Parlementariërs coalitie ‘lachen’ om eigen rol

20

PARAMARIBO, 8 aug – Wie het gedrag volgt van de regeringsfractie in het parlement, zou niet denken dat het om een nipte meerderheid gaat. Luiheid, gemakzucht en een ongelooflijke nonchalance bij vooral de Mega Combinatie, gaan er hand in hand. Mogelijk krijgt Paul Somohardjo toch gelijk.

De leider van de uit de coalitie gemikte Pertjajah Luhur voorspelde dwingelandij. Leden van de kleiner geworden fractie zouden intenser stampvoeten om van alles. Hun best doen om de meerderheid ook echt te halen en zo vergaderquorum te verkrijgen, is er niet bij. De laatste vergadering was een sprekend voorbeeld. Het was dankzij de oppositie dat er wel vergaderd kon worden. Die tekende deze keer wel de presentielijst. Op gegeven moment was er quorum.

Maar dan is er het optreden van voorzitter Jennifer Simons. Zij wil niet vergaderen, omdat er kennelijk niet genoeg coalitieparlementariërs in de zaal zitten. Waarschijnlijk ongewild legt dit optreden ander afstotend gedrag bloot. Coalitieparlementariërs tekenen de lijst wel, maar verdwijnen daarna in de onbekendheid. Het gebouw uit en de voorzitter verlegen achterlatend. Nee, je zou aan het gedrag van die coalitielui niet aflezen dat ze de kiezer willen paaien, zo in hun laatste jaar.

20 REACTIES

 1. Een regering die dictatoriaal wil werken heeft geen baat bij vergaderingen, discussies en afspraken. Hoe meer ongecontroleerd men z’n gang kan gaan, hoe beter. Geen lastige vragen, geen andere zienswijzen, niet hoeven verantwoorden en overtuigen maakt het allemaal makkelijker. Misstanden hoeven niet blootgelegd te worden en beleid hoeft niet echt gemaakt te worden.


  Maak melding

 2. Hahahaaaaaaa……whahahaaaaaa…..

  Je blijft lachen om deze coalitie parlementariers die de NDP vertegenwoordigen.
  Als straks PASCAL BRUNSWIJK Amnestie cadeau gemaakt zal worden dan zullen de 28 coalitie parlementariers wel op tijd aanwezig zijn om hun handtekening te plaatsen op het amnestie document ,want voor zulke zaken hebben ze toch eenmaal alle tijd van de wereld.


  Maak melding

 3. Je zou erom moeten lachen als het niet zo triest was. Dit zootje ongeregeld moet het volk vertegenwoordigen? Ik hoop dat de ogen van de kiezers nu een keer open gaan.


  Maak melding

 4. Op de TV zag ik iemand in één van de EBOLA landen op straat in een plasje liggen.Hij deed verwoede pogingen om overeind te komen maar was te verzwakt voor.En niemand die een vinger uitstak om hem te helpen.Zij die hem zag liggen,renden juist hard weg.Als onze vroede vaderen vergaderen horen,rennen ze hard weg.
  Twee dingen kunnen helaas onze assembleeleden aan het vergaderen krijgen.Geld [15.000 SRD is niet genoeg]en of een interview van Linscheer op TV.Als deze man namens de pres.praat luistert een ieder en gehoorzaamt het parlement.


  Maak melding

 5. Wederom pies ik bijna in mijn broek van het lachen. De coalitieparlementariërs weten niet hoe snel ze uit de voeten moeten maken. Immers het land is nog niet leeggeroofd en het bordje bami is ook niet leeg. Maar nog belangrijker ze schijten
  kleuren stront als zij in debat moeten gaan met de oppositie.
  Het is de oppositie die de Suriname politiek nog een beetje kleur geeft.

  Bouterse vraagt het volk een nieuwe mandaat. Welke paarse gedrogt kan mij uitleggen waarom dit gerechtvaardigd zou zijn ?
  Immers de huidige coalitie heeft al de grootste moeite om een vergaderquorum te halen. Niet allemaal tegelijk…

  En laten we nu eerlijk zijn die hide en seek games van Bouterse zijn we nu wel zat. Wanneer gaat deze lafaard nu eens serieus in debat met de oppositie. Niet op de TV maar in het parlement. Precies waar het debat thuis hoort


  Maak melding

 6. “Op gegeven moment was er quorum…Zij wil niet vergaderen, omdat er kennelijk niet genoeg coalitieparlementariërs in de zaal zitten.”

  Met quorum (Latijn; letterlijk: het waarvan) wordt het minimumaantal personen of leden bedoeld dat aanwezig moet zijn om stemprocedure als geldig te kunnen beschouwen.Wikipedia.

  Het gedrag van assembleevoorzitter Simons toont alle kenmerken van een lafaard. Quorum is een objectieve norm om de volksvergadering doorgang te laten vinden. Maar mevrouw Simons maakt deze objectieve norm politiek, omdat zij bang is, dat de oppositie, getalsmatig in de meerderheid, een motie in het nadeel van de regering in stemming zal brengen. Met haar gedrag heeft zij zich een voorzitter getoond, die het vermogen ontbeert, zich boven de partijen te stellen.


  Maak melding

 7. Tuurlijk wordt er gelachen binnen circus R.e.n.z. ( Revolutionaire eenheid van negatieve zuiplappen. Hoofd act is Ali Bouta en zijn duizend en één Roversbende.


  Maak melding

 8. -Er staat geschreven::::

  Luiheid, gemakzucht en een ongelooflijke nonchalance bij vooral de Mega Combinatie, gaan er hand in hand. Mogelijk krijgt Paul Somohardjo toch gelijk.

  -Is het niet Brunswijk die president moet worden en het land Suriname op hoger niveau moet brengen?????????

  =Mensen stem a.u.b. niet op Brunswijk, zie maar Amafo en Belfort wat zij aan het doen zijn. Deze twee personen deugen niet, maar mogen van Brunswijk helemaal NIET weg.


  Maak melding

 9. Maar dan is er het optreden van voorzitter Jennifer Simons. Zij wil niet vergaderen, omdat er kennelijk niet genoeg coalitieparlementariërs in de zaal zitten.

  Bang als ze was dat er wel wordt “vergaderd” doch schijn alsof zoals” Asi e ka fokantie ma a gogo lontoe”

  En de parlementsvoorzitter is net als sing sing tap joe koto, joe e fas a sma en a sma e tap ala sanie

  soso lafoe joe kang lafoe. Poppenkast, toneel groep die zelfs net onder doet voor asa go en 1+1=3


  Maak melding

 10. A pikin Ingi boi zegt: “U hoeft niet van mij te houden, ik hou wel van u” (no lek fa Ingi lobi kasiri noso dran, ma so lek fa Ingi lobi sika noso patata loso.)

  Wel pikin ingi boi, van één ding kun je verzekerd zijn; ik heb je nooit gemogen en in de afgelopen 4 jaar ben je door je niet waargemaakte beloften, je zelfamnestiewet, je ongebreidelde spilzucht, je onbetrouwbaarheid, je incompetentie, je schijnheiligheid en je leugenachtigheid, erin geslaagd om mij nog minder van je te laten houden, ik hoop daarom van harte dat jij en je incompetente bende bij de komende verkiezingen finaal worden afgewezen door het volk.


  Maak melding

 11. Vreemd, waar zijn de reacties van Paranam en consorten nu? Interesting, because now they have no comments. Hier een citaat van Ramon Abrahams in 2010 welke geuit is tegenover de journalist Brave: “Wat, we hebben 36 zetels, 36 zetels.” Waar zijn die zetels nu, Abrahams?


  Maak melding

 12. @Tduard Lupson

  @Eduard Lupson

  “Vreemd, waar zijn de reacties van Paranam en consorten nu?”

  Paraman lijkt op de woordvoerder van Saddam Hoesein tijdens de Golfoorlog. Deze verkondigde de meest fantastische overwinningen voor het Iraakse leger, terwijl achter hem de Amerikaanse raketten in Bagdad insloegen. Paraman, de ijzervreter, vlucht niet! Ook niet, nadat Bouta het zinkende schip allang verlaten heeft.


  Maak melding

 13. De coalitie wil hun surinaamse kiezers echt niet Paaien. Zo in het laatste jaar. Ze zijn al 4 jaren bezig het hele surinaamse volk die P van Paaien te veranderen in een N.


  Maak melding

 14. En voor het gemak(?) vergeet de auteur van dit bericht de rol van de opositie te hekelen. Nu gaat hij/zij natuurlijk wijzen op deze ene keer dat ze hun nationale plicht hebben gedaan, maar ik heb het over het structurele gedrag van de oppositie om geen quorum te verlenen als de coalitie dat niet kan, maar wel elke maand hun vieters openen om de betaling als parlementarier te ontvangen! Daar moet de auteur het over hebben!! Maar zijn/haar reacties spreken boekdelen en laten de politieke kleur van dit medium raden!


  Maak melding

 15. lucien,,kan zijn,dat je het niet weet,maar jou lijder ddb heeft nooit korum verleent aan de vorige regering die zat van 2005 tot 2010

  ze liepen heel hart /bleven weg van het poppenkast totdat de periode voorbij was..

  bovendien was jou lijder ddb door somo weg gejaagd ontheven van het parlement,omdat hij ddb het parlement nooit bezocht en na zes maanden volgens de grond wet moest hij ontslagen worden..


  Maak melding

 16. Welke partijen hebben voor 2010 geweigerd om quorum aan het front te verlenen toen zij in de oppositie zaten? Waren het niet Jenny Simons en o.a. Misiekaba? Ze hebben toen toch wel met hun vuile vieters het geld genomen? Wat was toen de filosofie van drs. Jules Wijdenbosch: “Quorum is iets van de coalitie.” Ha ha!


  Maak melding

 17. @Lucien ‘Pepe’ de F.
  Je weet het weer beter.
  Het valt wel op dat je altijd het verkeerde podium kiest om je onzin te spuien.
  Was deze zelfde Dada niet de reden waarom jij in allerijl het land bent ontvlucht?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.