maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'De president mag me ontslaan'

‘De president mag me ontslaan’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 aug – “Laat ze mij naar de president brengen. De president mag mij ontslaan, ik vertrek met opgeheven hoofd.” Dit zegt minister Edward Belfort (Abop) naar aanleiding van de heisa rond zijn idee om acht cadeaus te kopen. Klokkenluider Asiskoemar Gajadien zegt dat Belfort fout handelde.

Het betreft geschenkbonnen voor acht sociale instellingen. Volgens de parlementariër van het Nieuw Front zijn de bonnen gekocht met publieke middelen. “De minister mag trakteren, maar dan uit eigen zak”, zegt Gajadien. Hij vindt dat anderen voor soortgelijke handelingen het veld hebben moeten ruimen. Belfort zegt dat er niets aan de hand is.

Het besteedde geld ligt onder het maximum dat mag worden uitgegeven zonder tussenkomst van de ministerraad. Uitgangspunt is dat de instellingen, bejaarden- en kindertehuizen, er meer aan hebben. “Zo ben ik nu eenmaal. Als ik vijf cent heb en iemand vraagt mij om een cent, dan geef ik die. Wie er moeite mee heeft, bekijkt het maar. Velen hebben, maar weigeren te geven. Ik verkeer in een positie om te geven, dus doe ik dat”, aldus Belfort.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

120 REACTIES
 1. Prof Mr Dr Bellie is ook zo een arrogante incompetente zakkenvuller met een persoonlijke integriteit gebrek. Trakteren doe je uit je eigen zak en je laat niet de belastingbetalers voor opdraaien.


  Maak melding
 2. Regels zijn regels, ook voor meneer Belfort. De minister van Justitie die het goede voorbeeld moet geven, gaat zelf buiten ze boekje. Gajadien heeft het goed gedaan de samenleving hierover te informeren. Wat een vrij gevochten boel in de regering.


  Maak melding
 3. Ja, het is nooit goed in Suriname. Eindelijk een Robin Hood in onze samenleving. Vraag is: mag hij zonder toestemming jaarlijks 4.000 SRD uitgeven. Als die vraag bevestigend beantwoord wordt dan heeft hij mijn zegen.


  Maak melding
 4. Ik heb deze minister gisteren bij Limbo zijn zegje horen doen en geef de man 100% gelijk !
  Het is de VHP die deze lastercampagne is begonnen en dat gaat ook hun nek breken.

  Heb Belfort horen zeggen dat onze Chandrika S. als politieman eigenhandig 2 mensen heeft doodgeschoten, en dat staat allemaal in dossiers op zijn ministerie gedocumenteerd.
  Een ieder roept dat president Bouterse mensen zou hebben doodgeschoten, maar daar is na 32 jaar nog steeds geen waterdicht bewijs voor geleverd.

  Van Chandrika S. had ik dit niet verwacht want er kleeft echt bloed aan de handen van deze man.
  En nog wil deze man de volgende president van Suriname worden ! Ik laat hem over aan de Nederlandse journalisten die hem de komende periode zullen interviewen want die nemen geen blad voor de mond. Die zullen hem zeker vragen over zijn moorden stellen en daar zal hij antwoord op moeten geven.

  Ik denk niet dat Willem Alexander, Rutte of de Ned min van Buza op de foto nog eens handen zouden willen schudden met deze man. Chandrika Santokhie is gewoon een 100% moordenaar (met bewijs) waar je niet op de foto mee wil.
  Deze man is nl heel slecht voor je reputatie.


  Maak melding
 5. “… Ik verkeer in een positie om te geven, dus doe ik dat”.

  Correctie: “Ik verkeer in een positie om andermans geld te geven, dus doe ik dat”.


  Maak melding
 6. @Milton,

  Denk je niet dat indien het dossier van Santokhi voor hem belastende materiaal zou bevatten, dat Belfort & Co er al lang een zaak van zouden hebben gemaakt?
  Mag een politieman geen verdachten/criminelen meer op heterdaad doodschieten? Is het het gebrek daaraan waarom gewapende misdaad tegenwoordig welig tiert in Suriname en mensen zich niet meer veilig voelen?
  Wat jij dus aantoont is dat Santokhi juist daarom al de beste man is om president te worden. Zijn dossier staat open voor iedereen en wordt niet gewist wegens belastend materiaal zoals die van die amnestieafdwingers.


  Maak melding
 7. “Als ik vijf cent heb en iemand vraagt mij om een cent, dan geef ik die.”

  Dat kun je doen als privé persoon met je eigen geld, maar niet met het geld van het land, want dan gaat de staat failliet.

  Misschien dat Suralco, Newmont, IamGold, Chinese staat etc deze mentaliteit door hebben, dat ze steeds abnormalere bedragen eisen om actief te mogen zijn, wetende dat als ze vragen om centen, dat ze die toch krijgen.

  Geld op een verantwoorde manier besteden is ook een kunst die Belford niet goed schijnt te beheersen.

  Op zich is het niet verkeerd dat een minister op zijn verjaardag geld schenkt aan sociale instellingen, maar dan doen alsof de schenking een privéschenking is, dat is misleidend.


  Maak melding
 8. Hij moet in navolging van Amofo onder het Front, het veld ruimen.
  De criminaliteit aanpakken en bestaande wetten juist toepassen kan hij toch niet.
  Meneer is zeer met zichzelf ingenomen.


  Maak melding
 9. Beste DADA,

  Wilt U subiet zijn ontslag-papieren in orde maken, want eerdaags krijgt hij toch een proces aan zijn broek door de 3 Riao juristen en dan bent u nog verder van huis!

  Beste Asis,

  op zijn verjaardag wel een bos bloemen geven mang, uiteraard betaald uit eigen zak!


  Maak melding
 10. John: eindelijk een Robin Hood.

  @John, FYI, Robin Hood steelde van de zeer rijken (die de armen via de politiek hadden beroofd) om te geven aan de zeer armen. Belfort kan dat niet doen want stelen van Abrahams, Bouterse, Sardjoe, Narendorp enz zou hij toch niet durven en niet kunnen. Bovendien, aan welke armen zou hij geven? In Suriname worden alleen de marrons en een onderlaag van de creolen als arm beschouwd, alle anderen schijnen goed af te zijn. De waarheid is dat onder elke bevolkingsgroep er x% armen zijn. Vaak wordt dit over het hoofd gezien en krijgen die mensen niet de hulp die ze verdienen. Alle aandacht gaat uit naar de marrons en de genoemde creolen.


  Maak melding
 11. Heeft wereldwijd een neger zich waar kunnen maken als positieve ongeschonden beheerder van het nationale , internationale belang. Neem africa allemaal zaken vullers ,killers en landverraders. Neem nu obama die stilzwijgend toestemming geeft om ruim 700 onschuldige kinderen te laat afmaken ,duizende volwassenen,en niet te vergeten 10.000 voor hun leven invalide laat maken. Waar hebben wij allemaal het over, schreif een boek over africa en je antwoord wordt geleverd,van Hailes salasi tot idie amin en heden tendage Jacob Zuma die zijn eigen volk beduveld vermoord en bedonderd. Steek je energie liever in positieve zaken .


  Maak melding
 12. Je vertrekt met een gestolen hoofd meer niet. Beltongggg( zou Wayne Telgt ) hebben gezegd; jij snapt er echt niets van. B Tong joe no presteer neks. De criminaliteit heb je niet eens kunnen terug dringen, iets wat wel van je verwacht werd, vooral fa steeds weer je, je zelf op de borst klopt en zegt dat je van ’t veld bent en dat je niet grapte. Ha ha haaaaa B Tong joe no doe notie, wacht niet op de baas die ook geen moe…r weet om je te ontslaan. Donder uit je zelf op. Odi odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 13. -Ik kan niets anders van maken en zeggen dat deze man een arrogante schoft is die denkt dat hij de wereld kan verbeteren met geld van de belastingbetaler.

  -Morgen zal hij roepen dat Santhoki het ook gedaan heeft.

  =Wat heeft Brunswijk nu te vertellen?????


  Maak melding
 14. @ Mujrim,

  Heb je ooit gehoord van arme inheemsen? In jouw ogen bestaan alleen maar marrons en een onderlaag van de creoolse bevolking. Ben je wel eens in Plantage Peperpot geweest en Plantage Zoelen in Commewijne? Heb je de armoede daar gezien onder de Javanen? Verbreed je visie en focus je niet alleen maar op negatieve wijze op creolen.

  @ Khan,

  Volgens mij heeft Mandela het heel goed gedaan voor zijn volk.
  Kofi Anan heeft ook een zeer goed beleid gevoerd.
  Wanneer een Afrikaan goede dingen doet, zul je dat nooit horen. Men is teveel en te vaak gefocust op het negatieve. Er zijn velen met een Afrikaanse origine, die zeer goede daden hebben verricht. Blijf maar focussen op het negatieve hoor, als jij je daarbij beter mocht voelen.


  Maak melding
 15. ik denk dat jullie allemaal verkeerde conclusies trekken betref bellie.
  deze meneer heeft zijn zuur verdiende geld, die hij heeft verdiend van de chinezen door middel van het verstrekken van verblijfsvergunning rijbewijzen paspoorten etc., gespendeerd. NEKS NO FOUT. is toch waar @MILTONNNNN. hahahahahoooooooi


  Maak melding
 16. het volk heeft inmiddels meer dan genoeg redenen om deze gehele corrupte paarse roversbende en dievengilde te ontslaan en met pek en veren het land uit te jagen….maar ja, lafheid en angst om dat te doen overheerst.

  Milton…..

  jij durft te beweren dat er geen bewijs is dat die drugsveroordeelde president van jou 15 onschuldige landgenoten heeft gemarteld, verminkt en standrechterlijk heeft vermoord.
  Kom jij dan met bewijs en getuigen die slavenhandel kunnen aantonen.
  Integendeel…jullie moeten Nederland meer dan dankbaar zijn dat je bent weggehaald uit Afrika anders was je nu overgeleverd een Boko Haram en Ebola.


  Maak melding
 17. Bellie heeft nog een cadeautje voor Sranang , een Constitutioneel Hof, met als leden NDPers die van de straat zijn geplukt, zonder juridische opleiding !

  Deze DESKUNDOLOGEN gaan de geschoolde Sranang-rechters DWINGENDE adviezen geven !!

  Dus : Logisch dat Bellie het verschil niet weet tussen publieke middelen en prive-gelden !

  Moro dictatoriale ONZIN o doro !! De coalitieleden e lafoe !!


  Maak melding
 18. Sukkels ook hier!

  Als je een beetje kaas van politiek heb gegeten dan snap je dat de strijd om de kiezersstem allang is begonnen en dat de zogenaamde scherpe opmerking van Asiskoemar Gajadien perfect en naadloos in dat straatje past!

  Maar als je naar het sociale vraagstuk kijk want heeft Asiskoemar Gajadien aan instellingen, bejaarden- en kindertehuizen geschonken als het niet ging om de gunst van de kiezer?

  Deze storm in een glas water sterft met een sisser, volgend week praat men alweer over iets anders, in het parlement, op straat en in de huiskamers!


  Maak melding
 19. Het geld is van het Surinaams volk en niet van de minister. zorgvuldigheid is vereist. Advies aan deze minister is:” volg een opleiding” die je op een hoger niveau kan brengen, hoe je met gemeenschapsgeld om moet gaan


  Maak melding
 20. Sprookjesland Sranang : Zojuist heb ik BELLIE, als minister van Justitie en Politie verjaardagscadeautjes uitgedeeld.

  AUB deze kosten boeken ten laste van de begrotingspost Cadeautjes, Zie hoofdstuk I, post a. van de Staatsbegroting !

  PS : Zaak Droga Dino of Hezbollah Dino kennen wij in Sranang
  NIET !! Zeker weer een USA-complot !


  Maak melding
 21. 4000 SRD? Belly en Bouta vragen zich af waar men zich druk over maakt, het gaat in hun ogen toch maar om 4000 lousy SRD, als het nog om Euro’s ging zouden ze zich de commotie misschien nog kunnen voorstellen, dit soort figuren rijden met USD 30000 in hun auto rond en als hun zonen het ongevraagd wegnemen, dan vinden ze dat lastig maar verder niets.

  Als je door deze president als minister langer dan 2 maanden mag blijven aanzitten, gedecoreerd wordt of een goedbetaalde droombaan krijgt aangeboden, dan ben je of van bedenkelijk allooi , een graaier of profiteur uit de Staatskas, denk maar aan Obiang, Brampie, Stevy Wonder Bisschop , Ali-uzi en Alice in Wonderland, wordt je door hem ontslagen dan pleitte je voor voorzichtigheid bij het besteden van ’s Lands financiën of je had hoogstaande principes die je niet zomaar terzijde wilde schuiven, denk maar aan Wonnie en Adelien. Belfort hoeft zich dus totaal geen zorgen te maken dat hij door deze president ontslagen zal worden, de kans dat hij gedecoreerd wordt is 4000 maal groter.


  Maak melding
 22. je moet eerst je bul aan de de bouterse hogeschool gehaald hebben te OCER, voor jij aan de partij van de n.d.p. mag deelnemen en de hoofd vakken zijn froemoelogie ,monielogie dus een ieder die pro paars is zou ik aanraden deze zeer gerespecteerde opleiding te volgen (SUCCES) damez en herren.


  Maak melding
 23. Wederom gaat uw redactie weer kort door de bocht en geeft niet het volledige en juiste verhaal aan uw lezers door. Als uw redactie niet bij machte is een juiste weergave te geven van wat er werkelijk aan de hand is en/of uw redactie mogelijk aan censuur onderhevig is, lijkt het mij verstandig dat U zich onthoud van verslaglegging over dergelijke onderwerpen. Opnieuw moet ik U betrappen op het “bewust” verkeerd voorlichten van uw lezers. Ook de titel van dit artikel is ver beneden beneden pijl en waardeloos. Of uw redactie heeft niet voldoende kennis van zaken of is niet geschoold genoeg om het echte journalistieke werk te verrichten. Uw lezers wil ik adviseren te luisteren naar het 1 op 1 interview met minister Belfort bij BÄKANA TORI van vrijdag 8 augustus 2014 inzake deze affaire. Deze minister heeft op een waardige manier zoals het een echte “heer” betaamt alle geruchten om zeep geholpen en bewezen dat het de “Mofokoranti-figuren” waartoe ik inmiddels ook uw website toe reken alleen maar te doen is om chaos en onrust te
  veroorzaken. JULLIE MOETEN JE DIEP SCHAMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 24. @Milton

  ‘Van Chandrika S. had ik dit niet verwacht want er kleeft echt bloed aan de handen van deze man.’

  Heus,waar is het bewijs?!
  Santokhi is onschuldig en het grootste bewijs is dat hijGEEN amnestie heft gevraagd toen en ook niet heden !!
  Je baasje was naar de rechter gestapt eerder om Santokhi te framen voor drugszaken en toen vroeg de echter aan je basje om zijn blah blah taal te bewijzen en toen begon je baasje te huilen en te schreeuwen dat hij heft GELOGEN EN een verhaaltje had verzonnen. Toen moest je baasje ‘I AM SORRY’ zeggen aan Santokhi. Dit gebeurde toen de rechters nog afankelijk te werk gingen en zichniet bedreigd of geinimideerd voelden.
  E o.ja een onschulige draagt geen amnestie alleen schuldigen en je baasje bouta draagt
  het.Aan je robinhood belfort zijn handn kleeft het bloed van 4 en je baasje bouta is nog de titelhouder met het bloed van 15 burgers aan zijn smerige handen


  Maak melding
 25. @John

  Robinhood steelt niet van belastingbetalers maar van de criminelen die zich verrijken met gestlen geld van de burgers hoe je het ook keert of draait je robinhood Belfort heeft van het volk gestolen .waarom steelt hij niet van D.Sardje,van Brunswijk,van bouta,van Abrahams enz…waarom van de belastingbetalers ?!


  Maak melding
 26. Het morele kompas van deze minister is toch wel erg ontregeld.
  Hij geeft iets en maakt er goede sier mee terwijl iemand anders de rekening betaald.

  Het lijkt aardig op fraude. De minister mag dan wel zonder ruggespraak met de minister raad Srd 4.000 besteden. Echter die besteding moet wel verband houden met diens functioneren en de belangen van de Republiek Suriname. Sinds wanneer is een kado van de minister ter ere van een prive gebeurtenis van staats belang. Het zou anders zijn als de minister een kado van de staat krijgt en besluit dat door te gegeven aan goede doelen.

  beste minister met uw salaris kunt u dergelijke cadeaus zelf betalen. Het gedrag dat u vertoont lijkt ernstig op fraude.

  Hier onder de belangrijkste kenmerken van FRAUDE het zusje van corruptie:

  1) het gaat om opzettelijk handelen
  2) er wordt een misleidende voorstelling van zaken gegeven
  3) er is het oogmerk economisch voordeel te behalen
  4) er is een benadeelde
  5) er is sprake van onrechtmatig of onwettig handelen

  ad 1 de minister heeft toe gegeven nagedacht te hebben over deze handelingen.
  ad 2 de verklaringen zijn misleidend.
  ad 3 het doel is persoonlijke profilering in een tijd van veel negatieve publiciteit.
  ad 4 de staat wordt benadeeld door prive uitgaven te vergoeden.
  ad 5 prive uitgaven komen niet in aanmerking voor vergoeding door de staat.


  Maak melding
 27. ‘Laat ze mij naar de president brengen. De president mag mij ontslaan, ik vertrek met opgeheven hoofd.” Dit zegt minister Edward Belfort (Abop) naar aanleiding van de heisa rond zijn idee om acht cadeaus te kopen.

  Je weet heel goed Belfort dat dit gewoon een BLUF van je is want je baas gaat je niet ontslaan!
  Jullie beiden hebben mekaar nodig om mekaars criminele aktiviteiten goed te praten bij het volk.
  Wat leer je de criminele ulo leerlingen van je te santo boma?!Dat het okay is om te stelen ?!


  Maak melding
 28. Ik ben heel tevreden met het volk van Suriname. Dat Belfort zich genoodzaakt voelde om zijn cadeaus te komen verdedigen geeft aan dat het volk wakker aan het worden is. en dat ze nu durven vragen te stellen over de handelingen van sommigen !!


  Maak melding
 29. PS
  Dat een figuur als Gajadien die maandelijks naast zijn vette DNA-honorarium ook nog een vette salaris ontvangt als O.D. van het ministerie van Openbare Werken ZONDER DAARVOOR TE WERKEN, deze “roddel” heeft verspreid, had U al aan het denken moeten zetten. Gaan jullie je in een hoekje heel diep schamen, waardeloze figuren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 30. @Orlando Samson

  Net heeft Bakana Tori medegedeeld dat de Decembermoorden NIET hebben plaatsgevonden !
  Althans NIET in Sranang !
  De gemartelde en neergemaaide MENSEN/BURGERS waren geen Sranangmans !

  Nadere mededeling inzake Bellie : Het waren GEEN staatsgelden, doch GOEDOE-Pa-Gelden, onderdeel van de speciale Geheime Presidentiele Kas !


  Maak melding
 31. De president mag mij ontslaan, aldus Belfort.

  Door wie kan de president eigenlijk worden ontslagen? Op welke gronden? Komt deze president in aanmerking voor ontslag?


  Maak melding
 32. @KAFRIKOELIE, Orlando Samson,

  -Iemand als Belfort had juist van te voren via bakana torie moeten komen vertellen wat hij van plan was te gaan doen en hoe hij via het ministerie mensen zou gaan helpen.
  Dit heeft hij NIET gedaan en het is dus vragen om grote problemen van iemand die juist een GOED voorbeeld moet geven aan de samenleving.

  -Gajadien, werkt tenminste voor het volk die NIET gehoord wordt, en vergeet niet dat het om geld gaat van de hardwerkende mensen.

  -Een ding is zeker, Belfort denkt dat hij een gouden kroon op zijn hoofd heeft.

  =Hebben jullie ook niet gehoord dat nergens waar Belfort gewerkt heeft hij een puinhoop heeft achtergelaten??????


  Maak melding
 33. Ja, sinterklaas spelen met anders mans geld kunnen wij allemaal minister Edward Belfort !

  Zit deze man wel op zijn plek? Kan hij dit werk van mini-ster van justitie wel aan?

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 34. @Smatje

  Jij zegt;

  ‘Ben je wel eens in Plantage Peperpot geweest en Plantage Zoelen in Commewijne? Heb je de armoede daar gezien onder de Javanen? Verbreed je visie en focus je niet alleen maar op negatieve wijze op creolen’,

  Wat wil jij hiermee beweren dan?!
  Dat het okay is voor robinhood Belfort gestolen geld cadeau te aan anderen ?!
  Wanneer ben jj het laast langs geweest bij je huisdokter?
  Maak haast hoor want heeft indringend repaatie werkzaamheden nodig!
  Ik zie het al voor me..OPROEP ANMELDEN ZAL VOORTAAN KLINKEN ALS;

  ‘Wil Robinhood zo en zo zich AANMEDLEDEN bij grote broer Robinhood Belfort !!!


  Maak melding
 35. @Orlando Samson

  Laat ze mij naar de president brengen. De president mag mij ontslaan, ik vertrek met opgeheven hoofd’,

  Belfort is schuldig want hij heeft deze berichten nooit ontkend.Hij denkt laat mij de naam bouterse gebruiken en niemand gaat verder hierover praten.
  Wel robinhood Belfort heft zich lelijk vergist want iedereen praat hierover. Ik denk dat het volk minder bang is geworden van de bejaarde bouta.


  Maak melding
 36. Hmmmmmmm…
  Of gaan de boeven nu zeggen als ze je komen roven
  ‘ik ben robinhood de zoveelste en ik ben komen stelen want ik heb een kroost te verzorgen en robinhoods worden nooit gestraft voor het stelen zie maar voorbeeld oom ROBINHOOD BELFORT’.
  Suriname zal plat gelopen worden door de robinhoods.
  Please dubbele dievenijzers , deuren en ramen op elk uur van de dag gesloten houden.


  Maak melding
 37. Robinhood Pascal zity gevangen.
  Papa brunsie heeft hem aangegeven bij de politie want stelen van papie brunsie is een zonde ,maar stelen van anderen mag vogens papie brunsie,het is okay zoals robinhood Belfort het doet,
  Robinhood Georgio Rasoulbaks zit ook opgesloten
  en Robinhood Dinootje zit gevangen in Amerika
  En robinhood Belfort die haalt grote broer robinhood bouta erbij om ons e intimideren .


  Maak melding
 38. Zulke dingen zijn schering en in slag in een bananen republiek.Als een land een president heeft die in de hele wereld wanted is en ook in zijn eigen land het zwaard van Damocles boven zijn hoofd heeft hangen,kunnen zijn ministers en burgers naar harte lust roven,stelen en moorden.Want de pres.heeft geen moreel gezag om op te treden.Alles wat hij zou zeggen of doen,zou hypocriet overkomen ha haha.


  Maak melding
 39. Belfort:”Het besteedde geld ligt onder het maximum dat mag worden uitgegeven zonder tussenkomst van de ministerraad.

  Alleen zij die het tegendeel kunnen bewijzen hebben recht van spreken.

  Hoeveel stoppen overheidsgeld in eigen zak, voor eigen gewin. Kijk maar naar de hectaren grond die regeringsfunctionarissen zichzelf ongegeneerd hebben toegeëigend.

  Gajadien zoekt spijkers op laag water!

  Belfort, een goed mens in een verkeerd kabinet!


  Maak melding
 40. @ Milton and Samson
  Ik heb jullie commentaar gemist toen Mw. Jennifer-Simons klaagde dat de coaliteleden het laten afweten als het op quorum aankomt om hun regering aan het woord te laten. Nu hebben jullie wel commentaar. Waw!


  Maak melding
 41. Volgens de redenering van Belfort is er niets aan de hand als hij, zonder verantwoordelijkheid af te leggen steeds weer bedragen KLEINER of GELIJK aan SRD 4000,- uit staatskas pakt en deze bedragen vervolgens gaat uitdelen aan b.v. brave sociale instellingen of aan zware criminelen, die zich vrijwillig aanmelden op zijn kabinet, die SRD 4000,- kunnen deze ‘brave’ criminele krijgen als ze beloven niet meer te gaan roven, verkrachten en moorden. Het zou pas een groot probleem en ethisch verkeerd zijn als die bedragen GROTER dan SRD 4000,- zouden zijn.


  Maak melding
 42. aai desie,,laat zien wat je nu kan..

  die somo boys had je zo weg gestuurt zonder enig commentaar..

  laat zien wat je nu waard bent..

  nu poep je letterlijk in je broek,want dan is jou rol uitgespeeld..

  brunsie gaat dat niet accenteren

  wat ga je doen,laat je stem eens horen samen met miesie-kaba pandka..


  Maak melding
 43. Soso Lobi Mr. Belfort,
  We love you.

  Groetjes
  ReddFoxx

  Bytheway ReddFoxx en Mr. BELFORT zijn beiden op 8 augustus jarig geweest, dus dikke vrienden


  Maak melding
 44. @She-Suri

  “Belfort, een goed mens in een verkeerd kabinet!”

  Is Belfort soms een geliefde van jou? Hij is net zo’n verrotte smeerlap, als de overige leden van de regering. Het is toch ongehoord in 2014, dat een vrouw geen rechter mag worden, omdat zij met de oppositieleider slaapt. Mensen dienen op hun kwaliteiten beoordeeld te worden, maar de strontzak Belfort vormt zijn mening over de aanstaande rechter op grond van privezaken, waar hij geen malle moer mee te maken heeft.


  Maak melding
 45. Dit toont weer eens hoe integer deze minister is.Al mag het officieel wel,maar als je echt integer bent dan ga je niet de mazen in de wet opzoeken.Als hij mans genoeg was,had hij dit alles uit eigen zak betaald.


  Maak melding
 46. Als Belfort met gemeenschapsgeld een donatie doet aan de gemeenschap, komt het geld weer in de gemeenschap terecht. De sociale instellingen kunnen het geld goed gebruiken en derhalve komt het de gemeenschap ten goede.
  Het geld is niet voor en door Belfort zelf gebruikt.

  Verder deel ik de mening van Orlando. Lezers slaan om elk bericht op tilt. Ze denken niet na en schrijven alleen maar dwaze dingen hier op het internet. De (geschreven) media kan welk elk bericht hier neerdroppen en de lezers gaan als dwazen in discussie met elkaar. Sterk bevooroordeeld en weinig objectief.


  Maak melding
 47. Volgens She Suri :
  “Belfort, een goed mens in een verkeerd kabinet!”

  Hoe goed ??
  Zwijgen over meerdere zware strafbare feiten gepleegd door Dino in Sranang
  Zwijgen over vier standrechtelijk vermoordde verdachten van roof
  Als goed mens zwijgen zwijgen over vernietigen Grondwet tbv een Nep-amnestiewet
  Als goed mens bezig met instellen Constitutioneel Hof met als leden onnozele niets wetende zwervers, die de rechters dwingende adviezen zullen geven
  Als goed mens er voor zorgen dat de Anti-corruptiewet in de onderste bureaulade is gestopt
  Als goed mens jouw verjaardagscadeaus, betalen met staatsgelden en deze wegboeken op de begrotingspost Onvoorziene Kosten LPI

  ECHT EEN GUDU-PA, die Bellie !!!

  PS : Specifceer wat een VERKEERD KABINET is !


  Maak melding
 48. Het is een mooi gebaar naar de sociale instellingen toe: ze krijgen cadeau’s die betaald zijn uit gemeenschapsgeld. Van hun eigen geld dus, dat hen niet bestolen is en dat niet in een of ander geldverslindend project is gestopt.


  Maak melding
 49. @smatje

  Tja, de sociale instellingen gaan Belfort niet vragen of het om gestolen geld gaat of niet ,ze maken zich geen zorgen hierover zolang ze geld als cadeau ontvangen.Ze zijn allang blij dat het geld binnen is al gaat het om zwart geld.

  Het geld is van de belastingbetalers die Belfort heeft gestolen en cadeau gemaakt aan de instellingen in zijn naam.
  Sinds wanneer is stelen goed in Surinam dan ?
  Sjeesjes je zegt letterlijk dat iedereen geld kan stelen uit ‘slandskas want het geld is van iedereen !


  Maak melding
 50. @ Ray,

  Het is belastinggeld van de belastingbetalers dat weer terugvloeit naar de belastingbetalers. Deze sociale instellingen kunnen het geld goed gebruiken. Belfort is niet met dit geld gaan feesten, maar geeft het terug aan de belastingbetaler.


  Maak melding
 51. Ja geef het dan gewoon namens de gemeenschap want het is geld VAN de gemeenschap, lekker lord spelen en sinterklaas met onze belastingsrd’tje, hee ny*n mi mars hoor echt…


  Maak melding
 52. Dus zijn aktie is GOED maar doe niet net alsof het van Bellie is… dat is niet waar toch… dat noem ik lord en sinterklaas spelen met andermans verzamelde geld… daar wringt de schoen dus, voor de rest is het okay….


  Maak melding
 53. Hier krijgen de minima ook een tegemoetkoming van de staat bij bepaalde gelegenheden. Denk ook aan het kwartje van Kok. Was gewoon belastinggeld dat ter compensatie weer aan de belastingbetaler werd gegeven. Dat wat Belfort doet/deed is een mooi gebaar naar de gemeenschap/de belastingbetaler toe. Hij heeft dat geld niet in eigen zak gestopt.


  Maak melding
 54. Belfort is niet gaan feesten met het geld van de belastingbetaler. Overigens waar hebben we het over? Omgerekend EUR 1.000,–. Lekker belangrijk hoor.


  Maak melding
 55. “De minister doneert vanaf 2012 geschenken aan sociale instellingen in verband met zijn jaardag.”

  Ronnie Brunswijk geeft het goede voorbeeld aan zijn ministers. Die denken ” wat de baas mag, dan mag ik ook” !

  Alleen strooit Brunswijk met geld uit zijn eigen portemonnee, de minister jat geld uit de staatskas om zijn verjaardag feestelijk op te fleuren met geschenkbonnen aan potentiele kiezers.

  Deze man is niet berekend op zijn taak als minister, die hoort boven alle partijen uit te staan en geen geschenken uit te delen als verjaardagstaartje. Maar blijkbaar snapt hij niet waar de grenzen van zijn ministeriele verantwoordelijkheid liggen en de verantwoordelijkheid als prive-persoon.

  Dit geldt niet alleen voor deze minister, maar voor de gehele bevolkingsgroep waar hij uit voortkomt. Alleen de dag van vandaag geldt, de dag van morgen is de verantwoordelijkheid van derden. Zie het onderzoek naar de kwikvergiftiging onder de bevolking van Afobakka. De Marrons vergiftigen hun eigen habitat voor een paar grammetjes van het blinkende goud en over enkele generaties is hun DNA structuur onherstelbaar beschadigd en wordt de gehele Marron samenleving met uitroeiing bedreigd.


  Maak melding
 56. Ok, hij doneert dus al ruim 2 jaar geschenken aan de belastingbetaler? Waarom wordt er dan in 2014 hierover zoveel ophef gemaakt? Waarom is dat niet in 2012 ter discussie gesteld? Omdat iedere ministerie een bepaald budget vrij mag besteden tot een maximum van Srd 5.000,–. Waar was Girjasingh in 2012 toen Belfort cadeautjes aan de gemeenschap schonk? Waarom nu plotseling hierover zoveel heisa maken?


  Maak melding
 57. Volgens mij mocht president Bosje een veel groter bedrag uitgeven zonder verantwoording af te leggen. Die 4.000 srd van Belfort is dus een schijntje.


  Maak melding
 58. “Hier krijgen de minima ook een tegemoetkoming van de staat bij bepaalde gelegenheden. Denk ook aan het kwartje van Kok. Was gewoon belastinggeld dat ter compensatie weer aan de belastingbetaler werd gegeven.”

  Wat een ONZIN! Het ‘kwartje van Kok’ was een accijnsverhoging op brandstof, die als doel had het tekort op de rijksbegroting te verkleinen, dus in het het belang van alle belastingbetalers. Het was een OBJECTIEVE maatregel, anders dan de SUBJECTIEVE Sinterklaasactie van Belfort, die gemeenschapsgeld aan organisaties, die de minister welgezind zijn, uitdeelt. Dat is de kern van kritiek van Gajadien, vandaar dat hij de parallel met Amafo getrokken heeft.


  Maak melding
 59. @Smatje
  Belfort is bezig met een verkiezings stunt. Hij geeft geld weg en verwacht dat de mensen op de ndp gaat stemmen. Wil Belfort trakteren dan moet hij uit Eigen zak het geld halen en niet uit ‘slandskas,wanneer jij en ik jarig zijn kunnen wij toch geen geld uit ‘slandskas halen om de boel te trakteren!!
  En hallo elk cent in ‘slandskas in belangrijk. Straks ga je nog komen vertellen wat zijn een 1miljoen euro’s.Hallo……je bent niet goed wijs.


  Maak melding
 60. smatje,je praat over kwartje van kok als je iets niet weet praat er dan ook niet over burgers kregen niets terug was juist een accijnsverhoging.slap geouwehoer van je.


  Maak melding
 61. Prof Mr Dr Bellie is een zielige intelectuele kabouter deze clown kan geen gedegen oordeel vellen, heeft geen idee wat aanvaardbaar is of niet.
  Deze weekt steelt hij SRD 4000 om sinterklaas te spelen, evengeleden gooit hij drie kandidaten uit de rio en wat langer geleden vraagt hij boeven zich geboeid aan te melden.

  Geen wonder dat de criminelen zich veilig voelen om ongehinderd hun beroep uit te oefenen onder Prof Mr Dr Belfort en presie amnestie decie.

  Surinamers speel veilig zet je dievenijzer s’nachts op electricteit want de hoofd van de politie is zelf een crimineel.


  Maak melding
 62. @ Paulus de Boskabouter (aka Lasede Bouta),

  Het kwartje van Kok werd op indirecte wijze teruggegeven aan de belastingbetaler. De regering Balkenende II zorgde ervoor dat de opbrengsten van het kwartje van Kok in de periode 2004-2010 werden besteed aan het wegwerken van achterstanden in het onderhoud van wegen, benutting (715 miljoen euro) en aanleg (330 miljoen euro) van wegen en aan de verbetering van de regionale bereikbaarheid (360 miljoen euro).


  Maak melding
 63. Belfort doneert dus al ruim 2 jaar geschenken aan de belastingbetaler? Waarom wordt er dan nu pas in 2014 zoveel ophef hierover gemaakt? Waarom is dat niet in 2012 ter discussie gesteld?


  Maak melding
 64. Bellie is niet heel slim, maar is wel screeningspecialist.

  Hij screent nu ter plekke op Platta Broki en op de Bankjes aan de Waterkant de ongeschoolde personen, die tot leden van het Constitutioneel Hof zullen worden benoemd.

  Dit Hof zal de Sranang rechters DWINGENDE adviezen geven !

  De cadeaus ter ere van zijn verjaardag komen ten laste van de begroting van Sranang.
  Op de begroting, post Bijzondere Kosten Poliklinische patienten LPI, is ruimte voor deze idiote uitgaven.


  Maak melding
 65. In een westerse democratie USA, Canada, Japan was je zeker ontslagen.

  Een minister van justitie hoort zich met politie en justiele zaken bezig te houden.

  Wat jij doet kan je beter aan de president of ministerie van Sociale zaken, Onderwijs en volksontwikkeling/minov over laten.

  Belford je bent fout bezig en dit nog op je verjaardag doen, man! ga toch een eind weg met een korjaal varen op pikin rio in het oerwoud.


  Maak melding
 66. Gajadien himself zou het klaarblijkelijk over een andere boeg hebben gegooid en toch zichzelf verrijkt. Als ik moet stelen ten gunste van hongerigen en minder bedeelden zal ik het DOEN. “Om het bestaan en voortbestaan van de natie ware ik tot illegale dingen in staat, ik zal niet aarzelen om zover te gaan”! (Fransman).
  =
  Het opstrijken van 2 (twee) salarissen, zonder te presteren (Openbare Werken) is precies hetzelfde, zo niet vele malen erger!


  Maak melding
 67. @PARAMAN
  PARAMAN iedereen met GEZONDVERSTAND weet dat VHP-parlementariër Mahinder JOGI is één van de grootste corrupte mannen binnen de VHP maar wijst altijd met de vinger naar andere om da aandacht van zijn eigen diefstal te verdoezelen.

  Jogi beschuldigd van gesjoemel met grond
  VHP-parlementariër Mahinder Jogi heeft ruim 240 hectares grond in de maand juli toegewezen gekregen van de vorige regering toen die al aftredend was.
  Het is de zoveelste grondschandaal van de regering Venetiaan-Sardjoe zegt parlementariër Theo Vishnudath. “Absoluut niets aan de hand”, reageert Jogi daarentegen. “Alles is conform de regels gegaan en als er iets mis is, mag de Staat alles terugdraaien. Ik ga als volksvertegenwoordiger geen wetten overtreden.
  Vishnudath wijst op drie gevallen waarbij Jogi zijn positie binnen de VHP zou hebben gebruikt om de gronden te bemachtigen. “Slapend rijk”, zou Jogi worden door de gronden dan te verkavelen. Ten eerste zou er rond de 150 hectares bestaande uit 67 aaneen gereikte percelen te Damboengtong 3, variërend van één tot negen hectares groot, op naam van Jogi zelf zijn uitgegeven in grondhuur in juli dit jaar. “Niets aan de hand. Mijn familie heeft sedert 1986 dit terrein aangevraagd, opnieuw in 1991 en vervolgens weer in 2006”, zegt Jogi. “We hebben al 25 jaar er een familie business (boerderij met 300 koeien …red.) op staan. Ik kon naar de rechter zijn gestapt, omdat de Staat zo lang ermee draalde.
  Omdat ik in de politiek zit, heb ik altijd geduld gehad dat het in orde zou komen”, aldus Jogi. In het tweede geval ontkent de VHP’er, dat zijn familiestichting Stidos het stuk sportterrein van ongeveer 1,5 hectare te Jarikaba toegewezen heeft gekregen om er landbouwactiviteiten te ontplooien. Dit terrein was bedoeld om sport- en recreatieve activiteiten te ontplooien voor de gemeenschap van Jarikaba die voor een groot deel werkzaam is in het staatsbacovenbedrijf. “Het gaat erom dat een organisatie het beheer moet uitvoeren over het terrein. Stidos zal daarop toezien.” Het feit dat de beschikking aangeeft dat het terrein aan Stidos gegeven is voor landbouw, noemt Jogi een ‘typefout
  Vishnudath brengt ook ter herinnering het geval van de proeftuin Oryza van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan de Uitkijkpolder in Saramacca. Van de 120 hectares zou Jogi 90 hectares hebben gehad van RGB en LVV, het laatste toen onder leiding van de VHP. “Hij is dan vrij om te bepalen wie grond daar krijgt.
  En als je nagaat zijn er weinig mensen van Saramacca zelfs die erop worden toegelaten. Jogi bepaalt wie krijgt. Hij hangt heer en meester daar uit. En er is geen zicht op wat er dan in ruil wordt geëist”, zegt Vishnudath. Jogi: “Ik heb geen meter grond daar gehad. Ik heb toestemming gehad van LVV en het districtscommissariaat om het terrein, dat al 25 jaren braak lag, te laten benutten door de gemeenschap voor tuinbouw.” Vishnudath zegt dat de regering de zaak reeds in onderzoek heeft. “Als er fouten worden geconstateerd moet de regering de gronden onmiddellijk intrekken en eventueel wederom uitgeven volgens de juiste procedures”, aldus Vishnudath van de Nationale Democratische Partij (NDP).
  Jogi kaatst de bal terug: “Ik wil niet doen aan vuilsmijterij. Maar dit is gewoon jaloezie. Hij heeft zelfs geprobeerd grond aan te vragen te Uitkijk toen hij minister was. Hij is kennelijk niet blij dat hij niet in aanmerking ervoor is gekomen.
  http://m.rnw.nl/nederlands/node/36869


  Maak melding
 68. Als Belfort zo nodig Popi Jopi wil spelen laat hij dat dan doen uit privemiddelen, lekker royaal doen, met de woorden, als ik 5 cent, en iemand vraagt mij om een cent, dan geef ik die, ja dat kunnen we allemaal wel zolang het je eigen geld niet is


  Maak melding
 69. @Paraman

  “Het opstrijken van 2 (twee) salarissen, zonder te presteren (Openbare Werken) is precies hetzelfde, zo niet vele malen erger!”

  Helemaal eens met u en als dat aangepakt zou worden en onmogelijk gemaakt zou worden kan Suriname heel wat dingen doen de heel gunstig zijn voor haar economie.
  Tel daar bij op alle nodeloos ontheven functionarissen die met behoud van salaris beschikbaar gesteld zijn.
  Tel daar bij op de wel heel erg lucratieve pensioenen voor de parlementariërs en ambtsdragers.

  Is het niet vreemd dat de regering niet doet aan het oplossen van deze misstand. Of is het niet zo dat beide zijden van de DNA enorm misbruik maken van deze zeer luxe inkomens voorzieningen.
  Zolang de regels zo zijn is het dom om er geen gebruik van te maken.


  Maak melding
 70. Onze minister Belly is jarig geweest.
  Hij heeft zijn 49e geboortedag herdacht, middels een ochtend zegen van STEVE MEYE WONDER.

  Maar onze minister Belly had echt gehoopt op een bijzondere bijdrage van voorzitter (BRAVO) Ronnie Brunsie.
  En jammer genoeg liep het net voor zijn 49e geboortedag heel anders uit.

  PARAMARIBO, 5 aug – Politicus Ronny Brunswijk is bestolen door zijn zoon Pascal en kan hij daardoor niets meer bijdrage aan minister Belly.

  Maar in het jaar 2015 wordt Edward Belfort 50 jaar.
  Dan hopen de burgers dat hij US-dollars zal uitdelen in een gesloten envelope.


  Maak melding
 71. @Smatje

  Wat snap jij dan niet?!
  Belfort geeft donaties op zijn jaardag alsof het geld van hem is.
  Hij denkt dat de bevolking hem gaat aanbidden nu.
  Neks van aan…hij is een boef en rooft net als de andere ndpers in de dna de staatskas leeg.Wil hiujn trakteren op zijn verjaardag dan moet het geld ook komen uit zijn Eigen zak .
  Hij wil PROPOGANDA maken voor hem zelf ,gelukkig heeft deze propaganda niet gewerkt in zijn voordeel.
  Resultaat; FAILED PROPOGANDA.


  Maak melding
 72. @Paraman, je schrijft;;;Als ik moet stelen ten gunste van hongerigen en minder bedeelden zal ik het DOEN.

  -Dat mag je best wel doen, maar doe het met eigen middelen, maar NIET met geld van de belastingbetaler.

  =Een minister moet juist op deze afdeling het GOEDE voorbeeld geven.
  -Mensen die het gedrag van deze minister goed keuren, moeten weer eens in de schoolbanken gaan zitten.

  =Zoals ik al eerder schreef::Gajadien werkt tenminste voor het volk die niet gehoord worden. Het is tenminste geld van het volk.


  Maak melding
 73. De oppositie is uitgeblust en heeft geen punt om tegen de regering in te brengen.Als ik in de positie van Belfort zou verkeren zou ik de sociale instellingen zeer breed in de media aan het woord laten.Het moet duidelijk zijn dat deze politici van het Nieuwfront een hekel hebben aan de minstbedeelden in het land.Het is toch ongehoord dat het Nieuwfront deze schenking politiek wil uitbuiten.


  Maak melding
 74. -Bouterse is even wakker geworden.

  -President vraagt onderzoek besteding ministeries

  Alle ministeries worden onderworpen aan een CLAD-onderzoek. In het onderzoek dat reeds is gestart worden ook alle staatsbedrijven en parastatalen meegenomen.

  Minister Andy Rusland van Financiën heeft in juli de opdracht gehad van het staatshoofd om alles in het werk te stellen, zodat het CLAD kon starten met een onderzoek naar de effectiviteit van de besteding van overheidsgelden.

  Ondertussen is het CLAD bezig geweest op Financiën, Volksgezondheid en Sociale Zaken. het is onduidelijk hoeveel tijd het onderzoek in beslag zal nemen.


  Maak melding
 75. @smatje
  Die vraag van jou, waarom nu pas, die gaat de rechter in overweging nemen bij bet bepalen van de strafmaat. O ja, rechters doen geen hooggeplaatste pottengraaiers…


  Maak melding
 76. Toen Amafo uit staatskas haar verjaardag betaalde werd er moord en brand geschreeuwd door de NDP oppositie,destijds o.l.v. de huidige assemblee voorzitter Jenny Simons. Alle morele en ethische registers werden opengetrokken om het kwaad aan de wereld te tonen. Amafo werd bedankt. Nu,anno 2014 doet minister Belfort precies hetzelfde. Hoe het geld besteed wordt verandert m.i. niets aan de zaak. Waardebon of roti uitdelen verandert niets de oorsprong van de fondsen. ALs volgens de NDP Amafo fout was,dan moet dezelfde NDP (Simons) nu ook aangeven dat Belfort fout is. Anders zijn het walgelijke hypocrieten!De surinaamse pers is blijkbaar in een worggreep van het bewind en duft politici niet te confronteren met hun hypocriet karakter.


  Maak melding
 77. @ RobG
  Vraag aan je coalitieleden om qurom verleend kan worden om vergaderingen voortgang te doen vinden. “Qurom is iets van de coalite,” zei Jules Wijdenbosch toen hij in de oppositie zat.


  Maak melding
 78. smatje slap gelul misschien kan je bij jou in de buurt mensen alles wijs maken maar ik ben van feiten om de wegen te maken betalen wij wegenbelasting en uberhaupt hoezo teruggeven,zolang het niet in mijn zak zit heb ik niets teruggekregen.


  Maak melding
 79. Gezond verstand.

  Je hebt groot gelijk, Mahinder Jogi heeft 240 hectare grond gekregen,de Pres zou dat onderzoeken. Dat was in 2012 -2013, en hij zou uiterlijk in de maand december een uitslag brengen aan het volk ! We leven nu in 2014,en nog steeds niks vernomen,Mahinder Jogi was onder minister ( Staats secretaris ) intussen is hij afgetreden maar het grond mag hij houden ! Een ieder die in het het Parlement zit ongeacht etniciteit, is een boef ! Hoe wil je dat het Fu.c.king land vooruit komt ? Alles wordt verdoezeld door de overheid. Kort samen gevat,allemaal zakken vullers,ik heb er geen andere woord voor.
  Wij als Burgers zitten als ratten in de val, en kunnen geen kant op,kort samen gevat is het een Ka..olo situatie !
  Het maakt niks uit wat voor Regering je krijgt,het zijn allemaal mensen die hun eigen belang behartigen en niet van het volk.


  Maak melding
 80. Minister Bellie boy.

  Okè de pres mag en kan je ontslaan, maar je moet het geld wel terug geven aan de Staat ! Maar dat dat zal wellicht niet gebeuren. Ai baja, wat een K. zooitje met jullie man !!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 81. BELLIE na soso lafoe, helaas voor de slachtoffers van de berovingen die voortaan worden gekneveld in hun woning en daarna ook nog eens worden verkracht !

  BELLIE zegt de pres hem kan ontslaan en hem daarna mag benoemen tot Staatsadviseur, met een nog hoger salaris !
  Ik heb daar recht op want Abrahampje van OW is na zijn begrotingsgeldentruc ook op die manier GESTRAFT !


  Maak melding
 82. Wie goed doet krijgt goed terug. Maat laat die mensen die niets beters te vertelen hebben mijn mars eten.

  Want het zijn alleen die domme mensen die zegen dat hij steelt.

  Je kan pas iemand beschuldigen als je de strafbare feiten weet.

  En zolang dat het geval nog niet is mensen hou je smoel dan dicht.


  Maak melding
 83. Leve BELLY met zijn begrotingspost Incidentele Kosten Patienten LPI !

  Leve BELLIE’s screening van de bankzitters van Watra See tbv zijn Constitutioneel Hof !

  Leve BELLIE’s streven naar promotie, na ontslag ! Staatsadviseurschap wacht, want ik ben niet de mindere van OW-begrotingsgoochelaar Abramsie !

  PS : Net als Dino, de beste man voor deze post !


  Maak melding
 84. @Rivaldo
  De feiten zijn bekend:
  1) er is een inkoopbon van het ministerie.
  2) de minister heeft ingekochte waardebonnen publiekelijk ter ere van diens verjaardag geschonken aan derden.
  3) de minister geeft dus eigendom van de republiek Suriname weg als een prive gift.
  4) ofwel staatseigendom wordt prive aangewend.
  5) de minister geeft aan dat hij middelen aangewend heeft die bedoeld zijn voor representatie doeleinden.
  6) prive giften vallen niet onder representatie doeleinden. representatie betekend “Vertegenwoordigen”. Representatiekosten of vergoedingen zijn dan ook kosten die gemaakt worden in het kader van het uitoefenen van de /een functie.

  In mijn ogen is het geen minister Belfort gedaan heeft het zich toe-eigen van waardebonnen die bezit zijn de republiek Suriname en deze prive aanwenden.
  De minister heeft het zelfs toegegeven. Hoeveel meer bewijs wil men voor een betrapping op heterdaad van diefstal.

  Zoals al eerder aangegeven bewijst de minister dat diens morele kompas niet goed functioneert.

  Het zegt veel over hem en de regering. Amafo moest vertrekken voor een dergelijke handeling.

  Off topic.
  Hoe kan er geregeerd worden als de de vice president in de DNA stelt dat de AOV voorlopig op SRD 525 gehandhaafd blijft (beleid van de regering) en dat de President op een verkiezingsbijeenkomst aankondigt dat de regering onderzoek doet naar een verhoging. Weet de linkerhand niet wat de rechter hand doet. Wie loopt wie voor de voeten.


  Maak melding
 85. Een minister hoort een persoonlijk budget te hebben naast zijn inkomen waaruit hij middelen kan aanwenden voor b.v. een verjaardagsfeestje op het departement. Nu zegt Belfort, kom djie deng instelling wan ptjien gebroken somek deng memre mie verjaardey. Als we daar kritiek op gaan leveren zoeken we spijkers op laag water. Tijd verdoen terwijl er zaken van levensbelang gaande zijn.


  Maak melding
 86. @Headwich

  Er zijn inderdaad zaken van levensbelang voor Sranang bij hr Bellie !

  Laat hij het IDIOTE plan van de regering om personen zonder opleiding te benoemen tot Lid van het Constitutioneel Hof in de prullenbak gooien en aangeven in het openbaar dat hij niet zal meewerken aan juridische onzin !

  Laat BELLIE bij de PG aandringen om onderzoeken te doen naar BELANGRIJKE ZWARE strafbare feiten, zoals 1. de door DINO op Sranang grondgebied gepleegde feiten (ook feiten gericht tegen de Veiligheid van de staat Sranang) en 2. De moord op VIER ongewapende VERDACHTEN van roof.

  De rechtsstaat Sranang wacht op het moment dat hr BELLIE en politieke vrienden de Anti-corruptiewet met spoed (binnen een dag) laten aannemen door de DNA !!

  Sari tori djie Sranang !


  Maak melding
 87. Bellie : Presi, ik wil via de Abrahamsie-staatsadviseur-route weg !

  Salarisverhoging kan ik goed gebruiken, er zijn toevallig al tien vrouwen op mijn stoep bevallen !


  Maak melding
 88. Belfort je mag blijven je doet het goed, je bent eerlijk en integer .
  Wat hier afspeelt is VHP politiek omdat je mevrouw Santhoki die rechter wilde zijn terecht heb uitgeschop zint de VHP naar wraak dus spelen ze het op de man en wil men je karakter vernietigen. Belfort ga zo door neem het hele justitie en rechterlijke macht onder de loep en schopt alle corrupte ambtenaren eruit !


  Maak melding
 89. Belfor maakt een potje ervan en daarom moet hij de eer aan zichzelf houden en opstappen.Je kunt niet met gemeenschap geld doen wat je hebben wilt punt uit.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 90. @NaiMi Dong Dong Iko

  BELLIE doet het goed, dus :

  Screen de president, herscreenen mag ook

  Benoem de ongeletterde Leden van het Kongsistutioneel Hof, het eerste advies van dit Hof is al aan je gemaild door KabPres

  Kom met uitkomsten onderzoek MOORD in koelen bloede op VIER ongewapende verdachten van roof (politie en CTU verdacht)

  Vraag PG onderzoek misdrijven DINO op Sranang grondgebied, ook veiligheid staat is door D in gevaar gebracht. Pak mededaders/medeplichtigen DINO in Sranang direct op.

  Haal de Anti-corruptiewet uit jouw onderste bureaulade en laat het met spoed door DNA goedkeuren

  Blijf rustig zitten Bellie, burgers worden tegenwoordig gekneveld, beroofd en daarna ook nog verkracht.

  Neks no fout !!!


  Maak melding
 91. @ NA MI

  Volgens jou moet Bellie de corrupte Ambtenaren ontslaan, dus hij moet bij zichzelf beginnen!!
  Is hij wel Integer genoeg, zoals : een echte Minister van Jus-Pol dat moet zijn ????? Ai baja, soso komedie dja ina kondrè.


  Maak melding
 92. Law mang.Dja

  @ NA MI

  Volgens jou moet Bellie de corrupte Ambtenaren ontslaan, dus hij moet bij zichzelf beginnen!!
  Is hij wel Integer genoeg, zoals : een echte Minister van Jus-Pol dat moet zijn ????? Ai baja, soso komedie dja ina kondrè.
  >
  waar is je bewijs dat hij corrupt is , toon mij feitelijk bewijs van corruptie en ik steun jou om hem weg te krijgen!


  Maak melding
 93. Prachtig stuk van action nieuws
  Belfort haalt fel uit naar Santokhi
  Justitieminister Edward Belfort heeft tijdens de krachtmeting van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelings Partij (ABOP) flink uitgehaald naar ex-minister van Justitie en Politie tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi.
  Volgens Belfort begint Santokhi het warm te krijgen, omdat hij weet wat hem te wachten staat komend jaar. “Hij gaat met zijn lange olifantenslurf u een bezoek brengen om jullie te misleiden”, doelend op het symbool van de VHP. “Nu is hij bezig in alle buurten om stemmen te vergaren, wel ik zeg u, u mag gaan waar u wilt, maar het gaat u niet lukken. U mag in het buitenland gaan om de State Department te gaan bezoeken en kernen in het buitenland te gaan installeren, het gaat u niet lukken.”
  Volgens Belfort is het bezoek van Santokhi niet op peil. “Die man is geen president, hij zit niet in de coalitie, hoe ga je een bezoek brengen aan de State Department? Wij gaan de zetels winnen. Als hij wil kunnen we hem wel een handje helpen, maar winnen zal hij niet.”
  Voorts gaf Belfort aan dat ze het volk jarenlang voor de gek hebben gehouden. Hij bedankte God voor deze verlossing, Here God we danken u voor deze verlossing, ze komen nooit meer aan de macht. We gaan ze weer winnen. Belfort riep de mensen op om ervoor te zorgen dat de olifant en zijn combinatie niet meer aan de macht komen. “We willen geen olifant hier want dat hebben we niet in Suriname. Bigi meti nanga langa yesi nanga eng voorzitter o kon tap unu, luku bun nanga eng mek a no kisi yu, deng kan doe sang deng wani oe weri foe deng, wo go gi deng mankeri”, riep Belfort tijdens zijn toespraak op de ABOP meeting zijn gehoor toe.
  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/justitieminister-edward-belfort-versus-chandrikapersad-santokhi/


  Maak melding
 94. Prof Mr Dr Bellie maakt zich nog belachelijker, Santhoki kan naar de state department afreizen, en als presie amnestie desie daar moeite mee heeft kan hij als staatshoofd contact nemen met de president van de USA. Of desnoods met een SLM vliegtuig naar Washington DC vliegen.

  Als we toch over America en politiek hebben, de republikeinse partij heeft ook een olifant als symbool. Mieschien moet prof bellie daar ook de les gaan lezen over zijn boesie metie. De VHP olifant lijkt trouwens meer op de afrikaanse olifant dan aziatiese.


  Maak melding
 95. @NAMI
  U vergeet dat het hier om principes gaat. Een minister van Justitie die het verschil tussen mijn en dein niet kent is fout en moet weg. Venetiaan had de moed om Amafo weg te sturen toen zij het zelfde gedaan heeft. Waar is de moed van deze President om mini ster Belfort heen te zenden. Een minister die de kosten van een paar waardebonnen en een prive gift afwentelt op de staat is heel erg FOUT.

  Als zulke kleine bedragen al tot fout gedrag leiden, hoe gaat het dan met grotere bedragen die afgeroomd worden. De staat is niet het eigendom van de regering. De regering dient de staat.

  Uit de redevoering van minister Belfort komt geen enkel inhoudelijk argument, hij roept wat jaloerse kreten naar de wereld die nergens op slaan.

  Wie kan een politicus verbieden op uitnodiging op bezoek te gaan bij andere regeringen. De andere regering bepaald wel wie het uitnodigt en wie het ontvangt.

  Voor een goede hoorder is het BANG geraaskal wat de mini ster op de ABOP meeting heeft laten horen.


  Maak melding
 96. Belfor is net zo dom als zijn voorzitter Brunswijk.Het zijn zakkenvullers die alleen maar geld gebruiken van de gemeenschap om rijk te worden en ze zijn ook ongeloofwaardig. Brunswijk wilt ook President worden van Suriname. Het zou een ramp zijn voor het land als die man het voor het zeggen krijgt in het land.Hij kan niet eens zijn naam schrijven.Zulke domkop hoort in de bos te wonen.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 97. Laat gajadien komen verklaren hoe hij aan de middelen is gekomen om zijn huis te bouwen.

  Laat de volksvertegenwoordiger het volk in de assamblee vertegenwoordigen bij behandeling van wetten en geen associaal gedrag vertonen,want het volk betaalt hem daarvoor.

  Bloedgeld die hij van Ow krijgt zonder te werken, hoeveel zegen heeft hij daarmee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES