‘Misdaadcijfers politie deel realiteit’

10

PARAMARIBO, 11 aug – De cijfers over criminaliteit die het Korps Politie Suriname, KPS, onlangs publiceerde, zijn maar een deel van de werkelijkheid. Dit stelt Chandrikapersad Santokhi parlementariër en oud minister van Justitie & Politie (Nieuw Front/VHP). Er gebeurt meer.

Het probleem is dat nogal wat gevallen administratief nog niet verwerkt zijn. Die zijn dus niet opgenomen in het rapport over de eerste helft van 2014. Tegenover de Ware Tijd zegt Santokhi dat de trage gang te maken heeft met overbelasting bij de politie. Ook is de korpsleiding nogal stug als het aankomt op het toekennen van overuren. Dus blijft een heleboel werk liggen. Santokhi weet ook dat een groot aantal misdaadgevallen niet worden aangegeven.

Voor dit jaar zijn ruim tweeduizend inbraken geregistreerd. In de eerste helft van het vorig jaar was het aantal iets boven de achttienhonderd. Het aantal levensberovingen steeg van dertien naar zestien. Een daling met ruim honderd was te merken bij de roofovervallen. Die staan nu op ruim driehonderd. Santokhi wijt het slechte beeld aan de leiding op Justitie & Politie. “De minister is steeds bezig schuldigen te zoeken voor zijn onvermogen om de criminaliteit aan te pakken.”

10 REACTIES

 1. “De minister is steeds bezig schuldigen te zoeken voor zijn onvermogen om de criminaliteit aan te pakken.”

  De te verwachten reactie van de NDP: “Santohki haalt zijn gram op Belfort, omdat zijn vrouw geen rechter mag worden”.


  Maak melding

 2. Aannames:

  – 600.000 inwoners in suriname
  – gemiddeld gezin bestaat uit 4 personen dus 150.000 gezinnen
  – 12.000 inbraken tot nu toe dit jaar

  Dus gemiddeld genomen werd 1 op de 12,5 gezinnen (150.000/12000) het slachtoffer van inbraak zover.

  Indien tegen het eind van het jaar er 22.000 inbraken zijn gepleegd, dan is in 2014 dus 1 op de 7 gezinnen (150.000/22.000) getroffen door inbrekers. Dus in elke straat is er wel ingebroken! Geen cijfer om vrolijk van te worden.


  Maak melding

 3. ik herhaal maar weer eens…..dit land is 1 groot rovershol en dievenbende.

  maar voor een gratis smartphone gaat het hersenloze volk gewoon weer kiezen voor dezelfde corrupte paarse politieke onbenullen en een uitzichtloze toekomst.


  Maak melding

 4. Juist heer Santokhi , tot op heden horen wij niks van de groep AANMELDEN criminelen. Wat wij alleen weten is dat zij zich heel blij aanmelden bij Belfort en het lijkt alsof ze verdwenen zijn van de aardbodem. We weten niet eens of deze criminelen voorgeleid worden, of ze ooit voor de rechter verschijnen en straf ontvangen. Wel weten wij dat zij een ULO diploma binnen no time behalen en een computerdiploma.
  We weten niet eens waar het buit bewaard wordt want ze melden zich aan met lege handen en komen eruit met 2 diploma’s in hun handen,ulo en computerdiploma.
  De criminelen in Suriname noemen zich nu Prof DRS in crimineelkunde dankzij het ACADEMIE VAN SANTOBOMA JAIL.de bewoners in santo boma jail noemen zichzelve academicussen.


  Maak melding

 5. @Paulus de boskabouter
  Okay ik heb je begrepen. Je wil zeggen dat Belfort strakjes gaat komen beweren dat Santokhi dit allemaal zegt omdat Santokhi wraak wil nemen dat hij ,Belfort, de ex-partner van Santokhi heeft dwarsgezeten om haar studie in afrondende fase als rechter heft geboycot.
  En ik geef je gelijk. Hoe meer de criminaliteit aan het toenemen is beweerd Belfort juist dat hij alles onder controle heft. Maar niemand gelooft deze befort hij vertelt LARIEKOEK die hij alleen horen wil en erin geloofd nog erbij. Bellie gelooft in zijn Eigen ONZIN.


  Maak melding

 6. Kort samengevat :

  De waarheid wordt gewoon verdoezeld !!!!!!
  Bellie moet gewoon een levensgrote spiegel kopen,en voor dat hij naar zijn gaat, tenminste als ie dat doet even ervoor gaan staan. En zichzelf afvragen of hij als Mini-ster van Jus_Pol waardig is. Maar aan de andere kant wordt hij door DDB in het nauw gedreven dus hij moet gewoon handelen wat de Baas zegt, want anders vliegt hij ook eruit die Sukkel !!!!!!!!
  Ik zeg altijd het volgende : wat je hier zaait, ga je hier ook oogsten. Time wil tell brother and sister,geen dictator heeft de eeuwige leven, Iddi Amin K keba Mugabe volgt nog, Poll Pot K langa tem keba !!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.