Suriname nog even voorzitter Unasur

21

PARAMARIBO, 16 aug – Suriname zal nog enkele maanden voorzitter moeten blijven van Unasur. De Unie van Zuid-Amerikaanse Staten kan nog niet bijeenkomen.

Het heeft allemaal te maken met de politieke omstandigheden binnen Unasur. De Uruguayaanse president José Mujica is pas in oktober bereid over te nemen als tijdelijk voorzitter van de regionale organisatie. Volgens Mujica moet eerst het Strategisch Actieplan van Unasur af zijn. Het plan voor gezamenlijke aanpak van problemen, moet door de nieuwe secretaris-generaal worden afgerond. De benoeming van secretaris-generaal Ernesto Samper moet nog plaatsvinden.

Mujica wil het eerst geregeld zien. Intussen wordt wel gefluisterd dat de meeste Zuid-Amerikaanse leiders wel wat anders aan hun hoofd hebben dan bijeen te komen voor Unasur. Slechts drie leiders zouden nu bereid zijn tot vergaderen, onder wie president Desiré Bouterse. “Die informatie heb ik niet. Wat ik weet, is dat het actieplan nog niet af is en dat is als reden opgegeven”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname.

21 REACTIES

 1. De Zuidamerikaanse leiders willen geen positie voor praal en pracht. Ze eisen harde condities alvoor zij een positie inenemen. Zij zijn zich van bewust dat al die dure reizen met de daarbij gepaarde planningen en ceremonies veel geld kosten. Dat geld besteden zij liever om hun economie op poten te zetten. Reislustig zijn deze regeringen echt niet hoor! Het charteren van vliegtuigen kost de belastingbetaler miljoenen.


  Maak melding

 2. Niet zo verwonderlijk dat ” Desiderius ” graag bereid is om te vergaderen. Hij kan dan op staatskosten héééérlijk OP REIS.

  Elke dag zijn bed uit stappen in een pyama broek die nat is van de zeik om vervolgens de ganse dag rond te banjeren in de ” SALOON “met een fles Blue Label in de hand gaat op den duur enorm vervelen.

  Nee, de ECHTE PRESIDENTEN in Zuid-Amerika zoals bijvoorbeeld :Dilma R, Manuel S, Christina de Kircher, etc etc kunnen slechts DROMEN over het LUIE LUXE leventje van ” el presidente Narco Desi “.

  Want zij moeten echt WERKEN voor hun geld en steeds opdraven om verantwoording af te leggen wanneer dat van hun geëist wordt.

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 3. Geen flauw idee wat onder de voorzitterschap van Suriname allemaal is gerealiseerd en hoe Suriname ervan profiteert. Wie het weet, mag het hier neerpennen. Of de kosten meer zijn dan de baten is ook een vraag.


  Maak melding

 4. Als ik goed ben geinformeerd, had het Strategisch Actieplan al onder het voorzitterschap van Suriname gerealiseerd moeten zijn.
  Zegt ook veel over het voorzitterschap van Suriname.
  Vooral mooi weer spelen en veel reizen.
  Verder ben ik het helemaal met Chu Ha eens.


  Maak melding

 5. zq als eerder gezegd de unasur is gewoon een “een losse flodder”
  en door de achtergronden van de huidige voorzitter is alle integriteit en geloof in de unasur voorgoed weg that’s it.


  Maak melding

 6. Had voorzitter Suriname er niet vaart achter moeten zetten, dat het actieplan af was? Het is slechts een van de voorbeelden, dat deze regering daadkracht ontbeert.


  Maak melding

 7. Mensen niet in Lackin geloven

  .
  Suriname hoeft het voorzitterschap van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten (UNASUR) niet meer komende week over te dragen aan Uruguay. President Desiré Bouterse zou in de hoofdstad van Uruguay, Montevideo, het voorzitterschap overdragen aan zijn collega Jose Mujica, maar de staatshoofdenvergadering is verplaatst naar oktober. Conflicten tussen UNASUR-lidlanden onderling liggen ten grondslag aan het uitstel.

  Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Uruguay naar buiten gebracht, aldus De West van gisteravond, vrijdag 15 augustus 2014.

  Er werden 22 presidenten en staatshoofden verwacht op de vergadering, waarop de machtswisseling zou plaatsvinden. Uruguay was van plan om een debat in UNASUR-verband te beginnen over de situatie in Gaza. De Uruguayaanse minister van Buitenlandse Zaken Luis Almagro denkt dat het een heel goede stap zou zijn wanneer regionaal consensus zou worden bereikt over deze kwestie. UNASUR zou zich volgens hem nimmer hebben ingezet om de grootste politieke kwesties op de internationale agenda aan te pakken.

  De oorspronkelijke top zou naar verwachting beginnen op 18 augustus met ontmoetingen tussen technici en consultants. De data 21 en 22 augustus waren aangestipt als de belangrijkste dagen. Op die dagen zouden de voorzitters van het regionaal orgaan bij elkaar komen om een uitgebreide lijst van activiteiten te bespreken.

  Een ander belangrijk punt op de vergadering zou zijn de goedkeuring van de voordracht van de voormalige Colombiaanse president Ernesto Samper als de volgende secretaris-generaal van UNASUR. Hij moet overnemen van Ali Rodríguez (Venezuela). Nu de staatshoofdenvergadering is uitgesteld, moet Uruguay nog laten weten of ook de technische en voorbereidende vergaderingen die de volgende week zouden plaatsvinden, zijn verschoven. Het is evenmin bekend wat er zal gebeuren met het aangekondigd bezoek van de Chileense president Michelle Bachelet dat volgens planning de volgende week zou geschieden met de bedoeling dat het zou samenvallen met de UNASUR-top.
  August 16, 2014

  Hier het echte verhaal,


  Maak melding

 8. De UNASUR stelt niks voor!!
  Het is gewoon een bijeenkomst van een aantal arme vriendjes onderling.Ze willen de GROTE MACHTIGE landen laten zien dat zij zogenaamd belangrijk zijn .
  Ze willen de arme landen biJeen brengen onder de …
  ZUID-AMERIKAANSE ARME UNIE !!!


  Maak melding

 9. ” Wat ik weet is dat het actie plan nog niet af is en dat is als reden opgegeven volgens Lackin”

  Hoe incompetent kun je zijn. Wie is er verantwoordelijk voor de planning en realisatie van de UNASUR doelstellingen. De voorzitter. Wie is de voorzitter, Suriname.

  Wie heeft er dus gefaald, DE president vandevRepubliek Suriname!


  Maak melding

 10. Alleen die achterlijke surinamers trapten in die stomme hoop faecalien van unoe-na-zuur omdat presie amnestie desie internationaal toneel weelde spelen gechoreograafd door laking en amafo. Mooi toch dat tijdens de conferentie dino’s arrest werd bekendgemaakt zodat iedereen direct doorhad dat suriname door een criminele bende wordt geleid.


  Maak melding

 11. =Er staat geschreven::::: Intussen wordt wel gefluisterd dat de meeste Zuid-Amerikaanse leiders wel wat anders aan hun hoofd hebben dan bijeen te komen voor Unasur.

  -Heeft de UNASUR nog dan waarde?

  -Bouterse moet aftreden, maar de volgende persoon is dat nu even niet van plan, omdat het gezamenlijke plan van problemen nog niet af is.

  =Wat moet het volk hiervan nog gaan geloven????


  Maak melding

 12. die hele una-sur heeft in de hele wereld geen enkele rol van betekenis..

  de bemaning bij deze orga bestaat geheel uit criminelen drugs dealers.,waarbij velen al veroordeeld zijn..

  de buiten wereld lacht zich suf om deze lieden..


  Maak melding

 13. @Surinam Patriot,

  Een tijger zonder tanden (die volgens mij in de natuur niet voorkomt) heeft echter wel beresterke poten en vlijmscherpe nagels. Daarmee is het nog steeds sterker dan een mens en menig dier.

  Dus ik weet niet hoe die blanken erop kwamen dat een tijger zonder tanden (alleen zij zullen er ooit een levend gezien hebben) een machteloos geval is. Misschien is het een kwestie van Dutch courage?


  Maak melding

 14. UNASAR dood voordat het geboren was. Zoals alle andere integratie pogingen in Zuid Amerika. Suriname verspil je tijd niet met deze gasten. Werk alleen bilateraal met Zuid Amerikaanse landen, onder elkaar is teveel jaloezie en haat en ze verschillen heel veel van elkaar politiek gezien.


  Maak melding

 15. Hoeveel miljoen USD heeft Unasur ons gekost?
  Wat hebben we aan gehad?
  Wat heeft ons land als voorzitter van Unasur voor de organisatie bereikt?
  Hoe komt het dat slechts 3 leden bereid zijn nu te vergaderen?
  Kan Lakei ons dit alles uitleggen?


  Maak melding

 16. @jako
  Wat heeft het voorzitterschap gebracht? Naast rekeningen veel schande omdat de agenda niet af is weigert de opvolger over te nemen. Nu wordt de werklast zo groot dat ook de met bravoure aangekondigde ACP meeting niet door gaat.
  Resultaat internationale SCHANDE


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.