niet eruit gezet zouden worden niet alleen, maar dat er een oplossing zou komen voor het occupatieprobleem. De bewoners ontberen ook goed drinkwater en elektriciteit. Een andere mevrouw die deel uitmaakte van de groep merkte op dat Ronnie Brunswijk niet hoeft te rekenen op hun stem, als zij op deze manier doorgaan met het verwijderen van de occupanten. Het ministerie van Justitie en Politie wordt ingevuld door iemand uit de gelederen van Abop en op basis daarvan stellen ze ook Brunswijk aansprakelijk voor de ontruiming die onlangs heeft plaatsgevonden te Leiding 20. Parlementariër Joan Dogojo die de protesterende menigte toesprak, vroeg hen om wat geduld te betrachten. Ze hield hen voor dat er reeds wordt gekeken naar oplossingen voor het occupatieprobleem.


  Maak melding
 2. -Brunswijk hoeft zijn handen niet in onschuld te wassen, omdat tijdens de vorige regering hij precies hetzelfde had gedaan. er zijn zat bewijsstukken.

  -Wat een slechte imago geeft hij zijn achterban.
  =Belfort moet zich heel erg diep schamen.

  -Ik heb maar eens wens en dat is dat de Fransen Brunswijk heel snel moeten oppakken.

  Afrikaanse toestanden in Suriname!!!! Zie Mugabe


  Maak melding
 3. Je hebt geen kip die zegt, mijn Ren stinkt!!

  Bouta zegt ook geen moordenaar te zijn!! en Clinton zegt ook niet met Monica gedaan te hebben!! ha ha haaaa!!

  Tenminste!! Wiep-Ding zegt: ik ben wel eerlijk!!!


  Maak melding
 4. Dat de fronters pathologische leugenaars zijn wisten we al.

  Dat deze laffe politieke hoeren de occupatie voor politieke doeleinden gebruiken geeft duidelijk aan, in wat voor diep donker normloze gat front zich bevind.


  Maak melding
 5. Als een paar van deze occupanten neergelegd zou worden,gaan we zien waar toe ze behoren.Ik zie de bezetters terug komen met alweer Bandison voorop en dit keer gaat het niet zo vreedzaam aflopen.


  Maak melding
 6. Brunsie en zijn grote baas/leermeester, wassen hun handen of in bloed, goud of onschuld; nooit is het hun schuld dat er doden vallen als zij in de buurt zijn, altijd beweren ze op te komen voor de mofina wan, terwijl zij zelf baden in weelde en als zij of hun partijgenoten zich misdragen is het altijd de schuld van anderen.


  Maak melding
 7. shame, shame, shame and scandal in the family ABOB and the infamous NDP , ding broeia plassen en poepen waar het kan stelletje oplichters analfabeten !whoooooooooeee andermans eigendommen inpikken . de heer manglie van de njang dringie presierie partij is het ook zat dat deze heren zich verrijken met staats als particulieren eigendommen.


  Maak melding
 8. Van 3 koeien hebben de occupenten djompo metie gemaakt.Waarschijnlijk hebben ook enkele inzenders van hier ook van gegeten,Bijv. Afu Sensie.Ik zie hem al met een koeien poot vandoor gaan.Het aard van NDPers verloochent zich niet in hem.


  Maak melding
 9. @Afu Ede

  Waarom nodig je de occupanten niet uit om jou haven en goed te komen occuperen?!Dan zijn wij voorgoed af van dit proleem..
  Zo wat moeten wij dan doen volgens jou?
  Met lede ogen toezien hoe vreemden ons grond/perceel komen opeisen?!
  Moet volgens jou dze criminele daad niet gestraft worden?!
  Afu Ede ga ergens anders lopen zeiken,okay!.


  Maak melding
 10. gekke ray die vraag mag je blijven stellen, het antwoord blijft hetzelfde.

  Ik heb nog nooit land geroofd, alles wat ik bezit heb ik gekocht.

  Dit kunnen veel van de mensen die je adoreert niet in de mond nemen.


  Maak melding
 11. Persoonlijk geef ik Ronnie Brunswijk de voordeel van de twijfel.

  Het zou veel te dik op liggen om een jaar voor de verkiezingen een dergelijke oproep te doen. Ik geloof niet in zijn betrokkenheid.

  Dit past ook niet in zijn streven om in andere districten, met overwegend Hindoestanen, een bres te slaan in de VHP en NDP.

  Ik denk zelf aan lieden vanuit de partij van Bouterse, de NDP zelf, die nu de Hindoestanen en de Marrons tegen elkaar opzetten.

  Vorige week was er nogal heibel over terugkerende NDP’ers naar de VHP. Ik denk daarom dat dit een voortzetting is van diezelfde tactiek om de Hindoestanen bang te maken voor de Marrons en dat de keuze op de NDP voor hen de beste bescherming is.

  Maar de fout uit 1975 maken de Hindoestanen niet meer, die hebben al leergeld betaalt. Deze keer wordt het een hard gevecht om de macht en ik denk dat de aanstichters van een koude kermis zullen thuiskomen.


  Maak melding
 12. jacobus wedden dat die koeien ook niet gekocht zijn, maar onrechtmatig zijn toegeeigend door de mensen die veinzen eigenaar te zijn. Zo zijn ze.

  KARMA noemen ze het volgens mij.


  Maak melding
 13. Afu Sensie, dit hele bovenstaande artikel gaat helemaal over de vermeende rol die Brunswijk en de ABOP in die hele occupatierel of gronddiefstal want dat is het eigenlijk volgens mij. en wie legt er weer met zijn verwrongen paarse geest een verband met het Front, wat met deze hele situatie niets van doen heeft?


  Maak melding
 14. michael de racist, er was geen heibel over overlopende NDP’ers. Die NDP’ers hebben nooit bestaan, enkel alleen in het zieke brein van de liegende vhp’ers.

  Ga maar in de branding kijken er zaten niet eens 25 vhp’ers in de zaal waar die zgn overlopende NDP’ers zouden worden getoond.


  Maak melding
 15. Als anderen aan de/het eigendom van een ander komt, kan de ander vriendelijk, beleeft en duidelijk aan de indringer(s) vragen onmiddelijk de/het eigendom van de anderen te verlaten, zo niet dan is hij/zij niet verantwoordelijk voor de gevolgen, die de eigenaar mag nemen om zijn haven, goed(eren), zichzelf en familie te beschermen. Den ander voelt zich in het nauw gedreven, onveilig en bedreigt op zijn/haar eigendom. Hopelijk dat de indringers wel weten wat noodweer excist inhoudt.

  Als de marrons ea aan eigendommen van anderen komen,
  moeten de eigenaren eerst gericht schieten op de indringer(s) en dan in de lucht. Een tweede kans moeten ze de indringer niet geven.

  Wat niet van jouw is, daar moet een ander van afblijven.

  If ai bos, wik a bos.


  Maak melding
 16. De criminelen plaatsen op alle sites betaalde reflectors. Hun taak is ophitsende,leugenachtige,onlogische en propagandistische posts te plaatsen ten voordele van hun organisatie. Zij durven vaststaande feiten die voor een ieder zichbaar en duidelijk zijn te ontkennen. Als voorbeeld zullen zij keihard volhouden dat de zon opkomt in het westen. Posts van deze peronen lees ik niet meer.


  Maak melding
 17. Ja na alles gelezen te hebben bliijf zeggen wat niet van jou is moet j van afblijven.En ongeacht hoe diegene aan de dingen komen.Ik zal het vertellen,wat ik weet de hudustaan toen hij als contrakt arbeider uit india kwam,om te werken.Laat het duidelijk zijn deze groep werd niet met geld betaald,meer in natura of tewel onroerend goed.En dit hebben ze generaties lang.En dan komt iemand uit het bos,en die wil dat de hudustaan verantwoording komt afleggen hoe hij aan zoveel land komt.Wat zou moeten gebeuren dat de achterban van de boslandcreolen dit duidelijk moet maken aan hun.Hundustanen javanen gastarbeiders.Wat dee de neger die zat te luieren.Die komt meer uit een hossel cultuur.Laten we eerlijk zijn mang.Neem niet wat vn jou is .En leiders vn ht land praat dit niet goed.Wijs de bezetters erop dat dit nie kan.Hoop dat dit werkelijk wordt opgelost


  Maak melding
 18. @Afu Ede

  Zo,ik neem aan dat jij bedoeld te zeggen dat de occupanten hun intrek Mogen nemen bij iedereen behalve bij een ndper?!
  Zo jij denkt dat de occupanten hun intrek ,Mogen nemen bij mensen van wie jij denkt dat zij grond gestolen hebben?!
  Maakt dat de occupanten dan niet tot BOEVEN/CRIMINELEN ?!

  Als de occupanten netals anderen zouden werken zouden zij ook hun Eigen perceel gekocht hebben en heden niet proberen op criminele wijze perceel van anderen tot hun eigendom te maken!!!
  De occupanten Mogen nzich gelukkig prijzen dat ze niet kapot geschoten worden door de perceel eigenaren. Zoveel geduld tonen de perceeleigenaren voor deze wilde groep occupanten.


  Maak melding
 19. Noodweerexces | definitie & betekenis
  door Winish Ganesh
  Er is sprake van noodweerexces indien een persoon gerechtvaardigd de grens van de noodzakelijke verdediging overschrijdt.
  Noodweerexces is een zogenaamde strafuitsluitingsgrond en staat geregeld in artikel 41 lid 2 van het Wetboek van Strafvordering. Wanneer een inbreker de eigenaar van de woning aanvalt, ligt het in de lijn der verwachting dat de eigenaar van het huis zich zal verdedigen. Indien de eigenaar van de woning zich op een gepaste wijze verweert tegen de aanval, is er sprake van noodweer. Noodweer (geregeld in artikel 41 lid 1 van het Wetboek van Strafvordering) is de noodzakelijke verdediging tegen een wederrechtelijke aanranding, terwijl noodweerexces een stap verder gaat. Bij noodweerexces is er geen sprake meer van een noodzakelijke verdediging, maar wordt deze grens ruim overschreden. Van overschrijding is bijvoorbeeld sprake indien de eigenaar van de woning besluit de inbreker neer te schieten met een vuurwapen. In beginsel is de eigenaar van de woning strafbaar; de rechter kan echter bepalen dat de eigenaar van de woning niet strafbaar is omdat hij in een dusdanige psychose is geraakt, waardoor er sprake is van noodweerexces.


  Maak melding
 20. Occuperen wordt het genoemd of bedoelen deze Marrons “copuleren” hahaha wacht maar Bravo nanga NDP e nai oenoe staande. Aksi deng ex jungle commando

  en Afu Sensie
  Elk geciviliseerd gesprek met jou is gedoemd te mislukken. Je doet je op deze site voor als de zogenaamde sabi mang en loekoe mang terwijl je niks nada met je meebrengt. Zoals je schrijft oordeel ik dat je bagage een negatieve lading bezit die zijn negativiteit never nooit tot positiviteit kan worden omgebogen.

  Weet je wat, e


  Maak melding
 21. Occuperen wordt het genoemd of bedoelen deze Marrons “copuleren” hahaha wacht maar Bravo nanga NDP e nai oenoe staande. Aksi deng ex jungle commando

  en Afu Sensie
  Elk geciviliseerd gesprek met jou is gedoemd te mislukken. Je doet je op deze site voor als de zogenaamde sabi mang en loekoe mang terwijl je niks nada met je meebrengt. Zoals je schrijft oordeel ik dat je bagage een negatieve lading bezit die zijn negativiteit never nooit tot positiviteit kan worden omgebogen.

  Weet je wat, blijf ver weg van de bewoonde en geciviliseerde wereld. Ga terug waar je hoort.


  Maak melding
 22. het wordt tijd dat brunsie zijn biezem inpakt en verdwijnt uit het poppenkast..

  het heeft geen enkele toegevoegde waarde..

  hij ontkent alles ,draagt geen enkel verantwoordelijkheid wat zijn achterbaan doet..

  ook in het poppenhuis,kan hij niet vrijwillig praten wat er gaande is in het land..

  andermans goed betreden stelen roven is een grote misdaad jegens de mensheid,dat weet hij,maar doet er niks aan..

  als parlementariër ben je gekozen door het volk vóór het hele land,en niet alleen voor je soort genoten..

  dus je moet opkomen voor de natie..

  en dat begrijpt hij waarschijnlijk niet..

  schande..


  Maak melding
 23. @Afu Sensie

  Er is zoveel geschreven over intimidatie pogingen van de NDP om mensen te beletten de overloop te maken naar de VHP !

  Iedereen is bang voor de ndp lijder,
  Zelfs de ndpers vrezen hem.
  Alleen de moedige ndpers wagen de overstap,de rest durft niet bang voor vergeldingsakties van baasje bouta.
  Bibberend en bevend noemen ze zich nog ndpers alhoewel ze liever de overstap naar andere partijen zouden willen doen als de andere moedige ndpers.Wel de overlopers laten zich niet intimideren en dat is te prijzen !


  Maak melding
 24. Een busje met ABOP kleuren kan geen toeval zijn. Of de ABOP heeft zijn steun verleend of occupanten hebben een rotsvaste vertrouwen dat ABOP hen zal steunen. En dat vertrouwen kan alleen ontstaan zijn indien hen steun vanuit de partij van Brunswijk is toegezegd.
  Brunswijk speelt wel gevaarlijk spel, want straks gaan Brazilianen zijn goudmijn bezetten en deze occupatie in Wanica en eerdere occupaties als legitimatie aanvoeren.
  Had hij maar politicologie meegenomen in zijn HBO opleiding economie/bedrijfskunde, want de kennis van rechten en plichten van politieke partijen in een democratie schijnt hij nog te ontberen.
  Het feit dat er sprake is van honderden occupanten toont aan dat het geen wilde actie is, maar dat het een georganiseerde actie betreft. Een helpende hand op de achtergrond is dus voor de hand liggend.


  Maak melding
 25. hoe is het afgelopen met de roof van deze jungle komando lijder die door zijn eigen zoon is beroofd..

  hij was ook zo gezegd beroofd in zijn goud mijn door verschillende maties die voor hem werken en beroven,daar is verder niks van terecht gekomen geen actuele nieuws meer…

  het kan ook best een opgeblazen ding zijn,om aandacht te trekken hoe zielig deze man is….


  Maak melding
 26. @Afu Sensie,

  In de geciviliseerde wereld betekend politieke verantwoording nemen, dus opstappen. Maar Suriname wordt gegijzeld door
  megalomane gekken als Bouterse en Brunswijk. Met name Bouterse wordt in het zadel gehouden door een zootje geïndoctrineerde paarse revo kleuters zoals jij. De man heeft nagenoeg alle vlakken gefaald. Werkelijk niet één van zijn grote verkiezingsbeloftes heeft hij kunnen verzilveren.


  Maak melding
 27. beste Mensen,
  ik weet niet als ik een andere zienswijze heb op zaken, maar als ik de laaste tijden kijk wat wij als surinamers ervan maken wanneer een probleem zich voordoet. het is echt onbegrijpelijk
  let hier op
  *heleboel verwijtingen
  *Er wordt niet gediscuseerd om tot een oplossing te komen inplaats daarvan kijkt men meer naar het verleden.
  *de schuldigen worden meer bescherm dan de benadeelde
  * we weten al jaren dat er verschillende bevolkingsgroepen in suriname wonnen. ik vraag me in hemelsnaam waarom wordt dat nog ter discusie gebracht ipv een oplossing te zoeken voor het probleem dat er speelt
  *het is makkelijk verschillende groepen of 2 groepen tegen makaar te zetten, Maar let wel als het gestart is dan is het Suriname en niet die 2 groepen.


  Maak melding
 28. in een goed beschaafd land,zouden deze boeven moordenaars allang opgekalivaterd zijn..

  ze zouden heel hard weg gerend zijn naar de gevangenis voor lange lange tijd..

  met inlevering van al hun bezittingen..

  maar helaas ze leven in sme..

  we blijven hopen,er komt betere tijden..


  Maak melding
 29. hoezo handen wassen in onschuld..

  man hij is verantwoordelijk met alles wat er nu gaande is in sme..

  hij heeft op verschillende podias verklaart,dat hij en ddb alleen de macht hebben in het land..

  hoe dan handen in onschuld wassen..

  ook hij moet met interpol samen met ddb naar het buitenland,om zijn straf uit te zitten,laat hij maar bedanken,dan zie je wel wat er gebeurt..

  en die tijd nadert gestaag day for day..

  aan alles komt er een einde..


  Maak melding
 30. dit problem is gecreerd door bouta en de ndp

  ze hopen dat dit conflict uit de hand loopt en er doden vallen

  de noodtoestand zal dan worden uitgeroepen waardoor de komende verkiezingen niet meer zullen doorgaan en de ndp aan de macht blijft

  wie al eerder over lijken is gegaan zal het wederom doen
  hopelijk heb ik ongelijk maar de kans is groot dat de ndp deze strtegie zal toepassen


  Maak melding
 31. wel als,als,als, ddb de nood toestand gaat uitroepen,omdat hij persoonlijk de zaak uit de hand heeft laten lopen..

  dan kan je gerust op je buik schrijven,dat het voor hem ddb al gebeurt is..

  er zal zeker een heli landen op gramang jarie of op leonsberg en deze meneer in bescherming nemen voor een lang verblijf in new-york..

  dat staat nu alvast,vandaar ook dat hij niet durft in deze fase naar het buitenland af te reizen voor welke belangrijke bijeenkomst dan ook..

  vergeet niet,dat de amerikanen lak hebben aan welke amnestie dan ook..


  Maak melding
 32. In een reactie wordt gezegd dat forumbezoekers geen oplossingen aandragen voor problemen in Sranang.

  Dit is onjuist, er is een simpele oplossing : installeer een kabinet van nationale eenheid en een eerlijke onbesmette tijdelijke president.

  Breng recht en wet terug in het land. Alle criminelen, ook de massamoordenaars DIREKT veroordelen en langdurig opsluiten. Invoeren van gebiedsverboden voor de zware criminelen en huisarrest.

  Iedereen in de top van Sranang screenen, ben je besmet dan rot je op.

  Een stevige anti-corruptiewet en zware straffen voor administratieve knoeierijen bijvoorbeeld bij grondbeheer/eigendomsrechten.

  Zware onafhankelijke bescherming/beveiliging voor Openbaar Ministerie en de rechterllijke macht.

  Teruggave van alle illegale verkregen/gestolen grond, eigendommen en grondstoffenconcessies aan de Sranang bevolking !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES