Chinezen geven dwangarbeid aan

29

PARAMARIBO, 15 aug – De politie onderzoekt een concreet geval van dwangarbeid. Volgens het Openbaar Ministerie hebben maar liefst zestien Chinezen hebben een aanklacht ingediend.

De mannen moesten onder dwang zwaar werk verrichten in het binnenland. Officier van Justitie Garcia Paragsingh zegt tegenover de Times of Suriname dat de mannen ingezet werden om goud te mijnen. Zij ontvluchtten hun werkplek op een onbewaakt moment en meldden zich bij de politie. Volgens de groep zijn zij onder valse voorwendsels naar Suriname gelokt. Eenmaal aangekomen werd hen duidelijk dat zij zouden worden ingezet op de goudvelden.

Intussen is een justitieel onderzoek ingesteld. Het onderzoek wordt geleid door de Trafficking in Persons eenheid van het Korps Politie Suriname. Dwangarbeid is ook in Suriname strafbaar. Volgens Paragsingh worden de verantwoordelijken opgespoord. Geruchten over dwangarbeid binnen de Chinese gemeenschap in Suriname, doen al tijden de ronde. Van concrete gevallen is zelden of nooit sprake.


29 REACTIES

 1. Ik hoor deze chinezen al zuchten van ‘Wij chinezen ,de slaven van Suriname’.

  Inderdaad de chinezen worden naar Surinam gelokt onder valse voorwendselen door bouta en co.
  Het is alleen bouta en co die naar China reizen dus ……


  Maak melding

 2. straks gaan ook zij ,,de chinezen,, een claim op leggen op de staat sme..

  dit i.v.m. het slavernij verleden een dikke vergoeding opeisen ..

  dan is de vraag of bouta wel hiervoor te vinden is..


  Maak melding

 3. En hier is wederom een taak voor minister Bellie & Lacklee weggelegd.

  Minister Bellie had het bij het uitreiken van de (medailles) bij het KPS over politie moet werken voor ‘lof’.
  Misschien bedoelt hij ‘witlof’.
  Het is reeds jaren bekend, dat er dwangarbeid onder de nieuwe Chinezen in Suriname gebeurt.
  Maar ze durven geen stappen hiertegen te ondernemen door Politie noch Justitie.
  Indien de daders daadwerkelijk worden aangehouden, dienen ze ook zwaar te worden veroordeeld.
  En als ze de Chinese nationaliteit bezitten, dienen ze na het uitzitten van hun gevangenisstraf het land te worden uitgezet.

  Hierin heeft Jabini ook een taak in het DNA. over vreemdelingen.
  Maar DADA & Lacklee zullen wederom tegenwerken.
  Want ze zijn gek op geld en Chinezen.


  Maak melding

 4. @Oom Waldi

  Ja ja als er kritiek wordt geleverd op je baasje bouta wordt je zo ie zo voor gek verklaard door de boutisten.
  Bouta is net synonym voor Chinezen.
  Alles wat de klok slaat is China en chinezen voor bouta.
  Groetje oom Waldi , groetjes uit Paramaribo


  Maak melding

 5. @Brave oompje Waldi

  Hallo oompje kan je aan de rest van de ndpers vragen of ze inplaats van minnetjes liever reakties plaatsen ?Ze zijn toch niet als schilderlieden in dienst van WKN hier?


  Maak melding

 6. De chinese maffia is reeds jaren aanwezig in ons land.
  Dat nu pas bepaalde zaken naar boven komen is geen toeval:deze maffia is zeer goed geörganiseerd en heeft zowel boven- als ondergrondse contacten.


  Maak melding

 7. Dit moet volgens mij wel een zéér ernstige mate van dwangarbeid zijn geweest wil je Chinezen zo ver krijgen dat ze aangifte doen tegen HUN EIGEN mensen en nota bene in een vreemd land .

  Wie weet volgen er nóg meer meldingen.

  Aan al dat geld waarmee de Chinezen in de wereld mee lopen te pronken en te smijten kleeft er MENSELIJK LEED van de ALLER GROFSTE soort !!!!!

  Lees hier een voorbeeld over GROVE CHINESE dwangarbeid .
  Het is om van te kotsen !

  http://www.fnvmondiaal.nl/wereld_van_fnv_mondiaal/Vakbondsrechten_overzicht/Dossier_China

  SCHANDALIG is het om een medemens dit aan te doen.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Dat Nederlands voor veel Surinamers een vreemde taal is en blijft, blijkt dat men niet begrijpt dat deze Chinese slaven door hun eigen mensen naar Suriname gehaald zijn om door hen uitgebuit te worden. Er staat toch duidelijk ‘Geruchten over dwangarbeid binnen de Chinese gemeenschap in Suriname, doen al tijden de ronde, de bewijzen ontbraken, tot nu toe, echter’.

  De Europeanen gingen eeuwen geleden helemaal naar Afrika om slaven te halen bestemd voor de suikerplantages in Suriname omdat ze de Indianen tijdens hun speurtocht naar goud al uitgeroeid hadden, ze hebben echter nooit overwogen om een Afrikaan naar Indonesië te halen om daar slavenarbeid te verrichten op de plantages aldaar omdat er in Indonesië genoeg mensen waren die ze konden uitbuiten, waarom zouden ze moeilijk doen als het makkelijk kan?. Bouta als goede leerling en opvolger van de Europeanen, zou gek zijn om helemaal naar het andere eind van de wereld te gaan om slaven te halen, terwijl er in Suriname ter plekke al genoeg mensen zijn, die hij kan uitbuiten. Hij trekt ons allemaal gewoon een paar poten uit door met een pennenstreek de ‘government take’ te verhogen, zijn first lady uit de staatskas een riant salaris te doen toekomen (dat ook zijn gezin ten goede komt), hij koopt zonder noodzaak gepantserde wagens, hij vliegt royal-presidentclass (firstclass is hem te min) de wereld rond en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Waarom zou hij moeilijk doen als het makkelijk kan?


  Maak melding

 9. Wat in het westen als dwangarbeid gezien wordt,is vaak genoeg normaal in China.Het slapen in kooien als in een duikboot of een buitenlandse vrouw kopen.Of iemand op je veld laten werken om zijn schuld te vereffenen.Chinezen bekend in het buitenland wordt in de etalage kast gezet maar onbekende chinezen worden zonder pardon voor het kleinste vergrijp gefusilleerd.En komen eventuele kinderen in het zonne dorp terecht.


  Maak melding

 10. Dus eindelijk hebben enkele Chinezen het aangedurfd om stappen te ondernemen tegen hun uitbuiters in SU.

  Volgens de groep zijn zij onder valse voorwendsels naar Suriname gelokt.

  KPS & minister Bellie, ook even laten onderzoeken wanneer deze groep Suriname is ingereisd.
  Wie is de referent/werkgever geweest bij hun overkomst naar SU.
  Misschien is minister Lacklee hiervan op de hoogte.
  Dus kan men alvast tot enkele aanhoudingen overgaan.

  @Hugo CHAVÉZ, had het in zijn reactie ook al aangegeven over (dwangarbeid) onder de Chinezen.

  En hierop even een aanvulling.

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3395053/2013/02/16/Chinese-kok-als-slaaf-behandeld-door-Amsterdammers.dhtml

  Chinese kok als slaaf behandeld door Amsterdammers
  16-02-2013 Bron: Het Parool

  Raadpleeg FalunInfo – Welkom op deze site…
  http://www.faluninfo.nl/


  Maak melding

 11. Hoe hebben deze domme krachten – die verschrikkelijk worden uitgebuit – een verblijfsvergunning gekregen? Wordt er dan helemaal geen eisen gesteld aan immigranten? Indien ze slim zijn, dan dienen ze een asielaanvraag in.


  Maak melding

 12. @Pico!

  Dan willen ze dat wij € 100,- moeten neertellen voor PSA vestiging in SU.
  Maar daar trappen wij lekker niet in.

  Terwijl alle nieuwe Chinezen met open armen worden ontvangen, zonder een goede registratie op het ministerie van Justitie en het ministerie van minister Lacklee.

  Maar waarom hoort de gemeenschap in Su. niets van deze vereniging (Kong Ngie Tong Sang), over deze praktijken die reeds jaren bekend is in Su.?
  Ook zij hebben een taak in deze gemeenschap om hier op te treden tegen deze uitbuitende praktijken.

  Chinese gehandicapten als fabrieksslaven ingezet
  Van onze correspondent : 15/12/2010

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2812/China/article/detail/1074581/2010/12/15/Chinese-gehandicapten-als-fabrieksslaven-ingezet.dhtml


  Maak melding

 13. Mischien ook vergoeding voor onze moderne slaven,want we waren toch al bezig met achterlijk gebeuren over slaven.het is 2014 denk toch vooruit en stuur al die chinesen terug,OOOOOOHHH dat kan ook niet want dan wordt er niet meer gewerkt. RAY trots volk.


  Maak melding

 14. Hoe zijn deze mensen Suriname binnen gekomen? Misschien weet onze minister van Juspol het. Wat was hun zanderij.
  verhaal? Hadden ze een geldig visum en voor hoelang?


  Maak melding

 15. @ FER. E

  Bedankt voor het artikel !!

  Wat betreft de quasi geweldige CHINESE rijkdom, welvaart, misplaatste filantropische instelling en hun door SOMMIGE NAÏEVE niet-Chinezen hoog geprezen bereidheid tot hardwerken zeg ik “NIET ALLES WAT BLINKT IS GOUD ” !!!

  Veel van hen daar in ” Het Gele Aziatische Wespennest ” , genaamd CHINA, zijn SUMMA CUMLAUDE afgestudeerd in de studierichting Uitbuiting en dragen de titel : ” Master in EXTORTION ” !

  Ha det så bra och en trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 16. Er is meer aan de hand bij en binnen de Chinese gemeenschap dan alleen maar dwang arbeid!! Alleen de klojos v.d. de regeringsbende weet niet en kan ook de juiste formule te creëren om deze te achterhalen, want de Chinezen zijn slimmer dan de Suris!!!


  Maak melding

 17. Goedzo gooi je MOND OPEN en klaag, want inSu wordt alles maar dan ook alles geaccepteerd en in hun voorzaal maar lekker klagen, klaag daar waar het effect heeft , goedzo kom voor je zelf op !!!


  Maak melding

 18. De hele overheid faalt. Totaal ontransparante situatie met dr chinezen. Geen beleid alleen wilde westen. Minister van belfort van justitie die niet weet wat te doen.


  Maak melding

 19. een beetje jammer die mr RAY

  om alleen kritisch te zijn en niet lovend over de zovele dingen die ervoor zorgen dat mede daardoor heel veel surinamers het plan hebben opgevat om te remigreren naar het o zo heerlijke suriname
  en natuurlijk zijn er punten en dingen waar er nog aan gewerkt moet worden in een land dat in ontwikkeling is ,maar te over kritisch van een en de zelfde persoon die zijn ogen sluit voor de positieve ontwikkelingen die suriname doormaakt doet bij mij het sterk vermoeden dat het meer om gaat het spelen op de man persoonlijk .
  meneer RAY gooi dat indien mogelijk van je af en probeer jou persoonlijke bijdrage te leveren aan jou ook zo geliefde suriname
  fijne middag nog


  Maak melding

 20. En wat doe Su voor meneer RAY ?vraag dan! wat meneer doet.Volgens mij genoeg. Hij trekt zijn mond open waar de meeste van jullie bang zijn.Over tien jaar zijn de jongeren die geen werk en toekomst meer hebben de nieuwe slaven.Die chinees lacht met je en wij lachen ze uit,tot hij je baas wordt.haha


  Maak melding

 21. jimmy mond opentrekken is prima geweldig zelf juich ik dat toe ,,,,,,maar doe het dan op een objectieve manier en niet eenzijdig op de man gericht of zoals eerder opgemerkt gericht tegen een volk dat in ontwikkeling is qua politiek en economie een beetje positieve benadering zal er voor zorgen dat men anders naar de reactie van mr RAY zal kijken


  Maak melding

 22. Ik heb ook een paar slaven nodig. Hoe kom ik aan zulke Chinezen? Maar dan van die soort die niet gaan klagen bij de politie. Ik heb ze op 5 december nodig, want de negers zijn intussen opstandig geworden en de A’damse burgemeester wil nu dogla’s.

  Jullie vriend,

  Sint Klaas.


  Maak melding

 23. 17 aug. 2014

  Voor Srika is interessant wie de eigenaar van die goudmijn is.

  Posten over dwangarbeid onder de Chinezen in Suriname is oud nieuws en voegt niets toe aan dit item.

  Srika


  Maak melding

 24. Ach hoe triest allemaal, nazaten van slaven afkomstig uit Afrika, klagen nog steeds hoe slecht ze behandeld zijn en nog steeds worden door de Hollanders, dezelfde nazaten die stellen dat Suriname hun land is, maar nu wel afgeven op de Chinezen, de nieuwe slaven in Suriname, maar wat gebeurt er straks als de nazaten van de huidige Chinese slaven Suriname gaan claimen als hun vaderland, waar blijft de solidariteit van de nazaten van de oude slaven met de huidige slaven, zij denken toch te weten hoe het is om in die verdomhoek te zitten, als je afgaat op wat veel hier allemaal te melden hebben, zitten deze nwe. slaven niet in een soortgelijke positie als jullie voorvaderen?


  Maak melding

 25. Ooit was Suriname een gezegend land, Sinds 1980 is het verworden een land waar een groepje militairen verworden zijn misdadigers anno 2014 het voor het zeggen hebben. Dus is het nu een misdaadstaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.