Buurtbewoners boos op geefse overheid

11

PARAMARIBO, 10 aug – Bewoners van De Boerbuiten, en wijk in het westen van Paramaribo, zijn kwaad op de overheid. Die geeft maar vergunningen voor het opzetten van milieuonvriendelijke ondernemingen. Achteraf doen bestuurders alsof hun neus bloedt.

Het laatste wordt onder andere het districtscommissariaat van Paramribo verweten. Daar worden vergunningen afgestaan, of afgewezen, voor allerlei categorieën bedrijven. Maar ook minister Rabindre Parmessar van Openbare Werken, OW, krijgt een veeg uit de pan. De buurt valt over een relatief omvangrijk bouwwerk dat er verrijst. Het bouwsel zou zicht en uitzicht benemen. “Het ergste is dat niemand om onze mening vraagt”, zegt een buurt bewoonster.

Met een groep lotgenoten trok ze onlangs naar het parlement om er hun beklag te doen. Het is niet de eerste keer geweest. Parlementariërs, ook Parmessar toen die in het parlement zat, hebben De Boerbuiten bezocht. Steeds weer is het solidariteit in alle toonaarden. “We nemen het Parmessar des te kwalijker dat er na al die jaren nog steeds niets gebeurt”, aldus de bewoonster. Gevreesd wordt dat vriendjespolitiek uiteindelijk de overhand krijgt. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons beloofde de zaak te bekijken.

11 REACTIES

 1. Het zal duidelijk zijn, dat, wat aan Parmessars strijkstok blijft hangen, belangrijker is dan de bezwaren van de bewoners van de Boerbuiten.


  Maak melding

 2. Beste mensen, is het niet zo dat het gebouw die opgezet is van Abraham zijn zoon is???
  Voor Parmessar wordt het dus een groot probleem alles weer in te trekken.

  Ik begrijp de buurtbewoners wel en sta ook achter hen, omdat het niet kan om zo een groot bedrijf in een woonwijk op te zetten.


  Maak melding

 3. Blij met dit blijvende protest, blij dat surinamers nog van hun land houden, echt houden. Dat geval en de andere soortgelijke gevallen zijn afgrijselijk en je wordt er depressief van en mooi zijn ze dus ook niet, verre van dat!


  Maak melding

 4. Deze vergunning voor het opzetten van dit gebouw is afgegeven door de commissaris van het district Kwatta en die moeten zij gaan ophangen aan de Kankantrie boom die (eventueel) nog staat in de Joodse begraafplaats Van Idsindgastraat/1e Rijweg Kwatta.

  Ze moeten deze man een lus met afdoende touw om z’n hoofd hangen en voeren naar deze Mamabong !

  Hoe kun je jou mensen in het gebied dit aandoen ?

  Het ligt absoluut niet aan OW, maar aan de man die tjoekoes heeft gehad om dit project door te drukken.

  Power to the people !


  Maak melding

 5. @ milton
  power to the people! Zijn het niet juist die mensen die dergelijk dingen”regelen”voor hun eigen gewin. Ik denk betere proceduren en goede controle daarop beter zal werken.


  Maak melding

 6. Een volk dat moedwillig haar eigen geschiedenis vergeet,is gedoemd om steeds dezelfde fout te maken.En dit keer is de pres.niet met een coup regerings leider geworden.I sabi tog.


  Maak melding

 7. Ontwikkeling gaat nou eenmaal gepaard met schokken. Ik heb dat gigantische pand ook wel waargenomen. Zullen er chemische wapens worden geproduceerd? Niemand weet het.
  Just wait and see.


  Maak melding

 8. Bestemmingplan is een woord dat nog niet is ingevoerd in Suriname.
  Twee simpele voorbeelden in de Gongrijpstraat staat een reuzenpand of wat voor hotel gaat voor chinezen, zonder de juiste electra, riolering en water toevoer. Hun hydroforen zuigen de waterlijdingen leeg.
  Aan de Princessenstraat even noord van de Schietbaanweg staat een brassion bordeel met alle overlast. Schoolkinderen moeten langs lopen het is toch een schande.
  En weet je dat die Tielekdharie voormalig parlementslid ook even verder woont en geen vinger tegen heeft gestoken tegen deze mega hoerenhuis toen in de straat kwam. Ik vermoed dat hij ook betaald is en nog voor elke bezoek een korting krijgt. Vroeger reed Parmessar ook elke dag langs.

  Mijn advies voor jullie in Deboerbuiten is als jullie die zaak continue te saboteren, en dat blijven doen, brand, zwavel in het cement dan pakken ze hun biezen op en dan vertrekken ze.

  De machthebbers gaan niets voor jullie doen ze hebben hun tjoekoes genomen en onbereikbaar in het buitenland of binnenland.


  Maak melding

 9. @Paraman. just wait and see? terwijl het gras groeit sterft het paard. jij geeft in ieder geval heel goed aan uit welk hout jij gesneden bent. nex no fout. totdat het in jouw achtertuin staat. ik gun het je van harte!

  deze regering die zijn mond vol had van alles wat verkeerd gaat, bij name genoemd, zouden zij rechttrekken en het zou goed gaan in suriname.

  alles wat verkeerd ging, doen zij nog erger als in uitgevonden en verergerd, alles is hun niet bekend: dat konden wij van tevoren niet weten. doe je geen onderzoek voordat je een groot project gaat starten of gooi je gewoon het geld in de lucht en zeg je we beginnen? arm suriname onder jullie paarse 12-jarigen.


  Maak melding

 10. Ergens is er tjoekoe ontvangen hahaha,goedzo mensen pak die klootzakken maar aan.Hierna die zakkenvullers die mooi contracten hebben met goudmijnen.Want dat kost ons mooie natuur en onze toekomst en kinderen.


  Maak melding

 11. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons beloofde de zaak te bekijken.

  Beste de Boerbuiten,

  eer er een verdere ontwaarding plaats vindt, verkoop & vertrek!!!

  Tante Jenny heeft al 4 jaar last van quorum -syndroom, da wanneer wordt jij toegevoegd aan haar **dure-agenda**!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.