Uitslag van het MULO eindexamen in Suriname

14

Leerlingen van de Hendrikschool zaten gisteren vol spanning te luisteren naar de uitslag van het MULO eindexamen. Ongeveer 52,5% van de bijna 11.000 kandidaten die dit jaar het MULO eindexamen hebben afgelegd, is geslaagd. Dat is een groei van 4% in vergelijking met het vorig jaar toen nog maar 48,4% de eindstreep haalde.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Iets meer dan de helft van de leerlingen is direct geslaagd.
  Wat is er met de andere helft aan de hand?
  Waren de lessen ondermaats? Onbrak de kandidaten aan motivatie?
  Hebben de ouders gefaald?
  Allemaal vragen die ons bezighouden.Veel van de problemen zijn ontstaan door het gedrag van de voorbeeldfiguren in de maatschappij:wanneer jongeren zien op wat voor slikse wijze men heel snel heel rijk kan worden in ons land, waarbij scholing geen enkele rol speelt ,raken zij totaal gedemotifeerd.
  Toch wil ik de leerlingen dit meegeven:eerlijk verdiend brood smaakt beter! Wanneer je door studie later een eerlijk stuk brood kan verdienen wordt je later ook een trotser mens!
  Ik wil de leerlingen nog een vraag stellen:wat hebben jullie een jaar lang gedaan?
  De stoelen komen verwarmen? De hele dag met je I-pad bezig geweest?Zijn jullie zo dom dat jullie het niet hebben zien aankomen?Lijken jullie op kleine olifantjes die zich nog amper kunnen bewegen?
  Ouders hebben jullie ook een jaat lang geslapen?Was het eerstre kwartaal goed? En het tweede? Welke acties heeft u ondernomen? Zorgen voor eten en kleding is dat alles wat u moet doen?
  De leerkrachten die gaan naar school om hun lessen te verzorgen,maar mensen als de hele klas slecht heeft gewerkt is dat een teken dat u totaal gefaald heeft.Wordt het geen tijd dat u uw ontslag aanbiedt?


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd jongelui.
  Het MULO-diploma biedt uiteraard zicht op vervolg onderwijs. Voor zij, die direct willen gaan voor Srd’s kunnen zich aanmelden voor een baan bij het KPS of dienen als onderofficier bij het Nationaal Leger na de EAO en gedegen kaderopleiding.


  Maak melding

 3. vroeger als de zon onderging waren wij kinderen thuis
  vroeger kreeg je een dubbele straf thuis als je op school gestraft werd
  vroeger had je aardrijks/meet/schei/kunde en weet ik niet wat voor kunde nog meer
  vroeger had je ook duits naast engels
  vroeger had je kokolampoe
  vroeger had je geen richting A/B
  vroeger moesten wij ook onze zangkunst ten gehore brengen 🙂
  vroeger zat men niet zwanger in de klas
  vroeger had men boeken…heden blackberry

  heden…….. ai boi


  Maak melding

 4. Aan de geslaagden van Mulo A en B alvast gefeliciteerd en gewoon door leren.
  Je verder ontwikkelen & meer kennis vergaren.
  Let ook op jullie studierichting voor de toekomst in Suriname.

  En de leerlingen die nog herexamen moeten afleggen, doe extra je best om alsnog een positief resultaat hieruit te halen.


  Maak melding

 5. Het slagingspercentage zou mijn inziens in de toekomst 40% hoger moeten uitvallen.Er is dus nog veel werk aan de winkel om voor overheid en onderwijs om dit percentage omhoog te krijgen.Het zou interessant als er een onderzoek uitgevoerd wordt naar de achtergronden van al deze kandidaten die aan het Mulo eindexamen hebben deelgenomen.De resultaten zullen verbluffend zijn.In elk geval zou dit een instrument voor de overheid en de scholen zijn om het slagingspercentage om hoog te krijgen.


  Maak melding

 6. Dit gaat al jaren zo.
  Iets meer of iets minder dan de helft haalt de eindstreep.
  Zolang we de ogen sluiten voor de oorzaken van dit grote en trieste probleem en het accent maar blijven leggen op de groep die het wel gehaald heeft (zogenaamd positief denken = populair) zal het probleem blijven bestaan.
  Komt het echt bij niemand op, om onderzoek hiernaar te doen?
  De één roept: nieuwe boeken! De ander roept: bij de basis beginnen, een ander roept: bijscholen van leerkrachten, curriculum vernieuwen enz enz. Niets mag baten. De resultaten blijven ondermaats. Een zorgwekkende ontwikkeling!
  Alleen onderzoek zal uitkomst bieden. Je kunt het probleem niet aanpakken als je de oorzaak niet weet. Gissen brengt je verder weg van huis.


  Maak melding

 7. ! conclusue valt wel te trekken de “Waterkant”, Nw. Nickerie had een % van 66.2, dus 10% boven het landelijk gemiddelde, welke conclusie kun je daar uit trekken?


  Maak melding

 8. @hans
  Moeilijk hans, om één conclusie te trekken en gevaarlijk ook.
  Het eerste wat mij te binnen schiet, is dat de verleidingen voor de schoolgaande jeugd, in het district, minder groot zijn. De sociale controle daarentegen is veel groter dan in de stad. Daarbij speelt ook de wedijver in die kleine gemeenschap een grote rol. De prestatiedruk vanuit de ouders in dat district is een niet onderschatten fenomeen, misschien wel de belangrijkste.
  En zo kun je nog wel 10 conclusies trekken maar jou kennende stuur je misschien aan op iets anders, iets met ras of zo….


  Maak melding

 9. een laag slagingspercentage ligt niet aan het laatste schooljaar. Het begint al in de brugklas. Er zijn vele oorzaken.Verder is Mulo gewoon een middelbare school, een tussenstation. Zolang je daarna niet verder leert , behoor je gewoon tot de massa. Kans op een “goede” baan is dan al behoorlijk moeilijk, want je bent nergens in “gespecialiseerd” . De manier van lesgeven is , net als hier in Ned. ook een oorzaak van het lange percentage. Niet alles van vroeger is slecht. De manier van lesgeven v an vroeger is toch echt veel beter voor heel veel leerlingen.


  Maak melding

 10. @ No Joke.

  Ach : een oude geit lust ook een jong blaadje, en een 17 jarige heeft geen Viagra nodig dus meer potentie !
  Voor degene die geslaagd zijn van harte gefeliciteerd, en voor de gene die herexamen moeten doen veel succes.
  En voor de gene die het niet meer ziet zitten kan nog altijd Dna lid of zelf tot president worden gekozen, mits je met een Uzi of Kalasnikov kan omgaan is het in orde !!!!!!


  Maak melding

 11. Het kan veel beter!
  Waarom heeft de Shri Vishnuschool elk jaar 100% geslaagden?
  Waarom kunnen de andere scholen dat niveau niet halen?
  Komen de leerlingen van die school uit bijzondere gezinnen?
  Worden de leerkrachten daar beter betaald?
  Wanneer we aannemen dat een muloleerling de staat op jaarbasis ongeveer SRD 10.000 kost en 10.000 leerlingen de eindstreep niet hebben gehaald ,dan levert voor het land(ons) een directe schadepost van SRD 100. miljoen op.
  Iedereen die wat te maken heeft met het onderwijs moet nagaan wat elk jaar weer verkeerd gaat,want zo kunnen we niet door blijven aanmodderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.