Oppositie hekelt aanpak criminaliteit

20

PARAMARIBO, 8 aug – De oppositie in het parlement is niet te spreken over de aanpak van de misdaad. Volgens het Nieuw Front, NF, is het soep met balletjes. Burgers klagen steen en been over de al maar afnemende veiligheid.

Het falend beleid bij het ministerie van Justitie & Politie wordt minister Edward Belfort aangerekend. Die zou niet capabel zijn, wat volgens meerdere NF-parlementariërs blijkt uit zijn prestatierapporten. Het ministerie heeft vorig jaar iets meer dan dertig procent gerealiseerd van het voorgenomen beleid. Radjkoemar Randjitsingh zei dat aan de andere kant burgers “dagelijks worden beroofd, vermoord en verkracht.” Belfort zou ook nog bagatelliseren.

Wanneer tegenstanders wijzen op het om zich heen grijpende criminele geweld, is het de schuld van de oppositie. Die zou onder meer berovingen in ‘in scene’ zetten. In een verklaring stelt het NF dat Belfort voorbijgaat aan de gevolgen van geweld voor de slachtoffers. Een afdoend antwoord wordt niet gegeven. Belfort zou het houden op oproepen aan plegers van criminele daden om zich vrijwillig aan te melden bij de politie.

20 REACTIES

 1. Aanpak criminaliteit? Door wie dan? Wanneer? Hoe? Waar? Enige wat politie doet is als een statisticus de gegevens verzamelen en klaar. Onderzoek levert weinig op. De pakkans is laag.


  Maak melding

 2. Ach ja Belfort die geeft meer om de criminelen dan de slachtoffers.
  En hij geeft de slachtoffers de schuld van alles.
  en de criminelen beloond hij met een ulo diploma en computer cursus.De criminelen zijn Belfort dankbaar voor deze gastvrije behandeling te santo boma en ze tonrn hun dankbaarheid door GRATIS schilder /verf en reparatie werk thuis bij hem te doen.


  Maak melding

 3. Front zou berovingen in in scene zetten ? WHAHAAAAA

  Wat een slechte 1 april grap. Pies bijna in mijn broek van het lachen. De paarse roversbende is wanhopig. Belfort kan oproepen wat hij wil. Deze megalomane idioot een gevaar voor de Surinaamse rechtstaat en veiligheid. Met pek en veren van zijn stoel afschoppen. Afvoeren die handel.


  Maak melding

 4. @Koos de Jong

  Hahahaaaaaaa…
  Belfort leeft in de omgekeerde wereld
  In zijn wereld is alle KWAAD GOED
  En al et Goede KWAAD.
  In zijn wereld zijn alleen de criminelen en hijzelf goed en de rest niet.
  Dus als je als slachtoffer nu aangifte gaat doen bij de politie krijg je te horen dat je een scene inelkaar heb gezet,valse aangifte doet,blah,blah….dankzij Belfort.
  Je wordt dus 2x voor slachtoffer gemaakt…1x door de criminelen die je beroven ,verkrachten en andermaal door de politie die je van slachtoffer tot crimineel maken..dankzij Belfort.

  Lees artikel hier,

  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/beroving-en-verkrachting-in-elkaar-gezet/


  Maak melding

 5. Goed voorbeeld doet goed volgen.

  Een veelvuldige moordenaar, verkrachter en veroordeelde drugsdealer als press heeft als gevolg dat criminelen vrij spel hebben. Alle criminelen omtrent de press worden flink gestimuleerd om te roven en worden notabene royaal beloond uit staatsgelden..
  misdaad is lonend…hardwerkenden worden beroofd, vermoord…

  Bellie wordt ook beloond voor het liegen en bedriegen..

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een veelvuldige moordenaar, verkrachter en veroordeelde drugsdealer als press wordt gekozen…

  Hebben de schaamteloze honden die hun stem op deze moordenaar hebben uitgebracht niet geleerd uit het verleden ?


  Maak melding

 6. Iedereen klaagt over criminaliteit maar niemand gaat protesteren. Kan de bevolking van dit mooie land Suriname niet in opstand komen? Kunnen ze niet gaan demonstreren bij de DNA en bij deze waardeloze minister van Justitie?. Genoeg is genoeg. Moet men zelf het recht in eigen hand nemen ? De keus is aan de bevolking van Suriname. Wat gaat men doen?


  Maak melding

 7. Belfort heeft te te druk met het pesten van mevrouw Santhoki. Diep triest, dat zo’n lummel het ministerie van Justitie & Politie leidt.


  Maak melding

 8. Een waardeloze minister die de criminaliteit niet kan bestrijden en zijn eigen bevolking niet kan beschermen , en alles op statistiek baseert, toont aan hoe slecht hij functioneert. Dus kom op mensen laat je stem horen.


  Maak melding

 9. -Het valt mij op dat wanneer men praat over de criminaliteit en Belfort antwoorden moet geven, hij altijd met een vergelijking komt richting Santhoki die nergens opslaat.

  =Nooit geeft hij aan wat voor maatregelen er getroffen zullen worden om de criminaliteit aan te pakken.
  =Hij is de enige aan wie de criminelen gehoor geven!!!!!!!!!!!!!!!
  =Hij is de enige die op bezoek gaat bij mensen en anderen “Santhoki” heeft dit nooit gedaan.

  =Belfort is zou zeggen, pak je biezen en geef toe dat je je werk niet aankan en dat je een zooitje van maakt.

  =Onderzoek heeft laten zien dat nergens waar Belfort gewerkt heeft een goede naam heeft achtergelaten. Hij heeft nooit goed gepresteerd.


  Maak melding

 10. -Zie volledige tekst op starnieuws::::

  08 Aug, 06:00

  -Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zal vandaag in verband met zijn verjaardag waardebonnen schenken aan sociale instellingen. Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zei donderdag in het parlement dat de minister met staatsmiddelen de waardebonnen heeft gekocht. Dit kan volgens hem niet getolereerd worden.


  Maak melding

 11. De huidige president van SU is democratisch gekozen omdat het volk ontevreden was over de vorige regering. Ondanks het feit dat Venetiaan ”schone handen” had, waren de Surinaamse kiezers na drie regeertermijnen Venetiaan/Sardjoe ontevreden en uitten in ontevredenheid in hun keuze voor een andere president, namelijk president Bouterse. Als er in 2015 een nieuwe president wordt gekozen, zal het volk na 5 jaar wederom ontevreden zijn. Het is namelijk nooit goed in SU: het volk verwacht teveel van een president waardoor een president niet aan regeren toekomt, maar alleen aan ”brandjes blussen’. Het Surinaamse volk moet ook eigen burgerlijk initiatief tonen en niet alleen maar op de regering zitten wachten. Wat je als burger zelf kunt doen (in samenwerking met de burgemeester of DC of RC) moet je zelf bewerkstelligen en niet maar klagen en wachten op de president. Een president is een landsbestuurder en geen loopjongen van het volk. Een president moet zijn handen vrij hebben om goed beleid te kunnen maken om het land verder te ontwikkelen. Jullie daar in SU verwachten veels te veel van een regering. Steek zelf de handen uit de mouwen en help daarmee je eigen land opbouwen.


  Maak melding

 12. Simpel voorbeeld van crimineel gedrag wat publieksgeheim is.
  SLM is een rovershol. Velen grijpen uit de middelen en niemand doet er wat aan.
  Voorbeeld
  2 dagen geleden terug uit Suriname. Aangekomen op de luchthaven Adolf Pengel loop ik naar de kassa en vraag “kan ik nog een kaartje kopen voor Sabakoe?”
  Antwoord van de Hindoestaanse dame “het is uitverkocht”.
  Ik zeg “zo dat is dan wederom de derde keer in 3 jaar” waarop ze antwoord “geen commentaar”.
  Ik naar binnen en ga Sabakoe in en vraag aan de dame “is er nog plaats voor 2 personen?” Waarna ze zei “ja het kost 20 euro. Geef uw ticket die kom ik dan zo terug brengen”.
  Kijkend om me heen tel ik exact 17 personen, niet eens het aantal zitplaatsen van de business class.
  Ik krijg na 10 minuten mijn ticket terug echter zonder de bekende kwitantie dat er is betaald.

  Vraag?
  Is er überhaupt kwitanties uitgeschreven
  Indien geen kwitanties, hetgeen ik vermoed, geschreven waar blijft dan het geld?
  Wie controleert hoeveel betalende klanten in Sabakoe zaten???????
  Stelletje oplichters zou je denken maar neen hoor ze doen zoals het dagelijks gebeurt in Sranang. Stelen en oplichten


  Maak melding

 13. oppositie wil koste wat kost profiteren van de criminaliteit ellende die elk land heeft .maar de oppositie heeft geen poot om op te staan want de criminaliteit wordt bestreden door deze regering .toen front aan de macht was was er ook criminaliteit .front mag doen wat ze wil ,regeermacht krijgen ze niet ,suriname is dan weer terug bij af .


  Maak melding

 14. Pokai tongo,

  Bijna in de gehele Surinaamse samenleving komt corruptie voor. Weet je wanneer het vooral het meest opvalt? Als je toerist bent en naar SU gaat. Dan zie je hoe men liegt, bedriegt, steelt en erg corrupt is. Niet alleen in winkels, maar overal, bij de supermarkt, op de markt, bij de kapper, bij de schoonheidsspecialiste, bij de autodealer, in de taxi, bij de benzinepomp, overal maar dan ook overal. Ze hoeven maar even de indruk te hebben dat je op vakantie bent, en je wordt direct “getild” en datzelfde SU-volk voert het hoogste woord over hun regering en over corruptie, terwijl ze over de gehele linie genomen, in nagenoeg alle lagen van de samenleving, en nagenoeg alle bevolkingsgroepen (op een enkele uitzondering na) zwaar corrupt zijn.


  Maak melding

 15. smatje…

  helemaal met je eens, het is een onbeschoft, ongemanierd, onopgevoed, a-sociaal en crimineel land v.w.b. dienstverlening. Na 1 maand gaat het irriteren en vervelen.

  Mijn keus is een zonovergoten eiland met parelwitte stranden, azuurblauwe zee en een vriendelijke samenleving en dienstverlening.

  En vliegen doen we ook met fatsoenlijke maatschappijen, die op tijd vliegen en een uitstekende service aan boord.

  Dus laat dat smerige, stinkende onvriendelijke en uitbuitende Suriname lekker gaarkoken in zijn eigen vervuilde sop.


  Maak melding

 16. Smatje

  Je hebt volkomen gelijk. Het stelen begint bij aankomst op het vliegveld en bij vertrek is dat de laatste halte waar er van je wordt gevraagd te worden opgelicht.
  Voorbeeld die ik zelf heb ondervonden:
  Je mag 12 kilo handbagage meenemen en daar hou ik mij aan.
  Ik kom aanlopen met een golet manja die ik wil eten in de vertrekhal.
  Wordt gezegd “meneer die golet mag u niet meenemen want anders het u 400 gram teveel. Het is ook handbagage.”
  Waarop ik zeg ja maar waarom? Als ik zo meteen op het toilet ga zitten en ik laat een kilo weglopen krijg ik dan 1 kilo als (hand)bagage terug? Mevrouw het is te zot voor woorden want als ik de vertrekhal induik en ik koop 10 golets dan mag ik die toch ook meenemen.
  Waarop de dame in kwestie zegt “neen hoor want die worden ook gewogen en u mag niet meer dan 12 kilo handbagage meenemen”.
  Ik moest lachen en tegelijkertijd huilen want deze dame doet alsof ze de wijsheid verkondigde terwijl ze wordt gebruikt on onzin uit te kraaien.


  Maak melding

 17. Politie in Suriname,tis jammer maar de aandacht en geld gaat naar het leger.Wegen bouwen is niet voor het vervoer van mensen en goederen.De wegen zijn gemaakt om het leger snel te laten opereren en het land in controle te houden.Denk men in Su dat Delano B zijn macht waar hij niet mee kan omgaan zal opgeven,dat wil ik nog eens zien hahaha een kat in het nauw maakt rare sprongen.Denk aan je kinderen en oude dag als je stemt.


  Maak melding

 18. Smatje je steld mij teleur.press moordenaar,coke dealer,zoon in gevangenis.wil je dat zo iemand jou land vooruit helpt???Geen land wil met hem zaken doen dus hoe wil je opbouwen?.Door met alleen criminele buren als oude Chaves,en sint lucia waar hij graag is,daar is hij zijn geld aan het tellen want daar is de echte rovers nest.En wie komt volgend jaar aan de macht? Ronny b. hahahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.