Wervingscampagne voor leger Suriname

41

Het Nationaal Leger heeft behoefte aan meer manschappen voor de landmacht. Daarom is een speciaal in het leven geroepen commissie landelijk bezig een wervingscampagne te voeren voor het aantrekken van personeel. Jonge mannen en vrouwen in de leeftijdsklasse 18 – 28 jaar worden geïnteresseerd om te solliciteren naar een baan in het leger.

41 REACTIES

 1. Je reinste geldverspilling! De belastingbetaler mag hiervoor opdraaien, terwijl het leger geen enkele toegevoegde waarde voor de natie heeft.


  Maak melding

 2. De SNL is een subsidieproject om kansloze jongeren aan een overheidsbaan te helpen. Voorwaarde is dat men trouw moet zweren, niet aan Suriname, maar aan baas Desbout.


  Maak melding

 3. Allemaal onzin bullsh..t wat ik tot nu toe op dit forum heb gelezen over het leger.
  Het leger is de meest multidisciplinaire organisatie die er bestaat in een land en biedt dus vele mogelijkheden aan haar burgers.
  Van administratie, logistiek, techniek, gezonheidszorg, onderwijs, etc. etc noem ze allemaal maar op !!! Alles in één huis onder hetzelfde dak ! Noem mij eens een ander bedrijf of organisatie die dit kan matchen !

  Het SNL is zeker nuttig voor het land en zou het aantal manschappen het liefst zien verdubbelen om ons uitgestrekt land te kunnen beschermen.

  Dus jongens en meisjes, geen larriekoek posten en denk eerst heel goed na aleer jullie van die onzin de wereld in slingeren.


  Maak melding

 4. @Milton Fleur,

  Het leger is een van de meest geldverslindende organen van een land en doorgaans ziin de soldaten de hele dag niet productief. Hoeveel manuren niet verloren gaat, maar wel uitbetaald moet worden!
  Elke (goede) Universiteit kan meer leveren onder één dak dan het leger.
  Schaf het leger af, investeer in de universiteit en in de politiemacht. Een goed getrainde politiemacht kan ook als Border Police optreden en de grenzen bewaken en beschermen.


  Maak melding

 5. De Surinaamse leger bestaat voornamelijk uit lafaards. Niet echt een werkgever waar je trots op kunt zijn. Als Guyana morgen Suriname binnenvalt schijten ze alle kleuren van de regenboog. De barakken zullen verlaten zijn en de manschappen gaan hun onderbroeken met hun bordje bami in armen de benen nemen. Judas is daarbij niets vergeleken.

  Zo lang de paarse paupers voor het zeggen hebben kun je beter eieren voor je geld kiezen. Met andere woorden maak dat je weg komt uit Suriname. H


  Maak melding

 6. Costa Rica werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden onderworpen. In 1821 werd het een deel van het onafhankelijke Mexicaanse Rijk, waarvan het zich 2 jaar later met andere Centraal-Amerikaanse landen afscheidde om de Verenigde Staten van Centraal-Amerika te vormen. In 1840 viel deze federatie uit elkaar. In 1899 vonden de eerste werkelijk democratische verkiezingen plaats. Sindsdien is het land twee keer door politiek geweld geplaagd, wat naar de maatstaven van de regio weinig is. Van 1917 tot 1919 regeerde de dictator Federico Tinoco Granados en in 1948 was er een kleine burgeroorlog na een omstreden verkiezingsuitslag. Die oorlog werd gewonnen door de linkse José Figueres Ferrer, die na afloop het leger afschafte en een nieuwe grondwet opstelde. Sindsdien is Costa Rica gevrijwaard gebleven van het geweld dat veel van zijn buurlanden heeft geteisterd. Het is een van de welvarendste landen van Latijns-Amerika geworden en staat daarom ook wel bekend als “het Zwitserland van Centraal-Amerika”.

  Bron Wikipedia/Costa Rica

  Suriname zou aan Costa Rica een voorbeeld kunnen nemen en het leger ook afschaffen en het geld voor een leger kunnen besteden aan de noden van het volk, zoals huizen, minimumloon, pensioenen, goed onderwijs en wetenschappen, infrastructuur oa, van dijken, pompen, gemalen, kanalen, gebieden die als waterreservoirs gebruikt kunnen worden in de grote regentijd, genoeg kwaliteit leidingwater/infrastructuur voor alle Surinamers, zonne-energie en windenergie, groene-energie, goede wegeninfrastructuur, goede voorzieningen voor korjalen en boten, veiligheidheid op de rivieren, veiligheid in het algemeen,, criminaliteitsbestrijding, werkgelegenheid en scholing, het land schoon en mooi houden, eco-toerisme, productieondernemen, die exportgericht zijn, made in Suriname,

  Suriname heeft een speciale politiekorps nodig voor veiligheid aan de landgrenzen/zee van Suriname, rampen,enz, enz./zie Costa Rica


  Maak melding

 7. @Milton Fleur

  In 1980 pleegde een handjevol landverraders [allemaal militairen] een coup en greep naar de macht.
  Een leger is om de grenzen te bewaken,en oorlogen te voeren met buitenlanders die het land willen veroveren en niet om coup te plegen in je Eigen land en om aan de macht te komen en een militair dictatuur in het leven te roepen.


  Maak melding

 8. Winston

  Wanneer heeft deze leger ooit 0,000001 cent bijdrage geleverd aan de staat Suriname? De surinaamse leger is de veroorzaker van grootste bron van ellende, coups, moiwana, 8 dec moorden, amnestie.

  Enigste toegevoegde waarde van onze leger is vermaak en dat ik een schaafijs koop wanneer ik ze zie marcheren

  Toen duizenden braziliaanse garimperos illegaal uit frans guyana kwamen om onze bossen en rivieren te rampaneren welke grensbewaking voerden ze toen uit.

  En al die geleerden op het ministerie van defensie voor al die grootspraak en lintjes hebben ze ooit 1vierkante cm teruggekregen van Tigrie? Hebben ze een plan?

  Allemaal djaffers en grootsspraak als ze echt iets willen doen laat ze aow en kinderbijslag gaan bezorgen in Tigri aan de Surinamers daar.

  De enigste mensen die goed van zijn geworden zijn de militairen die de eerste coup pleegden en nog leven allemaal multimiljonairs zijn geworden. En pech voor ze als ze het verspild hebben.


  Maak melding

 9. Daarom is een speciaal in het leven geroepen commissie landelijk bezig een wervingscampagne te voeren voor het aantrekken van personeel.

  Jonge mannen en vrouwen in de leeftijdsklasse 18 – 28 jaar worden geïnteresseerd om te solliciteren naar een baan in het leger.

  Want voor (COMMISSIE) hebben ze weer in het Memre Boekoe Kazerne a/d Gemenelandsweg in het leven geroepen onder leiding van DADA & co.?

  Deze dient m.i.v. heden onmiddellijk te worden opgeheven.

  Jonge mannen en vrouwen in de leeftijdsklasse 18 – 28 jaar worden geïnteresseerd om te solliciteren naar een baan in de Land- en tuinbouw, bosbouw, wegen aanleg en andere technische beroepen.
  Ook in de primaire productiesectoren zullen wij deze jonge mannen en vrouwen hard nodig hebben.
  Verder zullen ze in alle genoemde beroepen worden opgeleid.

  Er zal binnenkort een Wetsvoorstel worden ingediend in DNA,
  om het Memre Boekoe kazerne (NL) met als z’n manschappen te laten overplaatsen naar het Tigri-gebied.


  Maak melding

 10. Mee eens met Milton Fleur. Een land heeft een leger nodig om de landsgrenzen te bewaken. Het leger kan ook worden ingezet bij calamiteiten zoals natuurrampen, repatriëring van burgers bij een ongeval, enzovoorts.


  Maak melding

 11. De legerleiding heeft eerder al bedankt omdat er een gewapende macht, de CTU, met speciale ware wapens, buiten de legerleiding om in het leven is geroepen, die niet onder zijn bevel stond.

  Later is medegedeeld dat de PG deze eenheid (op papier)
  aanstuurt !

  Dang suma law !


  Maak melding

 12. @Smatje, de meeste oelewappers op dit forum snappen idd de essentie van een soldaat c.a. militair niet dus heeft het bijna geen zin om verder in discussie met hen te gaan.

  @Koos de Jong, bij een eventuele inval van de Guyanezen zoals jij chargeert, weet ik zeker dat het SNL die zal afslaan en afstraffen.
  Let wel, Suriname heeft meer oorlogservaring (in de jungle) dan Guyana dus kennen onze boyz de klappen van de zweep in moeilijke omstandigheden en strategie van de Guerrillia !

  @ Ray, in 1980 hebben waarachtige jonge Surinaamse patriotten de echte corruptelingen en landverraders weggeschoten en daar was het de hoogste tijd voor.

  @Ram Singh, je hebt gelijk mbt de invasie van de garimpeiros maar je vertelt slechts de helft van het verhaal.
  Deze garimpeiros invasie is begin 2000 begonnen en toen waren jou mannetjes aan de macht.
  Het Franse vreemdelingenlegioen was bezig de garimpeiros in fr Guyana stevig aan te pakken, en schroomden niet om machines en diesel motoren met dynamiet op te blazen.

  Toen kwam de stroom naar Suriname op gang en wat deden ‘Ram’ Sardjoe en Runaldo Venetiaan ????

  Helemaal niets ! Ze waren juist bezig het leger te schofferen en belachelijk te maken om deze jongens geen behoorlijk budget toe te kennen om hun taken uit te voeren.
  Dus beste Ram Singh, klets niet zomaar uit jou stink nek en ga eerst bij de VHP kijken wat ze ooit eens voor het land Suriname hebben gedaan !


  Maak melding

 13. Beste @Milton, is dat de manier om met je politieke tegenstanders om te gaan? Gewoon neerknallen zogenaamd op de vlucht? Eerst martelen en dan op de brancard doodschieten? En een van de belangrijkste daders – ook nog drugsbaron – later kiezen tot president. Als de meerderheid in Suriname er zo over denkt, zou ik graag willen dat de banden tussen Suriname en Nederland volledig verbroken worden.


  Maak melding

 14. @ passant

  Een nobel verhaal en klinkt plausibel. Hetzelfde Costa Rica dat geen leger heeft met zware wapens meer heeft maar momenteel een paramilitaire hanteert met lichte wapens genaamd Fuerza Pública is volkomen machteloos tegenover de bezetting van het schiereiland Calero door het Nicaraguaans leger!

  Zuidwest Suriname wordt agressief bezet door het Guyanees leger, met volmacht van de staat Guyana. Het Surinaams leger opheffen zou een compleet verkeerd signaal en een vrijbrief afgeven aan de Guyanezen. Daarintegen moet Suriname haar territoriale eenheid blijvend beschermen en bewaken tegenover agressors als Guyana


  Maak melding

 15. Het geld dat aan het leger besteed wordt,kan beter uitgegeven worden aan dijken om het zeewater buiten te houden.De dreiging van Sur.komt uit zee.Het noorden is in een hard tempo bezig te verzilten.De zee rukt versneld op en maakt over enkele jaren is onze groente schuur[Kwatta]onbruikbaar.Als er straks geen droog land meer is,heeft een leger en een boemel tram ook geen zin.Surimane wordt mysterie als Atlantis.


  Maak melding

 16. Smatje, het is altijd een goed idee om een geldverslindend leger erop na te houden voor het beschermen van onze landsgrenzen en om eventuele natuurrampen op te vangen, het heeft laatst nog gehageld in Suriname, gelukkig dat we een leger hadden dat paraat stond, de hagelkorrels verdwenen bij het zien van ons leger als sneeuw voor de zon, het is nu alleen maar wachten totdat ons leger ook de Guyanezen in Tigri zo kordaat de schrik aanjaagt dat die ook verdwijnen uit ons land.


  Maak melding

 17. Rechter heeft bevestig regering heeft gelijk einde discussie. Ik begin de ophitsende janken Ray zielig te vinden jongen ga jezelf wat bijscholen, je zit vol HAAT en bent racistisch tegen de andere bevolking groepen . Ray is een schande voor alles wat hindoe is, ik schaam me diep voor deze wezen!


  Maak melding

 18. Koos de Jong

  De Surinaamse leger bestaat voornamelijk uit lafaards. Niet echt een werkgever waar je trots op kunt zijn. Als Guyana morgen Suriname binnenvalt schijten ze alle kleuren van de regenboog. De barakken zullen verlaten zijn en de manschappen gaan hun onderbroeken met hun bordje bami in armen de benen nemen. Judas is daarbij niets vergeleken.

  Zo lang de paarse paupers voor het zeggen hebben kun je beter eieren voor je geld kiezen. Met andere woorden maak dat je weg komt uit Suriname. H

  @Het waren wel de lafaards die de tweede wereld oorlog voor de Nederlanders vochten. Wie ben jij om de Surinaamse leger te beledigen laten wij niet over Nederlandse leger beginnen want de lijst is te lang om op te noemen! Als jij zo dapper bent wil ik jou ticket naar Surinamer betalen onder voorwaarde dat jij de Surinaamse leger in hun gezicht gaat zeggen dat ze LAF zijn . laten we zien of je dapper genoeg bent om mijn aanbod te accepteren.


  Maak melding

 19. @Masala

  Jou Suriname ?!
  Hallo Masala ,hater van Suriname toon mij het bewijs dat jij de eigenaar van Suriname bent !! Je bent een VIJAND VAN SURINAME,VALSE patriot !!!


  Maak melding

 20. Het stukje van passant is heel interessant en het later genoemde Fuerza Pública van CR kan wel een gevecht winnen van een paar guyanese indringers mocht het betwist gebied internationaal toch aan Suriname worden toegewezen (daarom heet het namelijk betwist gebied)

  Leger opdoeken en gelden inzetten tbv het volk& opbouw en stevige politiemacht controleerbaar en direct aanstuurbaar door datzelfde volk.

  Zeer interessant plan.


  Maak melding

 21. Ray

  @Masala

  Jou Suriname ?!
  Hallo Masala ,hater van Suriname toon mij het bewijs dat jij de eigenaar van Suriname bent !! Je bent een VIJAND VAN SURINAME,VALSE patriot !!!

  .
  @RAY
  Ja RAY mijn Suriname , ik ben een geboren en getogen Surinamer en etnische afkomst maakt niks uit. Je mag Hindoestaan, Creool, Javaan, Indiaan zijn Suriname is voor ons allemaal en dat maakt het mijn Suriname en ik zal mijn land eren en niet de grond instampen. Wanneer men iets fout doet zal ik mijn mening geven zonder mijn land en landgenoten op hun ziel te trappen. Iedereen Behalve Ray en zijn ophitsende aanhang houden van Suriname. RAY de enige die een vijand van Suriname is ben jij RAY die racistische, etnische, Haat zaaiende propaganda uitkraam en het wordt tijd dat je stopt met je onzin. Ray ik heb het vermoeden dat je een rassenhaat in Suriname wilt aanwakkeren terwijl je veilig in Nederland zit. Ray je moet ophouden met je haatzaaiende onzin, wanneer ik nog een haatzaaiende uitspraak van jou op waterkant bespeurd doe ik AANGIFTE tegen jou bij de POLITIE. Je bent gewaarschuwd en ik wens geen discussie meer met jou!


  Maak melding

 22. @Masala, schaam je je niet voor Bouterse & Co, die mensen hebben vermoord en gemarteld? Die een amnestiewet erdoor jast en een discussie omtrent deze omstreden wet blokkeert? Wiens zoon het land internationaal te schande maakt? Die zelf als president haast nooit in het parlement verschijnt om zaken uit te leggen, toe te lichten of vragen te beantwoorden? Die corruptelingen als staatsadviseur benoemt? Die op de lijst van Interpol staat?
  Ik zou denken dat je reden genoeg hebt om je hiervoor te schamen!


  Maak melding

 23. Altijd gezeik over Bouta, over 1 jaar is die man geen pres meer dan maar kijken wat voor zooitje er geregeld word niet om het land op te bouwen maar om te graaien.

  Elke keer weer dingen terugdraaien van vorige regeringen, capabele mensen naar huis sturen door partijpolitiek en daarbij weer een stap achteruit doen alleen maar door egotrippers& eeuwige zeikerds.

  Bouw in macro ipv dag-na-dag zeiken over personen …


  Maak melding

 24. Altijd gezeik over…, zij moetem jouw ongewapende en onschuldige familieleden uit hun huizen sleuren en vervolgens martelen een neermaaien !

  Dan yu mus fu kon nanga taktaktori !!!


  Maak melding

 25. MASALA: weer zo’n Paarse Kakkerlak die uit het riool komt kruipen en diep in de reet van moordenaar/coupepleger/drugsdealer en vader van een drugsdealer/wapenhandelaar en bankovervaller gaat zitten….


  Maak melding

 26. Ik zou het leger eerst willen adviseren om grondig schoonmaak te houden in het binnenland. Daarna investeren in kennis en technologie. Je hebt meer aan een klein maar efficiënte leger i.p.v. dommekrachten die achter D.D.B aanlopen.


  Maak melding

 27. Als Suriname niet van plan is om het Tigri-gebied te hernemen, dan lijkt een groter leger me een beetje overbodig. De grootte van de bevolking is ongeveer hetzelfde als van de stad Den Haag. En ik denk dat de Surinamers in Nederland zich (aan het eind van het jaar) ook drukker maken om Zwarte Piet.


  Maak melding

 28. Leger is goed voor Surinamers.Zo leren wij allemaal discipline.Op tijd komen:aan het werk,school en andere afspraken.Netjes en hygiënisch voorkomen.Houden aan de regels.


  Maak melding

 29. milton,
  ik ben in 1970 met het voormalige tris naar su geweest, toen kon je echt van dicipline en opleiding praten, er werd hard gewerkt in het binnenland enz. maar wat doet men in dienst nu geen moer de hele dag op hun luie reet zitten, laten ze gaan planten, wegen aanleggen, enz zodat ze echt wat doen voor het land


  Maak melding

 30. Ai is die Milton Fleur de enige slime Surinamer die na kan denken dat elke Land een goed geoorde leger nodig heeft om het land te kunnen verdedigen. Of zijn er op dit forum alleen domme surinamers die zo dom en laf zijn om te kunnen denken Dat Suriname geen leger nodig heeft.

  Mensen als jullie niets beters te vertellen hebben. Doe dan wat aan je ontwikkeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.