Bouterse kiest middenweg in partijconflict

27

PARAMARIBO, 31 jul – President Desiré Bouterse heeft een Salomon’s oordeel geveld in het conflict tussen zijn partijgenoten in Saramacca. Volgens een door de Nationale Democratische Partij, NDP, uitgegeven bericht is het conflict achter de rug.

Bouterse ondertekende het bericht zelf als partijvoorzitter. Noch de groep rond oud-legerofficier Badrissein Sital, noch diens rivaal, rijstmagnaat Ronny Malhoe krijgt in Saramacca de politieke touwtjes in handen. Voormalig president Jules Wijdenbosch is aangesteld als politiek coördinator van de NDP in het district Saramacca. Volgens het bericht behoort het al maanden durende conflict nu tot het verleden.

Het besluit is genomen in een gesprek van het managementteam onder leiding van Bouterse met de betrokken partijfuntionarissen. Volgens het bericht was het voornaamste doel de eenheid te herstellen. Wijdenbisch heeft beloofd dat de rust binnen de afdeling Saramacca binnen twee maanden hersteld zal zijn. Het conflict leidde op gegeven moment tot het besluit van parlementariër Frits Moesafierhoesein om zich terug te trekken uit de coalitiefractie. Het besluit bleek kortstondig, omdat de man al gauw terugkrabbelde.

27 REACTIES

 1. Net als in…………als 2 honden vechten om een been……………komt een derde en gaat ermee heen……………..En toen, en toen, biegie bere wijdenbos jang pampoeng nanga massala doksie en a wasie eng nanga wan johnny walker blue label.


  Maak melding

 2. Ik ben van mening, dat Bouta er goed aan heeft gedaan om de middenweg te kiezen in dit conflict.
  Wat ik niet begrijp, is de aanstelling van Wijdenbosch als crisismanager.
  Was er geen andere persoon beschikbaar ?
  In denk, dat met Wijdenbosch het conflict in Saramacca helemaal niet wordt opgelost, maar onderhuids zal verergeren.
  Daarvoor zijn Malhoe en Sital veel te grote ego’s.


  Maak melding

 3. @Rudinho, in deze heb je groot gelijk. Iemand die ook zo een slechte naam heeft als het gaat om fraude en corruptie.

  -Sital was een van de 16 militairen die ook op de zwarte lijst staat.!!!!

  =Waar zijn de jongeren gebleven die het land voorruit moeten brengen???


  Maak melding

 4. Wijdenbosch ?!
  Grote Hemel ,het lijkt alsof deze Wijdenbosch uit de’politieke dood’ is gewekt door bouta en een gunst voor hem moet doen !!


  Maak melding

 5. Gaande weg heeft hij wat bijgeleerd.Even die mensen uit wind houden.En als de rust terug is een enkeltje fort bieden.Een bod die niet geweigerd kan worden.


  Maak melding

 6. Rudinho: “Wat ik niet begrijp, is de aanstelling van Wijdenbosch als crisismanager.
  Was er geen andere persoon beschikbaar ?”

  Die was er zeker, de NDP heeft zoveel ‘ka-der’, men had ook kunnen kiezen voor Abrahams, S. Meye, Visnudath, Boerenveen, Ra-shit Doekhie, D. Sardjoe, Alibux, Narendorp, allemaal beren van kerels met een reputatie waar je U tegen zegt, jammer dat Dino niet beschikbaar is, want dan was de beerput compleet.


  Maak melding

 7. Vrienden op dit forum.
  Naar mijn bescheiden mening is het probleem zoals velen dat hier beschrijven van kwaad tot erger geworden, voor het simpele feit dat Wijdenbos geen binding heeft met Saramacca. En een zeer terechte opmerking is waar de jongeren van het district gebleven zijn!


  Maak melding

 8. Correctie

  Badrisein Sital ia en was nooit legerofficier. Hij was een verpleger in het leger. Na de coup is hij tot alles gebombardeerd, minister, voorzitter, parlementslid, lid van de junta en altijd een rotzooi van gemaakt. Deze onnozele geest en kwatta aap hoort ergens tussen de LPI en de Zoo, maar laat hem met een omweg gaan zonder naar LVV te kijken want alles waar hij zich mee bemoeit gaat dood. Hopelijk gebeurt dat met de ndo ook.


  Maak melding

 9. Het is gedaan met ndp in saramacca. Wijdenbosch heeft geen enkele binding met het district en de mensen gaan hem niet accepteren. De wolven gaan elkaar blijven bestrijden. Wat een afgang van de ndp.


  Maak melding

 10. wordt jules dan de hoofd kandidaad van de ndp in saramacca..

  volgens mij moet je twee jaren voor de verkiezing woonachtig zijn in het district ,en niet zomaar op de kandidaten lijst komen opdagen..

  de tijd zal het leren..in sme is alles mogelijk


  Maak melding

 11. Reageerders, odi odi.

  President Desiré Bouterse heeft een Salomon’s oordeel geveld in het conflict.
  Dit werd in zijn beide oren stilletjes gefluisterd door niemand anders dan onze STEVE MEYE WONDER.

  @Jacobus (cobie)!

  Voormalig president Jules Wijdenbosch (Wijdenbisch), is wederom uit de (dood) herrezen met een (fles) Borgoe.
  Hij is door DADA thans aangesteld als crissismanager in het district van JOGI, om de rust te doen keren.

  Maar dan is het NDP bericht via LIMBOROCK wel tegenstrijdig.

  Volgens een door de Nationale Democratische Partij, NDP, uitgegeven bericht is het conflict achter de rug.

  @Ram Singh!

  Is Badrissein Sital een broer van advocaat Irwin Kanhai?


  Maak melding

 12. Dit noem is geen middenweg.Als je niet durft te kiezen neem een vluchtweg.
  We kennen nog het gezegde:
  Mik deng kong we wakti deng,
  te den kong dang oenoe sa long!


  Maak melding

 13. ram singh: Sital is inderdaad geen legerofficier,maar onderofficier (med.dienst) qua opleiding beter geschoold dan bouterse maar ja allebei klootzakken.


  Maak melding

 14. Salomons oordeel noemt met het in onschuld wassen van de handen door de Surinaamse Pontius Pilatus. Het is een geniaal plan van zijn adviseur Steve Herodes. Als in Saramacca de NDP bij de komende verkiezingen wordt weggevaagd, dan is het niet de schuld van Bouta Pilatus. Wijdenbosch zal dan gekruisigd worden samen met de twee dieven Sital en Malhoe, terwijl intrigant Steve Herodes het schouwspel verlekkerd zal aankijken.


  Maak melding

 15. @Paulus de boskabouter!

  Ook de Chinezen in SU. kiezen een (middenweg) zonder
  Steve Herodes.
  Het lijkt of ze thans van kleur zijn veranderd.
  Van Geel naar Oranje.

  Dus onderleiding van Jogi gaan de Oranje Chinezen, Jules Wijdenbosch in het district Saramacca verslaan.

  VHP verwelkomt binnenkort een Chinese kern
  31 juli 2014 (Bron-starnieuws.com)

  Wang Ping en VHP-voorzitter Chan Santokhi woensdagavond in ‘de Olifant’. (Foto: René Gompers)

  “Wij gaan nu op een andere manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van dit land. Wij gaan dat samen doen met de VHP”, zei Wang Ping namens de ‘oranje Chinezen’. “Dit is een historisch moment.

  Zal DADA & co. zeker niet leuk vinden.


  Maak melding

 16. Dat NDP schip is aan het zinken.Wie denkt u dat alle schild zal krijgen van deze totale teloorgang? Arme Bosje Toch? Nu zult u zich afvragen : Bosje is toch heel bekend? Wel in Saramacca kent haast niemand Bosje!
  Bosje heeft het bevel gehad om deze klus te klaren,maar weet nog niet waaraan hij begonnen is! Sari tori!


  Maak melding

 17. Fer,
  de meeste hindoestanen in Suriname en Nl hebben maar een paar “degrees of separation”. De Via via via netwerk kent iedereen elkaar.

  Als jullie ooit hadden verwacht dat de zakelijke chinezen ooit op de njang dringie partij zouden stemmen dan hadden jullie ze zwaar onderschat. Ze weten ook wie de betere minister van justitie was en onder welke regering de criminaliteit en corruptie is toegenomen die ze dagelijks ondervinden.

  De NDP is nu morsdood in Saramacca als ze denken dat een stadscreool de les daar komt lezen dan heeft bouta dat boek voorbijgelezen in zijn nachtmerrie.


  Maak melding

 18. De oorspronkelijke Salomon besliste dat de baby die door twee moeders werd geclaimd doormidden gesneden moest worden, zodat beide moeders de helft van de baby konden krijgen, de ‘moeder’ vond het een goed idee, maar de MOEDER zei toen dat de andere vrouw de baby ongeschonden mocht houden. Salomon wist toen wie de baby toekwam. Ik denk dat in het geval van Bouterse’s Salomonsoordeel zowel Sital als Malhoe het niet erg zullen vinden als Bosje in stukken wordt gehakt (niet de coördinator wordt), ze vinden beiden nog steeds dat het begeerde hen alleen toekomt, er is dus helemaal geen sprake van een Salomonsoordeel in dit geval, Bouterse heef namelijk niets opgelost, door wijsheid ten toon te spreiden hij nam gewoon een dictatoriale beslissing en zowel Sital als Malhoe met hun respectievelijke aanhang zijn nog steeds ontevreden. Bouterse heeft geen kaas gegeten van conflicten oplossen, hij maakt in tegendeel conflicten en problemen alleen maar groter.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Salomonsoordeel


  Maak melding

 19. @ Sjakie

  Met onze afnemende monetaire reserves wordt dagelijks
  geschaakt !!!

  Trouwens dat de maandelijkse staatsuitgaven voortdurend worden verhoogd, is ook een vorm van schaken. Richting de financiele afgrond !

  Don’t love Sribi Srafu’s !!!


  Maak melding

 20. een echte democraat zou al zijn rr dr leden bij elkaar roepen en deze opdragen een goed geschikt kandidaat te kiezen..

  maar helaas zoveel verstand heeft men niet bij deze partij en de lijders..

  alleen maar oude versleten bokken aanstellen..

  wat gaat deze meneer op zijn oude dag kunnen doen, hij is een beruchte plasser in zijn broek met een glas je borgoe op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.