Doe blijft eenzaat op politiek ‘slagveld’

14

PARAMARIBO, 19 aug – De politieke partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, Doe, wil pas na de verkiezingen samenwerken met andere politieke partijen. “We hebben daarmee niet gezegd dat we niet willen samenwerken”, zegt Doe-leider en parlementariër Carl Breeveld.

Voor Doe wordt pas na de verkiezingen samenwerken interessant. Dit dan in tegenstelling tot vrijwel alle andere politieke partijen. Die willen zo veel mogelijk een coalitie vooraf. “Doe heeft zich de afgelopen tijd geprofileerd als een stabiele partij. We doen niet mee aan politieke prostitutie. Het moment dat je zomaar links en rechts stapt en paniekerig begint te worden, geeft het aan dat je niet waar je voor staat”, zei Breeveld tijdens een persconferentie.

Doe weet wel waar ze voor staat. Volgens ondervoorzitter Merlyn Aaron Denz onderscheidt Doe zich voor de ‘moed’ om alleen de verkiezingen in te gaan. Bij de laatste verkiezingen werden ruim twaalfduizend stemmen behaald. “Andere partijen hebben die moed niet”, aldus Aaron – Denz. Met Breeveld vindt ze dat pas waneer op eigen kracht stemmen worden verworven, de eigen kracht blijkt. Dan kan ook beter onderhandeld worden, of niet.

14 REACTIES

 1. DOE doet niet mee and politieke prostitutie.

  De VHP bijv is een en al een politieke hoer, die volgens hun eigen woorden zo sterk waren dat ze de President zouden moeten leveren. Ze zouden zelfs de verkiezingen winnen.

  Wat krijgen we als Surinamers voorgeschoteld, een rariteitencombinatie met alle politieke partijen verenigd in een grote oude fossielen MAMMOET.

  Ze zijn zo in paniek dat het niet wil vlotten met die rarriteiten combinatie dat ze wereldkundig maken dat NDP’ers overlopen, of Chinezen zich aansluiten, alsof dit allemaal wat zou moeten uitmaken.

  Zo kennen we die mevr. die met een olifant werd binnengehaald als een held, tegenwoordig horen we niets meer van haar.

  Intussen is het op elke VHP podia een en al gescheld op de NDP, van partijprogramma of hoe ze Suriname denken te onwikkelen mogen we alleen raden. Maw politiek uit de jaren 60 en 70 en dit anno 2014. Dit terigzooitje wil dus Surinaamse verkiezingen winnen.

  Ze hebben niet eens door dat de Surinamer anno 2014 veel meer van hun politieke leiders verwacht, die boodschap heeft blijkbaar alleen de NDP en DOE begrepen.


  Maak melding

 2. De VHP was ooit opgericht om de achtergestelde positie van de Hindoestanen via de politiek te verbeteren. Hindoestanen worden nog steeds achtergesteld, zie de NDP. Derhalve moet de VHP aan al haar leden een contract voorleggen dat ze anderen niet zullen discrimineren, maar ook nooit zullen toestaan dat Hindoestanen in het land worden gediscrimineerd. Alleen degenen die dit contract accepteren mogen lid worden van de VHP.
  Het streven van DOE is goed en mooi, maar niet praktisch. Mensen willen immers weten welke partij of combinatie van partijen de meeste kans maakt om te winnen en willen dan daarop wel of niet stemmen. Stel dat de bevolking de NDP niet meer terug wil zien in de regering na de verkiezing. Dan weten ze niet wat ze dan aan DOE hebben, want het kan best zo zijn dat DOE de NDP aan een meerderheid helpt. En omgekeerd ook. Stel dat de mensen de NDP terug willen, dan weten ze niet of DOE dat ook wil. Dus duidelijkheid VOOR de verkiezing is nodig. Ik denk dat DOE zich hier op verkijkt.


  Maak melding

 3. Deze schijnheilige rotzak moet bij de volgende verkiezingen worden weggestemd. Zogenaamd handelend vanuit een Christelijke levensovertuiging, maar in de praktijk blijken ze samen te werken met de duivel.
  Het vertrouwen in die principeloze Breeveld is tot het nulpunt gedaald.


  Maak melding

 4. @Afu Sensie

  Ben je alweer aan het fantaseren?!

  De NDP bedreigt en intimideert haar ex-leden, die nu deel uitmaken van de VHP, openlijk. Zaterdagavond, tijdens een bijeenkomst van de VHP, was dit ook duidelijk het geval toen een groep van ruim 100 NDP leden de overstap maakten naar de VHP. Tijdens deze bijeenkomst raasden verschillende auto’s met keiharde muziek voorbij. Ook werden er heftige woorden gewisseld tussen de overstappers en NDP leden, die zijn komen kijken wie allemaal de overstap hebben gemaakt. Partijen raakten bijna slaags.

  ‘’We hebben erger kunnen voorkomen, omdat we de mensen steeds uit elkaar hebben gehaald’’, bevestigt Idris Naipal. Op verwensingen van de andere partij reageerde de VHP ook niet en vergaderde onverstoord verder. In Nickerie worden nieuwe VHP leden, die van de NDP overstappen, ook vaak bedreigd. Op de radio worden NDP leden opgeroepen om geen vergaderingen bij te wonen van de VHP. Ook in Commewijne wordt nagegaan welke ambtenaren vergaderingen van de VHP bijwonen en wie allemaal VHP vlaggen hebben hangen voor hun woning. Dat bevestigt parlementariër Sheilendra Girjasing. ‘’Het is een cultuur van de NDP om zo gauw ze zich in het nauw gedreven voelen, mensen te bedreigen en te intimideren’’. Hij zegt dat wanneer leden van de VHP naar andere partijen gaan, zij dit altijd ongestoord kunnen doen, zonder dat de partij hiervan een heisa maakt. ‘’Maar als iemand van de NDP wil weggaan, dan wordt die bedreigd en geïntimideerd. Het is gewoon moeilijk om lid af te zijn van de NDP’’. Girjasing zegt dat dit cultuurpatroon heel gevaarlijk is voor de eenheid en de rust in de samenleving.

  ‘’Daarom moeten de ogen van het volk nu opengaan en moet worden afgerekend met deze regering. Voor eens en voor altijd. Deze regering moet nooit meer aan de macht komen’’, zegt Girjasing. Hij zegt dat naarmate de verkiezingen steeds zullen naderen er ergere gevallen van intimidaties en bedreigingen zullen voorkomen

  Niet de vhpers maar de ndpers zijn gefrustreerd en jij ook !!!
  Het ligt zwaar op je maag nietwaar dat de ndpers de overtocht naar de VHP maken?!!
  Wel ik zeg WELKOM groep NDPERS …..liever Laat dan NOOIT !!!


  Maak melding

 5. “…We doen niet mee aan politieke prostitutie…”

  Wat een grapjas is Carl Breeveld. Hij gedraagt zich JUIST als een politieke prostitue. Santhoki, maar ook Somo hebben stelling genomen tegen de afbraak van de rechtsstaat Suriname door de huidige regering. Dat kan de schandknaap Breeveld geen ene zier schelen. Principes tellen, net zoals bij een hoer, niet voor Carl Breeveld, zolang hij zijn politieke doelen maar weet te realiseren. Deze man is Gods woord onwaardig!


  Maak melding

 6. CB denkt aan zijn enige eigen belang, een goede oude dag, goed pensioen, daar moeten de 12000 kiezers voor zorgen. De ene stem van Doe in de DNA is een stem van een roepende in een woestijn.

  Doe kan niets voor het algemeen belang of doelen van de Surinamersbetekenen. Zij die op Doe stemmen moeten zich afvragen wat hun doelen zijn en wat de waarde is om voor Doe te stemmen? Kan Doe hun doelen verwezenlijken? Het antwoord is: Nee!

  Doe? Kan met één stem in de DNA niets betekenen voor geen enkele kiezer.

  Als Doe gekozen wordt in de DNA is het maar een zetel in de DNA en dat kan net als nu beschouwd worden als oppositie en geen enkele betekenis. Wel goed voor zijn enige eigen belang.

  Wat heeft Doe voor zijn kiezers verwezenlijkt sinds ze op 25 mei 2010 één stem hebben in de DNA? noem een doel op?

  Doe is gewoon bankvulling, oppositie noch coalitie kijken om naar Doe. is gewoon voor de gek houderij van haar eigen kiezers.

  Regeren is voor uitzien.

  Doe is goed voor CB, zijnn eigen bankrekening en pensioen. Niets meer of minder.


  Maak melding

 7. @ Ray
  Jij leert het ook nooit om geen tijd vrij te maken aan diedomme dingen van Afu Sensie. Weet je dat hij het geweest is die de mensen heeft gestuurd om de percelen van de hardwerkende boeren op Santodorp te bezetten? Indien de NDP in de oppositie komt, breekt de hel los in Suriname. Ten slotte, de NDP is zo sterk en zo mactig dat er tot tweemaal toe wordt ingebroken in het huis van een ex-minister die door de stad rijdt in gepantserde voertuigen.


  Maak melding

 8. vhp,nps,pl .de drie musketiers van suriname .ze vormen een mammoet blok met nog andere kleinere partijen om de mc onderleiding van bouterse te wippen .wij gaan ons huid duur verkopen santhoki rusland en somo , ook castelen die nog geen een zetel heeft behaalt is van de partij wat de mammoet blok betreft .spa zegt dat ze kernen gaan installeren ,ik vraag mij af wat voor kernen .castelen bretie dat ai blo ,je hebt nog geen honderd mensen achter je dus moet je naar de pijpen van de vhp dansen ..castelen denkt of hoopt een minister post te vinden vandaar dat hij santhoki tot president van suriname wil .bewijs wat je waard bent castelen ,ik garandeer je dat er nog geen 1000 mensen gaan stemmen op de spa .het zijn de familie leden van castelen die op hem gaan stemmen de creolen zijn niet dom !!!!
  geldt ook voor de nps .doe heeft het goed bekeken om niet samen te gaan werken met de nps pl en de vhp.die paar overlopers van de ndp zijn mensen die op santhoki lijken mie mang zie zelf maar hihihihihih.ze bekladden de ndp omdat ze niet bij die pot kunnen .
  bouterse is en blijft de sterke man van suriname ook na 2015 .het surinaamse volk weet wel beter .


  Maak melding

 9. Ray je lang verhaal is tekenend voor wat vhp momenteel overkomt.

  Het is de NDP zijn schuld, het zijn de bedreigingen van de NDP waarom mensen niet massaal op de vergaring komen, het zijn de NDP bedreigingingen waarom we niet harder groeien dan we schreeuwen.

  Het is allemaal de schuld van de NDP. vhp gaat de verkiezingen grandioos verliezen, de groei die ze zichzelf bedacht hadden wil maar niet zo vlotten.


  Maak melding

 10. 19 aug. 2014

  Van mijn neef snesie Srika:

  Cheung overweegt uit de Mega Combinatie te stappen.
  Misschien kan doe haar inlijven.

  Gevolg: Alle Chinezen verhuizen van Santokhi naar Breeveld.

  Wat wordt het spannend in Suriname met al die ‘volksverhuizingen’!
  Srika


  Maak melding

 11. lees maar hieronder, en met deze varkens zou DOE moeten samenwerken.

  ——————————————–
  Wijdenbosch woedend op eigen fractie
  19/08/2014 14:17 – Ivan Cairo

  Fungerend voorzitter van het parlement Ruth Wijdenbosch terug op haar plek, nadat fractiegenoten haar boos hadden gemaakt met hun gedrag bij de bespreking van de occupatie-kwestie Ferderikshoopweg.

  PARAMARIBO – De Nieuw Front fractie haalde zich dinsdag de woede van fungerend voorzitter en fractiegenoot Ruth Wijdenbosch (NPS) op de hals tijdens de voorzetting van de behandeling van de sociale wetten. De NF-leden gedroegen zich als kleuters en lieten luidkeels, de orde van voorzitter Wijdenbosch negerend, duidelijk blijken niet tevreden te zijn over antwoorden die justitieminister Edward Belfort gaf over de wilde occuptatie van percelen aan de Frederikshoopweg.

  Vooral de VHP-leden Asiskumar Gajadien en NF-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh gingen luidkeels te keer. “Heel hartelijk bedankt voor dit gedrag”, beet Wijdenbosch haar fractieleden afkeurend toe.

  Toen Wijdenbosch de bespreking over het occupatievraagstuk wilde afsluiten, vroeg Randjietsing een schorsing aan. Na de schorsing keerde de rust in de vergadering terug en droeg Wijdenbosch de verdere leiding van de vergadering over aan haar vervanger Ronnie Brunswijk. De voortzetting van de behandeling van het debat over de sociale wetten mag ze volgens het ordereglement van het parlement niet leiden, omdat ze eerder aan de discussies heeft deelgenomen.

  Terug op haar plek wreef Wijdenbosch fractiegenoot Gajadien nog eventjes onder de neus wat ze van zijn gedrag vond. Van een volwassen man tevens fractiegenoot had ze een dergelijke houding niet verwacht. Er waren naar verluidt in de NF-fractie afspraken gemaakt om de vergadering een ordelijk verloop te doen hebben. Guno Castelen (SPA) probeerde de zaak nog te sussen door haar te vragen het incident niet persoonlijk op te vatten. “I take it personal, dit was persoonlijk”, beet ze haar fractiegenoot geïrriteerd toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.