Feestelijke ingebruikname speeltuin in Nickerie

23

Gisteren, zondag 27 juli, vond te Paradise in Nickerie de feestelijke ingebruikname plaats van een speeltuin. Niet zomaar een speeltuin, maar een bijzonder burgerinitiatief gestart door de jonge Nederlands-Surinaamse ondernemer Martino Madiksan. De eigenaar van het bedrijf DreamstudioZ is momenteel met zijn eigen kinderen op vakantie in Suriname en werd in zijn geboortedisctrict geconfronteerd met de erbarmelijke staat van de speeltuin.

Hij startte een campagne op en riep via Facebook de hulp in van vrienden, kennissen en bevriende bedrijven in Nederland. Dankzij hun gulle donaties kon de speeltuin afgelopen week door de kinderen zelf gerenoveerd worden. Ook de kantine van het buurtcentrum kreeg een grondige beurt. Een aantal lokale bedrijven waaronder Fernandes ijs leverde een bijdrage in de vorm van giften. Hierdoor kon de speeltuin feestelijk en gezellig in gebruik worden genomen te minicentrum Paradise, Nickerie.speeltuin

23 REACTIES

 1. Mijn COMPLIMENTEN aan deze PSA-er !!!! Laat dit een voorbeeld zijn aan de SCHLEMIELEN in ” SURMARBO ” van hoe zaken moeten worden aangepakt ( Top Europese Slagvaardigheid)

  Hij kwam, zag en ging gelijk over tot ACTIE !

  Was de toestand van die speeltuin ” Ra-SHIT ” Doekhie, de prins/koning/keizer of admiraal van Nickerie, NOOIT opgevallen ?????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Wederom een goed initiatief van iemand uit het (diaspora/psa) vanuit Nederland.
  En deze denkt ook aan de (toekomst) van de kinderen in SU.

  En nu dient (Ra-SHIT Doekhie, de prins/koning/keizer of admiraal van Nickerie, als de bliksem het grasveld te laten onderhouden.
  De kinderen/jongeren dienen op een GROENE grasveld te spelen.

  Geen politiek gelul met de kinderen/jongeren bedrijven.

  Zal dit ons toekomstige Nat. Voetbalelftal worden in SU.?
  Er ontbreekt nog 1 speler.
  Tijdens de fotosessie moest hij zo nodig naar…!!!


  Maak melding

 3. Hardstikke leuk voor de kinderen en chapeau voor de initiatiefnemer, alleen te gek voor woorden dat het initiatief hiertoe weer moet komen van iemand uit het door een aantal hier zo verfoeide ” Olland”


  Maak melding

 4. Jammer dat onze grootste speeltuin geen quorum weet te maken. Want onze gekozen parlementsleden hebben het te druk met djoel spelen in het buitenland, eigen zaken en familie en vrienjes regelen. Dit is regelrechte schande en belediging aan onze incomptetente parlement, ministers, dc secretarissen etc etc.


  Maak melding

 5. En maar lullen als wij Surie,s daar met vakantie zijn, dat wij Landverraaiers zijn !!!!
  Wat een stelletje hypocrieten paarden l.llen zijn het.


  Maak melding

 6. @ FER. E

  jij hebt een ZÉÉR BELANGRIJK punt aangehaald namelijk het ONDERHOUD van de speeltuin. In ons geboorteland is dat vaak een woord dat vreemd klinkt in de oren van onze LANDGENOTEN .

  laten ze het REGELMATIG ONDERHOUD van deze opgeknapte speeltuin achterwege dan vrees ik dat de kindertjes over enkele maanden deze ” GAST / Speelkameraad “, op bezoek krijgen.

  Maak alvast kennis met ” Akan Swari ” ! Zie

  http://www.apintie.sr/vidi.php?vid=10346

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 7. Het is echt komkommertijd, ook op de Waterkant.
  Ik gun iedereen zijn feestje, maar dit is toch geen item op dit forum.
  Niettemin hoop ik, dat iedereen in Nickerie zijn of haar feestje viert.


  Maak melding

 8. @Terrorist.

  Goede vraag,ik ben geen Hindoestaan noch Moslim, ik ben gewoon iemand die in een Hogere Macht geloofd.
  Mijn vraag aan jou is dit : wanneer ga jij je zelf opblazen ??
  Het is een optie: je gaat naar Nickerie en nodigd alle Hindoestanen uit , en je blaast je zelf op in hun midden.
  Ze gaan gelukkig niet allemaal dood : maar een paar wel,maar het gaat om jou zelf, en dat vind ik persoonlijk belangrijker.
  ” Vaarwel in de hel.”

  LAW MAN DJA.


  Maak melding

 9. Waarom moest weer iemand uit het buitenland komen om de boel voor ons op te knappen? Wat doen we hier zelf? Wat doen de Nickerianen ?Zitten zij in hun vrije tijd almaar te zuipen en hun buitenvrouwen verwennen? Ik vind dat in nog meer plaatsen in het distrkt speeltuinen moeten komen.Nickerie wordt wakker!


  Maak melding

 10. @ Jako.

  Jij kan alvast beginnen,wij komen je wel helpen met onze kennis die wij hier in Ptata hebben !! En weet je wat ik niet begrijp, ze zeggen altijd tegen een Suri – Ned yu kmoto fu Holland, dan yu è dinki datti yu sabi ala sani noh ?


  Maak melding

 11. Wanneer komt onze ‘kondreman’ Paraman met zo’n fantastisch initiatief, waaruit zijn vaderlandsliefde blijft? Hij zit maar sneren aan de Surineds uit te delen, terwijl hij van zijn Nederlandse AOW geniet, waarvan hij zelfs geen euro uit naastenliefde wil afstaan. 😉


  Maak melding

 12. Er is een makkelijke manier om de jeugd en de bejaarden zoet te houden. Bovendien krijgen ze er sterke handen van. Leer ze massaal en en plein publique te masturberen. Een plezierige en kosteloze bezigheid waar geen infrastructuur voor vereist is en die als neveneffect heeft dat men ook niet meer baldadig wordt.
  De sexuele voorlichting op school moet dit natuurlijk aanprijzen.


  Maak melding

 13. Moeten wij anno 2014 zo iets bijzonder gaan vinden?
  Omdat zij daar tot heel weinig instaat zijn??? Belachelijk!!!!

  Voor de kinderen is het geweldig!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 14. @Law mang.Dja
  Jullie uit dat koud moeten ons komen helpen.Weet je ik probeer soms wat te doen ,maar die Sopi-Lall’s houden mij helemaal op.
  Bovendien tel je hier niet als je niet tenminste één buitenvrouw hebt.
  Allemaal drukte en nogmaals drukte toch? Komen julie snel hoor.Julie krijgen allemaal ekte kokoswater geïmporteerd uit Coronie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.