Suriname houdt rekening met ebola

10

PARAMARIBO, 13 aug – Suriname houdt rekening met een eventuele uitbraak van ebola. Volgens het Bureau Openbare Gezondheidszorg, BOG, worden zoveel mogelijk maatregelen nodig.

Ebol mag niet worden gezien als een ver van mijn bed show. “De regio en Suriname worden vooralsnog niet bedreigd door ebola, maar dat neemt niet weg dat het niet als import geval het land kan binnen komen”, zegt BOG-directeur Lesley Resida tegenover de Times of Suriname. Zo wordt rekening gehouden met de conferentie van staatshoofden van Afrikaanse, Caraïbische en Stille Oceaan staten, ACS. De conferentie wordt in november in Paramaribo gehouden.

Ook wordt rekening gehouden met waarschuwingen van de wereld gezondheidsorganisatie, WHO. Die sluit verspreiding niet uit. Dus neemt ook het BOG de richtlijnen van WHO in acht. Onderdeel van die aanpak is het voorlichten van gezondheidswerkers. Beschermende kleding is er al. Ook quarantaineruimte is beschikbaar maar moet alleen wat worden aangepast.

10 REACTIES

 1. dd gewoon boycotten deze meeting in Suriname.
  Laat bouta maar naar Afrika reizen met nedeneming van alle deelemende landen.
  Deze meeting betekent nu eenmaal NIKS voor Suriname Suriname heeft geen enkel voordeel bij deze meeting. Als bouta de wereld wil vertellen dat hij de ‘machtigste’ man is van de arme ACP-caricom en Unasur landen dan kan hij dat bewijzen al moet hij dan maar reizen naar Afrika en zijn nodeloze meeting daar houden. Maar aub laat hem de gezondheidszorg in Suriname niet in gevaar brengen !!!

  .


  Maak melding

 2. ‘Volgens het Bureau Openbare Gezondheidszorg, BOG, worden zoveel mogelijk maatregelen nodig.’

  Wat zijn de maatregelen dan? Heeft het Academisch Ziekenhuis quarantaine units, die volledig afgesloten kunnen worden en waar behandelaars in astronautenpakken de geinfecteerden tegemoet treden, zoals belangrijke Amerikaanse en Europese behandelcentra? Als men een met ebola geinfecteerde het AZP binnenbrengt, dan zoekt een ieder, inclusief het verplegend personeel, een veilig heenkomen en zal het virus zich razendsnel verspreiden. Ik zie geen enkele Surinaamse dokter de held uithangen, die voor zijn getoonde moed zelf aan de ziekte overlijdt.


  Maak melding

 3. Suriname kent een nog grotere virus genaamd EBOUTA. symptomen zijn:
  – Hebzucht
  – Moordzucht
  – Grootheidswaanzin
  – luchtkastelen bouwen

  Herkent u deze symptomen? raadpleeg gelijk dichtstbijzijnde bonuman.


  Maak melding

 4. 14 aug. 2014

  Nogmaals mijn posting van 05 aug. 2014, t.a.v. Ebola.

  Srika
  05 aug. 2014

  Beste mensen,

  Srika weet dat in geheime laboratoria in de USA reeds lang een serum is ontwikkeld tegen Ebola. Maar om militair strategische redenen (nog) niet verstrekt wordt aan Afrika.

  Laat nu een epidemie in de EU of USA uitbreken en je zult zien dat al morgen het serum tegen Ebola al in de handel is.

  Waar ligt de ethiek van de menselijkheid ?
  Srika

  dinsdag 5 augustus 2014 om 22:18 uur Beoordeel
  Srika


  Maak melding

 5. Bouterse zijn enige belangrijke zorg op dit moment moet zijn, de Surinamers niet in gevaar te brengen, hij zou alle afrikanen die binnenkomen verplicht een week in quarantaine moeten houden. Hij moet a.u.b. niet over de ruggen van onze landgenoten de “held” gaan uithangen om van die nutteloze bezoeken aan dat land te gaan brengen. Ik hoop dat zelfs die oude hersens van hem nog een beetje gezond verstand bevatten of dat hij tenminste zijn ego nu even opzij kan zetten en echt aan de toekomst van zijn landgenoten, kinderen en kleinkinderen, neven en nichten denkt en niet alleen aan zichzelf in de persoon van Desi Bouterse… Suriname heeft geen draagkracht voor een goed medisch platvorm, en we hebben geen groot bevolkingspopulatie die is gauw uitgeroeid als zich een virus in die omvang aandient… Dus meneer Bouta wees echt een held in deze, en behoed ons van dit kwaad.


  Maak melding

 6. @Srika

  Neen Srika in Amerika is men nog bezig een serum /kuur uit te testen die zij voorlopig ontwikkeld hebben .Er is nog geen serum ontwikkeld die gegarandeerd de ebola ziekte zou kunnen uitroeien.Het zal no jaren duren eer zo een serum is uitgevonden. Tot dan meten wij waakzaam zijn ,
  VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.