Importplan ziekenfonds ‘niet gezond’

15

PARAMARIBO, 18 aug – Het voornemen van het Staatsziekenfonds, SZF, om zelf medicijnen te importeren, is alles behalve gezond. Dit stelt Irvin Jong A Liem, voorzitter van de Vereniging van Apothekers in Suriname. Een verzekeringsmaatschappij die ook importeur is, dat valt niet te rijmen.

Apotheek, verzekeraar en importeur zouden gescheiden moeten blijven. ‘”k heb liever spreiding van de verschillende segmenten. Je moet medicijnen importeren voor de gehele markt en niet voor jezelf”, zegt Jong A Liem tegenover Dagblad Suriname. Het SZF wil juist wel voor zichzelf beginnen. Er zouden te veel niet geregistreerde medicamenten op de markt verschijnen. De apothekersvereniging vindt dat de overheid maar moet optreden als daar werkelijk sprake van is.

De volksgezondheid is immers in het geding. “Je moet allereerst een importvergunning hebben en de medicijnen dienen allemaal geregistreerd te zijn, dus ik vindt het vreemd als dat zo is”, aldus Jong A Liem. Ook bij het ministerie van Volksgezondheid is er niets bekend over ongeregistreerde medicamenten. Het SZF beheert al een apotheek, een tandartsenpraktijk en een artsenpoli.

15 REACTIES

 1. Het kan ook zo zijn dat het SZF.inmiddels al iemand van hun een onderhandse vergunning klaar heeft staan. om medicamenten te importeren.
  Alles waarvoor ‘STAATS’ staat is verdacht.
  Het SZF heeft helemaal geen verstand van medicijnen ,laat dat maar over aan de professionals in dit geval de apotheker.


  Maak melding

 2. Het SZF kan gewoon een dochterbedrijf oprichten voor de import.
  Makkelijker kan het niet, en geheel volgens de regels.
  Alles is geoorloofd om de kosten te drukken en er voor te zorgen dat het volk de zorg krijgt die ze verdient.


  Maak melding

 3. Ik word nooit ziek. Dat is het voordeel als je een Bakroe bent. Ik kan wel andere mensen ziek maken. Ik kan ook vertellen dat sommige ziekten met geen enkele medicijn zijn te verhelpen wanneer ze door een Bakroe veroorzaakt zijn. Alleen een Bakroe kan ze weer opheffen. Gaat SZF contact opnemen met de Vereniging van Bakroe’s?


  Maak melding

 4. in sme kan alles..

  tegenwoordig kun je zo één doctor-anders diploma kopen op elk hoek v/d straat kijk maar naar onze romeo bravo..

  ik dacht altijd,dat medicijnen alleen door de staat m.n. door de apothekers houders vereniging gekocht mocht worden en ingevoerd.


  Maak melding

 5. @Bakroe:

  Ik stuur straks een ASEMA op je af.
  Dus wees voorzichtig.

  Misschien kan je de volgende (voodoo) van deze vrouw opheffen.

  https://www.youtube.com/watch?v=NXIJK5uEGcc

  En als het je niet lukt @Bakroe, dan heb ik ook een leuk artikel voor je.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22979789/__Ophef_over_man_in_lijkwagen__.html

  Ophef over particuliere lijkwagen.
  “You’re next”?

  En t.a.v. bovenstaande artikel:

  Goede medicamenten dienen ook betaalbaar & goedkoop geïmporteerd te worden.
  Er zijn importeurs die zich enorm verrijken in deze Business.
  Het moet betaalbaar zijn voor het volk.
  En dat is ook een bijzondere taak van een overheid.

  Maar vergeet de macht niet van de Farmacie.
  Die denken alleen maar aan (winst) om zoveel mogelijk geld te verdienen en niet aan de Volksgezondheid.
  Niet alleen t.o.v. Suriname.
  Kijk maar hier in Nederland.


  Maak melding

 6. Om de kostern te drukken zelf medicijnen inkopen, die zullen
  beheerd worden door politici/amtenaren gelieerd aan de machthebbers. Zonder een goede anti-corruptie-wet !

  Misschien is er wederom een CIS nodig in Sranang ivm de schaarste van basisbehoeften die kan ontstaan door het ongewijzigde onnodige-uitgavenbeleid van de regeerders .

  Hoe liep dat ook alweer af met de CIS ???


  Maak melding

 7. @FER E,

  FYI, Asema’s staan onder ons en Bakroe’s sterven niet. Bakroe’s leven zolang als de aarde bestaat. Dus hebben Bakroe’s geen uitvaartondernemer nodig.
  Zelfs Jezus kan aan de kruis genageld worden, maar niet de Bakroe! Niemand kan een Bakroe zien indien hij dat niet wil, want een Bakroe is doorgaans onzichtbaar voor mensenogen, tenzij hij zich laat zien. Wie weet Fer E, zit een Bakroe nu naast jou! Voel eens met je handen links en rechts!

  @ben66, heb je mooie vrouwen in je familie?


  Maak melding

 8. Het heeft niks met medicijnen te maken.gaat om eigen belang en waar men kan zich kan verreiken.Laten ze eerst een fatsoenlijk ziekenhuis bouwen waar je beter wordt,inplaats van ziek naar huis.Elke maand wel een casino maar een behoorlijk zorgstelsel opzetten kunnen ze niet.Armzalig als je met zoveel rijkdom niet voor een half miljoen mensen kan zorgen.


  Maak melding

 9. @jimmy,

  Ik heb al eerder gezegd dat Ayurved voor Suriname een uitstekende en goedkope oplossing is. Ayurved werkt op basis van kruiden, in combinatie met yoga en ademhalingsoefeningen, is al enkele duizenden jaren getest en continu gepraktiseerd en verbeterd en is waarschijnlijk daarmee de beste alternatieve geneeswijze en de medicijnen hebben haast geen bijwerkingen en er zijn behandelingen voor allerlei ziektes, van kanker en overgewicht tot botbreuken en trauma’s. Bovendien kijkt Ayurved naar de gesteldheid van heel de mens en niet alleen naar een bepaalde klacht, waarmee elke diagnose dus ook in een versterking van de hele mens resulteert.
  Met Ayurved kan de kostenpost van de regering met zeker 50% afnemen. Bovendien is Suriname heel geschikt om vele kruiden die gebruikt worden in deze geneeskunde te kweken en te exporteren en daarnaast kan de kennis van de inheemsen van Suriname samengebundeld worden. Ik zou het wel weten indien ik minister van volksgezondheid was.


  Maak melding

 10. Suriname moet er naar streven zelf eenvoudige medicijnen te maken. Niet alle medicijnen zijn erg ingewikkeld en behoeven gespecialiseerde methodes en machines om te maken. Huisartsen moeten ook beproefde natuurlijke middelen, zoals pijnstillers, smeersels en oor- en oogdruppels kunnen voorschrijven. Dat bespaart flink op de kosten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.