‘Brug Carolina op Onafhankelijkheidsdag af’

38

PARAMARIBO, 29 jul – De brug over de Suriname rivier, bij Carolina, moet rond vijf en twintig november af zijn. Onafhankelijkheidsdag moet dan de afronding markeren, zegt minister Rabindre Parmessar van Openbare Werken, OW. De brug zal dan binnen ongeveer een jaar zijn aangelegd.

Een jaar dan sinds voor de zoveelste keer beloofd was te completeren. De brug, belangrijk voor het economisch en sociaal leven van meerdere leefgemeenschappen, is twee keer aan gevaren tijdens de aanbouw. Juridische en bureaucratische rompslomp beletten daarop de afronding. “Rond vijf en twintig november willen we het af hebben. Dit is dan in minder dan één jaar. Dit is nooit eerder gepresteerd in onze geschiedenis”, zegt Parmessar tegenover STVS.

Volgens aannemer Ballast Nedam zal de brug voldoen aan Europese standaarden. De laatste hand wordt nu gelegd aan de fundering. De oversteek geschiedt voorlopig nog per veerboot. Die vervoert per keer hooguit tien auto’s. Vooral in de weekends kan dit aardig wat vertraging opleveren. Transport van landbouwproducten en toeristen stagneert meer dan eens. “Mensen hunkeren naar een tijd waarin ze er één maal vier en twintig uur overheen kunnen. De brug is een middel tot ontwikkeling, de toekomst”, aldus Parmessar.

38 REACTIES

 1. Wordt er dan ook verantwoord wat die stunt dan extra gekost heeft en wat er nog aan extra kosten gemaakt moet worden voor grond aankoop en extra wegen.


  Maak melding

 2. Dat de brug binnen een jaar is gebouwd hoeft nog geen geweldige prestatie te zijn.Is de brug wel degelijk gebouwd? Zullen we binnen enkele maanden weer ernstige gebreken constateren? Hoeveel is onder de tafel geschoven? Laten we eerlijk zijn:alleen de zon is nog kratis in Suriname.Welke personen hebben meegedaan om de njang te verdelen? Allemaal vragen die bij mij als burger opkomen.


  Maak melding

 3. Reageerders odi odi.

  Een soap rond de Carolina-brug

  De Carolinabrug was in oktober 2007 voor het eerst aangevaren door een zandboot van Rudisa NV. Hierbij viel een deel van het wegdek in de Surinamerivier. Het is opeenvolgende regeringen niet gelukt een succesvolle schadeclaim in te dienen tegen de veroorzaker van de aanvaring.

  De eigenaar van Rudisa NV (Dilip Sardjoe) heeft nimmer een
  (schadeclaim) betaald.

  Deze is thans (adviseur) in het Kabinet van DADA & co. en is ook vrijgesteld voor het betalen van een (schadeclaim).

  http://www.strafkolonie.nl/index.php?p=1_10_De-Brug-de-Botsing-en-Berlusconi


  Maak melding

 4. Rond 25 nov. willen we het rond hebben…………..Dit is nooit eerder gebeurt in onze geschiedenis, er zijn ook maar weinig landen waar het zo lang moet duren om sinds de eerste keer 2007 dat die brug aangevaren is dat een brug gerepareerd is, waar zijn ze nu eigenlijk trots op?


  Maak melding

 5. Geeft Parmessar ook de garantie af, dat de brug niet voor een derde keer zal worden aangevaren? Hoelang is de garantietermijn, die Ballast Nedam verstrekt heeft? Een brug, die al twee keer is aangevaren, blijft zwak, want deze is slechts opgelapt.


  Maak melding

 6. ” Vetklep ” Dillip Sardjoe ; ” voor zover ik weet is een pilaar geen
  brug ” !

  ” Chavéz ” ; ” voor zover ik het mag geloven is Dillip Sardjoe
  GÉÉN MENS ” !!!!!

  Een ARROGANTE GALBAK is die man ! Een andere benaming schiet mij niet te binnen.

  Wat betreft de oplevering van de Carolina brug zeg ik ” eerst zien en dan geloven ” want is de betaling wel GOED geregeld ????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Los van het feit dat de regering nniet corrupietvrij is moet het toch een compliment krijgen dat het meer heeft gedaan voor de infrastructuur dan andere regeringen.
  Corruptie-feiten kun je niet ontkennen.
  Realisering van bruggen e.d. kun je ook niet ontkennen.
  Uiteindelijk gaan mensen niet stemmen om wat ze niet hebben gekregen wat ze hadden kunnen krijgen, maar om wat ze daadwerkelijk gekregen hebben. Gratis ziekenfonds tm 16 jaar, hogere ouderdomspensioen, bruggen, gratis babyvoeding e.d. blijft veel langer hangen dan een corrruptiedeal dat al snel is vergeten.


  Maak melding

 8. De volgende brug die gebouwd gaat worden,leidt naar Santo Boma.Speciaal voor de president en zijn entourage.Zijn assemblee leden zullen hem ook daarnaar toe vergezellen.Die zitten vaak genoeg op de plaats van de regering.Vooral Panka met pek en veren daarheen brengen en Misiekaba die de af te leggen weg zegent.


  Maak melding

 9. Schaamteloze propanda stunt op kosten van de staat. NDP topper Sardjoe heeft de kosten van de vernieling van de brug nog niet betaald. Van alle mega beloften van de megalomane pres is dit een schrale troost.


  Maak melding

 10. Sommige mensen lijken zo jaloers dat die brug er uiteindelijk komt. Ipv blij te zijn, zitten ze maar af te zeiken. Toen het erop leek dat die brug nog lang op zich zou laten wachten waren deze mensen heel blij. Nu het af lijkt te komen, zijn ze in paniek. Maar ga maar vragen aan de mensen die gebruik gaan maken van deze verbinding over de rivier. Ze zijn allemaal heel blij en gelukkig. Daarom aan de mening van de zielepoten hier hebben we niks.


  Maak melding

 11. Enige wat deze regering doet is het geld opmaken wat in 2000 tot 2010 is opgebouwd. De populistisch sociale projecten is alleen geld smijterij waarbij ndp gelieerden rijk worden zoals de naschoolse opvang. Het volk wordt zoet gehouden met allerlei fooien. De economie is niet versterkt want het inkomen is niet vergroot. Goud en bauxiet sector zijn er niet best aan toe. Landbouw gaat steeds meer achteruit.


  Maak melding

 12. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) wil de betonnen brugleggers of rijvlakken van elk achttien meter lang van de oude, kapot gevaren Carolinabrug, gebruiken voor de bouw of renovatie van tien tot vijftien bruggen. Dat zegt Parmessar vandaag, maandag 28 juli 2014, in de Ware Tijd.

  Volgens de minister hebben die brugleggers een totale waarde van ruim 1 miljoen Amerikaanse dollars en die moeten vollgens hem niet in rook opgaan. De staf van de minister is daarom nu bezig met het voorbereidende werk voor het afbreken van de brugleggers. ‘We moeten weten op welke manier we de leggers gaan verwijderen en hoe we deze zullen vervoeren’, aldus Parmessar.

  Ook wijst hij erop dat het ministerie nog nagaat op welke locaties de brugleggers geplaatst moeten worden. In diverse plaatsen in het land zullen vijftig bruggen gebouwd of gerenoveerd worden. Indien het gaat om het opzetten van een nieuwe brug, moet de infrastructuur, zoals peilers, al zijn opgezet.

  ‘Mijn staf maakt lange dagen en ik hoop dat we volgende jaar fysieke werkzaamheden kunnen uitvoeren.’ Parmessar verwacht dat de kosten die verbonden zijn aan ondermeer het afbreken en vervoeren van de brugleggers rendabel zullen zijn.
  July 29, 2014

  Dus mensen eerst bidden en een gebedje opzeggen alvorens gebruik te maken van deze bruggen die volgens parmessar gaan komen strakjes van al het broko-broko material.


  Maak melding

 13. Kwaliteit én degelijkheid gaat vóór snelheid!!!:)

  Wij hebben niks er aan als de brug weer, heel snel aangevaren wordt. De schepen moeten wel om een veilige wijze onderdoor kunnen manoeuvreren.

  Wie is met mij ook eens?

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 14. @Pindakaas
  De Carolina brug bestond al eerder alleen het werd kapot gevaren door en schip van D.Sardjoe.
  Het is heus niet zo dat parmessar heden de Carolina brug heeft uitgevonden.
  En dan nog hij heeft niet verklaard hoeveel onkosten ermee gemoeid gaat want er bestaan twijfels hierover. De ndp geeft nooit tekst en uitleg maar dankzij het internet zijn wij op de hoogte van de dubieuze handelingen van de ndp regering.

  Bij de oppositie worden niet alleen bij de contracten uit de jaren negentig met Ballast Nedam vraagtekens geplaatst. Er valt ook het een en ander op te merken over een contract dat de regering Bouterse – Ameerali sloot voor de bouw van een brug bij het plaatsje Carolina.

  De brug moet daar over de Suriname rivier worden aangelegd. De aanleg ging niet door, maar Suriname moest wel miljoenen euro’s dokken. “Hier blijkt weer dat zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. Terwijl een contract wordt gesloten voor twee en dertig miljoen euro, dat gestopt wordt, komt er vervolgens een claim en geeft de president aan dat er een internationale aanbesteding zou plaatsvinden”, zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien (VHP) tegenover de Ware Tijd
  .

  Het contract met Ballast Nedam waar drie miljoen euro schade vergoeding voor is betaald, is toegekend zonder aanbesteding. Pas naderhand toen het contract niet doorging, werd aangekondigd dat er een aanbesteding komt. “Daarna merken we dat het staatshoofd een overeenkomst aangaat met hetzelfde bedrijf voor negentien miljoen euro, waarbij deze post bij het vorige contract ongeveer twee en twintig miljoen euro was”, aldus Gajadien. Hij verwacht uitleg van de regering
  .

  11 feb 2014


  Maak melding

 15. @Ray,

  Corruptie bestaat al zo lang Adam, Eva en de Slang bestaan. Criminelen stammen ook van rond die tijd af. Denk aan Cain die Abel doodde met een steen. Je kan de wereld niet verbeteren zonder flink in te grijpen in de DNA van de mensheid.

  Wat die brug betreft, laat het liever vandaag komen dan volgend jaar of misschien nooit. Ze zijn heel traag in het afmaken, ook corrupt, maar het komt tenminste af, al is het maar heel laat. Beter iets dan niets.

  Die mensen


  Maak melding

 16. @Jacobus

  “De volgende brug die gebouwd gaat worden,leidt naar Santo Boma.Speciaal voor de president en zijn entourage.”

  Dat wordt een OPHAALbrug. 😆


  Maak melding

 17. DS is samen met DDB en rovers hebben lak aan het Surinaamse volk dat in grote armoede leeft, zolang men niet aan hun vette inkomsten /voorzieningen komt.
  Deze rovers denken alleen maar aan zichzelf, zie de amnestiewet, waarvoor EL Somo, Bravo ea misbruikt zijn. Het Surinaamse volk kijkt er met lede ogen naar, zwijgt, is bang en laat dit over hun heenkomen, bang voor hun overheidsbaan, ziektekostenkaart, zelf om een duidelijke advies te geven bij de laatste idospeiling enz.

  Suriname is momenteel een roversnest, ja toch?! Kiezers laat u niet beet nemen met domeingronden, vergunningen, overheidbanen, paarse T-shirt/petjes, lidmaatschap van NDP, enz., Gebruik je hersenen, denk en nemen jullie de juiste beslissing op 25 mei 2015.

  Zie de vele beloften/luchtkastelen die DDB beloofd had aan het Surinaamse volk op 25 mei 2010:
  – 18000 woningen,
  – 4 baansweg naar Brazilie met fly-over;
  – Treinverbindng naar Brazilie
  – een brug over de Corantijnrivier naar van Nickerie naar Guyana
  – een brug over de Marowijnerivier van Albina naar St Lauran/
  Frans – Guyana;
  – een tramverbinding van Poelepantje naar Overwacht,
  – mobile telefoons voor iedere leerling van Suriname;
  – Internet voor iedere Surinamer
  – Voedselschuur van het Caribischgebied, maar hij vertelde niet over welke landbouwgewassen;
  – zie wat er allemaal terecht is gekomen van de Cassaveteelt/Cassavefabriek;

  goudenkerst(feest)
  een eigen goudonderneming van Suriname

  – Allemaal luchtkastelen
  enz, enz

  Wie houdt, wie voor de gek?

  Surinamers wordt wakker!!!!
  Surinamers denk
  Surinamers maak en neem de juiste beslissing.
  Zie uw woon- en leefsituatie,
  Zie uw armoede. waarin u leef
  Maak uw beslissing. Denk. denk, denk! en beslis

  De macht berust in een democratie bij het Surinaamse volk, partijleiders van politieke partijen moeten hier rekening mee houden en de rechtsstaat, democratie duidelijk laten blijken boven persoonlijke individuele belangen. Denk aan de rechtsstaat, democratie/het Surinaamse volk, trias politica, wetgevende macht, uitvoerende macht en de rechterlijke macht, het algemeen belang voor iedere Surinamer.

  Surinaamse volk / jonge kiezers. heer/dame van Suriname oe wikie no?!!!!

  Time for Changing/Time to change.

  Kies bewust voor een andere regeringscoalitie


  Maak melding

 18. 29 JULI 2014

  Infrastructuur is een voorwaarde voor ontsluiting en ontwikkeling van een gebied. Dit geldt zeker voor het Blakawatra gebied en voor de voornamelijk Inheemsen in dat gebied. Maar ook voor Esmaralda!!

  De betonnen brugleggers van de oude brug moeten ten voordele komen van het Blakawatra gebied en omgeving.

  Delen daarvan kunnen gebruikt worden bij het verbeteren van de duikers bij Abomakreek (richting Casipora) en mogelijk ook bij de toekomstige aanleg van een weg, richting Kasnika.(A pikin boi fu Kasnika ey verwaarloos a presi)

  De regering moet eerst naar mogelijkheden zoeken in het Blakawatra gebied zelf om die (delen) van de oude brug nog een nuttige bestemming te geven.
  Srika


  Maak melding

 19. @w.a.a.r.h.e.i.d. is h.a.r.d.,

  Je hebt natuurlijk gelijk dat onder Bouterse er meer ontwikkeling op sommige gebieden is geweest dan onder Front. Dat is de positieve kant.

  Anderzijds mag je je ogen niet sluiten ervoor dat onder Bouterse er ook bedreigingen en intimidaties zijn. Dat is de negatieve kant.

  Corruptie was er altijd al, onder elke regering.


  Maak melding

 20. Op Onafhankelijkheidsdag zou DADA de eerste steen leggen voor de bouw v/h ziekenhuis te Wanica!

  dat was dus de Srefidensi van 2013.. ai boi

  november 2015… da heeft baby Dino 40 jaar & woont DADA in Obiamang-land Eritrea, want daar heeft hij veel uit de staatskas geparkeerd!


  Maak melding

 21. Ik ben blij voor de gemeenschappen in de omgeving van de Carolinabrug, dat er nu een directe verbinding komt zonder iedere keer met een pontje – want dat is het – te moeten varen om het contact met de “buitenwereld” te kunnen onderhouden.
  Aan de andere kant klopt het natuurlijk van geen kant, dat de staat de reparatie aan deze brug heeft moeten betalen.
  Dat had moeten gebeuren op kosten van de steenrijke Sardjoe.
  Maar goed, dat is een vriendje van Bouta en dan weet je het wel.
  Zo gaat dat nu eenmaal in ons land.
  Niettemin vind ik het goed nieuws, dat de brug aan het van het jaar klaar is, maar eerst zien en dan geloven.
  We naderen de verkiezingen en dan is niets te gek.


  Maak melding

 22. de regering tovers letterlijk alles moet in deze tijd gebeuren..

  voor de verkiezing moeten alle lucht bruggen overflays onder flays metroos, spoorlijnen klaar zijn.

  de brug bij de saramacca kanaal waar die awara co co fabriek stond,is voor de verkiezing zeker klaar…

  voor de inauguratie voor de tweede termijn en vervolgens voor altijd aan de macht..

  wij het stemvee volk zullen het beleven.


  Maak melding

 23. @Djoedjoe, ik ben heel erg blij en trots om te mogen zien en horen dat het goed gaat met Suriname.
  Helaas is men niet eerlijk om te vertellen van waar dat geld precies afkomstig is van al die projecten.

  =Vandaag draagt Bouterse een naam dat hij het goed doet, maar ik kan jou een ding vertellen dat het allemaal schijn bedrieg is.

  =Waarom zijn mensen nog steeds niet uitbetaald?, anderen wachten al langer dan ander half jaar op hun salaris.

  =Het volk wordt gewoon dom gehouden omdat velen niets met economie te maken hebben en alles voor lief aannemen.


  Maak melding

 24. ik heb het vermoedde dat RAY of een bevriende van Ray de moderator is gezien zijn patroon bij het verwijderen van berichten.
  Test 1 is geslaagd nu naar test 2


  Maak melding

 25. Wacht ff,..zou er op 25 november niet begonnen worden met het bouwen van het ziekenhuis? Over de trambaan zwijgt meneer in alle talen. Surinamers hebben het nog steeds niet door dat ze flink genaaid worden door deze malloot.


  Maak melding

 26. Keiharde plaat voor je kop, de moderator is in ieder geval wel iemand die iets meer verstand en macht heeft dan jij, hij kan beoordelen of een posting het toelaatbare heeft overschreden, iets waar jij klaarblijkelijk niet toe in staat bent gezien het niveau van jou berichten, en het verwijderen, heeft niets met het insinueren dat het Ray of een bekende van hem is, alleen maar met verstand, iets waar bij jou een flinke kronkel in zit.
  Bouw zelf een website op, zou ik zo zeggen, kun je net zoveel vuil spuien als je wilt, dan is er niemand die je tegengas geeft of verwijdert, tenzij je het ook niet met jezelf eens bent, een beetje schizofrenie is je ook niet vreeemd


  Maak melding

 27. Op de foto zie ik dat de pijlers niet beschermd zijn.
  In Nederland zie je dat de pijlers een betonnen plateau, funderingsvoet hebben. Als een schip deze raakt worden de pijlers niet beschadigd.

  Let op bij de volgende aanvaring heb je weer hetzelfde probleem.


  Maak melding

 28. @Pindakaas
  Je moet niet in verhaaltjes geloven die bouta uit zijn ‘grote sprookjes boek voorleest.
  Bovendien is het niet bouta of parmessar die deze brug gaat bouwen,ahum,als het nog gebouwd wordt.
  et is ook niet zo dat bouta en parmessar het geld uit hun Eigen zk zal halen, neen het komt van ons de belastingbetalers.
  Alsje iemand wil bedanken voor dwe Carolina brug dan moet je Ballast Nedam bedanken en de belastingbetalers van Suriname en de miljarden leningen van China.


  Maak melding

 29. @Pindakaas

  ….en die Carolina brug was er al maar werd kapot gevaren door D.Sardjoe en zijn mannen. Waarom betaald hij niet uit zijn Eigen zak?!
  Waarom worden de surinamers belast met nog zo een hoge schuld ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.