vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDNA-testen Suriname: helft niet de vader

DNA-testen Suriname: helft niet de vader

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jul 2014 – Ongeveer vijftig procent van de mannen die meedoen aan ouderschapstesten in Suriname, blijkt niet de verwekker. Dit zegt John Codrington, hoofd van het klinisch chemisch laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. DNA-testen zijn redelijk populair sinds de introductie enkele jaren terug.

Er bestaan zelfs ideeën om een televisie- of radioprogramma te bouwen rond dit soort testen. “Niets is nog op papier en het moet niets sensationeels worden. Achter elke ouderschapstest zit een verhaal en emotie. Je kunt ook mensen helpen die op zoek zijn naar hun familie”, zegt Codrington tegenover de Ware Tijd.

Het blijft nog wel even bij een idee. Sponsors en de nodige expertise moeten zich nog aanmelden. Vooral de begeleiding achteraf is nog een teer punt.

Daar is speciale deskundigheid belangrijk bij, wat in de praktijk ook al is gebleken. “Waar de ene zich erbij neerlegt, krijgt de ander soms winti (in dit geval amok, red.) of wordt de uitslag van de DNA-test in twijfel getrokken”, aldus Codrington.

De test wordt om verscheidene redenen genomen. Behalve de vrijwillige gevallen, zijn er ook de wat formelere. Zoals een ambassade die bevestigd wil hebben dat een bepaalde persoon werkelijk ook de ouder is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

52 REACTIES
 1. Eh ja ,op nationale televisie zullen de participanten hun vuile was buiten hangen. Leuk hoor het kijk en luister publiek van Suriname verheugt zich al op deze programma.
  ”…Jij bent NIET de vader’ of’Jij Bent de vader; zal het luiden….


  Maak melding
 2. Reageerders, odo odi.

  DNA-testen Suriname: helft niet de vader!

  Ook in het DNA (Parlement) dienen alle politieke figuren hun (DNA) af te staan. Zowel Coalitie & Opositie.
  Het wordt dan een complete verrassing.

  Wie is uw (moeder) & wie is uw echte (biologische) (vader)?
  Straks zullen heel wat (buurtvaders) onderduiken in SU.
  Dhr. John Codrington:
  Denk wel goed over de privacy bescherming in deze.
  Ga niet met je familieleden of vrienden na zo’n (test) over de persoon buiten je werkkring praten of kletsen.

  Want Sranang man/oema praten altijd hun mond voor bij.

  Dus nu zullen onze (Paraman & pero) er achterkomen wie hun echte (biologische) (vader) zijn.

  Zal er ook een DNA (test) worden afgenomen van DADA en STEVE MEYE WONDER?

  Binnenkort krijgen wij ook een nieuwe programma op STVS via kanaal (8).
  Wie is de echte (vader) van LIMBOROCK?


  Maak melding
 3. Ook in Nederland blijken de vaders van kids niet in een gezin niet de echte vader te zijn.

  Ze lijken op de melkman, visboer, sigarenboer, haringboer, aardappelboer, groentenboer, piloot van de KLM/SLM, buschauffeur, tramconducteur, treinconducteur, (over)buurman.

  Ook lijken kids van de (over)buurman/vrouw op de vader/moeder aan de overzijde van de straat.

  Dit heeft vaak te maken met overspel, vrouw die verschillende minaars heeft, echtgenoot die verschillende relaties heeft.

  Het is niet iets nieuws dat alleen in Suriname voorkomt, maar overal in de wereld. Een huwelijk is nog niet zo heilig als men wel denkt. Het is wel de hoeksteen zijn van een gezin.

  Gelukkig dat er DNA-testen de waarheid zichtbaar maken, als dat al niet blijkt dat de kids al heel veel op hun (over)buurman/vrouw lijken.

  De vraag, wie is je moeder, wie is je vader kan als DNA-onderzoek wordt toegepast anders uitpakken en de kids een andere geschiedenis en afkomst geven.

  De kleine indiaan van Casewinica zou dan niet moeten vreemd opkijken als bij hem blijkt, 100 % afrikaner en 0 % indiaan/inheems.


  Maak melding
 4. Passant als jij serieus genomen wilt worden, moet je je eigen gewoon bij het onderwerp houden, dat er waar dan ook over de wereld buiten de pot gepiest word is niets nieuws, maar dit gaat over voor Suriname nwe. mogelijkheden het vaderschap vast te stellen en weer te geven in cijfers, als je nu weer eens iets niet begrijpt, vraag het dan gewoon, mensen genoeg die het je nog wel een keer uit willen leggen, waar het topic over gaat.
  Net zo goed dat het heel logisch is dat er vrouwen vreemdgaan in bepaalde situaties, dat is niet iets waar bepaalde mannen denken het alleenrecht op te hebben, doet de vrouw het ook, dan zijn ze in hun mannelijk “eer” aangetast de macho’s en maken dan amok eigenlijk zich zelf alleen maar nog belachelijker


  Maak melding
 5. @Hans

  Waarom dat slap verhaal van jouw?
  Houdt jij je wel aan het onderwerp?

  Zeker een gevoelige snaar in je leven geraakt.

  Wie is je vader en wie is je moeder?
  idem voor je kids.

  Ga maar anderen de les lezen, kojo/loser!

  Doe de groeten aan je vrouwtje/zeg maar de buurman

  Sterkte!


  Maak melding
 6. Ouders doen hun kinderen zelf leed aan, als blijkt dat de andere partner niet de vader of moeder is van het kind. Het kind gaat een onzekere gevoel krijgen en kinderen moeten juist het gevoel hebben en krijgen die zij verdienen dat zij welkom zijn op deze wereld. Als blijkt dat veel ouders hun kinderen dit aandoen, dan zijn zij het niet waard om als ouders te functioneren. voor een kind is het beter om dan geadopteerd te zijn, waar zij MEER liefde en aandacht en genegenheid krijgen. Kinderloze ouders zijn dan liever en hard nodig om dit verschil en leed te verzachten. Het is toch ook dan te zien, hoe een maatschappij functioneert als blijkt dat het “leven” van een mens een spel is geweest tussen 2 mensen, waarvan de ene zich niet aan de spelregels heeft gehouden.


  Maak melding
 7. Vreemdgaan is een nationale sport nummer 1 in Nederland. Alleen weet men dit discreet te houden.Ik mag als Surinamer niet klagen.Ik heb het met veel Hollandse vrouwen gedaan.Diverse buurvrouwen,mede studentes,vrouwelijke collega’s, vrouwen die ik ontmoet op straat, in de trein, in de bibliotheek,op lezingen en thema bijeenkomsten.Mijn geheim.Ik heb gestudeerd en kom op plekken waar de gemiddelde leegloper nooit van zijn leven zal komen.Op die plekken ontmoet ik het vrouwelijke schoon.Ik geniet ervan.Binnenkort ga ik weer met een ‘nieuwe’ het bed delen.


  Maak melding
 8. @ Hans:

  passant was idd. niet geheel on topic, maar hij had tenminste een redelijk verhaal dat er dichtbij lag. Jij bekritiseert hem, maar doet exact hetzelfde en jij hebt idd. daarboven nog een slap verhaal dat kant nog wal raakt.

  Als hij je daarop aanspreekt, ga je er niet inhoudelijk op in. Dat kan je ook niet, want jij zit nog fouter dan hij.

  Om er onderuit te komen maak je een letterlijk en figurlijk lullige opmerking 😉 . Wees volwassen en geef toe dat je fout zat.

  On tropic: mama;s baby: DADDY’S MAYBE!!

  En de Surinaamse vrouwen maar opmerkingen maken over mannen die niet deugen!!

  Ik zie zo een programma graag tegemoet.


  Maak melding
 9. Als een bakra dit zou beweren zou ik hem niet geloven,naar als ons eigen Codrington dat zegt ,dan moet het waar zijn.Dames hoe het dat julie de mannen zo voor de gek houden? Elke keer hoor ik zeggen: jij als vader moet goed voor je kinderen zorgen.Ik heb 11 kinderen ,dus 5 1/2 is waarschijnlijk van iemand anders.Co je hebt een bom in de samenleving geplaatst.


  Maak melding
 10. Roy , dan zijn de mannen die die dames bezoeken dus hoerenlopers, en Midete dat regeltje van jou, en de Surinaamse vrouwen maar opmerkingen maken over mannen die niet deugen, geeft dus precies aan wat ik dus bedoelde in mijn bericht, als je dat niet snapt kan ik daar niets aan doen, vrouwen mogen dus niet doen wat mannen allang doen, dat noem ik dus vreemd maar past wel in de belevingswereld van veel Surinaamse mannen.


  Maak melding
 11. Wordt tijd dat Ray en Fileren ook zo’n test afnemen ik garandeer jullie de aangewezen vader zijn hun vader niet. Helft niet de vader, bij de koelies is het 99,9% bij de marrons 10% bij de chinezen 5% bij de Javanen 60% bij de stadscreolen 40%. Geloven bij de MOSLIMS 0% christen 70%, joden 0% hindoes 99,9 %. Mijn advies aan al die koelies vader bestel via het internet een home test en test al je kinderen en alsjeblief vermoord je vrouw niet!


  Maak melding
 12. hans

  Roy , dan zijn de mannen die die dames bezoeken dus hoerenlopers, en Midete dat regeltje van jou, en de Surinaamse vrouwen maar opmerkingen maken over mannen die niet deugen, geeft dus precies aan wat ik dus bedoelde in mijn bericht, als je dat niet snapt kan ik daar niets aan doen, vrouwen mogen dus niet doen wat mannen allang doen, dat noem ik dus vreemd maar past wel in de belevingswereld van veel Surinaamse mannen.

  >
  zo praat je niet over je vader, eer hem met respect!


  Maak melding
 13. OH!! er zijn er nog meer op hun zwarte pik getrapt, of op hun lange tenen, misschien wel alle beide, en dan onzin plaatsen, of ronduit beledigend zijn, zielig om zo te reageren als je in je mannelijke trots gekrenkt word, wat zij kunnen , kunnen hun vrouwen beter, want ze hebben nooit wat in de gaten gehad, de slimmerikken, en dan hier blazen als een pissige slang


  Maak melding
 14. Liegen die moeders nou keihard tegen hun kinderen over wie hun vader is of weten ze het echt niet omdat ze dronken waren of door veels te veel bijen zijn bezocht?

  Het feit dat ontrouw niet hoort in een huwelijk wordt bewezen door kinderen (de natuurlijke instinct). Kinderen vinden het vreselijk wanneer mamma of pappa met een ander omgaat. Ze verwachten HEILIGHEID van mammie en pappie.


  Maak melding
 15. 31 juli 2014

  Wang mang no ey furu deng uma kros’kasie, en hun duurste parfum is toch het mannengeld !!

  Beste @ Passant,

  Die kleine indiaan van Casewinica heeft wel indiaans bloed, maar zou eigenlijk een andere familienaam dan Bouterse moeten dragen.
  Wie zoekt dat voor Srika uit??
  Srika


  Maak melding
 16. Dat de helft de vader niet is, is wel extreem hoog. Verder is dit geen Surinaamse aangelegenheid want in Amerika bestaan al jaren tv programma’s hierover! Als je naar you tube gaat, vindt je zat afleveringen van Maury povich DNA. 9 van de 10x is de vader, daadwerkelijk de vader niet! De meeste vrouwen die langs komen bij Maury zijn toch african american en puerto ricaanse vrouwen, want ook daar is losbandigheid aan de orde VAB de dag.


  Maak melding
 17. 31 juli 2014

  Ernst of luim?

  @Micheal,

  Als jij het zo goed weet, dan ben jij in de families van Srika en RAY het niet geaccepteerde buitenkind van de bekende “motjo-ma van Krabbensteeg, aan de Waterkant!

  Maar ja, jaren verzachten wonden en word je tenminste door Srika welkom geheten in de grote familie. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde in de familie!!

  Deng pa e waka-waka, deng ma e waka-waka tu. Ma na deng pikien mus’fu trong deng saka-saka. En dat’ no kang! @Micheal, welkom tot de familie die je nog nooit gehad hebt!
  Srika


  Maak melding
 18. het is niet alleen in sme ,dat de moeder niet weet wie de vader van het kind is..

  vooral in de donkers families weet de moeder heel vaak niet,wie de vader is,maar dat is normaal..

  in de hele wereld b.v. in nederland en bijna alle europese landen,baren de vrouwen kinderen of laten zich inspuiten insimieneren door sperma van héél vreemde mannen die ze nooit gekend hebben en baren vervolgens hun baby..

  niks aan de hand,zou je zeggen,totdat die kinderen volwassen worden en gaan opzoek naar hun vader..

  zie maar naar opsporing gezogd ,in sme gaat nooit een djoeka / blakamang kind zijn vader opzoeken..

  vandaar ook dat je zoveel krimies hebt in ons land..


  Maak melding
 19. IWat is het verschil tussen erfelijkheid en milieu?
  Als een kind op de vader lijkt dan is sprake erfelijkheid,maar lijkt een kind op de buurman dan komt dat door het millieu


  Maak melding
 20. 31 juli 2014

  Beste @Fileren,

  Die stereotypering over ‘negers’ kan je niet hardmaken.

  Bij vele groepen, ook hier in Nederland, komt dit verschijnsel ook voor.Zeker ook bij autochtonen!!!

  In 1999 heb ik studenten (vwo) een praktische opdracht gegeven om de bloedgroepen binnen hun gezinnen te bepalen. Dit was de eerste en de laatste keer dat ik zo een opdracht had meegegeven.

  Bij het onderzoeken van de bloedgroepen binnen het gezin, bleek dat bij een aantal leden de gevonden bloedgroep niet teruggebracht kon worden naar de te verwachten uitkomst van bloedgroepen bij de nakomelingen van de vader en moeder binnen dat gezin. Dat veroorzaakte toen veel commotie.

  Dus de melkboer heeft daar de melk achtergelaten bij afwezigheid van de hardwerkende vader.
  Srika


  Maak melding
 21. Geldt deze DNA-onbekend niet hoofdzakelijk voor:
  – de etniciteit(en), die niet trouwen oa de arme een ouder creoolse vrouw;
  – kinderen van deze groep die het voorbeeld van de moeder weer opvolgen en in het huisje van de moeder intrekken, ( moeder die van verschillende mannen kids heeft. jongens die het voorbeeld van de vader opvolgen en ook bij verschillende creoolse vriendinnetjes kids verwekken.

  Men moet wel rekening houden met heel veel zaken. Want als DNA-onbekend wel leidt tot DNA bekent zet het het leven niet alleen van het individu op zijn kop van de hele familie, toekomstige familie, huidige vrouw van de vader enz, en

  Mocht er worden nagedacht om een Surinaamse teeveeprogramma gemaakt worden en men niet weet hoe of wat kan men het beste contact opnemen met tv- radioomroep zender NCRV, Caroline Tensen, die het presenteert. Wellicht dat zij e/o anderen hier informatie over kan geven en aan mee willen helpen werken.

  Het zal zeker tot veel gespreksstof leiden in Paramaribo – Suriname.

  Hoe is het toch gekomen dat de creoolse etniciteit in grote getallen dit patroon op na houdt. Het komt niet alleen bij creolen voor in Suriname, maar ook de huidige afstammelingen van de slaven in andere Caribische landen, USA.

  Gelukkig dat er ook heel hard aan gewerkt wordt door opvoeding thuis, op scholen, kerken, man mit man enz,. enz.

  Een gezin is de hoeksteen van een samenleving, maar is niet heilig. DNA-onbekend komt bij vele etniciteiten voor en kan voor vele oorzaken ontstaan:

  Zie de wereldoorlogen, oa USA, Canadese militairen in Europa;
  Zie de Koreaanse oorlog, oa Nederlandse, Surinaamse militairen in Korea;
  Zie zeemannen, in iedere stad een andere schatje;
  zie vrachtwagenchauffeurs die veel weg zijn in europa/ USA. Canada en dagen, ver weg zijn van huis;
  zie mannelijke gastarbeiders die oa naar Nederland kwamen en komen, one night stand/ geen voorbehoedsmiddelen ea en de vrouw die zwanger raakt, man vertrekt;
  Gastarbeiders, Guyanezen, Haitianen, enz.
  vakantieliefdes als jongeren op vakantie gaan en daar jongeren meisjes en jongens ontmoeten seksuele omgang en zie de gevolgen.
  In Suriname zullen wel veel mensen in Paramaribo in het verleden en nu naar de oerwouden trekken en zie wat daarvan de gevolgen ook kunnen zijn.

  Jongeren die elkaar ontmoeten geen voorzorgmaatregelen treffen om zwanger te worden, enz, enz.

  Wat wel goed is dat het nu gemakkelijker is, ook in Suriname dat DNA-onbekend nu wel DNA-bekend wordt en dit hun biologische vader zichtbaar maak. De vraag is hoe moet het dan met de identiteit van zo’n kind. Geboorteakte, enz.

  Het zou ook kunnen voorkomen dat de vader niets van de kids moet hebben, hoe dan verder. De vader inmiddels al overleden is

  Same and Scandel in the family
  That girl is your sister, but your mother don’t know


  Maak melding
 22. Woe is me
  Shame and scandal in the family
  Woe, it worries me
  Shame and scandal in the family

  In Trinidad there was a family
  With much confusion as you will see
  There was a Mama and a Papa and a boy who was grown
  He wanted to marry a wife by his own
  He met a young girl, who suited him nice
  He went to his Papa to ask his advice
  His Papa said, “Son, I have to say no
  That girl is your sister, but your Mama don’t know!”

  Hey – woe is me
  Shame and scandal in the family, hey
  Woe, it worries me
  Shame and scandal in the family

  A week went by, the summer came down
  Soon another girl on the island he found
  He went to his Papa to name the day
  His Papa shook his head and this time he did say
  “You can’t marry this girl, have to say no
  That girl is your auntie, but your granny don’t know!” Hey!

  Woe, it worries me
  Shame and scandal in the family, hey
  Woe, it worries me
  Shame and scandal in the family

  Now he went to his Mama, covered his head
  And told his Mama what his Papa had said
  His Mama, she laughed, she said, “Go, son, go!
  Your Daddy ain’t your Daddy, but your Daddy don’t know!”

  Woe, it worries me.
  Shame and scandal in the family, hey!
  Woe, it worries me
  Shame and scandal in the family
  You know it, woe, it worries me-ee
  Shame and scandal in the family
  Woee, it worries me………FADE


  Maak melding
 23. @Ram Singh.

  We stammen allemaal af van Adam en Eva. We doen het allemaal met onze familie dus.
  Moslims maken het – alweer – te bont. Ze bevruchten hun nichtjes.

  P.S.: waarom zijn de apen opgehouden met evolueren? Ik wil graag een aap zien die ineens een kindje baart dat van aap naar half-mens is veranderd. Het kon toen. Dus het moet nu toch ook kunnen? Of heeft die Daarwin ons een loer gedraaid?


  Maak melding
 24. @Srika

  Uiteraard heb ik er geen bewijs voor, ik houd me niet met dat soort zaken bezig. Maar deze item suggereert wel een vorm van bewijs. Trouwens uit eigen ervaring weet ik wel dat, laat me het netjes zeggen, bij creoolse Surinamers weleens een vader ontbreekt, dat is deel van de cultuur. Of vind je dat ook onzin?
  Maar dat betekent niet dat het bij andere bevolkingsgroepen niet voorkomt, maar we doen hier niet aan een wedstrijd.

  het is geenzins mijn bedoeling om te beledigen, hooguit te prikkelen. Aangezien er door bepaalde terro gasten hier de gewoonte hebben om achterlijke racistische taal te uiten jegens een bepaalde bevolkingsgroep. Deze lieden kunnen niet kritisch naar zichzelf maar schuiven alles op anderen.


  Maak melding
 25. Straks gaan we een bepaalde aantallen incestgevallen krijgen, omdat mensen niet weten dat ze mogelijk broers en zusters of neefjes en nichtjes zijn van elkaar. De domheid van de Surinamers zal hierdoor alleen toenemen evenals de gezondheidsrisico’s.
  Alle mensen die her en der kinderen verwekken zadelen hun nakomelingen met de mogelijkheid van ongewilde incest op. Treurig!
  @Fredje, keep it up! Maar doe eens een test. Vraag eens enkele van die dames of ze met je willen trouwen/samenleven. Dan kom je er achter hoe je hoogst waarschijnlijk door hen bezien wordt. Als de stier Herman!


  Maak melding
 26. er is al een programma in Nederland”DNA onbekend. ik geloofd best dat vele moeders gewoon een vader aanwijzen. er zou een wet moeten komen. als je een vader aanwijst dat de Dna moeten worden vast gesteld, Bij elke geboorte, waar de man bekend is.


  Maak melding
 27. Is dit niets voor justitie? DNA databank van al die Criminelen. Maakt het land een stuk veiliger. Daar lopen sponsoren zeker warm voor.Kun je die klootzakken sneller oppakken.


  Maak melding
 28. Wat een slappe reactie van Passant. Omdat het in NL ook voorkomt ( maar beslist geen 50% van de testen) is het niet erg en geeft het geen problemen.

  Als het ze uitkomt vergelijken ze met NL en als het niet uitkomt mag het niet. Daarnaast schromen ze niet om halve waarheden ( leugens dus) te verkondigen.


  Maak melding
 29. Tja, alleen de vrouw weet met zekerheid te zeggen, wie de eigenlijke vader is… vrouwen toch … al de ziektes toch .. schaam je . . en de mannen .. herpes verspreiders


  Maak melding
 30. Aai boi, men doet alsof er een grootte misdaad is gepleegd naar aanleiding van de constatering van Dhr. Codrington. Het onderzoek brengt simpel hetgeen wat alle surinamers al weten/wisten. Vreemdgaan is zeer natuurlijk mensen.Ik kan het jullie gaan uitleggen waarom het zo natuurlijk is maar dan zou ik jullie in de ogen willen aankijken. Wees lief en aardig voor elkaar en vooral elkaars mening(en)respecteren. Waarom wordt de president zo denigerend bejegend, waar is het goed voor. Als de surinamers wat opener en eerlijker zouden zijn dan zou dit onderzoek niet zoveel teweeg brengen. Men zou op een volwassen manier met elkaar discussiëren. Wat heeft achtergrond, studie, beroep, afkomst of what ever hiermee te maken. Laat dat programma maar starten want het zal vreemdgaan niet terug dringen. VREEMDGAAN IS NATUURLIJK WANT WIJ ZIJN ONDERDEEL/STUKJE VAN DE NATUUR…..


  Maak melding
 31. Beste Surinamers,
  Hebven jullie al rekening gehouden met het feit dat in Nederland menige vrouw gebruik maakt van een zaaddonor als ze niet zwanger kan worden van haar echtgenoot? Niet alle ouders zullen dit aan hun kind willen vertellen. En dat Surinamers bekend staan als de groep in Nederland met de meeste geslachtsziektes omdat ze verreweg de meest wisselende sexuele contacten hebben?


  Maak melding
 32. Niks Indiaans aan z’n uiterlijk te merken…hij heeft geen dna test nodig om bevestigd te krijgen dat hij 100% blakaman is… het fenotype liegt er niet om ..tenminste als we het over dezelfde kleine Indiaan


  Maak melding
 33. Laat meneer Codrington eerst al zn kinderen die hij hier en daar heeft gemaakt, erkennen ipv ze te ontkennen en zogenaamd dna testen doen en mondeling mededelen dat het niet zijn kinderen zijn.

  Verbeter de wereld begin bij jezelf. Te beginnen met die zoon die je hebt met die vrouw op Toekomst


  Maak melding
 34. En die vrouwen maar lopen schelden op de mannen dat z3 honden zijn. Terwijl de helft zich gedraagt als een ordinaire loopse teef…
  Komt trouwen niet alleen voor in de armere/minder bedeelde lagen van de bevolking. De “elite” dames zijn ook superster in het wijd spreiden van de benen voor de heren…


  Maak melding
 35. Zo zie je maar weer hoe vrouwen kunnen liegen door hun man een kind in de maag te spitsen dat niet van hem is maar wel doen alsof hij de biologische vader is.

  Alle vaders zouden erop moeten staan om eerst een DNA test te laten doen voordat men overgaat tot erkenning van een kind.

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.


  Maak melding
 36. Kunnen we deze vaderschaptest ook gelijk koppelen aan een hiv test want als helft vd vrouwen toch 1 of meer minnaars heeft dan geeft dat te denken; zonder kous nergens gaan dus enkun j ook nooit vader worden ; bij je eigen partner is dat wel een ander verhaal; tja toch maar zo een vaderschap testje vooral zoals passant al scherp heeft opgemerkt jouw kind op de buurman of de postbode lijkt; ik denk dat veel vrouwen proberen een onnozele man te vangen en net doen alsof hij de vader is terwijl ze dondersgoed weten dat ze door die ene gespierde stenensjouwer gepompt zijn; maar ja met die man wordt het leven zwaar dus liegen maar ; gelukkig is er dan een vaderschapstest; maar vroeger was die er niet ; wat betekent dit dan voor iedereen in Suriname ?


  Maak melding
 37. Men wijst altijd een vinger naar de donkere mensen, dat de Kids verschillende vaders hebben, maar de blanken blijven niet achter, zeg maar de carnavals kindjes zijn meestal in december geboren. Ik werkte bij een peuterspeelzaal, en een moeder vertelde ons, haar zoon heeft een ander vader, en z’n zusje een andere vader. Oké.. We zijn niet perfect. Ik woon in een Nederlandse buurt, m’n buurvrouw heeft 4 kids, de oudste heeft ze met haar minnaar en de rest van de beste vriend van haar minnaar, logisch ze wonen nu samen, ex vriend komt gestadig op bezoek, omdat hij een dochter heeft.. Moet ie zelf weten mijn zaak niet, dus zo hebben de moeders of alleenstaand of getrouwd een barre geschiedenis. Hoor ik vaak op de peuterspeelzaal.. Ik heb 3 mooie zonen van een creoolse man alle 3, 1 druppel water als hun pa…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES