Santokhi: meer aan de hand dan we denken

47

PARAMARIBO, 19 aug – “Er is veel meer aan de hand dan we denken.” Dit zegt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi van de illegale bezetting van particulier land. De oud-minister van Justitie & Politie ziet de huidige regeerders niets doen aan het inpikken van andermans onroerend goed.

Het illegaal bezetten van particuliere gronden is geen nieuw fenomeen. “Gedurende de afgelopen regeerperiode vond ook occupatie van terreinen plaats. Maar toen werden de burgers door de oppositie aangezet om bestaande regeringsprojecten te saboteren. Enkele leden van de toenmalige oppositie, waar ook de NDP deel van uitmaakte, zeiden openlijk aan burgers om huizen te kraken”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Nu zou weer gestookt worden vanuit dezelfde hoek om illegaal te bezetten. “Het verschil is dat de occupanten de afgelopen regeringsperiode de projecten van de toenmalige regering moesten saboteren en deze keer moeten de occupanten natuurlijke eigendommen van burgers bezet gaan houden”, aldus Santokhi.De politie heeft intussen ingegrepen. Volgens Santokhi is daar geen opdracht toe gegeven, wat de laksheid van het moment onderstreept.

47 REACTIES

 1. “Gedurende de afgelopen regeerperiode vond ook occupatie van terreinen plaats.”

  Vraag aan santokie, zijn de mensen ook met politie verwijderd zoals dat nu gebeurd of werd het gewoon gedoogd.


  Maak melding

 2. de verkiezingen breken aan dus santhoki wil scoren bij de hindustanen mensen .op gedekte manier geeft hij aan dat mensen die niet op hem lijken gronden inpikken doordat de regering de mensen aanspoort dat te doen .chame ,deze man gaat over lijken om aan de macht te komen maar hij zal zien dat hij de plank mis slaat .zo maakte deze taliban een bombarie dat de hindustanen die in de ndp zaten en die partij hebben verlaten bedreigt werden door ndpers .kijk naar de mensen die de ndp hebben verlaten en kijk zelf dan zal je zien dat het mensen zijn die op santhoki lijken .een mooi complot .ze denken anderen ook over te halen naar de vhp te stappen .mensen zijn vrij om te gaan naar een andere partij.santhoki denkt dat hij in india of pakistan is waar ze volgens kasten stelsel werken .je bent in suriname taliban .


  Maak melding

 3. ja ja waar is grote bek van ddb gebleven,panka,misiekaba doekhie en al die anderen..

  waarom zijn ze nu stil,,waar blijven al die projecten..

  ingebroken bij de grootste dief van ex. o.w.mini-ster ,waarom wordt er niks mee gedaan..geen enkel lawaai..ook niet door ddb..


  Maak melding

 4. @pero,

  Jij zegt dat vooral mensen die op Santokhi lijken, de NDP verlaten. Besef je wel wat dat wil zeggen? Dwz dat de NDP RACISTISCH is! Goed dat je dat zelf toegeeft.


  Maak melding

 5. Jesse, hoe dom kan een persoon zijn? Ik zal proberen het op jou niveau uit te leggen. Luister, de VHP bestaat voor 99,9% uit hindoestanen. Daaronder zijn er mensen die tot het besef zijn gekomen dat de VHP nog steeds een Verenigde Hindoestaanse Partij is, kijk naar het bestuur, kijk naar de parlementariers. Kan je het tot nu volgen? Dan ga ik verder. Deze mensen, veelal jongeren, denken niet in hokjes of etnisch en gaan dan op zoek naar een multi-etnische partij, voor jou, een partij die alle Surinamers herbergt, ongeacht afkomst, etnischiteit, religie etc. Kijk, gan kom je uit bij de NDP. Als je het nog niet snapt, laat het dan even weten, dan leg ik het je op een nog simpelere manier uit.


  Maak melding

 6. Vervolg: Wat ook gebeurt, is dat mensen van de VHPnaar de NDP zijn gegaan, toen deze regeermacht verwierf, zuiver en alleen maar om te kijken of ze daar hun eigen zaken, die ze toen in de VHP hadden geregeld (gekregen) beter konden verdedigen, behouden, uitbreiden. Maar aangezien baboeng tere na baboeng skieng, zijn ze teruggegaan naar het hindoestaanse huis fn hoprn dat zij daar weer goede zaken kunnen doen. En let wel, het is een gezegde die voor alle rassen geldt, dus ga straks niet balken dat ik etnisch bezig ben.


  Maak melding

 7. Ik stel vast:
  Het gaat niet om de VHP
  Het gaat om de haat tegen de hindoestani
  Het gaat om jaloezie
  Het gaat om discipline
  Het gaat om principes
  Het gaat om status
  Het gaat om macht over de Hindoestaan

  Regeer/politieke macht in handen van racisten radicalen:nimmer

  Wan Pipel word wakker


  Maak melding

 8. jesse je blijft dom en je zal dom blijven .de ndp racistisch!!!!!!!!!!!!
  bewijs mij waar de vhp op zeer belangrijke posten anders gekleurden hebben jij achterlijke dombo .volgens mij heb jij een minderwaardigheids complex .de vhp zit in de oppositie wijs mij aan waar er een andere ras is die het woord voert voor de vhp in het parlement .jogi ,randjitsingh ,santhoki,girdjasingh ,asiskumar gayadin dat zijn de mannen van de vhp de verenigde hindustaanse partij.jesse je ziet spoken mie boi .wie is er nou racistisch bezig .wie denkt hier etnisch .zowel de nps ,ndp zie je anders gekleurden het woord voeren in het parlement .jesse hou je eigen en die vhp voor de gek maar niet de weldenkende creool mie mang .bewijs mij waar er een anders gekleurde het woord voert in de vhp .ze kunnen het niet na so so hindustani mie mang.
  jullie mogen de ndp nog meer bekladden het surinaamse volk weet wel beter .waarom is men huiverig dat als de vhp aan de macht zou komen ze in hokjes denken , omdat het de realiteit is .ik vertrouw ze voor geen meter als het om grond , belangen verstrengelen ,werk gunnen aan eigen soort het zijn dingen die gebeurt zijn en nu roept men moord en brand dat abrahams onderhandse gunningen heeft gepleegd.ik weet niet als het waar is maar mocht het waar zijn moet men een zaak van maken toch.
  de oppositie roept zoveel als het om corruptie gaat maar tot op heden 0,0 ze kunnen niets op tafel leggen om een rechtzaak van te maken .let wel ik geloof heilig dat er ook corruptie in deze regering is ,maar kom en maak een zaak van of zie ik het verkeert .niet omdat de vorige regering corruptie heeft gepleegd moet deze regering dat ook doen ,dan moet de oppositie in actie komen en de rechter inschakelen .ik verdedig geen corrupte lieden .
  ik verdedig geen corrupte lieden het land lijd er onder maar ik zeg die gehele vhp is wat corruptie betreft nooit meer in te halen door geen enkele politieke partij.als het om onderhandse gunningen en grond gaat hebben ze de pl voorbij gestreefd.wat santhoki probeert te doen is een schijnbeweging om zogenaamd chinesen in de vhp op te nemen maar wel apart hun eigen groep vormen .het zit de vhp in het bloed om etnisch te denken ,maar ze komen er bekaait van af ze wonen en leven in suriname het is een multiculturele samen leving je bent niet in india of pakistan geen kasten stelsel mie mang .dankzij de ndp kent suriname vooruitgang .wat hebben de vhp en nps voor suriname gedaan sinds hun bestaan .de ndp bestaat nog geen 30 jaar en zie wat ze hebben verricht wat opbouw betreft .met volle borst zeg ik zonder nederlandse steun .


  Maak melding

 9. Ik vind mevrouw Sandra Claver moedig dat zij deze kwestie heeft opgelost,maar wanneer de mensen aangezet worden om andermans bezit in te pikken ,kan zoiets elders ook gebeuren.
  Wanneer duidelijke instructies ontbreken weten we niet hoe de politie elders zal optreden.Zijn we in dit land op weg naar anarchie en wetteloosheid?


  Maak melding

 10. Geen enkele regeerder, regering, oppositie of politici moet het in zijn hoofd halen om occuperen goed te keuren of te laten legaliseren of mensen aan te gaan moedigen hiervoor…

  Occuperen van particulier eigendom is gelijk aan diefstal… En politici zijn degenen die juist het goede voorbeeld moeten geven, om stelen te ontmoedigen, als het inderdaad zo blijkt te zijn…


  Maak melding

 11. Koste wat het koste willen sommige surinamers een soort Oeganda politiek voeren, hindoestanen uit Suriname moeten grootscheeps vertrekken naar landen waar wij welkom zijn en onze burger en eigendoms rechten beschermd zijn. In Australie, Canada, USA zijn hindoestanen bekend als hardwerkende intelligente mensen die zich kunnen aanpassen.
  De mensen die denken dat omoe snesie ze beter gaat behandelen moeten even van de Chinese dwangarbeiders in onze binnenland leren. Binnen 2 generaties zullen jullie allemaal in hun ziekenhuizen gesteriliseerd zijn en met kalmerende middelen om de zeep zijn geholpen net als de wieger en Tibet minderheden. Geloof mij die chinezen gaan die trambaan helemaal naar afobakka sturen zodat ze nooit meer naar de stad terugkomen.
  Na een studie in Nederland ben ik in 25 jaren multi miljonair geworden in de USA en heb een huis zonder dievenijzer, zo kunnen ook al mijn hindoestaanse broeders. Het bauxite is bijna op als het goud en olie in 30-40 jaar op is wordt Suriname de tweede Haiti dus denk aan je kinderen en neem de lange termijn beslissing.


  Maak melding

 12. @Lucien :

  “een partij die alle Surinamers herbergt, ongeacht afkomst, etnischiteit, religie etc. Kijk, gan kom je uit bij de NDP.”

  Ja behalve de grote groep Sranangman die door NDP tot staatsvijanden is benoemd !

  Je kunt ook kijken naar crimineel verleden van politieke leiders
  en de mate van schending van de grondwet en de mensenrechten door leiders in Sranang, dan kom je
  ZEER ZEKER uit bij de NDP, gemixt qua etniciteit of niet !


  Maak melding

 13. @pero, @Lucien,

  Ik vind jullie maar wat raaskaalen. Toen de hindoestanen de VHP verlieten en naar de NDP vertrokken, was dat volgens jullie omdat de NDP multi-etnisch is. Nu dat blijkt dat diezelfde mensen op een zijspoor zijn gezet in de NDP, waar alle belangrijke posten door niet-Hindoestanen wordt vervuld en deze NDP dus niet zo multi-etnisch is, zijn deze terugkeerders ineens opportunisten. Maken jullie jezelf niet belachelijk aub.
  Ik daag jullie uit je aan te melden bij de VHP of een andere partij. Pas als jullie daar zomaar geweigerd worden wil ik jullie geloven dat de VHP of een andere partij racistisch is.
  De waarheid is dat geen enkele marron-creool onder een hindoestaan wil werken en dus geen enkele marron-creool zich bij de VHP gaat aanmelden ook. Omgekeerd hebben de hindoestanen geen moeite om onder een marron-creool te werken en melden zij zich dus wel aan bij marron-creoolse partijen zoals de NDP, NPS.
  Dus hou je theorietjes voor jezelf tenzij je het kunt bewijzen door een afwijzing als lid bij de VHP.


  Maak melding

 14. Beste Pero & Lucien
  Ik begrijp een paar dingen niet?.
  1) is een NDP hindoestaan een andere als een VHP . De eerste betrouwbaar de andere onbetrouwbaar.
  2) de NDP is niet de enige nationale partij, binnen het Front houdt men elkaar in evenwicht.

  Directe bewijzen kun je zonder forensisch onderzoek niet leveren. Slechts de regering beschikt over de onderzoek mogelijkheden en de bevoegdheid deze aan te wenden. Burgers en DNA leden kunnen zonder meerderheid in de DNA slechts vragen stellen en wachten op antwoord.

  Hoeveel antwoorden zijn er gegeven op vragen van oppositieleden


  Maak melding

 15. bovenstaande postings gelezen hebbende is er maar 1 conclusie…PURE RASSENHAAT in het zogenaamde verdraagzame Suriname waar culturen naast elkaar leven. Dus die fabel hebben jullie hiermee zelf om zeep geholpen.


  Maak melding

 16. @pero en co

  Bericht Starnieuws vanmiddag, dinsdag 19 augustus 2014

  , over onenigheid in De Nationale Assemblee (DNA) tussen de waarnemend voorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch (NPS) en haar eigen Nieuw Front-fractie, de Ware Tijd meldt dat vanmiddag het NDP-Assembleelid Noreen Cheung boos is weggelopen uit de openbare vergadering, omdat zij verontwaardigd was over de houding van haar collega’s van de Mega Combinatie (MC).

  Cheung voelde zich, aldus Ivan Cairo van de Ware Tijd, ‘gemuilkorfd’ toen het parlement kort discussieerde over de occupatieproblemen die zich momenteel afspelem aan de Frederikshoopweg in Wanica en zij het woord niet mocht voeren.

  Naar aanleiding van dit onderwerp gaf fungerend DNA-voorzitter Ruth Wijdenbosch aan één lid van zowel coalitie als de oppositie het woord. Nadat waarnemend MC-fractieleider André Misiekaba (NDP) zijn zegje had gedaan, merkte Wijdenbosch op dat Cheung ook het woord wilde, maar dat zulks tegen de afspraak met de fractieleiders was.

  Verschillende NDP-parlementariërs riepen luid, dat Cheung het woord niet moest krijgen. Ze vroeg een punt van orde en kreeg daarbij ondersteuning van de oppositie. Het parlementslid zei toen dat ze niet op de hoogte was van de afspraak met de fractieleiders. Cheung: ‘En als ik mijn woord wil geven híer in het parlement, namens het volk, kan niemand hier voor mij komen bepalen of ik kan spreken of niet mag spreken. Alstublieft! en ze pakte haar spullen en liep boos weg.

  Zo’n twee weken geleden kwam Cheung ook al in aanvaring met haar partij- en fractiegenoten. Na een woordenwisseling met fractieleider Ricardo Panka was ze zo boos, dat ze haar handtekening van de presentielijst schrapte, met als gevolg dat er geen quorum was. Tijdens een volgende vergadering verontschuldigde Cheung zich tegenover het college voor dat incident.

  Het is publiek geheim, dat vanaf de indiening van de Amnestiewet in april 2012, het niet botert tussen Cheung en enkele fractie- en partijgenoten. Zij kon zich niet verenigen met voornoemde wet en bleef weg bij de stemming

  Ah kijk ,de Honeymoon periode binnen de NDP is aan het eindigen.Leuk hoor.


  Maak melding

 17. Rashied Doekhie van de NDP daagt eenieder van de VHP uit om te bewijzen dat meer dan 100 leden van de NDP zijn overgelopen naar de VHP. Op een zaterdag gehouden vergadering van de VHP hebben enkele NDP ‘ers zich aangesloten bij de VHP.

  Wat meer dan 100 leden moest worden werd uiteindelijk minder dan 5. Volgens Doekhie houdt de VHP de samenleving zomaar voor de gek.

  Kijk de president van Nickerie kan het maar niet geloven!!
  Hij had nooit durven dromen dat de ndpers van partij zouden verwisselen.
  WELKOM NDpers,welkom thuis,wekom bij de VHP !


  Maak melding

 18. Zelf ben ik wat ze in Suriname een Moksi of een Dogla noemen, maar ik ga nog liever als enige Moksi in een 100% etnische partij, maakt niet uit welke, zitten, dan dat ik in de multi-etnische NDP ga met een, van zware misdrijven verdachte, zichzelf amnestie verlenende leider aan het hoofd, het heeft er bovendien veel van dat de basis van samenbundeling bij de NDP geen etniciteit is, maar een intens corrupte, misdadige en criminele instelling, mij niet gezien dus in deze multi-etnische maffia boevenbende, iedereen die nog een greintje normen en waarden overheeft en het toch probeert in deze slangenkuil komt in problemen of wordt eruit gesodemieterd, daar kunnen Adelien, Noreen, Ludwich en Charles, je alles over vertellen.


  Maak melding

 19. Een vorm van machtsmisbruik, het ontnemen van de democratische rechten van burgers, het verhinderen van burgers om hun politieke keus te bepalen, het ontnemen van de vrijheden van de burgers: aan al deze zaken heeft de NDP zich schuldig gemaakt afgelopen zaterdag toen zeker een honderdtal oud-NDP’ers op symbolische wijze publiekelijk hun toetrede wilden doen tot de VHP.” Ondervoorzitter Glenn Oehlers van de VHP, die ook belast was met de coördinatie afgelopen zaterdag te Kwatta, heeft er geen woorden voor.

  “De NDP denkt dat we nog in de jaren ’80 leven”. Hij was er getuige van hoe de personen die kwamen, weer rechtsomkeer maakten. Uiteindelijk hebben slechts 50 personen de durf en moed opgebracht om de vergadering bij te wonen. Oehlers denkt dat zaken grimmiger zullen worden in de 9 maanden die nog resten naar de verkiezingen toe. “Maar de VHP is nimmer bevreesd. Dergelijke incidenten waarbij de NDP een vorm van machtsmisbruik uitoefent, ervaart de VHP al vanaf dag 1 toen deze regering aantrad”. Volgens Oehlers betreft het een systematisch verschijnsel.

  Bron Dagblad Suriname

  Ah zie je de ndpers onderling zijn bang voor de VERGELDINGS aktie van baasje bouta..En de president van Nickerie houdt de telling bij.


  Maak melding

 20. PARAMARIBO – Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), merkt een trend op in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar, waarbij er door de coalitie een hetze tegen hem is begonnen als zou hij Suriname onderwerpen aan Nederland, mocht zijn partij-combinatie Nieuw Front (NF) aan de macht komen. Hij zegt dat op zijn agenda met …

  Foto: Chandrikapersad Santokhi, voorzitter VHP

  Nederland alleen het diasporabeleid staat. Hij beticht juist de regering onder leiding van de Nationale Democratische Partij (NDP) ervan een verborgen agenda te hebben, waarbij er een anti-Hollandse campagne wordt gevoerd terwijl er achter de schermen zeer nauw wordt samengewerkt met Nederlandse instanties.

  Santokhi reageert hiermee op een wijkvergadering van parlementariër André Misiekaba die zijn gehoor voorhield dat het bij de komende verkiezingen zal moeten kiezen tussen onafhankelijkheid of weer onder invloed van Nederland te komen. “Ik heb geen enkele geheime agenda. De mensen die dat zeggen, hebben juist een geheime agenda”, zegt Santokhi. “Met hun tong pleiten zij een anti-Hollands beleid, maar in hun hart en in het geheim doen zij zaken met Holland.”

  Er zijn volgens hem voldoende voorbeelden om zijn stelling te onderbouwen. “Zoveel Hollandse bedrijven krijgen werken, terwijl Surinaamse bedrijven de projecten evengoed konden uitvoeren. Kijk maar naar Ballast Nedam. De Hollandse bedrijven zijn wel goed om een nyang mee te maken. Er zijn Hollandse belastingadviseurs bij de regering. Gaat u maar na hoeveel Hollanders en mensen uit Holland momenteel werken op het Kabinet van de President.

  Men maakt geld met deze Hollandse bedrijven, maar zij houden de gemeenschap voor dat zij zogenaamd een conflict hebben met Nederland”, zegt Santokhi. Hij doet een beroep op Misiekaba en de rest van de NDP om op politieke podia ook deze voorbeelden voor te houden aan de achterban. “Ook heeft de regering aan Nederlandse consultants ruim anderhalf miljoen betaald voor het Wanica ziekenhuis, zonder enig resultaat, terwijl China het project zou uitvoeren, weer corruptie.

  Boeken voor onderwijs uit Nederland laten kopen voor ruim 10 miljoen euro, zonder ze te gebruiken, weer corruptie. Dus waar de regering zuivere zakelijke zaken zou kunnen doen op politiek niveau met Nederland, dat negeert men, maar waar er onzuivere zaken gedaan kunnen worden met Nederlandse en andere buitenlandse ondernemingen en consultants en waarbij men geld kan maken, dat bevordert men wel. Dat is de geheime agenda van deze regering naar Nederland toe.”


  Maak melding

 21. NDP kopstukken sturen het aan op een raciale confrontatie. De spanning is te snijden. Het komt allemaal uit het brein van mensen die opgeleid zijn tot terroristen. De boel opstoken en als de gevechten beginnen,alle macht naar je toe halen en geen verkiezingen meer. De inschatting in Parbo is dat de VHP versterkt uit de komende verkiezing zal komen. Dat moet voorkomen worden.


  Maak melding

 22. Het is niet zo verwonderlijk dat er stukken land worden ingepikt, het voorbeeld wordt gegeven door deze coalitie, die hectaren grond toeeigenen, en ermee speculeren, zodat ze schatrijk worden, deze roversbende moet snel ophoepelen, en de volgende lichting die in 2015 aan de macht komen, moeten alles weer terug gaan nemen, wat deze paarse roversbende zich toegeeigend hebben, dan pas kom je geloofwaardig over.


  Maak melding

 23. @ Jack Russel,

  Ik heb begrepen dat Somohardjo, Chiragally, Girjasing, Gajadin, Randjietsingh en wellicht nog vele anderen die hier niet bij naam en toenaam zijn genoemd, aanzienlijk veel hectares grond op illegale wijze hebben verkregen van Front of in ieder geval de vorige regering (Venetiaan-Sardjoe) dan kun je wel stellen dat hier ook sprake is geweest van onterechte occupatie. Het is dus eigenlijk hetzelfde wat Somohardjo, Chiragally, Girjasing, Gajadin, Randjietsingh en andere figuren doen als wat bepaalde groepen boslandcreolen of marrons/inheemsen doen. Op onterechte wijze land stelen oftewel illegaal land inpikken. Wat is eigenlijk het verschil?


  Maak melding

 24. @ Ram Singh,

  Voor jouw informatie: niet alleen in Suriname zijn huizen beveiligd met dievenijzer, maar ook in Trinidad, Curaçao, Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen en eilanden.

  Kortom: in het gehele Caribische gebied zijn huizen beveiligd met dievenijzer. Als je hier in Wassenaar, Naarden-Vesting, sommige delen van Breukelen en Heemstede komt, zie je ook huizen die met dievenijzer beveiligd zijn. Weliswaar niet zo extreem als in Zuid-Amerika, maar hier is het verschijnsel dievenijzer echt niet onbekend.


  Maak melding

 25. “de NDP is niet de enige nationale partij, binnen het Front houdt men elkaar in evenwicht.”

  Jaja hoor, al die kronkels die men bedenkt om de waarheid en harde feiten te ontkennen.

  Men gaat dus nu een partij vergelijken met een combinatie van partijen. Al die afzonderlijke front partijen zijn dus GEEN nationale partijen, alleen samen zouden ze elkaar in evenwicht houden.

  VHP DNA lid Girjasingh had gelijk dat de front partijen etnische partijen zijn die alleen het belang dienen van hun etnische achterban, ze zouden het landsbelang nooit kunnen dienen.

  Ik was vergeten te melden dat Girjasingh bovenstaande zei voordat hij lid werd van de VHP, nu geeft hij bijna dagelijks af op de Marrons en de creolen.


  Maak melding

 26. Smatje als ze geen diefijzer hebben in Nederland, dan hebben ze wel een alarmsysteem, of politiekeurmerk of gewoon inbraakpreventie maatregelen nemen zoals speciale ramen en deuren.

  Je kent hetsplinter en balk verhaal toch.


  Maak melding

 27. Brunswijk geeft zijn achterban een slechte imago.

  Zie het gedrag van de Afrikaanse president Mugabe, hetzelfde gedrag vertoont Brunswijk.
  Deze man heeft velen vermoord en mensen uit hun huis en perceel weggejaagd en de achterban is daar gaan wonen.

  Zie welke kant Suriname opgaat met Brunswijk als president.

  =Mensen die denken dat Suriname weer kolonie van Nederland kan worden, moeten weer eens in de schoolbanken gaan zitten.

  -Bouterse is nooit naar Nederland gereisd om zijn landgenoten te groeten. Nee, omdat zij landverraders zijn. Santhoki heeft dit wel gedaan.


  Maak melding

 28. wat velen nog niet doorhebben is dat de zo genoemde niet ethische partij ndp structureel bezig is de hindoestane kapot te maken waarom grijpen ze nu niet in bij de occupatie van de eigendoms terreinen
  de ndp moet niet vergeten dat een groot deel van de hindoestanen op ze hebben gestemd
  waar is parmessar doekhie pahlad vihnudath ik hoor en zie ze nergens hindoestanen weet voor wie je de komende verkiezingen zal stemmen


  Maak melding

 29. @henkes, je hebt groot gelijk.

  -Afgelopen zondag was een echte NDPér te horen op de radio. Ik kan jullie vertellen dat ik voor deze man zijn leven vreest. Wat hij niet bij Limbo op de radio mocht vertellen is toch gebeurd bij een ander station.

  =Die smerige toestanden binnen de NDP en het feit dat ze mensen voor de gek houden, was niet pluis. ook de terroristische daden die zij plegen tegenover mensen die van een ander partij zijn.


  Maak melding

 30. smatje

  jij schijnt aan geheugen verlies omdat ddb zelf had gezegd dat sur diefijzer vrtj zou zijn
  dus su met andere landen vergelijken is niet ter zake doende


  Maak melding

 31. “Santokhi: meer aan de hand dan we denken”

  Dan weten we al dat het een pertinente leugen zal zijn. Alles wat uit de mond van deze laffe narcistische man komt is een leugen.

  Zo zouden volgens deze leugenaar 100 NDP’ers overstappen naar de vhp, achteraf bleken het er maar 2 te zijn. Ergo in de hele vhp zaal waar deze overstap zou plaatsvinden zaten er welgeteld nog geen 25 vhp’ers. Een grotere afgang als deze kan je je bijna niet voorstellen.


  Maak melding

 32. natuurlijk is er meer aan de hand..

  de verkiezing is komende,,

  de zoon zit vast in new-york te wachten op een langdurig verblijf voor onbepaalde tijd..

  de onzekerheid bij de vader,wat er gaat gebeuren,als,als,als hij niet gekozen wordt voor een verleng termijn..,wat dan..

  de amerikanen zitten rustig te wachten om de vader op te halen na 25 mei a.s.voor verhoor,vergis je niet..

  dus is er paniek in de tent..

  time will tell..


  Maak melding

 33. Zoals gewoonlijks gebakkenlucht. De VHP en Santhoki spugen de LEUGENS als warme broodje uit hun Olifanten snuit, wanneer men de VHP naar bewijzen vraagt over hun beweringen dan zijn ze niet thuis.
  wanneer men voorspelt dat de VHP de verkiezingen aan het verliezen zijn worden de VHP heren desperate. Eerst was het uitgesloten dat de VHP met de NDP zou regeren nu sluit Santhoki dat niet meer uit, om Landsbelang natuurlijk!
  Zie stuk.
  Waar zijn de NDP ‘ers die naar de VHP zijn?
  Rashied Doekhie van de NDP daagt eenieder van de VHP uit om te bewijzen dat meer dan 100 leden van de NDP zijn overgelopen naar de VHP. Op een zaterdag gehouden vergadering van de VHP hebben enkele NDP ‘ers zich aangesloten bij de VHP.
  Wat meer dan 100 leden moest worden werd uiteindelijk minder dan 5. Volgens Doekhie houdt de VHP de samenleving zomaar voor de gek.
  http://www.gfcnieuws.com/?p=230798


  Maak melding

 34. @Afu Sensie, ik heb geen partij en alles wat ik schrijf kan ik bewijzen.

  -Ik stem op me zelf, omdat geen enkel partij mij gaat helpen mijn woning te bouwen. Dit moet ik zelfs doen.


  Maak melding

 35. ray en consorten jullie zien spoken en jullie spelen paniek voetbal .de vhp liegt en bedriegt het volk sinds haar bestaan .zelfs de hindustanen hebben de vhp de rug toegekeerd.
  bouterse is en zal bewijzen en heeft bewezen dat hij nog altijd de sterke man is van suriname en daar zullen jullie het mee moeten doen zolang dit surinaamse volk dat wil .


  Maak melding

 36. Randjitsingh
  Girdjsingh
  Jogisingh
  Rathipalsingh
  &Cosingh’s

  Kom op:
  Weerleg de bewering over verkrijging domeingrond:
  Beschikking
  Locatie
  Oppervlakte

  Wees niet laf volksvertegenwoordiger


  Maak melding

 37. @ Rufus
  1) De eigenaren hebben reeds bij de politie bewezen dat ze legaal eigenaar zijn.
  2) Toen Belfort geen kant meer uit kon heeft hij achteraf het politie optreden gesanctioneerd.

  Ofwel u vraag is beantwoord.

  @Pero
  U weerlegt nooit inhoudelijk iets. U verklaart iedereen die iets anders dan wenselijk voor de NDP zonder meer tot leugenaar. Zo werkt het niet in een democratisch systeem.

  Is het niet natuurlijk dat politieke opposanten misstanden aan de kaak moeten stellen om hun positie te bepalen


  Maak melding

 38. Ram Singh,geef een Afrikaan een pinda, en! een hindoestaan een pinda. Dan zie je na een paar weken wie wat met die pinda heeft gedaan haha. zelf reis ik de wereld rond,ik ontwerp en bouw huizen en boomhuizen. 60% van mijn rijkdom geef ik aan arme mensen,want mijn motto is rijkdom,kennis.en je liefde moet je delen.En Ray, ik ben in India, je gaat tekeer lees ik hahaha.succes.En op (tree houses top 12)krijg je indruk wat ik doe .Latersss.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.