‘Geld zorgstelsel geen probleem’

10

PARAMARIBO, 6 aug – Financiering van het nieuwe zorgstelsel mag geen probleem vormen. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali na kritische noten vanuit het parlement. De opzet wordt met zorg voorbereid. Over de inbreng van de overheid hoeven geen zorgen te bestaan.

Binnen de oppositie is dit juist wel het geval. Als argument geldt het regelmatig falen om schulden van de overheid te voldoen. Ameerali wuifde de zorgelijkheid weg tijdens de parlementaire debatten over drie sociale wetten. “Een ieder maakt zich er druk over of de overheid de rekening nog kan betalen als de kosten omhoog gaan. De huidige kosten voor de groepen van nul tot zestien jaar en ouder dan zestig, bedragen bijna elf miljoen Surinaamse dollar (ongeveer drie miljoen euro per maand. We kunnen met trots zeggen dat het betaald wordt.”

De gratis medische verzekering voor beide groepen is ongeveer een jaar geleden ingevoerd. “Na een jaar zijn wat data beschikbaar. De kosten hebben de neiging omhoog te gaan”, aldus Ameerali. De ervaring wordt meegenomen. De premie wordt bij wet vastgesteld, dus heeft het parlement het laatste woord. ‘Kwetsbare’ groepen vallen niet buiten de boot. “Als je werkloos bent, wil dit nog niet zeggen dat je geen geld hebt.” De Basis Zorg Verzekering moet begin 2015 in uitvoering zijn.

10 REACTIES

 1. Weer zo´n politieke stunt,maar natuurlijk de verkiezing is volgend jaar !!!!! Tot nu toe wachten de mensen, nog steeds hun geld voor de kosten van de naschoolse opvang (Voedsel. )
  Ai baja ; , en de mensen blijven maar geloven en trappen steeds in, met de loze en waardeloze beloften !
  Kort samen gevat, de mensen zijn zo gemanipuleerd dat ze in alles geloven,sari tori mang .


  Maak melding

 2. Professor Abdoel legt uit:”Nu heeft de regering veel betalingsachterstanden,maar straks als de regering meer moet uitgeven zullen die achterstanden vanzelf verdwijnen”.
  Heeft u het begrepen?


  Maak melding

 3. Te stom en te achterlijk om te beseffen dat zoiets onbetaalbaar is. Op termijn gaat het volk de rekening gepresenteerd krijgen. En dat zijn de leiders van Suriname….populistische leeghoofden met de hersencapaciteit van 1 garnaal.


  Maak melding

 4. En dat dames en heren was de zoveelste en welbekende PRIETPRAAT van onze enige echte, the one and only ” BÓBÓ ROBBIE ” !!!.

  Ha det så bra ! CHAVÉZ


  Maak melding

 5. ‘…dus zegt deze stomme ameerali,ameerali de reken tovenaar !!
  Verkiezingsstunt!

  ‘Als je werkloos bent, wil dit nog niet zeggen dat je geen geld hebt’.

  Wat is deze ameerali van plan dan?!Je werkt niet maar je hebt geld ?! Gaat hij dan WW uitkeren aan de mensen die door hem aangemoedigd worden om NIET te werken ?!!!


  Maak melding

 6. Zo was het ook met de Bosje bruggen.In een coke en whisky roes werd het besluit genomen en de bruggen neergeploft.Tot 2005 moest ik 5% extra belasting betalen op mijn loon.
  Zo gaan wij allerlei belasting verhogende maatregelen tegemoet.En deze gaan er voor altijd zijn omdat een groot deel van het volk weigert fatsoenlijke arbeid te verrichten.


  Maak melding

 7. Het is echt van de zotte dat er bijna geen SRD/Euro wordt geïnvesteerd in zaken die op termijn geld moeten opleveren ipv dat geld in bodemloze put te gooien. Met een ambtenarenbestand van 60 procent van de beroepsbevolking zijn de vooruitzichten van Suriname bijzonder somber. Deze groep uitvreters voert geen drol uit en kost alleen maar geld.


  Maak melding

 8. Gelukkig komen er alleen gezonde Chinese mannen uit China naar Suriname en is deze groep niet verantwoordelijk voor dure behandelingen in ziekenhuizen op staatskosten.


  Maak melding

 9. Chu Ha.

  Ook een gezonde Chinees kan te zijner tijd ook ziek worden, dus ga niet hoog van de toren blazen a.u.b. !
  Niemand wil ziek worden,dus weet wat je schrijft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.