Projectplan Suriname 2014 in belang van kinderen

14

Amit Shaan (l), voorzitter van Shaan Creations International, heeft afgelopen week in hotel Marriott, Amsterdam (Nederland) het ‘Projectplan Suriname 2014’ overhandigd aan Bidjai Koemar Ori, voorzitter van de Surinaamse Stichting ‘Bondru Kong Na Wan Sranan Pikin Fu Tamara’. Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV) ondersteunt de samenwerking tussen deze twee organisaties. Het doel van deze samenwerking is krachten te bundelen, zodat beide organisaties samen veel meer kunnen ondernemen in Suriname met het oog op het belang van het kind.

14 REACTIES

 1. OO jaaaa, 14 lange jaren na het jaar 2000, 14 jaren later copieren we de millenium doelstellingen, gooien we een nieuwe omslag, een foto-op, en dan lijkt het op een nieuwe uitgevonden wiel.


  Maak melding

 2. “Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (MINOV) ondersteunt de samenwerking tussen deze twee organisaties.”

  In welke zin ondersteunt MINOV? Stuurt zij Paraman langs de scholen om de kinderen als clown te vermaken?


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af hoe iemand van achter zijn bureau in Holland een projectplan voor de kinderen in ons land kan schrijven.
  IHeeft deze meneer research hier te lande verricht en hoe lang?
  Waar zijn onze deskundigen gebleven?
  Wat doet “academicus” Theo Vishnudat ? Kent hij de jeugd niet meer? Is hij aan het dementeren?
  Waar blijft het ministerie van Sociale Zaken? Weet dit ministerie alleen geld te verkwisten en Bokito te voorzien van ekte moedermelk?
  Over het Minov wil ik maar niets zeggen:daar is niets te halen.


  Maak melding

 4. @ Jako;

  BesteJako,

  Wat doet “academicus” Theo Vishnudat ? Kent hij de jeugd niet meer? Is hij aan het dementeren?…….. jij kan misschien gelijk hebben.

  Ik heb Teo Vishnudat bij Apintie in de Branding gezien.

  Hij is tegenwoordig tot voorzitter benoemd door `onze super president`. Die man moest in het parlement zijn bevindingen toe licht over een of andere wet. Hij sprak verschrikkelijk onsamenhangend. Hij moest verschillende keren roepen: hoe zeg je dat, hoe zeg je dat………ik dacht bij mij zelf wat a shame!!!

  Zulke figuren moeten wij spoedig in een bejaardenhuis stoppen.
  De jongeren moeten nu massaal dé kans krijgen!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 5. @R.Lalbahadoer zegt: De jongeren moeten nu massaal dé kans krijgen!!!

  Beste heer Lalbahadoer, de jongeren zijn nog erg nat achter de oren, hebben weinig historisch- en cultuurbesef en zijn begaanr ke lota’s. Ze denken dat alles met moderne techniek en managementmethoden is op te lossen ipv met wijsheid (waar ze nog niet over beschikken dus).
  Wijsheid komt met jaren en komt niet van de Hogeschool en de Universiteit!


  Maak melding

 6. Mujrim,

  Beste Mujrim, jij begrijpt er geen snars van. De jongeren van deze tijd zijn veel wijzer dan je denkt.

  De ouderen in Suriname laten al jaren zien ,dat zij niet meer van deze tijd zijn. De meeste van hun hebben van die vastgeroeste denk patronen. Is één van de redenen waarom wij niet vooruit komen. Mijn voorstel weg met die ouderen!!! De jongere moeten aan de bak.

  Mujrim, ben jij soms een van die ouderen, die het niet meer helder zien???? Ga goed om je heen kijken. Ga in contact met jongeren. Kom je wel er achter. Hoop ik voor je.

  Groet,Ram Ram,Goeda hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 7. Beste reagerende mensen,

  Ik ben toevallig de heer die dit projectplan heeft geschreven. Wat jullie opinie ook mag zijn over mij, onze organisatie of deze samenwerking. Daar heb ik persoonlijk respect voor. U hebt recht op uw mening. Maar ik wil jullie uitnodigen om onze projectactiviteiten te bezoeken, deze mee te maken en dan zelf een oordeel over te geven.
  MINOV ondersteunt deze samenwerking en het project, maar ook uw medewerking kunnen wij goed gebruiken en hebben wij nodig. U bent een Surinamer en ik een Nederlander, maar we zijn beiden mensen van één dezelfde mondiale geheel. Beiden willen/streven dat kinderen geen slachtoffer worden van de daden van volwassenen. En samen kunnen wij zeker een “kleine” positieve verandering brengen in het leven van deze Surinaamse kinderen.
  Werkt u ook hieraan mee? Kritiek en commentaar kunt u ook later geven, mocht het blijken dat wij falen in onze missie.

  Hartelijk dank dat jullie tenminste dit stuk hebben gelezen.
  Hartelijke groeten,

  Amit Shaan
  Shaan Creations International


  Maak melding

 8. Beste heer Lalbahadoer,

  U hebt uw mening. Daar heb ik niets op tegen. Alleen denk ik er anders over en wel deze trend in het achterhoofd houdende: studenten hebben vaak linkse gedachten wanneer ze nog studeren (omdat ze dan nog geen bezittingen hebben). Dezelfde studenten worden rechtse ballen na 10, 20 jaar, nadat ze bezittingen hebben vergaard. Dan zijn ze helemaal in de ban van de materiele welvaart en is van hun socialistische ideologie weinig meer over.
  U bent waarschijnlijk een Hindoe, hoewel u ook de moslimgroet hanteert. Als Hindoe zou u moeten weten dat VAIRAGYA niet zomaar iemand ten deel valt. Vairagya leidt tot TYAAG en tyaag leidt tot HARI-BHAKTI en HARI-BHAJAN. Dit leidt weer tot NIHSWAARTH SEWA wat weer leidt tot SAHAJ DHYAAN wat weer leidt tot GYAAN wat weer leidt tot NIRWAAN.
  Hoeveel jongeren ziet u met Vairagya-bhaav? Deze zelfde jongeren beginnen egoistisch te raken zodra ze een vriendinnetje krijgen of trouwen, kinderen krijgen. Zolang ze alleen waren en weinig verantwoordelijkheden hadden, hadden ze grote idealen. Met het krijgen van een partner en kinderen beginnen ze behoudend te worden, minder weg te geven en zelfs meer te accumuleren. Ze beginnen te sparen om een huis te kopen, 2 x per jaar op vakantie te gaan, geld opzij te leggen voor het huwelijk en de studie van hun kinderen. Daar gaat de ideologie dan. Zo zie ik het in de praktijk gebeuren, maar misschien hebt u betere ervaringen dan ik. Des te beter dan! U vergeet misschien gemakshalve dat die ouderen van nu ook ooit jong waren en vol idealen zaten. Look what happened to them as they grew older! Sommige dingen veranderen niet zomaar maar blijven zich continu herhalen. Generatie na generatie. Was dit niet zo, dan hadden de jongeren al 2 generaties terug voor de broodnodige veranderingen gezorgd.
  Btw, hebt u een aanwijzing waarom de jongeren van nu anders (minder egoistisch) zouden zijn dan de jongeren voor hen?


  Maak melding

 9. Broeder Shaan heeft u ooit gehoord dat eigen lof stinkt?
  Wie is de minister van Onderwijs van u?
  Hij had gedacht dat hij met zijn diploma’s het onderwijs in ons land kan upgraden,maar daarvoor heb je visie nodig en een rechte rug.
  De huidige ministers hebben allemaal een kromme rug gekregen van de vele buigingen die ze dagelijks moeten maken.


  Maak melding

 10. @Jako

  Beste Jako, de huidige minister van onderwijs is Ashwien Adhin. Op hem heb ik hoop. En niet weinig.

  Sinds zijn aanstelling op de ministerie (MINOV) heb ik gezegd; hem moeten zij de komende 10 á 15 jaar op die post laten. Ongeacht welke regering volgend jaar komt. Als je vooruitgang wilt moet je zorgen voor stabiliteit, kwaliteit, continuïteit, volharding in beleid. En dat jaren volhouden.

  Van deze man verwacht ik persoonlijk heel veel komende jaren. En niet dat hij een super mens is, maar deze man heeft kennis van zaken. Met goeie ondersteuning kunnen wij met hem heel,heel ver komen.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 11. @Mujrim
  Mijn dank voor je reactie.

  Beste Mujrim,
  Inderdaad, zoals ieder een mening heeft, zo heb ik ook mijn mening. Daar is toch niks mis mee?:)

  Hoe kom je bij dat ik een hindoe ben. Dat is uw conclusie. Waar op baseer je dat? Ik ben een mens van deze tijd. Mijn groet breng ik uit op verschillende manieren. Wat bedoelt u met VAIRAGYA ? Ben jij soms een aanhanger van Jaggi Vasudev Sadhguru?( kijk op youtube) Zoals mij persoon.

  De jongeren (uit verschillende bevolkingen groepen) die ik regelmatig spreek hebben een beter mindset, hebben idealen en zij hebben een visie. Zij willen vooruit komen. Wel in dit leven. En nu vooruitgang zien. En niet over 20 ,30 later.

  Er moet een al hands-on- dech mentaliteit komen. En wie wilt mee doen mag zich erbij aan sluiten!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 12. Bouterse was ooit ook een jongere met idealen. Dus een jongere met idealen kan ook behoorlijk ontsporen. De 16 (onder-)officieren bevestigen dit.


  Maak melding

 13. Beste mensen,

  Jammer om te lezen dat er zoveel negativiteit heerst onder de mensen. En dat terwijl er iemand is die in het belang van kinderen denkt, en verbetering probeert te creeeren voor onze toekomst. Of dat nu iemand uit Nederland is, uit Zimbabwe of Tokyo zou niks moeten uitmaken. Wees blij met alle hulp die er geboden wordt, ook al wordt er maar 1 kind geholpen. 1 is beter dan geen! Ik zou tegen de mopperende mensen willen zeggen: Doe iets positiefs voor de samenleving in plaats van je tijd te besteden in het plaatsen van negatieve reacties op het internet. Thumbs up voor Amit Shaan en zijn organisatie!


  Maak melding

 14. @ R.Lallbahadoer

  U zegt dat u vertrouwen heeft in de huidige minister,maar ik heb helemaal geen vertrouwen in hem.Wat voor positiefs heeft hij kunnen bewerkstelligen?
  Bovendien zit hij in een zeer corrupte regering:iemand die zichzelf respecteert zou nooit in zo’n regering zitting nemen.
  Diploma’s alleen zeggen mij niets! Een minister moet een duidelijke visie hebben en dat is niet alleen voldoende schoollokalen ,leerkrachten en leermiddelen ,maar vooral wat/hoe wil je bereiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.