Geen ‘sluipende’ erkenning homorelatie

13

PARAMARIBO, 6 aug – Van een sluipende erkenning van homorelaties is geen sprake. Dit zei vicepresident Robert Ameerali tijdens de parlementaire debatten over sociale zekerheid. Parlementariërs die zich zorgen maakten over erkenning in deze wetten, mogen gerust zijn.

Want groot was de zorg bij enkelen uit zowel coalitie als oppositie. Aan beide zijden zijn vragen gesteld over ‘onduidelijkheden’ in de nieuwe sociale wetten. “We zijn niet bezig om gay marriage te legaliseren”, zei Ameerali ronduit in het parlement. Dus moet ‘partner’ in artikelen over bijvoorbeeld erflating, niet verkeerd begrepen worden. Het gaat om een relatie tussen man en vrouw. De opstellers van de wetsvoorstellen spreken bewust van ‘partner’.

Er zou ook huwelijkspartner gestaan kunnen hebben. Maar dan wordt een grote groep mannen en vrouwen uitgesloten, die een andere samenlevingsvorm prefereren. Parlementariërs spuugden eerder al hun gal over de ‘sluiproute’ en ‘achterdeur’ voor erkenning van homorechten. Volgens Ameerali is dit dus niet de bedoeling geweest. Onder meer Andre Misiekaba (NDP) vindt dat er maar aparte wetsvoorstellen ingediend moeten worden als naar erkenning wordt gestreefd.


13 REACTIES

 1. Wat is er nou zo slecht aan om een relatie van hetzelfde geslacht te erkennen.?Tegen het licht geplaatst dat marihuana overwogen wordt te legaliseren?In navolging van andere landen hebben we de doodstraf afgeschaft.En omdat een voorganger van een bon boni kerk,Misiekaba [en Steve Wonder] tegen homo’s is,moet het worden doodgezwegen.Als je niet over praat,bestaat het niet.Hoe wordt verklaard dan dat de zoon van de zelf benoemde vader des vaderland in New York bananen telt?Stel dat hij zich straks met een andere gevangene verloofd?


  Maak melding

 2. Bij de NDP is voor iedereen plaats, blijkbaar niet dus, wat maakt het nu uit of een man met een vrouw, een man met een man of een vrouw met een vrouw trouwt, als ze maar gelukkig zijn, of moeten in een huwelijk wat volgens bekrompen zielen, “maatschappelijk” en godsdienstig (wat je in het laatste geval misschien helemaal niet bent), wel kan, maar ongelukkig worden.


  Maak melding

 3. De regering heeft door dit heldhaftige beleid de groep volksvijanden/staatsvijanden wederom uitgebreid.

  PS : Blijf vooral lintjes en topbanen uitdelen aan financiele goochelaars zoals de ex-minister van Openbare Werken !
  (begrotingsgeld hier, begrotingsgeld weg ! )


  Maak melding

 4. Steve Meye is overduidelijk een nicht, die zijn homofiele geaardheid onderdrukt. Als je hem met Jairzinho Rozenstruik op pad stuurt, dan steekt hij bolletjes coke in zijn achterwerk, door deze eerst met de ‘bigiboi’ van de kickbokser op te rekken.


  Maak melding

 5. Ameerali weet ook dat de kinderen/mensen die hij discrimineert/uitsluit, SLUIPENDERWIJS worden geboren !

  Uit een relatie van Marsmannetjes/Marsvrouwtjes die de babys droppen in Sranang !

  Gewijzigde beleidsprioriteiten : Stop de aliens !


  Maak melding

 6. Een ieder zijn meug ,ik ben tegen homoseksualiteit.
  volgens de bijbel heeft, God Adam en Eva geschapen.
  En niet Adam en Evert, maar een ieder moet het zelf uitzoeken.


  Maak melding

 7. Law mang.Dja

  100% mee eens . Het grote gevaar in su is dat de homo hoeren die op de Amsterdamse rose buurt als hoeren gewerkt hebben vandaag de in in drie delige pakken en gedast de su samenleving willen veranderen.

  Tj


  Maak melding

 8. Waar maak iedereen zich druk om, je bent zo geboren het is geen keus, en misschien staat het niet in de bijbel maar is het vergeten op te schijven.
  Ze eten niet van je ze stelen niet van je, die mensen gaan door een Hel, bang voor hoe bent, nou iedereen is anders wees gelukkig bent wat je bent, en zorg een beetje voor elkaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.