dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTwijfels bij dalende staatsschuld

Twijfels bij dalende staatsschuld

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 jul – Hoewel hier en daar gejuicht wordt over de ‘dalende’ schuld van de staat, zijn er ook sceptische geluiden. Volgens recente cijfers is de schuld afgenomen met ongeveer een miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro).

De binnenlandse schuld is ongeveer anderhalf miljard Surinaamse dollar (ongeveer driehonderd en vijftig miljoen euro). De buitenlandse schuld bedraagt ongeveer een miljard dollar. De daling zet Suriname mooi op de kaart voor kredietwaardering. Maar er zijn twijfels. “Het schijnt dat niemand de hoogte van de schuld van de overheid kent, omdat men een paar zaken anders boekt om mooie ratings te kunnen halen”, zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS).

De kans is groot dat zaken mooier worden afgespiegeld dan ze zijn. Zo worden schulden bij aannemers en schatkistpapier niet opgenomen als staatsschuld. Tjin A Tsoi wil ook nog zien of de daling van permanente aard is. Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) ziet wel een structurele trend. “De gouden regel dat wij absoluut niet lenen voor consumptieve doeleinden, passen we stringent toe. We lenen uitsluitend voor kapitaaluitgaven en investeringen.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

60 REACTIES
 1. Hr Amzad Abdoel, aub lenen voor investeringen die rendement opbrengen ! Noem ze op !

  Of zoek hulp bij de China-staatsfirma : Wan Ping Ping !

  Deze communisten gaan Sranang HELPEN, tok !!!


  Maak melding
 2. Echt niemand weet wat de uitgaven en inkomsten zijn heden.. 1 ding dat wel zeker is ,is dat de ndp regering mooi met de cijfers toveren kan.Een toverbedrag hier ,een toververdrag daar…en zo gaat het door…


  Maak melding
 3. We lezen en horen om de haverklap dat bouta geld leent van China,IMF enz…..
  we hebben nooooooit gehoord dat de schulden afgelost worden anders zou China en de rest het wel vermelden.
  Wat men niet kan zien is het beste wat de ndp overkomen kan..


  Maak melding
 4. woensdag, 26 maart 2014 02:46

  PARAMARIBO – De nationale en internationale schulden van de Surinaamse overheid nemen jaarlijks explosief en structureel toe. Dit blijkt uit enkele dagen geleden geactualiseerde data op de website van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De totale binnenlandse schuld inclusief alle garanties en niet-uitgekeerde verplichtingen is sinds het aantreden van de huidige regering …

  aangezwollen van SRD 1.498 miljoen in 2010 tot SRD 1.532 miljoen in 2011, en van SRD 1.770 miljoen in 2012 tot SRD 2750 miljoen in 2013. Dit houdt in dat het huidige regiem in 2013 ten opzichte van 2012 meer dan 55% extra schulden heeft genomen en de schuldenlast 84% meer is dan bij zijn aantreden in augustus 2010.

  Uit een andere tabel van de moederbank blijkt voorts dat ook een drastische vermeerdering van de buitenlandse schuld zich heeft ingezet, namelijk van US$ 648 miljoen in 2010 naar US$ 701 miljoen in 2011, US$ 810 miljoen in 2012 en US$ 983 in 2013. Als de voorlopige cijfers over januari 2014 in beschouwing worden genomen kan gesteld worden dat de overheidsleenzucht zich voortzet.

  De binnenlandse schuld die ultimo 2013 SRD 2750 miljoen bedroeg, is binnen een maand tijd vermeerderd met meer dan SRD 100 miljoen tot SRD 2851 miljoen. Er heeft wel een minieme inkrimping van de buitenlandse schuld plaatsgevonden en wel van US$ 983 miljoen per ultimo 2013 tot US$ 977 miljoen per januari 2014. Uit de cijfers van de CBvS blijkt overduidelijk dat het schuldentotaal van Suriname explosief is toegenomen.

  Als bijvoorbeeld het jaar 2007 ter vergelijking wordt genomen, zijn de binnenlandse schuld van toen (SRD 631 miljoen) en de buitenlandse schuld (US$ 441 miljoen) in zes jaar tijd respectievelijk meer dan verviervoudigd en verdubbeld. Dit, niettegenstaande het feit dat het Bruto Binnenlands Product ten opzichte van 2007 meer dan verdubbeld is en wel van SRD 8 miljard naar SRD 16,5 miljard.

  Bedroeg de buitenlandse overheidsschuld in 2010 nog 15% van het BBP, per ultimo 2013 is die gestegen naar 19,9% van het BBP. In 2007 maakte de binnenlandse schuld nog 7,8% van het BBP uit, maar die is inmiddels gestegen naar 16,6% in 2013. Wat de binnenlandse schuld van de overheid aangaat, is de CBvS de allergrootste schuldeiser. Uit één der tabellen is af te leiden dat sinds het aantreden van de huidige regering de schuld bij de moederbank enorm is aangezwollen en per januari 2014 circa SRD 2 miljard bedraagt.

  Dit is de keiharde realiteit !


  Maak melding
 5. Professor Abdoel heeft mij al uitgelegd: als de regering meer uitgeeft en minder uitkomsten heeft ,gaat de staatsschuld omlaag.
  Ik hoop dat de domme, paarse mensen dit ook begrijpen.


  Maak melding
 6. Tegen meneer Tjin A Tsoi wilik zeggen dat de kruik wel te water is gegaan,maar nog niet gebarsten.Wij mogen dan toch doen alsof ons neus bloedt?


  Maak melding
 7. Tegen meneer Tjin A Tsoi wil ik zeggen dat de kruik wel te water is gegaan,maar nog niet gebarsten.Wij mogen dan toch doen alsof ons neus bloedt?


  Maak melding
 8. De staatsschuld is zo hard gedaald dat de staat bij de rechter een verzoek heeft ingediend om nog niet te hoeven uitbetalen aan Chirag Ali. Want anders gaat de staat de subsidies niet kunnen betalen.


  Maak melding
 9. Tsja, het werkt net als bij een simpel Informatiesysteem.
  Zo je wilt, een ‘computersysteem’.
  Garbage in. Garbage out.

  Die controllers in dat land, zitten voor Jan doedel op hun plek.
  Niets… geen enkele controle op het financiële systeem in het land.

  Mooi weer spelen door de verkeerde cijfers door te spelen aan Internationale instanties.
  Dit kun je doen, omdat je een ex-medewerker ben van die instanties.
  Zogenaamd gaat het goed , wat een idioten!

  Corruptie ten top.
  Maar ja, het suri volk vind het lekker dus whatever…..!
  Stink zooi.


  Maak melding
 10. “Die controllers in dat land, zitten voor Jan doedel op hun plek”.

  Dat neem ik niet, he. Eerst schrijf je Doedel met een kleine letter en dan suggereer je dat ik een controller ben en dat ik achter andere controllers zit die voor mij zitten. Drie beledigingen in een zin. Je maakt het wel erg bont.


  Maak melding
 11. @Jan Doedel,

  “Klets me geest niet vandaag, oké.”

  Als ik op deze site zit, dan pas ik mij aan:Surinaams-Nederlands.

  Dus…ga rustik weer in je graf liggen, booi.

  doei!


  Maak melding
 12. Vanaf mijn woonplaats Faro in Portugal volg ik de ontwikkelingen in Suriname op de voet. Het is altijd weer oppositie voeren op zijn NieuwFronts.Al het goede van de regering uit jaloezie afkraken.Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding
 13. het stukje dat @Ray gepost heeft lezende, denk ik dat het goed zal zijn dat bouterse opnieuw de verkiezingen wint, zodat hij er zelf kan zijn wanneer zijn imperium onder hem wegzakt.

  beren op de weg en andere akkefietjes.

  hij let alleen op het feit dat hij gezocht wordt door degenen die zijn zoon hebben gesnatched, daarbij vergeet hij het financiele debacle dat hij aan het construeren is.


  Maak melding
 14. @fasco

  vanuit het internet is het niet zo moeilijk om suriname te vinden. en wanneer je eenmaal suriname hebt gevonden, vanuit portugal, dan zul je merken dat suriname vanaf 2010 een aanzienlijk aantal leningen heeft afgesloten. deze leningen zijn gedaan met een uitgestelde rente, ik weet niet hoe het in portugal zit, maar leningen dienen overal anders te worden terugbetaald. met rente. voor de grap heb ik een van die leningen gepakt, 13,5 miljoen usd, terug te betalen in 18 jaar. een beetje normaal intelligent persoon kan dan uitrekenen hoe zwaar de belasting wordt voor de kleine bevolking van suriname, wanneer de terugbetaling zal beginnen.. en wanneer deze lening geen investering is voor suriname, dan houd ik mijn hart vast.
  ik heb geen idee hoeveel leningen suriname al gedaan heeft bij china, idb, islamitische bank, noem maar op.

  ik maak mij daar ontzettend veel zorgen om. aksi baka, ken je dat?


  Maak melding
 15. Amzad Abdoel denkt, dat kredietverleners in fabeltjes geloven en niet de onderste steen bovenhalen om een inschatting te maken van het financiele vermogen van een kredietvrager. Misschien zijn zijn oplichterspraktijken in het bevriende Venezuela gewoon, maar dit land bungelt niet voor niets, ondanks de grote voorraden olie, al jaren boven de financiele afgrond


  Maak melding
 16. Firma list en bedrog die ndp heet neemt niemand serieus, zeker niet de kredietverstrekkers. Alles wordt rooskleurig afgetekend. Men heeft intussen nog steeds niet verantwoord waarom de goudreserve is gedaald en aan wie is verkocht. Ook de daling van de monetaire voorraad niet. En men geeft niet toe dat men op de kapitaalmarkt intervenieert om de koers stabiel te houden.
  De misleiding is bedoeld om straks nog meer te lenen, wamt de gouddeal moet betaald worden alsook de megalomaan projecten zoals trambaan.


  Maak melding
 17. De overheid heeft megaschulden bij de ondernemers en leveranciers in het land. Zelfs carifesta is nog niet betaald. Dus de schulden van de overheid zijn veel meer dan wat men het volk wil doen geloven.


  Maak melding
 18. @Esmerald,

  Schatje, ik houd van brutale Surinaamse vrouwen. Zullen we samen iets brutaals doen? Dan kan ik je geest en zo lekker in hogere sferen brengen. Ik hoop dat je een beetje lekker mollige vrouw bent? Je bent toch niet graatmager he, schatje?


  Maak melding
 19. Kan iemand mij a.u.b. uitleggen, waarom een individu ‘jaloers’ zou moeten zijn op een criminele regering?

  Af en toe begrijp ik die redenatie, argumentatie, gedachtegang van die suri’s niet.
  Eeuwig zijn mensen jaloers…………………..

  Ik wordt een beetje moe, van dat Middeleeuws gedoe.


  Maak melding
 20. @Jan Doedel,

  Ooohhhh wat leuk!

  Meneer Jan, u komt als geroepen.
  Ben reeds lang op zoekkkkk, echt wel!
  Kijk maar bij de ‘speurders’, hier links.

  “Voluptueuze, harde kip, zoekt man met veel doekoe.
  Hoe heter hoe beter ..ect.”

  Tjek it, mijn cellulair nr staat erbij.
  Ik hoor graag asap van je.

  Dag goedoe!


  Maak melding
 21. Schatje, maak je geen zorgen over al die jaloerse mensen, hoor. Vooral die vrouwen. Ze zijn zo jaloers op je omdat je zo mooi en zo heerlijk brutaal bent.
  Honnepon, ik zal al je vermoeidheid verhelpen, echt waar. Straks ga je blaken van energie. Die Hans is ook zo’n nare vent uit de Middeleeuwen. Van hem wordt iedereen moe, toch? Denk niet aan hem, schat, denk aan mij!


  Maak melding
 22. waar(deloos)heid…

  zo werkt het in een democratie….eerst kijken, dan denken en vervolgens doen.

  Jij bent in die corrupte narcostaat niet anders gewend dan dat die megalomane dorpsgek Bouterse alles met een klap en een boem vanachter zijn cokepijp regelt.

  Over lafheid gesproken….jij durft je stem niet te verheffen in dat Mickey Mouselandje Suriname, want de BAAS heeft al voor jou gesproken en beslist, jij mag alleen maar slaafs volgen. Schijtluis!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 23. De Chinese kredietbeoordelaar Dagong Global Credit Rating heeft de verwachting voor de kredietwaardigheid van Suriname naar boven bijgesteld naar BB+

  Suriname heeft per mei een binnenlandse en buitenlandse staatsschuld van 4,8 miljard Surinaamse dollar, aldus Adoela. Staatsschuld van Suriname is daarom volgens hem afgenomen, Suri’s!, u ben toch niet bijgelovig, nee toch? Suri’s laat u niet voor de gek houden door Adoela.

  De Chinees denkt aan haar enige eigen belang, koloniseren van Suriname net als West – Europeselanden dat deden na de ontdekking van Amerika door Columbus in 1492. Zie maar momenteel hoe ze Kersten en andere grote gebouwen al in Suriname bezitten en heel veel Made in China producten in Suriname verkopen. Zie ook Afrika. Het is nog even wachten of de nieuwe naam van Paramaribo is Chinatown en stjaw/plus(min) special met hondenvlees verplicht wordt in alle restaurant in Chinatown.


  Maak melding
 24. zover ik weet,,betaald meneer sarjoe dilip de overheid zijn lonen over de afgelopen zeven maanden..

  let wel,, alle lonen van de overheid wordt door dilip betaald als lening aan de staat sme ,hoe de overheid gaat terug betalen is nog de vraag..

  zelf denk ik,dat die hele ebs door dilip overgenomen gaat worden,indien de overheid in gebreke blijft..


  Maak melding
 25. DAPPERE VENEZUELA BOEZEMT NEDERLAND ANGST
  Nederland heeft op verzoek van Amerika een Venezolaanse diplomaat en voormalig hoofd van de Venezuela geheim dienst met diplomaat onschendbaarheid gearresteerd op verzoek van Amerika. Zoals gewoonlijks liegen de Amerikanen over alles wat lost en vast zit. De Amerikanen vonden de voormalige hoofd van het Venezolaanse geheim dienst interessant om te verhoren hoe ze de regering in Venezuela konden omverwerpen vandaan het valse aanklacht van drugshandel . Venezuela waarschuwde Nederland dat het volgens internationale recht geen diplomaat mag arresteren maar dappere Nederland zei we doen het toch en je kan er niks aan doen! De Venezolaanse president Maduro heeft Nederland meerdermalen gewaarschuwd en gezegd dat ze Aruba gaan aanvallen en innemen als ze de diplomaat niet vrij laten maar Nederland wuifde de waarschuwingen dapper weg. Toen de Venezolaanse luchtmacht en marine schepen Aruba naderde was Nederland METEEN van gedachte veranderd en liet de diplomaat meteen vrij, want een oorlog dreigde en dat betekent Nederland moet gaan vechten. Geschiedenis leert ons dat Nederlandse dapperheid was om ongewapende en slecht gewapende landen aan te vallen en te koloniseren. Nederland werd voor de ogen van de wereld vernederd door Venezuela en nu is het afwachten hoe ze de zaak gaan verdraaien in mooie woorden.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22906926/__Aruba_ontsnapt_aan_inval__.html


  Maak melding
 26. Fileren

  En “keiharde waardeloosheid gek voor woorden” laat je nakijken en blijf weg van deze site voor beschaafde mensen.
  >
  >
  Fileren
  Wat ben je agressief, wie heeft je boos gemaakt of heb je last van je maandelijks probleem vandaar je zo geïrriteerd reageert. Mag ik jou uitnodigen voor een face to face vriendschappelijke discussie met wederzijds respect natuurlijk. Ik heb wel begrip als je de plek van de vriendelijke discussie het liefst zo’n dichtmogelijke bij een politiebureau wilt met een korte REN afstand en bij voorbaat vindt ik het oké. Zie er niks achter het is alleen maar om de lucht te klaren. Alvast bedankt voor het accepteren van mijn uitnodiging ik ben 100% gemotiveerd voor een face to face respectvol intelligentie gesprek met fileren.


  Maak melding
 27. Sinds de pen en het inkt zijn uitgevonden, is papier altijd geduldig gebleken.
  Anders gesteld: je kunt op papier alles veel rooskleuriger voorstellen, dan in werkelijkheid het geval is.
  Ik geloof, dat dat ook in dit geval zo is.
  Suriname leent zich helemaal het laplazarus en het gaat blijkbaar allemaal goed.
  Gelooft u het, geloof ik het
  Ik in ieder geval niet !!!


  Maak melding
 28. Rudinho

  Sinds de pen en het inkt zijn uitgevonden, is papier altijd geduldig gebleken.
  Anders gesteld: je kunt op papier alles veel rooskleuriger voorstellen, dan in werkelijkheid het geval is.
  Ik geloof, dat dat ook in dit geval zo is.
  Suriname leent zich helemaal het laplazarus en het gaat blijkbaar allemaal goed.
  Gelooft u het, geloof ik het
  Ik in ieder geval niet !!!
  >
  >

  Was jij het niet die tegen waarheid gilde dat je neutraal op waterkant bent. Zo te zien heb jij je neutraliteit op gegeven en bent actief een voorman van frontje in wording. Heb niet het lef om andere de les voor te lezen kwakzalver


  Maak melding
 29. KEIHARD: ” Nederland werd voor de ogen van de wereld vernederd door Venezuela”

  Nederland hielt zich aan internationale afspraken voor wat betreft diplomaten, idioot die je bent.


  Maak melding
 30. China heeft ons een mooie rating geschonken,maar wat hebben we aan deze chinese rating? Volgens mij totaal niets! Wel zal zeker wat staan van onze kant.Misschien mogen 1000.000 chinezen naar ons land komen en worden we de moderne slaven van Zuid-Amerika. Mischien mogen een paar mensen zich in china vestigen als Interpol hen op de hielen zit.Ik als zeer eenvoudige burger weet het niet!


  Maak melding
 31. Twijfels bij dalende staatsschuld van Suriname.

  Let op!

  Voor de normale burgers: geld lenen kost geld.

  Maar wat gebeurt er vervolgens als een land enorm veel geld leent?

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22619824/__Fitch_houdt_hoop_voor_Suriname__.html

  di 13 mei 2014
  Fitch houdt hoop voor Suriname

  door onze financiële redactie
  AMSTERDAM –
  Kredietbeoordelaar Fitch heeft voor Suriname de waardering van ‘BB-‘ bevestigd, ondanks een verslechterd fiscaal en economisch klimaat in 2013.


  Maak melding
 32. Suriname wordt al sinds mensenheugenis geregeerd door criminele bendes. Vroeger de NPS, VHP en KTPI. Nu door de NDP en consorten.

  De Surinamers moeten nu eens de straat opgaan, het parlement bestormen en een revolutie ontketenen. Alle grond weer terug in de schoot van de staat en zijn burgers.

  Iedere Surinamer slechts recht geven op 1 ha grond, oftewel 10.000 vierkante meter om te wonen en aan landbouw en veeteelt te doen. Van nature zijn Surinamers een lui volk, welke persoon gaat honderden ha grond in bedrijf nemen. NIEMAND !!

  Dus nu ophouden met dat gesodemieter, alle grond terug naar de overheid en bij de leeftijd van 18 jaar krijgt iedere persoon een stuk grond van de overheid toegewezen. Dit is een veel eerlijker systeem dan die criminelen bevoordelen met honderden ha grond die in kavels worden gesplitst en verkocht voor ca 50 USDollar per vierkante meter aan de armlastigen.

  Quote

  Minister Relyveld ontheft onderdirecteur per direct

  29 Jul, 13:00

  Onderdirecteur Grondbeheer, Sutrisno Mitro, is de vorige week op staande voet ontheven uit zijn functie. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) bevestigt dit tegenover Starnieuws.

  Vernomen wordt dat Mitro thuis bij mensen ging met grondpapieren. Het ministerie had een tip hierover gekregen. De onderdirecteur is op heterdaad betrapt door het ministerie. Hij was bezig thuis bij iemand met grondpapieren te onderhandelen. Eerder bleek dat honderden grondbriefjes verdwenen zijn. Mensen wachten tientallen jaren op hun stukken.

  Relyveld had iedereen op zijn departement gewaarschuwd om niet te sjoemelen. Hij kondigde aan zonder aanzien des persoons te zullen handelen. Er zijn diverse maatregelen genomen om oneigenlijke praktijken tegen te gaan. Toen ontdekt werd dat de onderdirecteur zich niet hield aan de regels, heeft de minister de man onmiddellijk uit zijn functie ontheven.

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding
 33. Keihard zou je ook duidelijk kunnen maken met die geobsedeerde kop van je wat de laatste postings van jou met de wel of niet dalende staatsschuld van Suriname te maken heeft, probeer eens bij de les te blijven


  Maak melding
 34. Voorlopig worden KEIHARD vele miljoenen van Sranangs belastinggeld ingezet om de SRD niet te laten DUIKELEN !

  Dit is al maanden NOODZAKELIJK, omdat onze economie floreert, onze staatssschuld daalt, onze financien op orde zijn en er een tekort aan arbeiders is om alle nieuwe arbeidsplaatsen op te vullen !

  Wij laten daarom “een aantal” chinese arbeiders toe in Sranang om de openstaande vacatures in te vullen !

  Economie is niet moeilijk, tok !!!


  Maak melding
 35. Ik ga niet in gesprek met een bewezen gestoord figuur als Keihardkop. Jouw redeneringen zijn krom beweringen zijn leugens als het maar in het straatje past om de crimineel bouterse en zijn dievenbende te verdedigen. De racistische uitingen jegens bevolkingsgroepen die jouw moordenaar president niet moeten en haat jegens Nederland zijn overduidelijk. Waar komt deze ziekte vandaan? In elk geval blijf je doorgaan met naar andere regeringen wijzen net die kleuters van de ndp, zo van maar zij deden het ook. De beloofde strijd tegen corruptie blijft uit en er wordt geen moer onderzocht. Bewijzen genoeg van onderhandse gunningen bij ow onder Abrahams, Gopie die 600 ha grond krijgt, groot land in Commewijne dat is verkocht aan een ndp lul voor een appel en ei , is verkaveld en nu voor veel gel wordt verder verkocht. Naschoolse opvang die door crimi pres zelf een meki njang wordt genoemd. Weet je eigenlijk heb ik al teveel tijd besteed aan een waardeloze hond als Keiharde leugen. Ga naar de dokter om je geestesziekte te laten genezen.


  Maak melding
 36. Trouwens ik ben niet bamg om wie dan ook persoonlijk te ontmoeten want je kan me geen moer doen. Wat denk je wel. Ik heb alleen geen tijd voor losers, onthoudt dat eindelijk eens.


  Maak melding
 37. Keihard,

  Ik bepaal zelf, wat ik op de Waterkant post.
  Dat doe jij niet voor mij.
  En als iemand het niet over neutraliteit moet hebben, ben jij het.
  Jij zit zo ongeveer op iedereen te schelden op dit forum als die er een andere mening op na houdt, dan jij.
  Bekijk je postings hierboven maar eens, dan kom je tot dezelfde concluisie.


  Maak melding
 38. Als abdoel wat zegt dan zou ik dat zeker goed checken want die schijnt een gekleurde bril te hebben en alles mooier te maken dan het is. Meestal zit abdoel ver naast de realiteit omdat hij steeds slijmt naar de ndp top.


  Maak melding
 39. Paarse alien Abdoel heeft vaker gezegd dat china een zegen is voor Suli-nang ,maar niemand wil naar deze academische gatlikker luisteren.Hij is als ekte moslim ook voorstander van dat oigoeren naar ons land komen ,zodat china verlost wordt van ze en wij verzekerd worden van een grote groep radicale moslims.


  Maak melding
 40. Surinaamse regering in de praktijk al gevallen omdat het maar niet lukt om de dna aan het vergaderen te krijgen. De wettelijke basis voor het beleid ontbreekt.


  Maak melding
 41. @keihard

  Je verdraaid de waarheid zoals gewoonlijk, dit ben je ff vergeten:

  “Maduro dankte de “goede buur Nederland voor het moedige besluit” dat een groot regionaal conflict is voorkomen. Nederland heeft Carvajal tot persona non grata verklaard, hij mag nooit meer het Koninkrijk der Nederlanden betreden.”
  Bron: telegrap

  De kern van het verhaal is dat Nederland op een diplomatieke wijze heeft voorkomen, dat de raffinaderij op Curaçao werd gesloten. En dat Aruba werd aangevallen. Dit alles om een drugs dealende crimineel.
  Zie hoe het hoort, er staat dreiging aan het adres v Ned. en niet Cur, waar ligt de raffinaderij.

  “Venezuela dreigde een olieraffinaderij op Curaçao te sluiten als de Venezolaanse drugsverdachte Hugo Carvajal op Aruba niet vrijgelaten zou worden. Het Zuid-Amerikaanse land probeerde met economische sancties druk uit te oefenen op Nederland. etc.etc.
  bron:NU.nl

  Jij zit je te verkneukelen om het feit, dat de economie van 2 van je buurlanden wordt verpulverd om 1 crimineel uit de gevangenis te houden.
  Dat zegt genoeg !

  Oorlogje spelen is niet aan de orde, er is al genoeg ellende op deze wereld.


  Maak melding
 42. Wat ik stuurde waren cijfers van 2012, ik hoor niemand meer over die devaluatie, en over de inflatie, en meerdere van zulke onderwerpen want die vallen niet in het voordeel van front. Sorry but facts don’t lie


  Maak melding
 43. @Bosje Bibriman.
  U haalt de cijfers van 2de helft 2012 aan. De laatste waarover de Centrale Bank van Suriname iets durft te schrijven. Er is ondertussen heel wat veranderd waarover de CBvS niets meer schrijft.

  Een cursus begrijpend lezen is ook wenselijk voor u wat er staat:

  1) het fiscale tekort is toegenomen (meer schuld dus, zij het binnen aanvaardbare grenzen).
  2) om de wisselkoers instant te houden worden deviezen voorraden in de economie gepompt. (langzaam opgebouwde reserves worden consumptie verspilt).

  Het gaat echt niet goed anders zouden highway, 18.000 woningen, haven, bruggen, spoorlijn naar Brazilie, etc. allang voorbereid zijn en in uitvoering zijn. Want bij dat soort projecten kun je echt cashen.


  Maak melding
 44. Beste JoJo,

  Waneer was u voor het laatst in suriname, zowel de snelweg als de woningen zijn namelijk reeds in aanbouw, wel moet ik toegeven dat het niet wordt wat 4 jaar geleden werd belooft.

  Tevens weet ik dat er van al de gemaakte buitelandse schulden allen netjes reeds worden afgelost. Meepraten met een ieder hier op de site is makelijk, maar de realiteit is jammer voor velen hier toch echt anders.


  Maak melding
 45. die hele rating van china aan sme is om geen zand ,maar stront,, in de ogen van ddb te strooien en de aanverwanten..

  als het werkelijk zo goed gaat,waar blijven de investeerders zelf de chinezen dan..

  waar wanneer komt die ziekenhuis van 300 bedden..


  Maak melding
 46. @Bosje Bribiman
  Oktober 2011 en April 2012 en ik kom nooit meer als er geen andere regering komt. Ik praat niet mee met anderen. Er is door deze regering heel weinig nieuws gedaan. Oost West en naar Atjoni is oude regering. De Brug over het Saramacca kanaal is ook oude regering.

  De doorsteek van Pengel naar Paranan is nieuw en nog maar net begonnen. Vertel hoe ver men is en of de opening per 25 november zoals belooft door de president gehaald wordt.

  Het plaatsen van een bouwbord is geen afgerond Project.

  Ik ben redelijk op de hoogte en weet wat er in de boezem van de regering gebeurt.

  Lees aub het meerjaren ontwikkelingsplan 2012 – 2016 na en huiver over de niet ingevulde en niet invulbare plannen van een regering die 1,5 jaar op dat plan heeft zitten studeren.

  Na praten doe ik niet, Ik spreek met de bron.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES