Suriname’s grootste drugsvangst van het jaar

29

PARAMARIBO, 5 aug – De grootste drugsvangst van het jaar heeft plaatsgevonden op de internationale luchthaven te Zanderij. Maar liefst vijftig kilogram cocaïne is onderschept.

Volgens de Ware Tijd was de coke verwerkt in een partij geraspte cassave. De aanbieder van de partij, een exporteur, is inmiddels aangehouden. Het blijkt een oud bekende van de politie. De man is eerder aangehouden en veroordeeld voor drugshandel. De cassave met drugs was opgeslagen in een koel container.

De bestemming van de zending was Europa. De douane heeft vaker aangegeven dat het vernuft bij handelaars in drugs geen grenzen kent. Met de regelmaat van de klok wordt gewisseld van ‘vehikel’. Auto-onderdelen, fruit, koekjes of kleding, het is niet vlot genoeg te bedenken. Niet lang terug is cocaïne gevonden in een bij de luchthaven geparkeerde defecte bus. Het spul was in een partij geconfijte tamarinde verwerkt.

29 REACTIES

 1. Nee ,neen de grootste drugsvangst was dinootje door Amerika.

  Geraspte cassava….hmmmmm…waarom doet dit mij denken aan ‘staats cassave bedrijf’?!


  Maak melding

 2. die hele cassave fabriek van baas is bedoeld om die poeder verder verfijnd het land uit te voeren..

  je kon het zó voorspellen ,die inidaanse jongens weten er alles van en baas is vrijwel elke week-end in het binnenland onder deze boys om instrukties te geven..

  daar kan niemand hem vinden onder de indianen..


  Maak melding

 3. De handelaren komen op de meest spectaculaire ideëen :gevulde sopropo,gevulde okers en nu cassave-mét!
  Ik hoop dat deze handelaar. die blijkbaar meerdere keren deze grapjes heeft uitgehaald,niet wegkomt met een paar maanden celstraf.Rechters geeft u zulke heren levenslang,dan kunnen ze in Santo nadenken wat ze met hun eigen leven en dat van vele anderen hebben gedaan.Zij doen dit niet omdat ze te weinig geld hebben,maar uit pure hebzucht!


  Maak melding

 4. @Roy

  Die Lakei is in geen velden te bespeuren en we verwachten geen commentaar van hem,dit keer kan hij ons niet komen vertellen …ALLES IS GOED…
  Hij ,die LAKEI, geeft alleen reis verslagen na terugkomst vn zijn zoveelste nutteloze tripjes die hij samen met zijn baas aan het maken is.


  Maak melding

 5. Vraag mij af of dit zal resulteren in straf vermindering voor zoonlief (de beste van de beste) in de USA.
  Zullen we zien of ook Lakei nu plotseling minder gaat reizen.
  Ik neem aan dat het Staats cassave bedrijf op volle toeren draait na deze vangst.


  Maak melding

 6. Ik had nooit geweten dat 10 KG opgekochte cassave kon worden verwerkt in 60 KG “geraspte” cassave.
  Alleen in Suriname, Colombia en Mexico.
  En maar praten in DNA over een busverbinding van 5 SRD tussen zandery en paramaribo. Wow..


  Maak melding

 7. Af en toe moet de douane een succes scoren om de verdenking, dat zij tegen betaling van steekpenningen willens en wetens drugs doorlaten, verre van zich te houden.


  Maak melding

 8. Eerlijk i s eerlijk wie eer komt krijgt eer toegedeeld.
  het waren weer Ray hardwerkende soortgenoten die Suriname weer in verlegenheid brengen. Terwijl al de aandacht naar dino gaat zijn deze bandieten keihard een het exporteren, het waren de oker, antroewa, sopropo en nu de cassave.
  Deze handelaars zijn bekende en zijn vaker veroordeeld maar wanneer jij je eigen soort bij justitie heb zitten dan word je lichtere gestraft het zijn weer de bekende zaken. dronker Creool rijd iemand dood hij gaat naar santaboma, dronker hindoestaan rijdt iemand dood hij wordt even aangehouden en mag naar huis maar moet wel cursussen gaan volgen. Eerlijk is eerlijk het zijn harde tijden en de toko’s zaken van de hardwerkende moeten in leven gehouden door de export en Ray hardwerkende soortgenoten weten hoe dat moet.
  {
  {
  Amidjan B. (60) en Mukesh B. (41) zijn maandag aangehouden voor poging tot uitvoer van cocaïne naar Nederland. De douanerecherche ontdekte een hoeveelheid cocaïne, verborgen in geraspte cassave en pomtayer in een veertig voet container.
  Politiewoordvoerder Humphrey Naarden deelt aan Starnieuws mee dat het bruto gewicht van de cocaïne 4.9 kilogram is. De cassave en de tayer moeten nog ontdooid worden om het exacte gewicht vast te kunnen stellen. De mannen zijn hangende het onderzoek aangehouden en overgedragen aan de anti-Narcotica Brigad.


  Maak melding

 9. Ik vraag mij af hoe het kan dat de vagst op Zanderij is geschied: de drugs zaten in een 40 foot (bijna 12 m) container.Zulke containers worden alleen per schip vervoert.Bovendien is de naam niet Amidjan,maar Amitjan .Als iemand van 60 zich nog met deze zaken bezig houdt,dan zal hij nooit meer veranderen.Ik wil hierbij ook de priesters oproepen die bij elke feest bij hem in de rij staan als hongerige aasgieren om geld te kunnen krijgen,om dat niet meer te doen.U weet toch dat u dan even hard meezondigt.


  Maak melding

 10. Koos de Jong

  Wederom tegenslag voor dada en co. Su staat weer op de kaart.

  Lang leve suriname
  }
  }
  KOOSJE, Helaas moeten we je teleurstellen het was geen dada maar aanhangers van de CHAN clan van Santhoki. De daders zijn allemaal van hindoestaanse afkomst je kan naar starnieuws gaan kijk naar de namen dat zeg voldoende. Persoonlijk denk ik dat Santhoki ex vrouw die geen rechter mag worden haar oude beroep heeft opgepakt als cassave exporteur.


  Maak melding

 11. Geen enkele nieuws is betrouwbaar vanuit deze regering, ze hadden net zo goed 5 of 50 gram cocaine geplant hebben in de cassave om de amerikanen en hollanders laten geloven dat ze tegen de drugshandel optreden.


  Maak melding

 12. eerlijk, misschien heb je gelijk dat het mensen als santhoki zijn, en die worden gelijk in suriname aangehouden, maar jouw soort mogen zo de vliegtuig in, maar jammer voor jouw, dat justutie in nederland niet meewerkt met didibrie en zo zijn 8 van su aangehouden


  Maak melding

 13. Hahahahaha naar die namen moeten we kijken dan ben ik wel eens met eerlijk. Men doet alsof ze die namen niet kunnen lezen. Ik zie geen Bouterse staan maar hindustaanse name. Maar men wil doen geloven dat het baas is ik moet weer lachen hahahahahah. Kijken jullie goed en ook goed lezen wat voor namen het zijn Groetjes takkie uit sweet sranag


  Maak melding

 14. Niet Bouterse was bezig met cocaïne maar amidjan(60)en mukesh(41) en deze namen lijken niet op Bouterse. Deze gasten zijn maandag aangehouden voor poging tot uitvoeren van cocaïne naar Nederland. Goed lezen en niet de schuld naar andren toe schuiven nah tu koelie


  Maak melding

 15. @ Taki Taki

  Onder andere de naam van de Zeeuwse boer, Bouterse, stond ook in de kranten van Noord en Zuid Amerika. Door de censuur in Su heb je dat niet doorgekregen !

  Binnenkort gaat Guyanees maffialid Roger Khan, in het USA-proces, getuigen tegen Dino B en zijn handlangers in Sranang.

  Dan komt de naam van de Zeeuwse boer wederom op de voorpaginas van de ekte kranten !

  PS: Boer Bouterse is Hollands en is beroemd geworden door de gepleegde Hollandse staatsgreep in Sranang !


  Maak melding

 16. Ik las bijna alleen maar blije reactie over dit onderwerp.ter uwe info USA die een hoop van jullie als het beloofde land beschouwen maakt afspraken met de warlords in Afghanistan dat ze drugs mogen vervoeren naar het buitenland,zodra ze er belang bij hebben.
  Ik weet dat een ieder recht heeft om zijn mening te geven,maar laat u aub goed info hoe de verhoudingen in de wereld zijn.
  Zo een ophef over een partij drugs in mijn switi Su en dan onze ogen weer sluiten voor alle ellende in de wereld die wordt veroorzaakt door het westen.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 17. Aai mie gaddo nah thu koeli ding mang kiesie. Dit heeft niks te maken met Bouterse , al hopen velen dat hun wensen in vervulling zal komen. Even wachten hoor want van loon heeft ook gelogen. Dus jullie mogen hopen dat jullie wens in vervulling zal komen. Niemand komt aan Bouterse , takkie tak soh. En jullie mogen meer schrijven. Soh. Langa a mang nah baas a neh goh luk ju ,,, hahahaHahha ik lach hard bij deze


  Maak melding

 18. @blaka bakra:

  Ruim 49 kg cocaïne in beslag genomen
  06 Aug. 2014 (Bron-starnieuws.com)

  De douane recherche heeft maandag niet ruim 4 kg maar, meer dan 49 kilogram cocaïne in beslag genomen.
  De cocaïne is in pastavorm.
  Er zijn 54 pakken met cocaïnepasta in beslag genomen.
  Het verderfelijke spul bevond zich tussen pakken cassave.
  De pakken waren in een container geladen bestemd voor export.
  De 60-jarige Amidjan B. en de 40-jarige Mukesh B. zijn in verband met deze drugsvangst aangehouden en opgesloten.

  Een van de verdachten is eerder al aangehouden en in verzekering gesteld in verband met een drugszaak.
  De politie meldde gisteren dat het om iets meer dan 4 kilogram ging.
  Dit blijkt niet juist te zijn en is vandaag gecorrigeerd.
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24534


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.