Wat als er een epidemie uitbreekt?

15

PARAMARIBO, 14 aug – Wat als een epidemie uitbreekt in Suriname? Een pasklaar antwoord is er niet op te geven. Suriname heeft weliswaar een rampenplan gereed. Maar wat als …?

Op papier is haarfijn uitgelegd wat de rol is van elke speler. De vraag is wel of ze met elkaar kunnen samenwerken in geval er een epidemie uitbreekt. Samenwerking is immers cruciaal in noodtoestanden. Er is nooit geoefend om paraatheid en samenspel te testen. “We doen het weinig. Het kost veel inspanning en geld, maar het wijst uit dat je outillage goed moet zijn”, zegt minister Michel Blokland van Volksgezondheid tegenover de Times of Suriname.

Dus weet niemand hoe groot en goed de weerbaarheid is. Oefenen kost en blijkt dus daarom niet echt geliefd. Maar hoe lang is dat vol te houden. “Er zijn dingen die je moet overwegen. Als je geen geld hebt, moet je als land toch kijken waar je jouw prioriteiten legt”, aldus Blokland. Nu is het nog zoveel mogelijk alert blijven. “Je gaat het pas weten als het echt gebeurt. Je brengt wel alles in place, net als een brandverzekering. “


15 REACTIES

 1. Als er een epidemie uitbreekt in Suriname zijn we allemaal het haasje, omdat de overheid helemaal niet klaar is om zo’n ramp het hoofd te bieden.
  Ik kan iedereen aanraden om haar of zijn oor eens te luister te leggen in de ziekenhuizen in Paramaribo en bij de artsen te vragen, hoe het zit als Suriname zou worden getroffen door een epidemie.
  No spang is eerder het verweer, dan daadwerkelijk iets doen tegen een epidemie, die veel mensenlevens kan gaan kosten, want dat kost geld.
  Mocht het zover komen, wat ik niet hoop, dan zal de Surinaamse regering wel weer haar hand ophouden bij andere landen of lenen bij de Chinezen, want dat is schering en inslag.
  Niet iets om vrolijk van te worden.


  Maak melding

 2. Wat als er een epidemie uitbreekt? Hoe besmetten mensen elkaar? Via fysiek contact, via de lucht, het water, voedsel.

  Dus een mondkapje omdoen en zo ver mogelijk uit elkaars buurt blijven. Water en eten goed koken. Komt bij mij als eerste dingen op.


  Maak melding

 3. @bakra basi: misschien heeft de ambassade die link zelf geplaatst.

  Als je geen geld hebt, moet je als land toch kijken waar je jouw prioriteiten legt”,

  wat bedoelt blokland nou? als je geen geld hebt?

  ik dacht dat wij rijk waren. al die chinezen die wij uitnodigen. en meer aov en meer kinderbijslag en meer cadilacs en meer advocatengeld naar new york?


  Maak melding

 4. Als er een epidemie uitbreekt in Suriname zal Bouta met een gewichtig gezicht op de T.V. verschijnen en doen voorkomen alsof hij alles onder controle heeft, hij zal vervolgens vertellen dat hij het probleem met zijn geestelijk adviseur Stevie Awari Domri Wonder gaat bespreken (hij betaalt die mooiprater toch niet voor niets SRD 6000,- in de maand?), die stuurt het probleem, na gebeden te hebben, door naar de minister van volksgezondheid (hoe heet die goede man ook weer?), die zal het vervolgens doorsturen naar Alice in Wonderland, die stuurt het op haar beurt door naar Tigri Barba, die gaat de ziektekiemen oproepen om zich vrijwillig te melden zodat hij ze op andere gedachten kan brengen. Kortom, om een lang verhaal kort te maken, als er een epidemie uitbreekt in Suriname zijn we met deze beleidsmakers aan het roer allemaal de @#$%.


  Maak melding

 5. Zal gaan zoals in het DNA de laatste tijd wordt gewerkt “geen quorum” dus wordt er niet over vergadert en dus geen actie.
  Ter vergelijking:
  Anti corruptie wetsvoorstel ligt stoffig op de plank en wordt niet behandeld dankzij de voorzitster van de DNA mevrouw Simons terwijl de corruptie welig tiert op alle fronten / ministeries.
  Terwijl het gras groeit sterft het paard.


  Maak melding

 6. Dan doet minister Michel Blokland en de voorganger in het DNA t.w. MI-SIE-KEBA een beroep op Prof. David Owuor.

  In Suriname worden ze wederom in de maling genomen door een andere Afrikaanse oplichter.

  Profeet David Owuor komt naar Suriname en is er ook geweest.
  http://www.gfcnieuws.com/?p=229329
  Zie tevens een uitzending via Apintie-tv in de branding.

  Had hij ook een vooruitziende blik op “Ebola”?
  Heeft hij reeds meegewerkt bij een vaccin tegen deze vreselijke ziekte voor zijn broeders & zusters in Afrika?

  Zie Afbeeldingen van prophet dr. david owuor via Google.

  http://krazyinsidekenya.wordpress.com/2014/01/02/prophet-of-doom-unmasking-the-fake-prophet-david-owuor/

  PROPHET OF DOOM: Unmasking the fake prophet David Owuor

  André Misiekaba:
  Hij is voorganger in de wijk Latour van een pinkstergemeente dat onderdeel uitmaakt van Gods Bazuin Ministries geleid door Steve Meye beter bekend als (STEVE MEYE WONDER).

  Mijn advies aan minister Michel Blokland.
  Gaat u zich heel goed voorbereiden. Wees allert in deze.
  Denk aan de totale volksgezondheid van de Surinaamse bevolking.

  Er is ook een taak in deze weggelegd voor minister LACKLEE & BELLIE.
  En dan heb ik het over de illegalen die steeds in Suriname arriveren met allerlei vreemde ziektes.


  Maak melding

 7. Er is al een epidemie uitgebroken, NDP Deze Nutteloze Dienst Plichtigen zorgen ervoor dat je corrupt, moordlustig en waanideeën krijgt. Let op zeer besmettelijke virus. Heerst sinds 1980 en nog steeds niet uitroeibaar


  Maak melding

 8. Wat als er een epidemie uitbreekt in Suiname?
  Wel dan zijn wij aan ons lot en God overgelaten !
  De Ebola epidemie is aan het spreiden in Africa,America en Duitsland hebben al opdrachten gegeven aan diplomaten en amerikaanse stadsburgers om te evacueren ,indiaase dokters hun paspoorten worden gegijzeld gehouden door de afrikanen zodat deze dokters het land niet kunnen verlaten. Al deze mensen willen weg uit Afrika omdat Afrika de middelen en faciliteiten niet heeft om Ebola patienten te behandelen .Wereldwijd is er nog geen kuur uitgevonden om ebola patienten te behandelen.Men is in Amerika nog in experimentele fase voor een kuur maar het zal nog jaren duren eer Ebola bestreden kan worden.
  En ja dan heb je incompetente bouta,die nodigt Ebola samen met de ACP leden om naar Suriname te komen,zogenaamd heft hij alles oner controle.Waarom reist bouta niet zelf naar Afrika om de meeting daar te houden?!!
  Sjeesjes wie behalve de ndpers gaat bouta missen?!!
  NIEMAND !!!


  Maak melding

 9. We zijn op alles voorbereid ,maar wanneer we een ebolageval zullen krijgen zal grote paniek uitbarsten en zullen we elkaar de schuld geven.Zo gaat het toch hier?


  Maak melding

 10. hee ff iets ik vind dat gelul over chinezen een beetje walgelijk, doet me denken aan de gastarbeiders in Ned van tig jaar geleden en die daarna werden uitgekotst, je gaat geen gastarbeiders optrommelen en dan daarna grote bek hebben, grote bek aan de regering geven die is er verantwoordelijk voor en voor alle Suries die hun klauwen ni uit de mouwen willen steken, ga werken dan hoeven we geen Chinezen in te voeren , stelletje lummels zeg…. soh dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.