dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname alert op Ebola

Suriname alert op Ebola

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 4 aug – Suriname is alert op eventuele gevallen van Ebola. Volgens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, kan een eventuele besmetting of uitbraak niet bij voorbaat worden uitgesloten. Lange afstanden maken niets uit.

Het heeft allemaal te maken met het personenverkeer uit Afrika. “De kans bestaat dat besmette personen uit dat continent ons land rechtstreeks of via omwegen bereiken”, zegt BOG-directeur Lesley Resida tegenover de Ware Tijd. Het is daarom oppassen geblazen. Onder meer is het reisgedrag van Afrikanen de afgelopen jaren onder de loep genomen. “We hebben de vluchtgegevens bestudeerd. De groep uit West Afrika is niet groot, maar het gaat om een zeer divers gezelschap.”

Daarom wordt met van alles rekening gehouden. Evenals andere landen in de regio wordt een zekere alertheid in acht genomen. “Wij zijn rechtsreeks in contact met de rest van de regio, de Wereld- en de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie”, aldus Resida. Een extra uitdaging is dat bepaalde symptomen van Ebola sterk overeenkomen met die van dengue.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Oh,een reisverbod aan bouta en co opleggen naar Afrika want deze zijn de enige toeristen naar Afrika en tegelijkertijd OBIANG verbieden te reizen naar Suriname.
  Probleem zo opgelost.


  Maak melding
 2. @De rode minnetjes man

  Ik weet dat jij hier de minnetjes plaatst gewoon omdat je de Reakties van en de naam RAY niet verdragen kan.
  Stik in je Eigen haat.


  Maak melding
 3. Marburgvirus,aids,Ebola zijn allemaal straffen van de god der dieren[Faun].Het ongebreidelde eten van dieren en djompo meti van maken,wreekt zich eens.Nu is het Afrika omdat zij in alles voorlopen maar kan straks even goed ons beurt zijn om de mensheid te verrassen met een nieuwe ziekte.
  De Chinezen hebben van hun land een gigantische fabriek gemaakt.En wat aan land over is wordt gebruikt als vuilnisbelt.Een vuilhoop waarin varkens,koeien en chinezen elkaar beconcurreren op leven en dood.En dat vuil zorgt voor nieuwe ziekte kiemen zo als de vogelgriep,de varkensgriep en last nog een opleving van de buiken pest.De natuur laat niet meer met sollen.


  Maak melding
 4. @Ray (De dwaze)
  Een ziekte koopt niemand in de winkel, het overkomt de mens gewoon! Dat heb ik van mijn opvoeders geleerd.
  Je laat nu wel heel duidelijk zien uit wat voor soort hout je gesneden bent!


  Maak melding
 5. @John2

  De Ebola heerst in Afrika,idioot.
  Er zijn een paar surinamers die op en neer reizen naar Afrika en 1 van ze is je baasje.Als je in close contact komt met een person die de ebola virus draagt dan kan je ook besmet raken.
  Zo wat is dan zo verkeerd om reizigers te vragen Afrika voor voorlopig te vermijden ?!
  Of moet Ebola eerst in Suriname heersen en daarna pas gaan nadenken hoe het te voorkomen?!


  Maak melding
 6. @John2
  Laat je onderwijzen over het EBOLA virus,okay heilig boontje.

  Ondanks het geringe gevaar blijft Suriname alert op het ebola-virus dat vanaf maart al honderden West Afrikanen het leven heeft gekost. Dit dodelijke virus wreekt zich momenteel in Sierra Leone, Guinea en Liberia. Personen uit dat deel van Afrika reizen regelmatig naar en van Suriname.

  Directeur Lesley Resida van het Bureau Openbaar Gezondheidszorg (BOG) zegt vandaag, maandag 4 augustus 2014, in het Dagblad Suriname dat de kans heel klein is, dat besmette mensen rechtstreeks naar Suriname kunnen reizen. Dit, omdat Suriname geen rechtstreekse vliegverbinding heeft met West Afrika. Personen die uit deze landen naar Suriname moeten afreizen, moeten via Amsterdam, de Verenigde Staten van Amerika of een ander land reizen.

  Maar, tegenover de Ware Tijd blijkt Resida zich toch iets anders uit te drukken: ‘De kans blijft aanwezig dat besmette personen uit dat continent ons land rechtstreeks of via omwegen kunnen bereiken.’ Hij komt tot deze conclusie, aldus deze krant, na analyse van het reisgedrag van Afrikanen naar Suriname in de afgelopen jaren.

  Resida: ‘Wij hebben vluchtgegevens bestudeerd. De groep uit West Afrika is niet groot, maar het gaat om heel divers gezelschap dat het land binnenkomt.’ Hij zegt verder dat tot nu toe de ziekte hier niet is opgedoken, maar in zowel Suriname als in andere landen in de regio is de alertheid opgevoerd.

  Resida herinnert het Dagblad Suriname aan de gevallen van het Chinese virus Sars (Severe Acute Respiratory Syndrome), waaraan in 2003 meer dan 800 mensen in Oost Azië zijn bezweken. Dit virus werd ook middels menselijk contact overgebracht. De bron was in China, maar doordat Suriname geen rechtstreekse vliegverbinding onderhoudt met dit land, was Suriname bespaard gebleven.

  Volgens de BOG-directeur heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gemaand tot alertheid. Het BOG is ook op de hoogte van de situatie via de WHO, de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en het Caribbean Public Health Agency (Carpha). Verder is Suriname aangesloten bij het netwerk voor ‘International Health Regulations’ waarin rechtstreeks contact is met het epidemiologisch centrum van de WHO dat ziekten en ziektebeelden internationaal volgt.

  Resida: ‘Onze algemene aanpak is, dat wij in Suriname samen met de landen in de regio het beleid bepalen. Dit betekent dat Suriname niet plotseling een beleid kan voeren dat niet afgestemd is op de rest van de regio. Wij volgen alles en wij volgen de lijn die voor deze regio wordt uitgestippeld. Op dit moment is de lijn van ebola om informatie te verzamelen en het virus internationaal goed te monitoren’.

  Volgens de BOG-directeur is er op dit moment geen direct gevaar in de regio. Personen die naar een bepaald gebied gaan, zullen extra voorzichtig moeten zijn. Het ebola-virus komt via mensen over de grenzen. Het virus tast het bloed en de organen zodanig aan dat patiënten kunnen doodbloeden. Overdracht vindt plaats wanneer mensen in contact komen met lichaamssappen zoals zweet, uitwerpselen en bloed. Er is geen medicijn voor de aandoening. Ongeveer zestig procent van de besmette gevallen lijdt een pijnlijke dood.
  August 4, 2014


  Maak melding
 7. Ieder land in de wereld is op dit moment alert op ebola, dus zo vreemd is dat niet.
  Er bestaat echter nauwelijks tot geen reizigersverkeer tussen het continent Afrika – want daar is ebola een groot probleem – en Suriname.
  Voorzover ik weet, reizen alleen presidenten en hun gevolg zo af en toe op een neer, maar voor de gewone Surinaamse man of vrouw is Afrika heel veel bruggen te ver, tenzij het gaat om illegalen.
  Maar daarvoor hebben we Bellie en zijn manschappen op dat onder controle te houden, toch ????


  Maak melding
 8. wat er eventueel nog gaat komen is zo’n agressieve vorm v/e virus dat zich via de luchtwegen verspreidt, en dan is het meteen ook het einde van de mensheid! (en de kans is zeer groot)

  terwijl wij dagelijks overal op de wereld mekaar de hersen inslaan, probeert de WHO samen met anderen van uiteenlopende discipline te waken over ons welzijn, maar de strijd wordt alsmaar moeilijker!

  De film Outbreak met Dustin Hofmann & Morgen Freeman was niet allen maar een spannende film……..

  65 miljoen jaar geleden maakte een komeet een einde aan de dominantie van de dinosaurussen!!

  >> cynisme <<

  wij zullen weggevaagd worden door een virus nauwelijks onder de microscoop te zien!


  Maak melding
 9. 05 aug. 2014

  Beste mensen,

  Srika weet dat in geheime laboratoria in de USA reeds lang een serum is ontwikkeld tegen Ebola. Maar om militair strategische redenen (nog) niet verstrekt wordt aan Afrika.

  Laat nu een epidemie in de EU of USA uitbreken en je zult zien dat al morgen het serum tegen Ebola al in de handel is.

  Waar ligt de ethiek van de menselijkheid ?
  Srika


  Maak melding
 10. srika
  Ze hebben al een serum maar die is geven ze niet aan de afrikanen. Ik volg samen met andere de Ebola nieuws op de voet want het kan een Pandemic worden. Als EBOLA in heel Afrika, India, en heel Zuid-Amerika zou heersen zouden de Amerikanen de serum niet eens vrijgeven geven, wanneer het westen(Europese landen en Noord-Amerika) wordt geraakt dan komen ze in actie door de serum vrij tegeven. Je vraag je waar de ethiek lig ik ben wakker geschud en begin te beseffen wie niet Blank is wordt als minder waardevol beschouwd er bestaat geen ethiek maar manipulatie. http://www.boston.com/health/2014/08/04/cnn-secret-serum-may-have-saved-ebola-victims-lives/V6hAqws9HkX2AZXPc7uveK/story.html


  Maak melding
 11. British Airways schrapt vluchten vanwege ebola

  Bewerkt door: redactie − 05/08/2014 bron: ANP

  De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways heeft alle vluchten van en naar Liberia en Sierra Leone tot het eind van de maand geschrapt.
  Reden is de ebola-epidemie die in die landen heerst, aldus de maatschappij in een verklaring.

  Vorige week al besloot Emirates Airlines, de luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, vluchten naar Guinnee voorlopig op te schorten.
  Liberia en Sierra Leone zijn samen met Guinee getroffen door de uitbraak van het virus waaraan inmiddels bijna 900 mensen zijn overleden.

  In Nigeria is een geval vastgesteld en wordt van negen mensen vermoed dat ze de ziekte onder de leden hebben.

  De twee Amerikaanse hulpverleners die tijdens hun werkzaamheden in Liberia besmet raakten lijken inmiddels aan de beterende hand.


  Maak melding
 12. je hebt Afrikaanse criminelen die de wereld verzieken en nu ook nog door hun achterlijke ziekte erbij kunnen wij niet hebben, als de regeringsleiders het toch fijn vinden om op gemeenschaps kosten een zakenreis heen te boeken, prachtig maar kom dan lekker niet meer terug. ze zullen je niet missen, een ergernis minder voor de gemeenschap.


  Maak melding
 13. Ik vraag mij af hoe het komt dat bepaalde ziekten juist in Afrika ontstaan. Komt het door de hygiëne ? Het is bekend dat sommige volksstammen in Afrika nooit baden vanwege gebrek aan water.
  Bovendien is er veel interactie tussen mensen en dieren. Ook op sexueel gebied is het een losgeslagen bende.Of is hongersnood de grootste oorzaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES