Minister Amafo ontevreden over Unasur

16

PARAMARIBO, 14 aug – Besluitvorming binnen Unasur verloopt traag, waardoor de sociale agenda achter loopt. Dit zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Zij is dat ook zeer ontevreden over de slagkracht van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten.

Er zal absoluut meer voortvarendheid aan de dag gelegd moeten worden. “Er moet een attitudeverandering komen”, zegt Amafo tegenover de Times of Suriname. Die verandering zal moeten maken dat lidlanden meer energie geven voor de uitvoering van sociale programma’s. Dat wordt nu danig gemist. Zoals de kaarten nu liggen, zal Suriname dus een onafgemaakte agenda overdragen. Een groot deel is niet uitgevoerd.

Frappant is dat Suriname zelf ook veel half werk overnam toen het voorzitter werd. Dit geeft een bijna traditie aan. Vandaar ook de oproep tot attitude verandering. Vergaderingen waar belangrijke besluiten genomen moeten worden, blijken ineens niet door te gaan. “Allerlei obstakels maken dat deze vergaderingen niet door zijn gegaan. De input van de landen komt ook heel traag op gang”, aldus Amafo.

16 REACTIES

 1. Beste minister Amafo vraag de voorzitter om het op de agenda te plaatsen. U weet wel wie de voorzitter is en hoeveel succes die predikt.

  Het lijkt er weer op dat de linker hand van deze regering niet weet wat de rechterhand doet.

  Beste Pero en co deze regering en UNASUR worden toch voor gezetten door het beste wat Suriname ooit heeft voortgebracht.


  Maak melding

 2. Minister Alicie
  Blij te horen dat u zelf ontevreden bent over uzelf.Ik heb gemerkt dat zelfs uw nederlands vooruit is gegaan.U praat nu minder onsamenhangend ,maar vaak toch nog langdradend en niet to the point.Wat heeft u en de regering gedaan gedurende de voorzitterschap van UNASUR?
  Ik denk, op de dure buitenlandse reizen na,niet veel tok?
  Geeft u de minister van LVV ook goede raad hoe hij zijn nederlands kan verbeteren:hij maakt geen enkele zin af en maakt bovendien tal van fouten.Ik vraag mij af op welke middelbare school hij gezeten heeft.


  Maak melding

 3. Ach de Unasur heeft geen enkel waarde voor Suriname noch voor de andere arme landen die hierin participeren.
  Wat ze mekaar overdragen is KOPPIJN alleen maar koppijn.
  En gaat het hier niet omdezelfde Amofo die haar verjaardag viert met geld uit staatskas !!?


  Maak melding

 4. Look who’s talking. Weer krijgt iemand/iets anders de schuld van wat niet goed gegaan is. Wat kon deze Namofo: geen mond hebben) niet zelf doen; ik denk een heleboel mits men wilde werken, want in eigen land is er ook niets gedaan, zat deze mevr ook op ’t buitenland te wachten eer zij zelf iets sociaals kon doen voor Su en haar bevolking? Namofoe na so joe nanga joe Me-Ka combinatie tang. Niets presteren/ doen, omdat jullie dat niet kunnen en doodgewoon/schaamteloos zitten te liegen voor anderen. Ma 25 mei mie o breetie, want met of zonder ’t strooien van keld mi sjabie tak a kaba gie Me-Ka combinasjie, partners en Abopoe. hahahaaaa adjosie zaka-zaka. Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 5. @Jako
  de minister van LVV? de minister van LVV is geen minister. hij is geen beleidmaker. hij had niet op die post mogen zitten. de minster van LVV hoort op het veld te schitteren en op het veld te ontwikkelen wat er in zijn hoofd zit. dit heeft niets met beleid te maken.
  maar goed, dat geld voor iedere minister, bijna iedere minister, waarbij de meesten nog niets eens op het veld zullen kunnen schitteren als hij zou kunnen.


  Maak melding

 6. oh ja, ik weet al vanaf ik 14 of 15 ben dat je niet zomaar iemand niet mag mogen, maar ik mag haar zo niet. ik krijg spontaan braakneigingen van haar.(brrrr) het zal wel haar onoprechtheid zijn. bij bouterse zie je tenminste direct dat hij de zaak zal flessen en ook bij brunswijk en consorten. maar zij doet alsof zij het beste voorheeft met de sociaal zwakkeren.


  Maak melding

 7. “Zoals de kaarten nu liggen, zal Suriname dus een onafgemaakte agenda overdragen. Een groot deel is niet uitgevoerd.”

  Het Djoekameisje, die deel uitmaakt van een regering, die het volk luchtkastelen in het vooruitzicht heeft gesteld, maar niets realiseert, maakt Unasur verwijten over haar incompetentie. Amafo, jouw competentie is, dat je je door Lonnie omhoog hebt laten neuken, dus hou liever je mond.


  Maak melding

 8. Ik ben voor samenwerking en inderdaad ook kritisch als zaken niet goed gaan.
  -Er staat geschreven:::::Die verandering zal moeten maken dat lidlanden meer energie geven voor de uitvoering van sociale programma’s. Dat wordt nu danig gemist

  -Amafo, de verkiezingen staan voor de deur en natuurlijk moet je de mensen blij gaan maken zodat zij gaan denken dat het door jou en Brunswijk komen.
  Amafo vergeet niet en denk maar eens ook aan jou attitude.


  Maak melding

 9. amafo ontevreden over oenasur..

  wat heeft zij amofo al die tijd dan gedaan,,ze heeft zeker weer liggen slapen op haar rug..

  deze mi-ni-ster kijkt alleen maar naar djoekas en nooit naar andere bevolkings groepen..


  Maak melding

 10. Beste Forumleden,
  Alweer mis ik de reacties van onze NDP participanten. Schrikt u niet als de Nationale Liegdienst morgen een bericht uitgeeft dat de Minister door een golf (lees kolf) keslaken is en dat de regering het gebeurde heel erg betreurt. De uitspraak van Amafo staat haaks tegenover het gebluf van haar president! Come on!


  Maak melding

 11. merkwaardig is,dat alle top figuren tegenstrijdige berichten in de eter gooien..

  zo zegt ameer-alie ,dat de a.ov. niet verhoogt gaat worden,terwijl zijn opperhoofd een dag later zegt,dat het wel omhoog gaat..

  nu krijg je dit van amafo,wie spreekt nou de waarheid..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.