Suriname mogelijk thuishaven Fly All Ways

15

PARAMARIBO, 31 jul – Fly All Ways wordt de nieuwste vliegmaatschappij van de Caribische regio. Volgens ondernemer Amichand Jhauw wordt Suriname overwogen als thuisbasis. Suriname doet niet alleen mee in de race.

Ook andere Caribische landen worden overwogen. De maatschappij wil al in oktober dit jaar van start gaan. “Wij zijn nu bezig met het leggen van de basis en het veiligstellen van de nodige ingrediënten”, zegt Jhauw tegenover de Ware Tijd. Binnen de komende weken wordt definitief beslist waar de thuishaven wordt. Veel hangt af van de besluitvaardigheid van de luchtvaartautoriteiten. Intussen zijn al twee Fokker 70 vliegtuigen aangeschaft.

Het betreft toestellen die deel uitmaakten van de KLM-vloot. “Het wordt een bedrijf voor de regio, met Suriname in het netwerk”, aldus Jhauw. Hij wil nog niet prijs geven welke vliegbestemmingen zullen worden aangedaan. Ook over de investeerders wil hij niets kwijt. Jhauw is eigenaar van het Surinaamse luchtvaartbedrijf Blue Wings, dat niet betrokken is bij de nieuwe onderneming.

15 REACTIES

 1. Veel hangt af van de besluitvaardigheid om Suriname de thuishaven te maken van Fly All Ways.
  Laat dat nu vaak het zwakke punt zijn in het handelen van de Surinaamse autoriteiten.
  Ik hoop, dat er ditmaal sprake is van snel en daadkrachtig handelen, want kan Suriname de komst van deze luchtvaartmaatschappij op zijn buik schrijven.
  Voor de infrastructuur op het terrein van de luchtvaart is een nieuwe luchtvaartmaatschappij meer dan welkom.


  Maak melding

 2. Het geld raakt op dus zoek een andere manier om geld te verdienen. Witwas praktijken van drugsgeld en gaat het fout dan doek je heg maatschappin op want bleu wings is ernog. Simpel toch.


  Maak melding

 3. Jhauw heeft al zoveel tegenslagen gehad.Wordt het geen tijd voor hem om ermee op te houden? Verkoop de boel meneer Jhauw en ga met pensioen.Het is alsof je bezeten bent.


  Maak melding

 4. hallo jako,,

  wanneer begin je zelf een onderneming b.v. een vliegtuig maatschappij..

  je moet niet alleen afkraken,maar toon wat je wel kan..

  wees geen lafaard en blijf niet weg..


  Maak melding

 5. Dit is weer duidelijk een probleem erbij…….waar gaan zij passagiers vinden…van anderen afpikken die haast geen passagiers hebben…ai boi men doet dingen……. vo hoe lang..!!..ik ben bang een ticket te kopen geloof me…Deze mensen moeten bij wet met garanties komen omdat zij binnen de kortste keren failliet zijn, en bewust behoorlijk veel schade achterlaten…dit soort dingen moeten wij dom weg niet vertrouwen…!! het is bluf..!!


  Maak melding

 6. Als ik mijnheer Jhaw een beetje begint te begrijpen is die man ten eerste een serial entrepreneur, voor hem is de glas altijd half vol. Ten tweede kom hem geen onzin vertellen of tjoekoes eisen. De man werkt systematies, met protocols en checklisten.
  Dit is een man die ook luistert naar meningen van anderen maar hakt de knop door als de tijd rijp voor is.
  In tegenstelling tot de zogenaamde zakenvrienden vam de huidige reging die bouta en zijn handlangers helpen met corruptie en witwassen,
  Als we maar 100 van deze mensen in Suriname konden laten ondernemen zouden wij binnen de kortste keren een ontwikkeld land worden.


  Maak melding

 7. Su gooi het protectionisme van je af, privatiseer de SLM zo snel mogelijk en gooi de hele luchtvaart open.
  Alleen de sterksten zullen overleven en dat zijn altijd de luchtmaatschappijen, die het meest klantvriendelijk zijn en de meeste service bieden voor je geld.


  Maak melding

 8. Rudinho,
  wees voorzichtig met die uitspraken over protectionisme Guyana met een twee keer grotere bevolking heeft al tig jaren geen national carrier en afhankelijk van de SLM en Carribean Airlines. De meeste start ups na de bankroet van Guyana Airlines zoal Guyana 2000 of 3000 hebben snel stof gegeten. Ik had ooit een ticket van ze gekocht Toronto Georgetown en gelukkig met een credit card betaald dus kreeg ik men geld netjes terug.


  Maak melding

 9. Ram Singh,

  Je noemt nu ook wel het meest troosteloze land in Zuid Amerika.
  Ik ga ervan uit, dat je gelijk hebt, maar de standaard in Guyane is nog heel veel lager, dan in Su.
  In een modern westers land – en Suriname preekt tot die landen te behoren – moet je de vrije markt ook een kans geven.
  Er zijn namelijk zo ontzettend veel ambtenaren in ons land, dat die iedere maand een vermogen kosten om uit te betalen.
  Ter vergelijking: in een moderne westerse staat bestaat pakweg 10% uit overheidsdienaren.
  In ons land bestaat 10% van de HELE BEVOLKING uit ambtenaren, die voor een groot deel ook nog helemaal niets uitvoeren, omdat er geen werk is.
  Bekijk het ook eens van deze kant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.