President Suriname bij opening nieuwe energiecentrale

36

Vicepresident Robert Ameerali (uiterst links), president Desire Bouterse (m) en minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (uiterst rechts) met toppers van de Energie Bedrijven Suriname NV (EBS) vrijdagavond tijdens een rondleiding op het complex van het EPAR Diesel Powerplant II, de nieuwe energiecentrale van het bedrijf aan de Saramaccastraat. De centrale is bij die gelegenheid door het staatshoofd officieel in genomen. Met de uitbreiding kan de EBS 11.000 huishoudens extra aansluiten. Het bedrijf zegt daarmee de groeiende behoefte zeker tot en met 2016 te kunnen dekken.

36 REACTIES

 1. De President en zijn aanhang zijn al bezig zichzelf in te dekken voor de komende verkiezing aanstaande met zulke bezoekjes.Ik vraag mij af wat is hij daar gaan zoeken.Hij heeft toch geen verstand van energie.Ik hoop dat ik een antwoord krijg op mijn vraag.


  Maak melding

 2. Nou (maf)Kees ! Reken maar dat onze president wel verstand heeft om ver in de toekomst te kijken want in November ’14 wordt de uitbreiding van de Staatsolie powerplant ook nog een feit. En dat betekend nog meer energie voor de Surinaamse bevolking.

  En het paradepaardje van de president moet ook nog komen alleen staan er nog een paar beren en hobbels op de weg.
  Het Tapajai project maakt voor eens en voor altijd een eind aan het energie tekort in Suriname.
  Als dit project een feit is zal Suriname zelf in staat zijn om energie te exporteren naar de buurlanden.

  Dus beste keessie, niet zomaar uit je nek kletsen maar eerst alles goed op een rijtje zetten en dan pas kan je reageren !


  Maak melding

 3. @kees

  “Ik vraag mij af wat is hij daar gaan zoeken.”

  Kees, een president, die zoveel luchtkastelen beloofd heeft, maar feitelijk – op de amnestiewet na – niets gepresteerd heeft, moet zich zaken toeeigenen om de verkiezingen in te kunnen gaan. Op de bovengaande foto staat Bouta erbij alsof de nieuwe elektriciteitscentrale zijn geesteskind is.


  Maak melding

 4. Wat een foto. Ziet er meer uit als de nieuwe Surinaamse Village People formatie. Aaai baja Suriname wordt sinds jaar en dag bestuurd door dementerende bejaarden.


  Maak melding

 5. @Milton
  De uitbreiding van de powerplay van Staatsolie is een project van de vorige regering en niet van deze regering.

  Voor dat u iemand prijst graag wel de goede naam noemen


  Maak melding

 6. Jim Hok staat erbij met een lichaamshouding van ; ” hallo, hallo !!! zien jullie mij niet staan ??? Godverdomme ik hoor er ook bij. Ik ben er ook nog, potverdorie !!!! Ik ben hier de energie specialist en NIET JULLIE !!!

  Zorgen jij en je maatje maar voor die 18000 woningen en laat de energie voorziening maar aan mij over. Ik ben hier de Ingenieur,ja !!!
  Vooral jij met je niet afgemaakte basisschool opleiding. Wat weet jij, klojo ?????

  Waarom draag ik een GELE en jullie een GROENE HELM ???

  Tot zover een fragment uit de gedachte van ” Jimmy, uiterst rechts op de foto met GELE helm op.

  En trevlig söndag ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Milton met BOUTA een toekomst hahahaha grapenmaker.Een sport leraar met mavo als press,hou je zelf voor de gek.DIE man kan niet eens van een blaadje lezen.


  Maak melding

 8. volgens allerlei info zijde regering,kost deze nieuwe generator 63 miljoen euro..

  als even gaat google,dan kan je zelf bij vele vele fabrieken in europa dergelijke industrie generatoren vinden voor veel minder dan de helft met nog hogere kapasiteiten..

  maar helaas in sme is het de gewoonte om njang te maken..

  z.a. de man zelf zegt ,,wang njang meki baka,,..


  Maak melding

 9. @Jacobus, broeder ik heb het filmpje van apinti gezien. Ga helemaal stuk van het lachen. Jezus wat een lelijke gedrogten zijn dat zeg. Bouterse had gezegd welvaart voor iedere surinamer. Kennelijk is de nood zo hoog dat je 4 liter olie tussen je muts moet stoppen zonder af te rekenen, dus gewoon ordinaire diefstal. Het ging toch goed met suriname ?


  Maak melding

 10. @Jacobus

  Rozenstruik heeft met zijn ‘bigi boi’ de dames op maat gebracht. Binnenkort vertrekken de dames met hun blik ‘poedermelk’ voor een korte vakantie naar Nederland.


  Maak melding

 11. Vreemd dat geen van ze een koptelefoon draagt, want die irriterende geluid van de centrale is zelfs op straat nog goed te horen.
  Volgens mij vraagt Bouterse: hoeveel liter diesel heb je nodig voor stroom uit één stopcontact? Waarop Amir Ali zegt: ik denk 3 liter. Jim Hok hoort het betuterd aan en wil zeggen: stroom wordt gemeten in Kwh en niet in aantal stopcontacten, maar die andere 2 zijn zo vol van hun kennis dat hij uiteindelijk z’n mond houdt. Die 2 mensen van EBS denken: LOL.


  Maak melding

 12. Als Bouta in de openbaarheid treedt – en dat doet hij niet zo vaak – moet je oppassen.
  Eens was hij een militaire sportleraar – sergeant – in Hooghalen in Drenthe Nederland.
  Mijn neef had de pech, dat hij in dienst moest en heeft nog gymnastiek van hem gehad.
  Volgens hem destijds een aardige humoristische man, niet intelligent, maar wel slim.
  Die slimheid heeft Bouta nog steeds.
  De man stelt helemaal niets voor, maar weet zich toch te handhaven en dat is ook een verdienste (overigens dank zij de kiezers).


  Maak melding

 13. @Jacobus (cobie):

  Ik heb net de beelden bekeken.
  Deze lelijke (vrouwen) zijn wel te achterhalen.
  Dan mogen wij de hardwerkende Chinezen die eerlijk hun brood verdienen, niet altijd verwijten van uitbuiting.

  KPS afd. PR. van de voorlichter Naarden, kan met zijn manschappen alvast een inval doen in Sunny Point Texas, om deze dames op te halen.

  Ook Pres. DADA zal ze straks nieuwe energie geven te Santo Boma.
  Jammer dat er geen geluid bijgevoegd is bij het artikel.
  Want ik wilde graag horen wat Pres. DADA te vertellen had bij de opening.
  Dus Paramaribo-Noord is eindelijk verlost van het steeds onderbreken van de stroomvoorziening van Jimmy HOK.


  Maak melding

 14. Beste Lezers, Waarom krijgt Bouta die credits? check your facts.
  Onderhandelingen met het Deens bedrijf Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) hebben geresulteerd in een zeer gunstige principe overeenkomst welke op donderdag 14 juni 2012, werd ondertekend. Pluim aan de bestuurders van EBS die deze samenwerking tot stand hebben gebracht en niet zoals eerder wordt gesuggereerd DDB.


  Maak melding

 15. Sorry maar 11.000 extra aansluitingen lijkt me niet veel.
  Waarom wordt er niet geïnvesteerd in Zonne panelen wind energie etc.
  Is dat niet de toekomst ?


  Maak melding

 16. Raoul TLS,

  Wip-energie heeft de toekomst. Weet je hoeveel miljard keren er per dag gewipt wordt? Als bij elke wip er 100 slagen gemaakt wordt en je koppelt een dynamo aan de wipper dat bij elke slag de dynamo aandrijft, dan heb je enorme hoeveelheid energie per dag, wereldwijd. Jammer dus dat de grootste energiepool niet afgetapt wordt.
  Is toch mooi dat met een kwartiertje wippen je iphone weer is opgeladen?


  Maak melding

 17. Raoul die man heeft toekomst visie hahahaha,zonnepanelen hebben ze nooit van gehoort en daar kunnen ze hun zakken niet mee vullen.Rudinho hij is niet slim, de mensen om hem heen zijn slim.Maar hij is niet slim genoeg om dat door te hebben.En die popo opleiding van hem steld geen moer voor.Op mijn 18e had ik al officier strepen en zat ik al in libanon,daarna Bosnie, dan Irak,nu nog SU.ik zag militairen oefening in Su ze durven niet eens de jungle in.


  Maak melding

 18. @Tune, klopt helemaal, ook gezien!

  Na 4 en een half jaar in zijn hangmat te hebben gelegen, mag deze lummel eindelijk eens een ‘lintje door knippen’.
  Phoehoehoe, pronken met andermans veren.

  Gelukkig hebben de helmen wel de juiste kleur, gniffel, gniffel….


  Maak melding

 19. beste mensen laate we zoo zien dat suriname gaat voor uit en langzaam maar wel voor uit als de land suriname vandaag zelf geld had zou de land zelf veel dingens doen wat nu in de handen van anderen vallen zoo als brasilianen en chinees maar het kom wel goed met suriname de mensen doen teminste wat voor suriname die in suriname woonen en deze mensen hebben de zware tijd van suriname ook mee gemaakt en help de land op bouwen en niet de nederlands surinamers die nu in holand zit of terug zijn met hun afgekeurde geld of paspoort ingeleverd of frouwde gedaan in holand twee uitkering en stiekem huis verhuurd in kamers en nu zit in suriname dat hun hard gewerkt had nee er is 1 persoon die hard gewerkt heb dat zijn de surinaams mensen in suriname want hun heb de land niet in de steek gelaten en zijn gevlucht naar holand voor uitkering groetjes


  Maak melding

 20. oeng kang doe sang oeng wanie .jullie kunnen bouterse afkraken en wat dan ook hij is en blijft de sterke man van suriname dat verzeker ik jullie allemaal .hij is de man die suriname heeft geleerd om op eigen benen te staan hij heeft ervoor gezorgd dat er bruggen over de suriname rivier en de coppename punt uit de grond zijn gestampt ,hij is de man die staatsolie tot leven heeft gewekt ja dat allemaal door de ndp ,hij is de man die water overal probeert te brengen voor de kleine man .medisch, onderwijs ontwikkeling van het binnenland casave fabriek noem maar op .wat heeft front voort gebracht sinds haar bestaan ,laat front dat aan het volk vertellen .de vhp en de nps hebben meer dan 60 jaar suriname geregeerd wat voor grote projecten hebben zij uit de grond gestampt ,laten zij dat aan het volk uitleggen en ze kregen ook nog nederlandse steun .de mc doet het zonder holland en dat spreekt boekdelen .
  bouta wij gaan weer op jou stemmen dat verzekeren wij jou .wij wachten niet op redimusus wij zijn surinamers en wij gaan het moeten doen met vallen en opstaan tot wij blijven staan .
  jij bent nog altijd de sterke man van suriname waar nog geen enkel surinaamse president aan kan tippen zie jou voorgangers .allemaal zaten zij te wachten op holland .nu staan ze weer op holland te wachten .ze rekenen op hulp uit holland maar ze vergeten dat holland zelf in problemen zit hihihihihihi
  bouta go go go


  Maak melding

 21. Go go go massamoordenaar, go go go drugshandelaar !

  Ja, zijn door Bellie her-her-her-gescreende zoon DINO zal
  hem als pres opvolgen !

  Leve de massamoorden op ongewapende landgenoten !

  Leve de koloniale coup met hulp van Nederland !

  Leve de MEGA-onnodige-staatsuitgaven en de enorme werkloosheid/werkeloosheid !

  Leve de onttakeling van de Grondwet !

  Moro o doro : tjek de getuigenis van Roger KHAN in proces
  tegen de aanstaande president DINO en diens handlangers
  in Sranang !


  Maak melding

 22. Ik zal SU, het land van mijn ouders en grootouders nooit lopen afzeiken. Ik ben juist trots dat mijn ouders en grootouders daar vandaan komen en het land hebben helpen opbouwen. Ik juich dan ook iedere positieve ontwikkeling op politiek beleidsniveau toe. Goed dat er een nieuwe energiecentrale is gerealiseerd voor 11.000 huishoudens. SU bestaat niet uit een miljoenenbevolking, maar uit een bevolking van duizenden. Kun je niet vergelijken met een land dat uit miljoenen inwoners bestaat. De energiebehoefte is anders en dient aan de behoefte van dat land te voorzien. Neen, ik zal het land van mijn ouders nooit belachelijk maken want dat vind ik zo niet kunnen.


  Maak melding

 23. smatje je hebt gelijk ben eens met je . Want die gasten die altijd commentaar hebben dat zijn de land verraders alles waar men bezig is in su kraken ze af .En ik denk dat het de steun trekkers zijn samen met die witte man koos .Ik heb jaren voor de nps gewerkt , maar ze hebben ook niks van het land gemaakt, het waren allen maar feesten en reizen naar andere landen .DUS mensen bekijk het nu van de andere kant en geef deze man de gelegenheid om zijn werk te doen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.