dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGros moorden Suriname ‘in intieme sfeer’

Gros moorden Suriname ‘in intieme sfeer’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul – Het grootste deel van de moorden in Suriname doet zich voor in de intieme sfeer. Volgens woordvoerder Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname, KPS, zijn de daders vaker ‘bekenden’ van de slachtoffers.

Ook de zogenaamde crime passionnel, door liefde of hartstocht gedreven moord, bestaat een flink percentage. Voor dit jaar zijn drie en twintig moorden geregistreerd. “Een groot del heeft plaatsgevonden onder mensen die geen wildvreemden van elkaar zijn of in de relatiesfeer”, zegt Naarden tegenover de Ware Tijd. Een aantal van de emotionele moorden heeft voor aardig wat opschudding gezorgd. Recent nog was er de moord op een politieagente.

Zij werd om het leven gebracht door haar levenspartner, een militair. In een ander geval schoot een lid van de militaire politie zijn voormalige vriendin dood. Hij bracht daarna zichzelf om. Waar het politiekorps zich vooral zorgen over maakt, is de stijgende trend. Volgens Naarden zal vooral communicatie het tij moeten helpen keren. “Ik denk dat we in de samenleving meer moeten leren met elkaar te communiceren.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Zo komt Naarden Moord in Suriname rechtvaardigen !Wat een LAMME EXCUUS van het gehele politie korps in Suriname.Dus Naarden wil zeggen dat het opsporen van de moordenaars gelukkig geen politie werk is want slachtoffer en moordenaar zijn bekenden van elkaar. Case closed Aldus Naarden !
  We moeten leren met elkaar te comuniceren,zegt Naarden…hij kan ons dan gelijk een vb geven hoe we moeten communiceren met de moordenaars,de verkrachters,,fraudeurs, oplichters,kruimelboeven etc..etc…
  Dus als een boef bij jou thuis komt zeg hem dan dat je vandaag toevallig geen cash in huis heb en dan vraag je de boef beleefd om liever buurman te gaan roven en dan bedank je hem hartelijk dat hij thuis bij jou is langsgeweest en je zegt sorry NO CASH en dan zeg je kom maar een andere keer langs bij mij . als ik intussen mijn salaris heb ontvangen.

  Wat een toestand,wat een politie korps……God helpe ons.


  Maak melding
 2. “Ik denk dat we in de samenleving meer moeten leren met elkaar te communiceren aldus”Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname


  Het effect van je communicatie is de reactie die je krijgt.

  Iedereen snapt dat het belangrijk is om goed te kunnen communiceren en dus wil je graag leren hoe je dat doet. Want je hebt nu eenmaal met collega’s, vrienden, familie, buren en zelfs met volslagen onbekenden contact. En bij elk contact heb je, op elk moment van de dag, diverse mogelijkheden om te communiceren.

  Wanneer is mijn communicatie effectief?

  Uiteraard is dat afhankelijk van een aantal factoren en bovendien weet je dat vaak pas achteraf. Daarom is het ook belangrijk om met nieuwe manieren te oefenen en daar feedback op te krijgen. Zo word je bewust van hoe je nu communiceert en wat eventueel beter anders kan. Door dat te ervaren, merk je meteen wat het je oplevert. En dus ga je dat makkelijker in de praktijk toepassen.

  Hoe leer je effectief communiceren?

  Er zijn twee zaken heel belangrijk: ten eerste je communicatieve vaardigheden vergroten en ten tweede dat je lekker in je vel zit.

  Hoe meer vaardigheden je hebt om je uit te drukken, hoe meer keuzes je kunt maken. Vergelijk het met een gereedschapskist: hoe meer gereedschap die bevat, hoe meer klussen je ermee kunt doen. Zo is het ook met communicatie: hoe meer vaardigheden je bezit, hoe meer situaties je effectief kunt hanteren. In onze training Effectief Communiceren leer je met een grote variatie communicatietechnieken werken zodat je meer bereikt in zowel je zakelijke als persoonlijke omgeving.

  In Suriname zitten de mensen door stress al jaren niet lekker in hun vel!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding
 3. de crime passionel treft alleen de wederzijdse familie,…

  vraag het aan hen die geen familie zijn van elkaar en toch beloond zijn (velen) met een schot in de borst/buik door onze lieverdjes met veelal een exotische nick-name !!!!

  vraag het aan de samenleving,…

  de waarheid is,… omdat wij op advies geen ketting (geld/sieraad) meer dragen, komen zij het halen als wij overdag thuis zijn met als traktatie…EEN INGESLAGEN HERSEN!!!!

  Beste Naarden mi Gudu…. ga niet schuilen achter het rokje > crime passionel <


  Maak melding
 4. @de rode minnetjes man

  Hallo dwaas kom dit voor mij verklaren,

  Het aantal moorden in Suriname is in vergelijking met de afgelopen twee jaren drastisch toegenomen. Het Korps Politie Suriname heeft dit jaar al 23 slachtoffers van moord geregistreerd; achttien mannen en vijf vrouwen.

  In het eerste halfjaar van 2013 zijn dertien personen van het leven beroofd, in dezelfde periode in 2012 bedroeg dat aantal vijftien. Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt vandaag, 30 juli 2014, in de Ware Tijd, dat deze ontwikkeling de politie enigszins zorgen baart. Eind vorig jaar noteerde de politie 27 levensberovingen. In 2012 waren het er 31 en in 2011 26.


  Maak melding
 5. Wat eerst fullspeed elkaar liefhebben was,verandert al snel in mateloze haat en nogmaals haat.Wat de zaak verergert is dat de man geen prater is en daardoor alles voor zichzelf houdt.Alles gaat broeien en komt een keertje als een vulkaan tot uitbarsting.Dan pas brada nadenken en in huilbuien uitbarsten.Te laat mi boi!


  Maak melding
 6. Deze DUBBELE moord houdt mij nog steeds bezig. Telkens vraag ik mij af wat deze man ertoe heeft gedreven om deze in mijn ogen BARBAARSE en ONALLEDAAGSE vorm van moord te begaan ???

  Was het misschien omdat hij erachter/kwam dat hij zou worden uitgesloten van de nalatenschap ?

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/24215
  ” yu musu abi bung dikatie fu du a san’ disie ” !!!!!

  Ben erg benieuwd naar het motief van deze AFSCHUWELIJKE- en DUIVELSE daad.

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding
 7. Ik denk dat ze dan eerst binnen de korpsen moeten starten beter te leren communicerenen en op de juiste manier met wapens om te gaan. Duh!


  Maak melding
 8. Is tog niet niew? Cain heef Abel met een steen gedood. se kende elkaar heel goed. Dalaila heef Samsung in de val gelok. Bouwta kende Rambookus. Pielaatus kende Jesus.


  Maak melding
 9. We hebben het in hetzelfde kader op dit forum gehad over de moord op een landgenoot in Rotterdam.
  Een diep trieste gebeurtenis.
  Een aantal posters vroeg zich terecht af, waarom de Rotterdamse politie niet in actie is gekomen.
  Als de woordvoerder van de Surinaamse politie echter vindt, dat de oplossing van de crimes passionelle vooral ligt in de communicatie, begin ik mij ook ten aanzien van de Surinaamse politie iets af te vragen.
  Dan leg je de verantwoordelijkheid namelijk bij de gemeenschap en dat is volgens mij onterecht.
  Er zullen altijd gekken op de wereld blijven, die anderen om soms de meest onzinnige redenen vermoorden, maar het is vooral de taak van de politie daarin door krachtig optreden paal en perk aan te stellen.


  Maak melding
 10. Gros moorden Suriname ‘in intieme sfeer’

  Niet alleen in ‘intieme sfeer’.
  Maar ook andere moorden dienen goed te worden onderzocht die door criminelen/rovers steeds worden gepleegd.

  Ook de (zelfmoorden) moeten ze in deze totaal niet vergeten.

  Misschien kan dhr. John Codrington, hoofd van het klinisch chemisch laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, zijn bijdrage hieraan leveren.

  Want de medische wereld is steeds bezig.
  Lees een recent artikel over het eventueel voorspellen van (zelfmoorden).

  do 31 jul 2014
  Simpele bloedtest kan risico op zelfmoord voorspellen
  Een eenvoudig bloedonderzoek kan bepalen of iemand kwetsbaar is voor het plegen van zelfmoord.
  Hiermee hebben artsen een instrument in handen om in de toekomst het zelfmoordpercentage terug te brengen.

  http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22917369/__Bloedtest_voorspelt_risico_zelfmoord__.html

  Misschien kunnen ze ook op korte termijn de (hersenen) van de criminelen/rovers, oplichters & coruptelingen middels een bloedtest voorspellen.
  Dan zijn wij eindelijk van ze bevrijd.


  Maak melding
 11. Een Bakroe is in staat iemand te hypnotiseren om zelfmoord te plegen. X% van alle zelfmoorden is door toedoen van Bakroe’s. Let dus goed op in je omgeving naar kleine mannen die robotachtig lopen en schop nooit tegen een houten been. Je kunt het bezuren!

  Overigens, momenteel heb ik de aandacht van 10 vrouwen. Het gaad goed en steeds beter sinds ik hier de oproepprocedure heb geplaatst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES