Surinaamse kickbokser aangehouden in Nederland

37

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 6 aug – De Surinaamse kickbokser Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik is vorige week vrijdag aangehouden door de douane op Schiphol. Rozenstruik (hier rechts op een archieffoto) reisde vanuit Suriname naar Nederland samen met zeven andere Surinamers, die aangehouden werden wegens het bezit van drugs. Volgens zijn advocaat Gerald Roethof had Rozenstruik zelf ‘geen grammetje drugs’ bij zich.

Roethof zegt tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd dat de kickbokser de grote pech gehad dat hij zich in het gezelschap bevond van personen die wel drugs bij zich hadden. Er wordt nu onderzocht wat zijn connectie is met die groep en met name met de drugs die de leden van de groep bij zich hadden, aldus de krant.

In afwachting van dat onderzoek is ‘Bigi Boi‘ in voorlopige hechtenis genomen. De raadskamer te Haarlem zal volgende week moeten bepalen of hij in afwachting van dat onderzoek op vrije voeten kan worden gesteld schrijft DWT.

37 REACTIES

 1. Jammer voor hem, maar als je met stront om gaat ga je ook stinken, ieder een kan toch weten dat er behoorlijk wat rotte eieren in dat milieu zitten, gewoon mijden, loop je ook een risico.


  Maak melding

 2. Was deze boi onlangs niet op ‘visite’ bij het hoofd van de afdeling gebruikers.
  Wat heeft het hoofd je beloofd bigie? Was dit het plan? Helaas mislukt!

  De zeven ‘collega’s’ van bigie, zijn ‘bil schuddend’ met de bolletjes in hun maagjes langs de Surinaamse douane gelopen, next no fout.
  De Nederlandse marechaussee wist van het gayweekend, maar…. deze suriboys, maakten het te bont, whahahahahahahaha.
  Ze gedroegen zich verdacht, zeeeeeeer verdacht, whahahahahaha.

  Tsja, bigie, wie met pek omgaat…


  Maak melding

 3. `Je liegt Bigi Boi !
  Jij bent de enige die een kickboxer is en de rest van de 7 niet,dit moest je toch geweten hebben ?!
  Je moest gewoon dienen als camouflage dit is de taak die jou was toevertrouwd en de rest moesten ervoor zorgen de drugs binnen te smokkelen. En de trainer die is even schuldig hoe neemt hij 7 fake kickboxers mee voor een evenement ?!


  Maak melding

 4. Geef niks mensen,als of de witte rassen zo goed zijn,de onderwereld is duizend keer beter dan de bovenwereld.
  groetjes
  gemodereerd

 5. Wees voorzichtig met advocaten in de media. Hij had geen grammetje bij zich.

  Maar had voor vertrek uit SU. en tijdens de vlucht naar Schiphol een onderonsje met de 7 anderen.

  En als de overige 7 verdachten veroordeeld zijn, worden ze vervolgens bij IND beschikking (ongewenst) verklaard.
  Op kosten van Justitie worden ze na het uitzitten van hun straf ook gratis verwijderd naar SU.
  http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/bigi-boi-organiseert-tweede-gala-voor-dit-jaar/


  Maak melding

 6. Het is mij toch een criminele bende uit Suriname. Eerst waren het muziekgroepen en de laatste tijd meer sporters. Als ik advocaat Roetmop was zou ik niet zo hoog van de toren blazen. Want als de zaak voorkomt weten de mensen in kwestie toch meer van af. Ze hebben goede voorbeelden in de leiders van Suriname, die ervaringen hebben met werkzaamheden op het criminele pad. Zij dragen de kennis over aan hun kinderen (Bouterse en Brunswijk). Er is een mooi Surinaams spreekwoord dat zegt: ALANJA NO E MEKI STROENG, m.a.w. de appel valt niet ver van de stam.


  Maak melding

 7. Roethof , hoop dat je deze zaak gaat verliezen. Alleen maar criminelen denk je te kunnen verdedigen.je weet bloedgeld loont niet. Je zal het een keertje ondervinden.


  Maak melding

 8. Als allochtonen in gezelschap reizen van drugskoeriers is er sprake van deelname aan een criminele organisatie. Als de blanke Nederlander in gezelschap reizen van een drugskoerier is er sprake van diplomatieke onschendbaarheid. De blanke mag drugs verkopen ter verrijking van zijn economie, maar alle andere pieten natuurlijk niet. Als iedereen rijk wordt wie zal dan onze schoenen poetsen en wc’s opruimen? is de stille gedachte van meneer de Hollander


  Maak melding

 9. Wat een onnnnnnzin hierboven. Je moet gewoon nix te maken willen hebben met dit soort mensen, vooral if ie wang abie/mik wang boeng en mooi sportcariër. Sportman/vrouw moet/mag nix met DRUGS te maken hebben. En in de sportwereld zal je zeker een keer met de billen bloot moeten; en let wel dit t/o staan van de gehele wereld als je nou hebt gezopen, gevreten, geroken, gesnoven of geslikt. Terecht eerder opgemerkt: Wie met Str..t omgaat zal stinken. Odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 10. Tune,

  Volgens mij heb jij helemaal niets begrepen van het artikel.
  Hier wil ik het maar bij laten, want de taal, die jij uitslaat is te dom voor dit forum.


  Maak melding

 11. Die gasten geven Suriname schande in het buitenland.Waar er rook is, is er vuur zeggen ze meneer de Advokaat.Vind je het gek dat wij 100% controle krijgen wanneer wij aankomen in Nederland.Als die gasten drugs hebben meegenomen opsluiten maar.Punt uit.


  Maak melding

 12. Ze zullen hem niet aanhouden als hij niet verdacht werd.Dat is normaal als je met crimineel bezig houdt moet je zulke dingen verwacht.Laat de rechter maar beslissen of hij vrij komt.Ik heb geen medelijden met zulke figuren en als hij niets had dan moet hij gewoon vrij.


  Maak melding

 13. Hollandse douane is oneerlijk en competitievervalsend. Kickboxers hebben middelen tegen pijn nodig. Die hebben ze meegenomen. Dan gaat die douane het afpakken zodat die jongens moeten draaien op de waardeloze paracetamol, waardoor ze pijn gaan voelen en de wedstrijd verliezen. Dat kan toch niet! De internationale kickboxbond moet ingrijpen en de Hollandse douane een boete geven!!!


  Maak melding

 14. Ik lacht mij rot als ik zulke figuren ziet.De man zijn hele houding spreekt boekdelen. Schande voor ons als Surinamers.Hij wordt niet zo maar aangehouden.Al die verhalen van zijn Advokaat ten spijten.


  Maak melding

 15. Welke van de (zeven) (7) slikkers heeft (bolletje) niet overleefd?

  Bolletjesslikker overleden in gevangenis

  Nieuws – Gevangenis (Bron-crimesite.nl)

  GEPUBLICEERD OP ZATERDAG 09 AUGUSTUS 2014 14:40
  Een bolletjesslikker is vorige week in de gevangenis van Veenhuizen overleden, waarschijnlijk nadat een bolletje harddrugs in zijn maag was geklapt.
  Hij kreeg daarop een hartstilstand.
  Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na berichtgeving van het Dagblad van het Noorden.

  De man was op Schiphol aangehouden voor drugssmokkel, waarna hij werd overgebracht naar Veenhuizen.
  Het is niet duidelijk hoe lang de man heeft vastgezeten.

  Hij zou onwel zijn geworden in de gevangenis, waarop een medegevangene gevangenispersoneel waarschuwde.
  Toen de hulpverleners bij de cel aankwamen, was de man al overleden. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
  Uit autopsie bleek dat de man bolletjes had geslikt.


  Maak melding

 16. laat het duidelijk zijn dat men niet naief moet zijn en met mensen moet optrekken die jouw een oor aan kunnen naaien, als je carriere voor jezelf belangrijk is..dus surinamers als je naar holland komt, dan nooit voor iemand iets meenemen,, je koffer altijd zelf inpakken je eigen broer of zus kun je ook niet vertrouwen….en zogenaamd gezellig meelopen of bevriend of aardig willen voorkomen kan je carriere of respect behoorlijk in de knauw komen, want de witte blanke zgn hollandse democratie wil maar al te graag donkere mensen altijd oppakken en opsluiten, dus wees gewaarschuwd in dit onbeschofte beschaafde europese wereld…het stinkt…..naar ellende…


  Maak melding

 17. Uit betrouwen bron binnen de Nederlandse douane… Is er een pakketje 20 bij 10 cm in de buik van de kickbokser gevonden via de x- Ray….nu is de vraag…hoe heeft hij dan pakket in zijn buik gedaan.
  A) via zijn mond
  B) via zijn BiL gat
  C) geopereerd via zijn buik
  Bel naar 112…..


  Maak melding

 18. Bouta is besmet….

  Bigi boi ka now toch …hij moet wel op de hoogte zijn geweest kan niet anders bouta set a mang kong!

  Als bouta zn eigen zoon kan opofferen wie is dan die bigi dong ..dit was te verwachten!!

  Hij maakt zelf een topsporter tot drugsvervoerder…of moest hij een oogje ih zeil houden.

  Maar ja …morgen zal hij weer bij bouta zitten,eenmaal ih schuitje doorvaren dan maar.

  Deze mpp is echt een dagoe ….hoe kon hij pres worden!!!!

  Bigi boi ik weet dat die saka saka geld heeft…laat dat je niet verblinden, vergeet niet dat hij zelfs zn matties vermoord heeft.

  Je hebt hem niet nodig!!!!!!


  Maak melding

 19. Advocaat roetmop moet zn smoel dichthouden. Het zit gewoon in hun bloed zulke soort wil snel geld verdienen
  Denk dat de douane in ned zit te slapen. Hahah


  Maak melding

 20. Wat een racistische volk zijn surinamers toch Advocaat ROETHOF WORDT gewoon.hier voor roetmop.uitgemaakt. En Dan willen jullie beweren dat de witte Nederlander gediscrimineerd.


  Maak melding

 21. Hij is onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is , maar zijn goede naam wordt nu door het slijk gehaald .. Nederland is Roomser dan de Paus , want in Amsterdam werd drugs geproduceerd in opdracht van de staat Der Nederlanden voor de Militairen tijdens de wereld oorlogen .
  jammer dat de Surinamers over Amsterdam moeten vliegen , ik hoop dat Slm een overeenkomst met de Belgische of Duitse luchthavens havens kan sluiten en Amsterdam links kan laten liggen ..


  Maak melding

 22. Kan het niet zo zijn dat men dacht we sturen bolletje slikkers met Bigi Boy mee zinder zijn medeweten. Want Bigi Boy is een bekende persoon en ook in Nederland is hij zeker door zijn sportieve carriere een bekend persoon. Die bolletje slikkers dachten met hem in de buurt worden wij niet gepakt. Gaan we zo door de douane. Maar helaas staan er altijd honden bij de uitgang van het vliegtuig te wachten. En die ruiken alles. Ik vindt ook altijd lachwekkend hoe mensen uit Suriname vooral zo bang zijn voor honden. Mischien een tip, slik geen bolletjes als je bang voor honden bent . Maar Bigi Boy kan dus misbruikt zijn zonder medeweten. Dus ga hem nu niet direkt veroordelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.