dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameACP-top niet meer in Suriname

ACP-top niet meer in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 aug – Suriname ziet af van het organiseren van de conferentie van staatshoofden van de voormalige kolonies in Afrika, het Caribisch gebied en het Stille Oceaan gebied, ACP. Paramaribo heeft het veel te druk.

Binnen de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten Unasur, valt nog het een en ander te doen. Suriname kan het voorzitterschap nog niet overdragen aan opvolger Uruguay. Dat kan waarschijnlijk pas tegen eind dit jaar. De top conferentie van ACP zou in november plaatsvinden, maar nu is een andere gastheer nodig.

“Vanwege de enorme verantwoordelijkheid en de druk die de ACP-agenda zou veroorzaken op de reeds druk bezette structuur van de staat heeft de president hoger genoemde beslissing genomen”, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Jaja, als je nou toegeeft dat bouta feen poot meer heeft om op te staan . Dinootje in jail, ebs in de shit , criminaliteit a la bouta, drugs transporten worden iedere keer onderschept, dd chinese gemeenschap vraagd nu meer zeggenschap in het parlement, en noem maar op .tjepoti bouta, je tijd nadert langzaam en zal in no time eindigen.


  Maak melding
 2. Breaking News, Bouta schijt buffels nu hij weet dat Amerika op hem aan het azen zijn. Bouta kan niet afreizen en ziet daarom af van enig overleg. Alleen wanneer ingi bakba in vliegtuig kan zitten met dimpel in zijn hand, is de vergadering belangrijk.


  Maak melding
 3. Een top houden in een land waar de electriciteit levering niet te garanderen is wordt heel riskant. Stel je voor dat de airco uitvalt in de zalen en hotels en er bij kaarslicht vergaderd en gedineerd moet worden.

  Alles loopt in de soep.


  Maak melding
 4. “Paramaribo heeft het veel te druk.”

  De werkelijke reden: Men is bang, dat de Afrikaanse staatshoofden het Ebolavirus mee naar Suriname zullen nemen. Men is in Suriname niet voorbereid op een uitbraak van het Ebolavirus.


  Maak melding
 5. Whoooolo jepie-maaanggg zou de Djoeke uit Brokopondo zeggen; wat betekend ooh mijn god, of help mij ooh heer. Hopelijk dat mij geen gekheid is uitgelegd; any way ik kan me niet voorstellen dat deze DiDiBrie en Par-misser toen hemel en aarde hadden bewogen om eerder deze ACP/EU conferentie in Su te kunnen organiseren; da fa waka now. Wel, wel DiDiBrie is iemand die het best kan opereren in chaos. Ja ja want zo kennen we DiDiBrie en Ca. Of zijn ze bang dat Noreen Cheung ,zomaar en heel raar on de hoek kan komen, met een bepaalde kwestie,(vb EBS) tussen alle buitenlandse ACP/EU gasten? Any way NDP Noreen Cheung e jepie ing srefie nanga ding inie a DNA. Cheung spug al je gal, want je komt nooit meer op de NDP kiezerslijst voorkomen, want de NDP top duldt geen tegenspraak en kent geen eerlijkheid. Any way mi no las neks if ook joe Noreen Cheung donder uit a DNA. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 6. Smoesjes en nogmaals smoesjes, de schoen wringt ergens anders; ‘moni no de’, Bouta had maar minder geld moeten uitgeven aan Carifesta, compleet met lasershow en Wyclef Jean en hij had het financiële gedeelte van het feest niet moeten toevertrouwen aan een kaderlid van zijn partij. Maar je bent een Nyan Dringi Partij of je bent het niet, feestvieren en geld verduisteren gaan voor serieuze zaken en het landsbelang.


  Maak melding
 7. ACP vergadering bij kaarslicht en zonder airco is geen pretje voor de gastheer.
  ACP vergadering met licht en airco in een land met blackouts is ook geen pretje voor de gastheer.
  Hoe zouden de gasten zich veilig voelen bij alle aan te bieden vormen van entertainment.

  Een conferentie in een land van een “krachtige” leider wiens coalitie en regering uit elkaar valt heeft weinig aantrekkingskracht voor de gasten.


  Maak melding
 8. @Paulus de Boskabouter

  Gelijk heb je. Dit heeft grotendeels te maken met het Ebolavirus. De uitbraak is nu wereldwijd. En Suriname is helemaal niet voorbereidt voor een ebola virus ramp.
  Wedden dat bouta helemaal niet naar de meeting zal gaan waar dan ook het gehouden zal worden.
  Hij is bang besmet te raken met het ebola virus.
  Dus vooropig zal hij niet graag willen uithangen met grote broer Obiang. NU vreest beul bouta wel vor zijn leven. Gewoonlijk vrezen wij bouta en bouta vandaag vreest voor het ebola virus.

  Pramaribo had het zeker niet druk toe hij het Carifestafestival aan het organiseren was. Plotseling heeft hij het zogenaamd dru nu !
  Hai bouta, hou jezelve voor de gek..


  Maak melding
 9. Geen geld,geen stroom,ebola dreiging en dan ook niet mogen verschijnen [toespraak houden]op de vergadering.Niet veel redenen om de vergadering te organiseren.Onze president is de enige in de wereld die zo in het vliegtuig kan stappen om een land te bezoeken.Alle andere presidenten hebben een volle agenda waar zulke ruimte ontbreekt.


  Maak melding
 10. Duidelijk een regering die prioriteiten stelt. Ja de Surinaamse regering kan niet een grote ACP vergadering organiseren en tegelijkertijd de UNisar leiden. dit soort luxe problemen krijg je met een regering die Suriname eindelijk internationaal op de kaart heeft gezet.

  Met front zouden we dit soort luxe problemen nooit hebben, Voor front is internationaal enkel en alleen Nederland, van ACP of Unisar hadden de fronters nog nooit gehoord.

  Dit is duidelijk overmacht, maar dat zal je moeilijk aan ezels kunnen uitleggen, sommige gooien het zelf op stroomuitval of dat de president niet kan reizen of juist weer wil reizen.


  Maak melding
 11. @Afu Ede

  Je baasje heeft Suriname sinds 25 feb 1980 op de kaart gezet en NEGATIEF nog erbij !!
  -coup 1980
  -Moiwana slachtingen
  -telefoon coup
  -Dec moorden
  -kogelbrief
  -Bouta amnestie
  -dinootje in gevangenschap
  Je baasje heeft nieteens controle over zchzelf en zijn famile en is bovendien visieloos. wat hem nog overeind houdt is zijn Amnestie.En zie maar hij die graag gekend wil worden als de’machtigse ‘ man binnen de ARME UNIE[acp-unasr-en caricom landen], is bang om 2 meetings te houden.
  Hij hoeft toch niks te doen,alleen erbij zitten als een NUL ,als een niemendaaltje en dit zelfs blijkt heel moeilijk voor hem te zijn
  Gewoonlijk reist hij wel als een gek op en neer voor NIEMENDAAL.Dan heeft hij wel alle tijd van de wereld.
  .


  Maak melding
 12. @Afu Ede
  Welke betekenis heeft de ACP-UNASUR EN CARICOMLANDEN VOOR SURINAME DAN?!
  Niks het enige wat ze doen is hun misère in hun landen komen uithuilen op de amnestie schouder van je baasje
  En je baasje die reist op en neer naar deze landen om de misère die hij telkens weer creeerd voor de surinamers,te ontvluchten.Je kan de acp landen rustig uit het reis lijstje van je baasje schrappen. Hij gaat niet meer daar vanwege het Ebola uitbraak daar.


  Maak melding
 13. Stroom is niet het probleem, want dat kan worden opgelost met aggregators voor de gasten. Het probleem is dat enkele van die landen de top in Suriname niet zien zitten en niet willen komen. M.n. de grote landen. Daarom is aan Suriname verzocht om de top door een ander land te laten organiseren.


  Maak melding
 14. Bouta mikt tijdens zijn verkiezingscamagne op een keiharde aanpak van allen die zijn bewind niet zien zitten. Inclusief inzet onwettige methoden zoals intimidatie of erger.

  Daarom wil B geen buitenlandse pottenkijkers in Sranang tegen die tijd. Immers deze komen direct te weten hoe de regering omgaat met de mensenrechten.

  Sranangmang let op de NDP-manupulaties en wijk niet voor intimidaties ! (gewoon meelopen met de paarsen en in het stemhokje een democratische partij kiezen)

  Streef naar gescreende leiders in de top van Sranang !


  Maak melding
 15. het is dat de andere landen niet willen dat de top in su wordt gehouden dit komt door de achtergrond van onze lijder
  de anderen gaan nog steeds voor moral principe
  dit kunnen we niet van onze lijder zeggen


  Maak melding
 16. Afu sensor
  1) dat Unasur vertraagd is het gevolg van eigen falen. Het huiswerk is niet af. Uruguay weigert over te nemen.
  2) Suriname heeft zelf en zonder dwang gekozen ACP te faciliteren. Verplichtingen die men aangaat moet men nakomen. Men moet de vrienden niet 3 maanden voor de konferentie on aangenaam verrassen.

  Het is niet Suriname dat prioriteiten stelt of kan stellen. Het is Suriname dat keihard faalt en zich internationaal voor schut gesteld heeft. Zo iets heeft altijd vervelende consequenties.


  Maak melding
 17. ” ACP-top niet meer in Suriname. ”

  “Paramaribo heeft het veel te druk. ”

  Zeker met hun buitenvrouwen en het land leegroven !

  Luie varkens, bang om hard te werken !

  Wat een luie mentaliteit van de leiders van het land !

  Vind je het gek dat de bevolking dit als voorbeeld ziet en ook naar handelt ?


  Maak melding
 18. hallo cheung wil je a.u.b. je wil door drukken en plaats maken voor een ander..

  dus bedank als lid poppenkast en of vorm een eigen fractie in je eentje tot betere tijden..

  dan stort deze misdadigers boeven moordenaars bende van zelf in elkaar,einde oefening..

  nieuwe hoop voor de toekomst met nieuwe gezichten..

  kunnen deze gasten mooi de rest van hun leven in santo boma.

  dan dwing je echt respect af..


  Maak melding
 19. desie durft niet die gasten bijeen te roepen,hij poept in zijn broek en is alvast gaan schuilen in het binnenland deze week-ende..

  zijn tijd is gekomen om te gaan..

  het enige wat hij nog kan doen is,,,tigrie” uitroepen tot een vrije staat onder zijn lijding..


  Maak melding
 20. De president is niet voor niets onvindbaar in het binnenland.
  Er is geen antwoord meer op alle onzin die zijn regering de wereld in slingert.

  De lijstjes met falen worden nu elke dag langer.
  De onmogelijkheid te regeren dreigt elke dag in te storten.
  Eind september (5 weken) moet er een nieuwe begroting zijn en moet de president een nieuw overzicht van prestaties en voornemens, plannen en goede dingen presenteren.

  Wie weet vindt de president wat kracht in het binnenland na zijn detox of wassie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES