zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePartners nodig voor olie-industrie Suriname

Partners nodig voor olie-industrie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 aug – Staatsolie is op zoek naar partners voor olieboringen. Een presentatie op Trinidad heeft precies het vinden van die partners ten doel gehad. Volgens topfunctionaris Marny Daal – Vogelland is het een kwestie van ervaring.

Met het Trinidadiaanse Petrotrin samen is in de jaren tachtig de Surinaamse aardolie-industrie begonnen. Tijdens haar presentatie voor het bedrijfsleven op het Carbische eiland, wees Daal – Vogelland op de voordelen in Suriname. Staatsolie is niet meer het piepkleine bedrijf van de jaren tachtig, maar uitgegroeid tot een billion dollar company. Nu is het in staat anderen uit te nodigen om mee te investeren in oliewinning voor de kust.

Het nodige en dure voorwerk is al gedaan. De blokken voor de kust waar het om gaat, zijn al onderzocht. De data zijn nu beschikbaar via een geheimhoudingsovereenkomst voor mogelijke partners. Gehoopt wordt nu op onder meer Trinidadiaanse bedrijven. Staatsolie heeft enkele exploratiedeals lopen met multinationals. Die verzamelen data in het gebied buiten de kust. Als er ook winbare hoeveelheden worden gevonden, wordt de olie gedeeld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Sinterklaas bestaat !

  Hij heet Desi Bouterse !

  En hij komt niet uit Spanje, maar uit SURINAME !

  Quote

  Bouterse: NDP zal weer vijf jaar regeermacht hebben

  11 Aug, 2014

  NDP-voorzitter Desi Bouterse toont met het opsteken van zijn hand dat zijn partij de komende vijf jaar weer regeermacht zal hebben. De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse, zei bij de start van de verkiezingscampagne zondag in Nickerie dat de komende vijf jaar zijn politieke organisatie weer de regeermacht zal hebben. Hij beloofde verder te zullen gaan met het sociaal akkoord. Bouterse heeft minister Andy Rusland van Financiën gevraagd om na te gaan of er ruimte is om de kinderbijslag van SRD 30 verder op te trekken naar SRD 50. De bewindsman moet ook doorrekenen wat het kost om de Algemene Oudedags Voorziening van SRD 525 op te voeren naar SRD 600.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding
 2. Verkiezings champagne is al begonnen voor bouta. Nu de verkiezingen voor de deur staan lijkt het alsof hij zijn stem weer heft gevonden. Na de arrestatie van dinootje was hij heel stil geworden, je zou denken dat hij intussen ergens in een Caricom – Unasur of ACP land, China,Rusland,of Venezuela ,Cuba, geemigreerd was voorgoed.
  Nu gaat hij precies zeggen wat de surinamers horen willen namenlijk..GOUDEN BERGEN BELOVEN en alles GRATIS.
  En de surinamers,die laten zich zo gemakkelijk tot prooi maken !!
  1 ding is zeker en dat is …WEG MET BOUTA EN CO.


  Maak melding
 3. Billion dollar company ?!!!
  Hoe komt het dat de bevolking niks van deze billion dollar company merkt dan?!!
  Waar of wie heft het billion dollar in zijn bezit?!!
  3x raden wie….


  Maak melding
 4. Staatsolie kan slechts meer economische waarde genereren door samenwerking. De winsten worden dan gedeeld, maar belangrijker, ook de exploratiekosten. Het is zoals een oudHollands gezegde de handelsgeest uitdrukt: ‘De cost gaet voor de baet uyt’.


  Maak melding
 5. deze gek staat nu weer te roeptoeteren over een verhoging van de AOV…..een paar dagen geleden zegt trekpop/marionet Ameerali dat de AOV voor jaren bevroren gaat worden.
  De rechterhand weet niet wat de linkerhand doet bij deze politieke onbenullen.


  Maak melding
 6. Echt,het is echtwaar. De NDP is vroeg begonnen met hun verkiezingscampagne.
  Boi als de plesjident van Paramaribo, bouta, en de plesjident van Nickerie ,Doekhie. samenkomen met de rest van hun partners in crime krijg je dit!

  Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft gisteren voor de vijfde keer grondbeschikkingen uitgereikt. Op verzoek van het NDP-Assembleelid Rashied Doekhie en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie heeft hij speciaal ter gelegenheid van de viering van 135 jaar Nieuw Nickerie de stukken in orde gemaakt. De bewindsman werd, zo bericht Starnieuws vandaag, maandag 11 augustus 2014, bij de uitgifte ondersteund door zijn collega’s Edmund Leiles (Binnenlandse Zaken) en Winston Lackin (Buitenlandse Zaken). Ook de ondervoorzitter van de NDP, Ramon Abrahams, voerde het woord.

  De uitreiking kon dus weer worden gezien als een NDP-feestje, ondanks het feit dat Abrahams beweerde dat zijn partij geen politiek voert met gronduitgifte. Geen politiek, maar wel een compleet paarse aangelegenheid….

  Doekhie en Joeloemsingh vroegen de mensen die hun toewijzingsbeschikkingen hebben ontvangen hun grond niet te verkopen. ‘Er zijn mensen die al om de hoek loeren om de grond te kopen, maar denk aan uw nageslacht’, sprak Leiles.

  Lackin stelde, dat de uitgifte van grondpapieren een van de prioriteiten is van de regering. Volgens Relyveld hebben mensen tientallen jaren moeten wachten. Sommige mensen beweerden dat ze eerder ‘tyuku’s’ moesten betalen en toch kwamen de documenten niet in orde.

  Abrahams zei, dat weer zal worden gezegd dat de NDP politiek voert met de gronduitgifte, maar volgens hem is dat niet waar. Niet alleen NDP’ers hebben hun stukken ontvangen, maar ook VHP’ers, NPS’ers en PL’ers. Abrahams zei verder, dat niet gerust zal worden zolang niet iedereen een stuk grond heeft, zolang mensen geen water of stroom hebben.

  Doekhie deed de belofte dat vóór 25 mei 2015 een aanvang gemaakt zal worden met de verkaveling van de Stalweide. Het is een project van de NDP dat door de regering is overgenomen. Voor een kavel zouden tussen de 5.000 en 7.500 mensen in aanmerking kunnen komen voor een kavel. Er is ook met de procureur generaal gesproken om zo snel mogelijk de juridische zaken in orde te maken. Minister Relyveld bedankte de NDP voor de steun die hij krijgt om het werk te doen….
  August 11, 2014

  Met het laatste bedoeld Relyveld dat hij de NDP bedankt voor de vele tjoekoes,gronden enz… die hij krijgt voor onderhandse illegale diensten veleend aan de ndp door hem !


  Maak melding
 7. Als de partners zijn gevonden of niet dan zal Suriname de nodige kader nodig hebben die zij momenteel niet hebben c.q. schaars zijn in Suriname.
  Door de zogenaamde PSA wet wordt het voor Surineds mogelijk gemaakt om zonder werkvergunning, nadat zij zich hebben ingeschreven als ingezetene, 5 jaar te werken in Suriname.

  Vraag:
  Is de PSA geboren uit liefde voor de Surineds? M.i. niet
  Is de PSA geboren om Surineds te lokken naar Suriname? M.i. niet
  Is de PSA meer of minder dan de toescheidingsregeling? M.i. is de PSA heel veel mider dan de toescheidingsregeling
  Is de PSA een gedrocht die zal mislukken? M.i. wel.
  Is de PSA in het leven geroepen om als financieringsbron te fungeren, mocht het slagen, voor de geldverslindende overheid en de boevenbende die graaien uit de overheidsfinanciën? M.i. wel want om nu voor 5 jaar ineens €100 te betalen, dit is 5 keer het normale visumbedrag, waarvan je niet eens wet of je jaarlijks naar Suriname zal gaan.
  Maak je dit bedrag contant (5 jaar) tegen een rente percentage, stel 10%, die Suriname kent dan is dit voor de overheid een inkomstenbron van circa €162.
  Op de balans van de overheid zal er zeer zeker geen schuldpositie worden opgenomen omdat er geen teruggave kan worden geclaimd.
  Ik vind de hele PSA een oplichtingszaak en meer gericht op het opzetten van een inkomstenbron dan personen in het buitenland met Surinaamse roots tegemoet te komen.
  Er is verder niets geregeld bijvoorbeeld omtrent (althans is nergens aangegeven):
  Rijbewijs
  Jacht en wapen vergunning
  Huurgrond
  etc.


  Maak melding
 8. IK zal zeer zeker de PSA niet aanvragen want buiten de €100 kost het je nog een zwart wit pasfoto, een geboorte uittreksel. In ieder geval meer dan de €100.


  Maak melding
 9. Waarom heeft Staatsolie zoveel haast om de olie uit de kust te pompen? Bouw geleidelijk aan je capaciteit op en doe het zelf, dan hoef je niks weg te geven aan buitenlandse bedrijven. Iemand schijnt erge haast te hebben. Haastige spoed is echter zelden goed!


  Maak melding
 10. Staatsolie zoekt partners. Hoort dit bericht niet in de rubriek ‘Man zoekt vrouw’ of ‘Vrouw zoekt man’?

  Bolle Willem was al op zoek naar een partner zo’n 12,5 jaar geleden en heeft nu zelfs 3 mormels Akalia, Ahalia en Azalia emt ene LaTina.

  Dus wie weet, heeft Staatsolie straks ook succes.


  Maak melding
 11. @ pokai tongo

  PSA aanvragen voor Nederlanders van Surinaamse origine heeft geen enkele zin !

  PSA zal alleen interessant zijn indien alle in Suriname geboren mensen, ongeacht de huidige nationaliteit, als gelijkwaardig worden beschouwd en behandeld.

  Bij gelijkwaardigheid hoort minimaal de zelfde rechten en plichten als voor elke geboren en getogen Surinamer, met inbegrip van het verkrijgen van domein grond om een eigen huis op te bouwen en een (landbouw)-bedrijf te beginnen. Over kiesrecht kan een uitzondering gemaakt worden en/of beperkt tot slechts mensen in het bezit van de Surinaamse nationaliteit.

  Maar de PSA wet in de huidige vorm is trekken aan een dood paard !


  Maak melding
 12. Helemaal eens met Pokai Tongo. PSA is geld klopperij.
  Opstakels zoals rijbewijs, huurgrond belasting AOW zijn helemaal niet opgeruimd. Als wij welkom zijn ; toon dat door die opstalels op te ruimen. PSA is geldklopperij


  Maak melding
 13. michael
  Gelijk heb je en daarom zal ik dit document niet aanvragen tenzij………
  Ik betaal de € 20 als ik er dringend naar toe moet (zieke broer of zus of overlijden van familie tot de 2e graad).

  Kolebrie
  Hopelijk zien andere personen van Surinaamse afkomst dit ook in.


  Maak melding
 14. @ pokai tongo

  Ze verdelen het land als steekpenning voor de komende verkiezingen. Tegen de tijd dat jouw PSA pasje gereed is, mag je als 3e rangs geboren Surinaamse Nederlander straks het vuile werk gaan doen voor de luie Surinamers.

  Net aangekomen Chinezen hebben meer rechten dan de Surinaamse Nederlanders, met of zonder PSA pasje.

  Chinezen krijgen een Surinaams paspoort bij het binnenkomen van het land en wij worden blij gemaakt met een dode mus, genaamd PSA document.

  Als de SurNeds een paar jaar niet naar Suriname gaan met vakantie, dan is dat land failliet. Surinam Airyways als eerste en daarna volgen de tour operators en de winkeliers.

  Met een gerichte boycot van Suriname krijgen wij meer voor elkaar, dan uit medelijden elk jaar naar toe gaan en de zogenaamde arme families aldaar financieel ondersteunen.

  Met advies: BOYCOT SURINAME voor onze grondrechten !

  Quote

  Relyveld reikt met steun NDP en collega’s grondbriefjes uit

  11 Aug, 2014

  Minister Steven Relyveld van RGB reikt grondpapieren uit in Nickerie. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft zondag voor de vijfde keer grondbeschikkingen uitgereikt. Op verzoek van assembleelid Rashied Doekhie en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft hij speciaal met de viering van 135 jaar de stukken in orde gemaakt. De bewindsman werd bij de uitgifte ondersteund door zijn collega’s Edmund Leilis (Binnenlandse Zaken) en Winston Lackin (Buitenlandse Zaken). Ook de ondervoorzitter van de NDP, Ramon Abrahams, voerde het woord.

  Doekhie en Joeloemsingh vroegen de mensen die hun toewijzingsbeschikkingen hebben ontvangen, om hun grond niet te verkopen. “Er zijn mensen die al om de hoek loeren om de grond te kopen, maar denk aan uw nageslacht”, benadrukte ook Leilis. Lackin wees er op dat de uitgifte van grondpapieren een van de prioriteiten is van de regering. Relyveld zei dat mensen tientallen jaren hebben moeten wachten. Zij hebben ook meegedeeld dat ze ’tyuku’s’ hebben moeten betalen eerder en toch zijn de documenten niet rondgekomen. Hij merkte op dat beloofd is aan de slachtoffers om de namen van de ‘corruptelingen’ niet te noemen. Er is hard gewerkt door de dependance in Nickerie en het kantoor in Paramaribo om de grondpapieren binnen enkele dagen rond te krijgen.

  Abrahams zei dat weer zal worden gezegd dat de NDP politiek voert met de gronduitgifte, maar volgens hem is dat niet waar. Niet alleen NDP’ers hebben hun stukken ontvangen, maar ook VHP’ers, NPS’ers en PL’ers. Abrahams merkte op dat niet gerust zal worden zolang niet iedereen een stuk grond heeft, zolang mensen geen water of stroom hebben. Doekhie deed de belofte dat vóór 25 mei 2015 een aanvang gemaakt zal worden met de verkaveling van de Stalweide. Het is een project van de NDP dat door de regering is overgenomen. 5000 tot 7500 mensen zullen in aanmerking komen voor een kavel. Er is ook met de procureur generaal gesproken om zo snel mogelijk de juridische zaken in orde te maken. Minister Relyveld bedankte de NDP voor de steun die hij krijgt om het werk te doen.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding
 15. als staats olie partners zoek,dan is het niet zo moeilijk..

  vraag maar aan brunswijk die man die barst van het geld, hij loopt gewoon te strooien en zijn auto zit vol met US$ ..

  wat dacht je van figuren als abrahams de vorige minister van o.w. en verdachte zaken..

  die man heeft meer dan honderd miljoen meegenomen in zijn achter zak en bouwt nu allerlei woning bouw projecten..

  zo zijn er meer van die lieden in ons sme,wat dacht je dan van de zoon van baas zelf,die is multie-miljonair en zit voorlopig met vankantie in de v.s.a.


  Maak melding
 16. @ fer.e

  Ik kan zelf een ticket betalen als ik er zo graag naar toe wil.

  Gratis bestaat niet, alles heeft een prijs in het leven.

  Tenzij je gewend bent om je hand op te houden ! LOL


  Maak melding
 17. De 2de en de derde reactie heeft niks met staatsolie te maken, maar zoals gebruikelijk wordt elk onderwerp hier gebruikt om de diarree-muzikanten een podium te verschaffen. Heeft deze site wel een goede moderator?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES