Politieke voorkeur verwisselen is democratie

16

PARAMARIBO, 17 aug – Als mensen hun politieke voorkeur wijzigen kan het niet anders dan gezond zijn. Dat ze het doen, houdt in dat ze vrij zijn. De ‘overstap’ doen van politieke partij A naar politieke partij B is een eerbetoon aan de democratie.

Het is een grootheid die makkelijk over het hoofd wordt gezien, te midden van paniek of euforie. Een groep aanhangers van de NDP houdt het voor gezien en wil zich aansluiten bij de VHP. So wat? Waarom zouden ze in Switi Sranan niet het zoet mogen smaken van demoratie en vrijheid? Het is tegen dit licht dat de wisseling van politieke kleur gezien zou moeten worden. Al het andere er omheen is kinderachtige, onvolwassen aanstellerij.

Dat er ook nog argumenten aangevoerd moeten worden voor de overgang is totaal onnodig. Leuk en amusant voor het gehoor, maar onnodig. Precies zoals er ook van alles verteld en beweerd werd over de VHP niet zo lang terug. Dat was toen, ook met toeters en bellen, VHP’ers het nodig vonden de NDP te verkiezen. Over gehoor gesproken, dat komt nog aan het woord, die stem die uiteindelijk de doorslag geeft. Het maakt uit wie waar overstapt, maar hoe gestemd wordt.

16 REACTIES

 1. Toch wel aardig, zo een anoniem geplaatst stuk, het lijkt wel uit de koker van een NDPer te komen om de afgang als ze verlies lijden al bij voorbaat te verzachten, bullshit dus


  Maak melding

 2. “Dat er ook nog argumenten aangevoerd moeten worden voor de overgang is totaal onnodig.”

  Ja, in een democratie heeft ook een stem een bepaalde houdbaarheidsdatum. Echter, de bovengenoemde opmerking is onzinnig, omdat deze impliceert, dat men zich op de politieke markt geen rekenschap geeft over de stem, die men in het verleden gegeven heeft. Als je van auto verandert, doe je dat om een bepaalde reden. Hetzelfde geldt als je van vrouw verandert. Mensen zijn geen zombies, die zonder opgaaf van reden zichzelf rechtvaardigen.


  Maak melding

 3. Dat deze mensen de beslissing hebben genomen om ‘naar huis terug te keren’ is uiteraard hun eigen keus en geen problemen daarmee. Alleen is nu duidelijk dat deze mensen al die tijd de Farizeeers waren binnen de NDP !
  Deze mensen waren de profiteurs, huichelaars, chanteurs en verraders binnen de NDP.

  Dus als ik niet niet krijg wat ik wil stap ik over naar de andere kant !

  Jullie (geforceerde) overlopers zijn allemaal reeds in kaart gebracht, dus zal Chandrika jullie tzt desnoods in z’n eigen huis c.q woning moeten onderbrengen, want NDP’ers worden jullie nooit meer !


  Maak melding

 4. Milton,

  Veel VHP-ers hebben de afgelopen keer uit onvrede gestemd op Bouta.
  Het komt toch in heel veel landen voor, dat je eens van partij verandert en daar is volgend mij helemaal niets mis mee.
  Daarom ben je nog geen Farizeeer, huichelaar of chanteur.
  Niet de NDP is heilig, maar de vrijheid op welke partij je kunt stemmen !!!


  Maak melding

 5. De mensen zijn geen farizeeërs of what ever!
  Xe zijn gewoon naar hun thuisbasis teruggekeerd.
  Vol verwachting overgestapt helaas zijn ze zwaar teleurgesteld en gefrustreerd door de NDP.


  Maak melding

 6. Er is inderdaad niets mis met wisselen van politieke voorkeur, maar als je stelt: “Dat er ook nog argumenten aangevoerd moeten worden voor de overgang is totaal onnodig.” dan ga je wel heel kort door de bocht.

  Ik neem immers aan dat er een REDEN is om over te stappen.
  Dan is het in een politiek proces ook wel handig, eerlijk en duidelijk als een en ander wordt uitgelegd.
  Dit nalaten komt de geloofwaardigheid niet ten goede.


  Maak melding

 7. VHP moet niet als afvalemmer gaan functioneren om afval van andere partijen en secties van de maatschappij op te vangen. Voor je het weet gaat de afval alle anderen aantasten en slaagt hun sabotagepoging.


  Maak melding

 8. @Milton, als ik de tekst goed leest en wat jij schrijft ben je GEEN echte democratische NDPér.

  =Ben je vergeten dat NDPérs anderen bedreigd hebben omdat zij overstappen naar een ander partij?? Doe je huiswerk goed.


  Maak melding

 9. @Milton, Bouterse heeft de mannen in de steek gelaten. Lees hier een stukje tekst::::::

  -PARAMARIBO – Na tevergeefs te hebben geprobeerd adequate hulp van de regering te krijgen, vestigen de ex-militairen van het Nationaal Leger hun hoop nu op Ronny Brunswijk tegen wie zij tijdens de binnenlandse oorlog in de jaren tachtig strijd hebben gevoerd. De Vereniging Surinaamse Veteranen en Ex-militairen heeft de politicus en voormalig leider van het Jungle Commando (JC) in een brief om een gesprek gevraagd.


  Maak melding

 10. Vanaf het moment dat een groep NDP’ers van het ressort Welgelegen een jaar geleden liet weten zich te zullen aansluiten bij de VHP, zijn de afvalligen geconfronteerd met intimidatie en bedreiging. Dat kwam vanavond, zaterdag 16 augustus 2014, naar voren tijdens een VHP-bijeenkomst in Welgelegen waar de groep zich in het openbaar aansloot bij de oppositiepartij.

  De toetreding werd enige tijd geleden geformaliseerd, maar de groep wilde dit expliciet tijdens een openbare bijeenkomst doen, om te benadrukken dat ze zich niet uit het veld laat slaan, zo schrijft Ivan Cairo in de Ware Tijd Online vanavond.

  Zowel VHP-ondervoorzitter Glenn Oehlers als partijleider Chandrikapersad Santokhi hekelden de intimidatiepogingen. ‘Je denkt dat je in een democratische rechtsstaat leeft, maar dat is niet zo’, sprak Oehlers. Hij zei verder dat er vanaf het begin vanuit de NDP alles aan is gedaan – ook middels intimidatie en bedreiging via de radio – om de overstap van de ontevreden leden te voorkomen.

  De groep, iets minder dan honderd personen (Starnieuws bericht zondag 17 augustus dat het ging om ongeveer vijftig personen.), heeft de NDP uit ontevredenheid met het tot nu toe door de regering gevoerde beleid verlaten, zegt Vikash Koendanlal, die de overstap coördineerde. De regering is volgens hen gemaakte beloften tegenover het volk niet nagekomen en er vindt teveel corruptie plaats die president Desi Bouterse openlijk zou toestaan.

  Ook districtsraadslid Samie Ramjiawan is nu VHP’er. Hij keerde de NDP de rug toe, omdat hij zonder grondige redenen als ambtenaar is thuis gezet vanwege ‘gewijzigde beleidsinzichten’. Hij had juist verwacht dat zijn ‘eigen partij; hem in bescherming zou nemen. Ondanks zijn politieke kleur hebben Nieuw Front-regeringen hem nimmer ontheven uit zijn functie of anderszins onheus behandeld.

  Tijdens de toespraak van Santokhi kwam de NDP-coördinator voor de omgeving poolshoogte nemen. ‘Om te registreren welke NDP’ers ongehoorzaam zijn geweest en toch naar de vergadering zijn gegaan’, zei de VHP-leider. De vrouw werd uitgenodigd plaats te nemen, maar ze verkoos om op straat te blijven.

  De VHP-voorzitter ging ook in op het regeringsbeleid en zei dat de regering Bouterse-Ameerali niet afgerekend zal worden op projecten die niet zijn uitgevoerd. ‘Ik ga ze niet afrekenen op‘fly-overs, treinverbindingen, bruggen en 18.000 woningen. Zulke projecten vergen tijd in voorbereiding en aan financiering. Projecten die het land ten goede komen, gaan wij moeten voortzetten.’ De regering zal afgerekend worden op corruptie, fraude, het sociaal contract en veiligheid. ‘Sociale wetten zijn goed maar het sociaal contract maakt van de bevolking sociale contractarbeiders. De wetten hebben geen effect als de prijzen in de winkels blijven stijgen. Je gaat nog harder werken om uit te komen.’

  Natuurlijk sprak Santokhi ook over de bestrijding van de criminaliteit door de regering. ‘Criminelen hebben het gevoel dat ze mogen doen wat ze willen, genieten van de buit, wanneer het op is zich aanmelden om dan drie maanden later weer vrij te zijn. Als die minister hard optreedt in plaats van ze oproepen om zich aan te melden, was er nu een ander beeld. Bouterse had beloofd dat als hij aan de macht was er geen dievenijzer meer nodig zou zijn. Wij gaan afrekenen met deze regering.’
  August 17, 2014


  Maak melding

 11. Het is nu wachten op de (stem)keuze van de ‘geldschieters’.
  Als ze een beetje zelfrespect bezitten, dan stappen ze op.

  Ik lig in een deuk als deze mensen besluiten om over te stappen, whahahahahahahaaha.

  Worst case scenario; business gaat voor.
  Maar…
  Wat hebben de afgelopen 4jr opgebracht?
  Is het geld belangrijker dan de tegenslagen, vernederingen, ruzie met je (schoon)familie, gniffel…?


  Maak melding

 12. Als je regulier en eerlijk arbeidt is het moeilijk om je thuis te voelen in de NDP.De NDP is een partij voor mensen die ergens in het grijze werken,verkeren en verblijven.Zo als de 65% van de laag geschoolden,de hosselaars en enkele personen die per toeval hun naam hebben leren schrijven zo als Afu,Sabi,Milton,RobG ,Pero.
  Deze lieden gaan nooit een forensische wetenschap uitoefenen.Want ze hebben een hekel aan werken en alles wat wet en recht uitstraalt.
  De occupanten te Kronenburgweg zijn afkomstig uit deze groep van de bevolking.Straks gaat Misiekaba hun woningen in zegenen.Deze bon boni kerk ‘leider’is een geboren NDPer evenals Panka de bomen verkoper.Deze heeft een slag gemaakt met Smalkalden.Alles in het grijze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.