vrijdag, december 8, 2023
HomeFoto'Ied ul Fitr: vernieuwd en geestelijk verheven'

‘Ied ul Fitr: vernieuwd en geestelijk verheven’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 jul – Op de dag van het Iedul Fitr-feest treden moslim broeders en zusters als herboren mensen, vernieuwd en geestelijk verheven met voornoemde nobele waarden, uit de maand Ramadan. Dit zei minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken in verband met de viering van het einde van vastenmaand Ramadan. “Wanneer wij het internationaal nieuws volgen, wordt het al gauw duidelijk dat de islamitische gemeenschap voor vele uitdagingen staat.”

Meer dan ooit zullen de moslims elke gelegenheid moeten aangrijpen om de boodschap van de Islam, het geloof van vrede, naastenliefde, offervaardigheid en solidariteit, op de juiste wijze te presenteren. “Immers, onbekend maakt onbemind.Laten wij als Surinamers bij het feest van Iedul Fitr de Almachtige dankbaar zijn voor alle gunsten in dit leven. Laten wij de Almachtige ook vragen om ons land te zegenen en onze leiders en burgers te beschermen en te behoeden van alles wat negatief is, zodat het ons allen goed mag gaan”, zei Leilis.

Een voorspoedige toekomst mag dan ook niet uitblijven. “En laten wij elkaar de hand reiken om gezamenlijk, zij aan zij, de maatschappelijke vooruitgang en de ontwikkeling van ons geliefd Suriname ter hand te nemen.” Onmiskenbaar tijdens de Ramadan zijn ook de vele bijeenkomsten die de banden versterken tussen familie, vrienden en kennissen. ” Wij moeten uit dit alles kracht putten om onze natie te verheffen en de atmosfeer van vrede, rust, saamhorigheid en harmonie – als belangrijke ingrediënten voor stabiliteit, ontwikkeling, welvaart en welzijn in dit land – te allen tijde in stand te houden.” Leilis bracht ook condoleances aan nabestaanden van alle slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH-17 van Malaysian Airlines.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. Houdt dat verhevene in dat daarna ze zo snel mogelijk heel veel dieren moeten vermoorden? Het is zo erg dat een heleboel van ze op stieren beginnen te lijken.Is dat de vrede die men bedoeld? Ik ben misschien nog niet zover om de ware aard van deze godsdienst te snappen.


  Maak melding

 2. @Jako: Na het vermoorden/slachten van de dieren, wordt vandaag Bami, Nasi, Saté, geroosterde kip & varken gegeten.
  Als voorgerecht krijgen wij Saoto voorgeschoteld.

  Zie Afbeeldingen van geroosterd kip op Google.
  En er zal in het geheim ook veel alcohol worden genutigd.

  En hiermee zullen wij vernieuwd en geestelijk worden verheven.


  Maak melding

 3. Meneer de minister:komt deze verhevenheid ook tot uiting in Pakistan waar een menigte 4 moslims hebben vermoord ,omdat ze een iets andere vorm van islam aanhingen? Minister ik hoop dat u mij antwoord geeft,daar ik het helemaal niet meer snap.


  Maak melding

 4. jammer dat deze mooie woorden van Leilis alleen betrekking heeft op maar 1 maand van totale solidariteit, van vrede, rust, saamhorigheid en harmonie…….

  de overige 11 maanden….. ai boi


  Maak melding

 5. Een echte moslim bekeert niemand, drinkt geen alcohol en eet geen vlees. Allah heeft verboden om vlees te eten. De teksten zeggen duidelijk dat het moslims verboden is bloed te eten. Ze moeten bloed vermijden. Hoe vermijdt je bloed? Door geen dieren open te snijden, dan vloeit er ook geen bloed. Helaas hebben de moslims dit niet begrepen en dachten ze dat Allah bedoelde dat je alle bloedvaten van het vlees moet opensnijden zodat al het bloed eruit druppelt. Maar dat gaat toch nooit lukken, want er blijft altijd 15% gestold bloed in het vlees achter. Dus, moslims houden zich aan geen enkele regel. Noch aan de regel van Allah dat er geen bloed mag vloeien (dus geen dieren en mensen gedood mogen worden), noch aan hun eigen regel dat al het bloed eruit moet (want 15% bloed blijft in het vlees).
  Ik hoop dat de moslims zich door deze mijn posting laten inspireren om naast mensen ook vriendelijk te zijn naar dieren toe. Pas dan krijgen jullie de volle zegen van Allah.


  Maak melding

 6. @ Jampa.

  Welke Koran of Kitab lees je eigenlijk ?
  Waarom wordt er altijd Schapen en Runderen geofferd bij de offerfeest ???? Ik ben in Dubai en Egypte geweest, daar worden
  Schapen en Runderen ingevoerd voor de consumptie.
  Dus dan zijn ze dan hypocriet , want als er geen vlees geconsumeerd mag worden , dan ook geen Runderen invoeren !!


  Maak melding

 7. @Law mang.Dja,

  Denk je dat ze leeuwen en tijgers gaan slachten? Nee, de minst gewelddadige en de meest makke dieren natuurlijk, die zich echt niet kunnen weren. Want denk eraan dat er bloed moet vloeien. Dat lukt niet zo goed met een leeuw toch? Hoe gaan ze die leeuw vasthouden en dan proberen een mes door z’n keel te jagen?


  Maak melding

 8. De turkse VP heeft ook een verheven moment gehad en duidelijk aangegeven dat vrouwen in het openbaar niet mogen lachen.Alle vrouwen moeten leren om hun lachspieren in bedwang te houden.
  Ik vraag mij af wanneer zoiets in ons land wordt ingevoerd.Het is toch heel erg met al die vrolijke ,lachende dames op straat.


  Maak melding

 9. @Jako,

  Hij bedoelt misschien dat Turkse vrouwen hun plaats moeten kennen. Achter het aanrecht en onder de lakens. Gegiechel tijdens een potje vrijen leidt alleen maar af en verslapt de edele delen. Dat vergalt het plezier.


  Maak melding

 10. Ay …..Baya eerlijk gezegd, de Ied – Ul- Fitre is een bijzonder belangrijke dag der Moslims. Na een maand vasten, wordt dit met het gebed daarna uitbundig gevierd. Ik neem m,n petje af voor de gelovige moslims, die een hele maand opgeofferd hebben met het ophouden van voedsel,drank en sexuele belevenissen. Bravo!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES