Doe negeert verleidingen blokvorming

23

PARAMARIBO, 11 aug – De Partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, Doe, gaat alleen de verkiezingen in. De verleidingen van het opgaan en optrekken in een coalitie worden genegeerd. Volgens de partij zijn er belangrijker zaken.

De ‘boodschap’ van de partij moet zuiver overkomen. Suriname heeft meer dan ooit een regering nodig die de ontwikkeling van Suriname eenduidig ter hand wil en kan nemen. “Slechts op basis van de knikkers mee regeren acht Doe een zwakke basis en niet in het belang van de ontwikkeling van ons land”, stelt de partij in een verklaring. De manier waarop de regering Bouterse – Ameerali nu functioneert, spreekt boekdelen.

Doe heeft dan ook vaker kritiek geleverd op de manier van regeren. Het laatste partijcongres heeft daarom besloten dat het een solo-optreden wordt. Doe heeft tijdens de laatste verkiezingen al zelfstandig deelgenomen, wat een zetel opleverde in het parlement. De partij wil zich vooral als alternatief presenteren van wat er nu functioneert in zowel regering als oppositie. Er wordt vooral betere sociale ontwikkeling voorgestaan, met werkgelegenheid en gezondheidszorg.

23 REACTIES

 1. Flutargumentatie van DOE, omdat Suriname slechts door een coalitie van partijen geregeerd kan worden. Wil zij tot een regering toetreden, dan zal zij met andere politieke partijen dienen samen te werken. DOE is een opportunistische partij, die tot het laatste moment wacht, met welke coalitie zij in zee gaat.


  Maak melding

 2. Bravo: memento Amnestie wet.
  DOE onacceptabel voor ’s lands bestuur.
  Geniet slechts steun van geestelijk gemanipuleerden.
  Geeft brevet van onkunde af om niet bij machte te zijn om multicultureel te denken en te handelen.


  Maak melding

 3. De aanhang van Doe komt uit Paramaribo. Hebben net als de leider Carl Breeveld, de Christelijke godsdienst, voornamelijk egb-ers , zelfde etniciteit, zijn jongeren, man mit man en mochten er ouderen zijn dan zijn die afkomstig uit het onderwijs/christelijk en van de NPS afkomstig.

  CB weet dat het beter is alleen de verkiezingen in te gaan, dan in NF-verband, want Doe zou in het geweld van de verkiezingscampagne niet zo goed zichtbaar zijn in de combinatie.

  De jongeren zijn bewust, willen verandering en herkenbaar zijn en een positie en zichtbaar zijn.

  Doe gaat in het slechtste geval 1 stem halen, Car Breeveld en in het beste geval 3 zetels, de kans is reler dat ze 2 halen. De tweede zetel zal afhangen van de kandidaat., man of vrouw, jongere die ook aanspreekt.

  Mocht Doe 2 of 3 stemmen behalen dan nog zie ik dat ze in de oppositie blijven omdat de 2 blokken Doe zullen negeren. Ze zullen net als nu weinig of niets kunnen bijdragen bij het stemmen. Ze zullen daarom wel voor stemmen gelet op het algemeen belang van land en volk. Ze zullen dus wel een weinige bijdrage leveren. omdat elke stem voor in de DNA belangrijk is voor een positieve beslissing , wet/wijzing. Doe zal wel oppositie blijven, maar zal de coalitie veelal ondersteunen. als doelen positief zijn voor land en volk Daarop gelet toch een belangrijke partij..


  Maak melding

 4. Heel domme beslissing van DOE.Waarom moet de partij weer proberen duizende stemmers voor niets naar de stembus te laten gaan.DOE denkt dat het volk dom is,maar zelfs een ezel stoot zich niet voor de tweede keer aan dezelfse steen!


  Maak melding

 5. DOE is principieel, netjes en vooral een duidelijk alternatief.
  Alle machtsdenken vervreemd veel kiezers en daardoor kan een ongebonden DOE een platform zijn voor eerlijke politiek op basis van argumenten. DOE heeft een morele brug functie nu het weer zal gaan om voor of tegen Bouterse en weinig anders.

  Mega combinatie en NF 2.0 plegen afbraak politiek die eigenlijk afgestraft moet worden door een redelijk alternatief dat te zijner tijd voorwaarden kan stellen aan de coalitie die moet gaan regeren.


  Maak melding

 6. doe is ndp en ndp is doe .een ding weet ik zeker ,breveld van doe bekijkt de kat uit de boom en dat is maar goed ook .
  doe weet dat die mamoet partij van santhoki segebai en tjekre tjekre het niet gaan halen .die nps is te verwaarlozen ding mang dat na poorlai .ze hebben de belangen van de creolen verkwanselt aan de vhp en de pl ,verder is die rusland zo in paniek dat hij weer samen gaat werken met die pl .dit keer zal het geen vier zetels worden maar twee zetels .


  Maak melding

 7. Uit dagblad Suriname.

  “Naar aanleiding van de mededeling van de president in DNA tijdens de laatste gehouden begrotingsbehandeling met betrekking tot Clad-doorlichtingen op ministeries, dan wel afdelingen en andere werkarmen van de overheid, vragen wij u een onderzoek in te stellen op Financiën, Volksgezondheid en Sociale Zaken.

  ik vraag me af waarom DOE minister Andy Rusland van Financiën niet de vraag stelt “Minister Rusland, waarom niet als eerste het ministerie van OW? Want daar heeft, volgens publieksgeheim, de grootste fraude en oneigenlijk gebruik van gelden plaatsgevonden.


  Maak melding

 8. Een verstandige beslissing van deze schijnheilige. Laat DOE alleen de verkiezingen ingaan, dan zullen ze merken dat hun zetelaantal niet verder is toegenomen. DOE had toch geen wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het land. Zogenaamd wat ethische standpunten, maar als het erop aankomt zijn ze toch een verlengstuk van de NDP. DOE is vlees noch vis. Die leider is met zijn verschillende petten ook zo’n zakkenvuller geworden. DOE, WEG ERMEE!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. ik ben zo vrij meneer Doe niet te vertrouwen en onoprecht te vinden.

  ik mis hem bij de problemen van de betonnen kolossen in paramaribo. hij is ermee bezig geweest, we horen niets meer van hem.

  there is no i in team. ik vertrouw hem niet. onoprecht; type Verhagen, ben zijn voornaam vergeten, die van het CDA.


  Maak melding

 10. De waarheid moet gezegd worden hoe pijnlijk die ook mag zijn. President Bouterse heeft in zijn 4 jaar als president meer gedaan dan de coalitie NPS en VHP in hun lange regeer periode. Voor de VHP met steun uit Nederland is vanaf dag 1 Bouterse regeerperiode de verkiezing begonnen met het verspreiden van leugens en slechte nieuws probeer men het volk te overtuigen hoe slechts regering Bouterse het doet. Economisch gaat het wereldwijd niet goed en suriname is geen uitzondering maar het doet het prima ondankls alle sabotage van de oppositie . Vele gillen vooral de Nederlanders die niks te zoeken hebben op waterkant en de VHP woordvoerder Boomslingeraar Ray dat Suriname zijn eerste voedselbank krijgt en dat komt volgens hun door slechtbeleid van regering Bouterse. Dat klopt Suriname krijgt 1voedelbank Nederland heeft meer dan 150 voedsel banken google maar en België een stuk of 50. Als men over corruptie praat gilt men ABRAHAMS van OW is corrupt zonder maar 1 bewijs te leveren. ik heb links met bewijzen dat Rusland met zijn 3 huizen in Miami, ex-minister Jong Tjien Fa van met 1 millioen dollar huis in Suriname met ingebouwde lift en natuurlijk de meester Dief Ram Sardjoe van de VHP. De VHP woordvoerder onze geliefde RAY die nu 24 uur online propagandeert probeer ons wijs te maken dat niemand beter is dan SANTHOKI als president die volgens Ray de beste is voor Suriname, Santhoki zal dan de beste zijn voor VHP maar niet voor Suriname. Sterker nog als ik moet kiezen tussen de Corruptste man van Suriname na alle VHPers dan kies ik voor Somohardjo als president boven alle VHPers. De NDP heeft de toekomst als multiculturele partij en heeft het heel wat potentiele president in huis denk aan Jennifer Simons, Robert Ameeral, Ashwien Adhin, Soeresh Algoe, Lamure Lato, Andy Rusland en Edward Belfort. De toekomst is van de NDP. Natuurlijk hebben onze partners van ABOP 2 supersterren die president kunnen worden super dief Alice.Amafo die haar 30ste verjaardag als coalitiegenoten van NPS en VHP haar verjaardag vierde met staatsgelden. En commando Ronny brunswijk die zijn bachelor heeft gehaald en klaar is om Suriname te laten LIJDEN met een lange IJ natuurlijk. Op waterkant is men overtuigd dat Santhoki en zijn VHP de beste is voor Suriname maar men moet ons nog vertellen wat ze anders gaan doen en hoe, dat doet de VHP niet en ze gaan dat ook nooit doen. gelukkig denken de Surinamers in Suriname anders over VHPer Santhoki is slecht voor Suriname omdat hij een puppet is die bestuurd wordt door de VHP elite en niet te vergeten zijn dubieuze rol in drugzaken die niet is te ontkennen.


  Maak melding

 11. deze president desi delano bouterse is en blijft de sterke man van suriname .bouterse is de man van het volk .bouterse is niet weg te denken daar kunnen zijn tegenstanders heilig van overtuigd zijn .bouterse heeft meer gedaan voor dit surinaamse volk dan welke president dan ook .en vergis je niet het gebeurt zonder enige steun van nederland en daar mogen wij trots op zijn wij surinamers .
  ik praat niet namens surinederlanders die redimusus ik heb het over waarachtige surinamers in suriname .


  Maak melding

 12. ER IS een spreekwoord dat luidt: „Met de hoed in de hand, komt men door het ganse land.”

  Maar voor DOE vanaf hun intrede in SU. politiek, luidt een ander spreekwoord:
  Met de “Bijbel” in de hand komt onze Carl Breeveld van DOE, soms door het ganse land.

  Maar Carl Breeveld van DOE, laat zich niet verleiden om God te verzoeken, zich aan te sluiten bij een Blokvorming.


  Maak melding

 13. desi delano bouterse is de slechtste en zwakste man van Su. De ndp en aanhang is passssseeeeee en bouterse gaat net als zijn zoon dino de bak in; met of zonder verkiezingswinst en klaar is kees. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 14. NA MI
  President Bouterse heeft in zijn 4 jaar als president meer gedaan dan de coalitie NPS en VHP in hun lange regeer periode.

  Even het verstand en visie bijschaven.
  Wat de NPS en VHP hebben gerealiseerd is met geen waarde bedrag te vergelijken namelijk dat zij ons DEMOCRATIE en discipline terug hebben gegeven en dat kan je niet zeggen van het NDP want ziedaar in het parlement, vergaderingen kunnen niet doorgaan wegens gebrek aan deelnemers, waar zaken worden afgewuifd zonder enige reden en de voorzitter duidelijk het NDP bevoordeeld.


  Maak melding

 15. @Pero
  een goede vriend, vakman, ijverig, veel overuren en al 40 jaar werkzaam bij de zelfde werkgever zij mij het volgende tijdens de verkiezing periode in 2005 (na 5 jaar regering Venetiaan) het volgende

  “Wij kunnen nu weer ergens voor sparen”

  Na 3 jaar Bouterse vroeg hij voor het eerst van zijn leven, huilend, om een gunst van Srd 2.000 omdat hij en zijn vrouw het niet bol konden werken.

  Zo goed gaat het Pero.


  Maak melding

 16. Meneer Breeveld is volgens mij de enigste in de DNA die geen anti politeik( anti NDP of anti Front) voert en dat siert hem, hij is een voorbeeld in de surinaamse politiek.


  Maak melding

 17. laat hij dan lekker alleen de verkiezing ingaan en zijn krachten bewijzen voor hem zelf wat hij waard is..

  achteraf kan hij dan bepalen met wie hij dan gaat samenwerken..

  eerlijk toch..


  Maak melding

 18. pero. je bent zeker op je hoofd gevallen uit die manja boom.als er iemand is die het land wat al verneukt is vanaf die bakras weg zijn.vanaf pengel, lachman, aron,venetiaan, en nu de volgende idioot die zegt dat hij indiaan is.Die man is een dictator waar jullie gewoon bang voor zijn. al zijn coupe vrienden hebben mooie huizen en zijn miljonair.Dan heb je nog de zogenaamde elite van Su die ook alleen maar meegaan met waar het geld zit.Met slimme mensen kan je gewoon een staat als Koeweit hebben. Zo een rijk land aan grondstoffen en mooie natuur, met nog geen half miljoen inwoners als je met zoveel rijkdom niet eens je volk kan verzorgen ben je het woord president niet waardig.Als ik in su pennen en schriften moet kopen voor kinderen die het mij op straat vragen(wat ik met alle liefde die ik heb doet)Dan gaat het goed in SU.mevrouw desi heeft een salaris van 2500 euro wat heeft zijn voor het land gedaan???.Volgens mij heb je in su meer casino gebouwen dan scholen,dan is het niet gek dat je kind straks een crimineel wordt.Delano invest niet in het politie korps,maar zoek mensen voor het leger.Dan zie toch dat hij zich zelf aan beschermen is.De wegen zijn er niet voor de bevolking,dat is om zijn leger sneller door het land te laten operen bij de volgende coupe.Als hij wat ik erg hoop, de verkiezing verliest,dan komt de ware aard naar boven. Een kat in nauw maakt rare sprongen.Dan! mijn volk zullen jullie denken,die indiaan die dit schreef had toch gelijk.Op naar de volgende president Ronny b. hahaha. het beste met jullie circus artiesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.